Joj sto ne mogu hejtera vako
NBA 2020/2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2020/2021
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Pa sta mogu dati da popune rupe koje imaju, a da pri tome ne naruse vec tanku rotaciju? Vucevica im Orlando sigurno nece pokloniti za TPE, bilo bi apsolutno suludu to s njihove strane. Kemba je prosle sezone pokazao da je minus u PO i da ga je prelako eksploatisati.Clutch je napisao/la: ↑05 mar 2021, 15:23Trenutni Boston nije elita, ali sam uracunao da ce Ainge u ovih 20ak dana (napokon) adresirati nedostatke ekipe, a Celticsi imaju kostur, coaching, All Star igrace, pa sada vec i iskustvo da to budu u 2. dijelu sezone i playoffu.Epidaurus je napisao/la: ↑05 mar 2021, 14:29U kojem je svijetu Boston sa 4 i po igraca elitna ekipa? Il Heat? U ligi imas 3 elitne ekipe. Lakersi, Clippersi i Netsi. Iza njih imas nekoliko slicnih ekipa tipa Utah, Denver, Sunsi, Philla i Bucksi. Licno bih Buckse izdvojio ispred ove grupe ali svakako da su blizi ovoj grupi nego ove prve 3 ekipe.
Miami zasluzuje taj epitet nakon proslogodisnjeg uspjeha u playoffu. Da li je to bio fluke i "sretne" okolnosti saznacemo do kraja sezone, ali su isto tako imali nesretne okolnosti na startu ove sezone, te tek odnedavno pocinju liciti na onu ekipu i hvataju pravu formu (11-4 u zadnjih 15 utakmica). Imaju kredita od mene, kao sto bih i recimo Denver naveo kao elitnu ekipu iako to dobar dio ove sezone nisu prikazivali.
Ko gdje pripada nije toliko ni vazno, to cemo bolje ocijenjivati nakon deadlinea i pred playoff, ali poenta je da Istok na vrhu ima timove sa ozbiljnim kvalitetom. Ukoliko stanje uporedimo recimo sa sezonama kada su Cavsi izlazili sa Istoka, ogromna je razlika u pitanju.
Heat je po mom misljenju klasicna overachievig ekipa. Bucksi su im bili povoljan matchup zbog loseg branjenja trice tokom citave sezone sto su Herro, Robinson, Dragic i Crowder maksimalno iskoristili. Boston svakako nije ni prosle sezone bio ni blizu elitnoj ekipi.
Nacelno se slazem da je istok konkurentniji nego ranije i da ima vise dobrih ekipa ali i dalje je tu samo jedna klasicna elitna ekipa (Netsi), jedna ili dvije tu na nekom prelazu (Bucksi, Phila) i jos nekoliko dobrih ekipa (Boston, Indiana, Heat, Toronto). Ostalo su sve prosjecne i lose ekipe. Zapad ima 2 elitne ekipe (LA timovi) zatim 2 ekipe koje su po svemu prikazanom ove sezone tu negdje sa Philom i Bucksima (Suns, Jazz) pa onda niz kvalitetnih ekipa (Portland, Denver, Spursi, GSW, Dallas, Memhpis, Pelikani) od kojih Portland i Denver imaju nivo dodatni nivo kad se jednim vrate povrijedjeni igraci, a drugima se ustali rotacija. Ostaju ti jos Houston, Kingsi, Wolvesi i OKC kao klasicno lose ekipe s tim sto mislim da su Houston i Kingsi po kvalitetu koji imaju blize ovim npr Hawksima,Knicksima il Hornetsima koji su tu gornji dom ovog zadnjeg tiera na istoku nego klasicnim odronima od ekipa poput Detroita il Magica.
Već sam TPE im omogućuje da prošire rotaciju jer ne moraju nikog slati zauzvrat. TPE se i ne mora sav upotrijebiti na jednog igrača, tako da oni taj ogromni exception mogu iskoristiti i da dovedu 2 ili 3 solidna igrača za ozbiljniju i širu rotaciju. Pickovi će naravno morati da budu u igri, a imaju na raspolaganju sve svoje pickove. Pritchard i Williams su svojim igrama doprinijeli boljoj širini, a samim tim podigli i svoju trejd vrijednost, ali je Bostonu možda bolje da njih dvojicu strpljivo zadrži, iako ne sumnjam da bi ih se Ainge lagano odrekao ukoliko budu prevaga nekom većem dealu (npr. rješavanje Kembe za išta korisno).Epidaurus je napisao/la: ↑05 mar 2021, 16:31Pa sta mogu dati da popune rupe koje imaju, a da pri tome ne naruse vec tanku rotaciju? Vucevica im Orlando sigurno nece pokloniti za TPE, bilo bi apsolutno suludu to s njihove strane. Kemba je prosle sezone pokazao da je minus u PO i da ga je prelako eksploatisati.Clutch je napisao/la: ↑05 mar 2021, 15:23Trenutni Boston nije elita, ali sam uracunao da ce Ainge u ovih 20ak dana (napokon) adresirati nedostatke ekipe, a Celticsi imaju kostur, coaching, All Star igrace, pa sada vec i iskustvo da to budu u 2. dijelu sezone i playoffu.Epidaurus je napisao/la: ↑05 mar 2021, 14:29U kojem je svijetu Boston sa 4 i po igraca elitna ekipa? Il Heat? U ligi imas 3 elitne ekipe. Lakersi, Clippersi i Netsi. Iza njih imas nekoliko slicnih ekipa tipa Utah, Denver, Sunsi, Philla i Bucksi. Licno bih Buckse izdvojio ispred ove grupe ali svakako da su blizi ovoj grupi nego ove prve 3 ekipe.
Miami zasluzuje taj epitet nakon proslogodisnjeg uspjeha u playoffu. Da li je to bio fluke i "sretne" okolnosti saznacemo do kraja sezone, ali su isto tako imali nesretne okolnosti na startu ove sezone, te tek odnedavno pocinju liciti na onu ekipu i hvataju pravu formu (11-4 u zadnjih 15 utakmica). Imaju kredita od mene, kao sto bih i recimo Denver naveo kao elitnu ekipu iako to dobar dio ove sezone nisu prikazivali.
Ko gdje pripada nije toliko ni vazno, to cemo bolje ocijenjivati nakon deadlinea i pred playoff, ali poenta je da Istok na vrhu ima timove sa ozbiljnim kvalitetom. Ukoliko stanje uporedimo recimo sa sezonama kada su Cavsi izlazili sa Istoka, ogromna je razlika u pitanju.
Heat je po mom misljenju klasicna overachievig ekipa. Bucksi su im bili povoljan matchup zbog loseg branjenja trice tokom citave sezone sto su Herro, Robinson, Dragic i Crowder maksimalno iskoristili. Boston svakako nije ni prosle sezone bio ni blizu elitnoj ekipi.
Nacelno se slazem da je istok konkurentniji nego ranije i da ima vise dobrih ekipa ali i dalje je tu samo jedna klasicna elitna ekipa (Netsi), jedna ili dvije tu na nekom prelazu (Bucksi, Phila) i jos nekoliko dobrih ekipa (Boston, Indiana, Heat, Toronto). Ostalo su sve prosjecne i lose ekipe. Zapad ima 2 elitne ekipe (LA timovi) zatim 2 ekipe koje su po svemu prikazanom ove sezone tu negdje sa Philom i Bucksima (Suns, Jazz) pa onda niz kvalitetnih ekipa (Portland, Denver, Spursi, GSW, Dallas, Memhpis, Pelikani) od kojih Portland i Denver imaju nivo dodatni nivo kad se jednim vrate povrijedjeni igraci, a drugima se ustali rotacija. Ostaju ti jos Houston, Kingsi, Wolvesi i OKC kao klasicno lose ekipe s tim sto mislim da su Houston i Kingsi po kvalitetu koji imaju blize ovim npr Hawksima,Knicksima il Hornetsima koji su tu gornji dom ovog zadnjeg tiera na istoku nego klasicnim odronima od ekipa poput Detroita il Magica.
Ostatak posta se otprilike slažemo, iako top 3 Istoka smatram za elitu, te bih Heatu ipak dao malo više kredita.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 05 mar 2021, 16:57, ukupno mijenjano 3 puta.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
jesi slusao zadnji Lowe Post, Eddie Johnson je opasan Joelsexualac
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Nisam, morat ću poslušati. Ofalio sam s podcastima, najčešće ih pustim pred spavanje ali rijetko kad i odslušam do kraja
Joelsexualac, sviđa mi se
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
alemsa je napisao/la: ↑05 mar 2021, 12:45Upravo, Steph se u finalu pogubi ne zna igrat a Giannis je igrac minusa jer ne zna pucat, to bi Netsi 4-1 dobiliJustin je napisao/la: ↑05 mar 2021, 06:22Bolje skorere ima. Nece ih ovi moci pratiti ako se bude ozbiljno igralo.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑05 mar 2021, 04:45
Zato jer je Hardena uzeo???
LeBron, Giannis i Steph u istoj ekipi, ja mislim da je teško birati bolje.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Kad bi Redick i Tucker kako došli do buyouta, zna se gdje idu
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Zar bi trejdao KCPa koji se dokazao kao playoff veteran i odličan fit uz Jamesa i Davisa na oba kraja parketa? On zna svoju ulogu i to je mislim jako bitno kad igraš s Jamesom. Schroeder pretpostavljam da ostaje, mada vjerovatno najviše vrijedi od svih igrača.
Možete recimo pokušati trejdati za Fourniera/E.Gordona koji imaju ponešto kreacije ili Hardaway Jr-a/Rossa koji su kvalitetne šuterske opcije.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Six-time All-Star forward Blake Griffin has agreed to a contract buyout with the Detroit Pistons and will become an unrestricted free agent, **** tell ESPN.
Opa. Baš me zanima koliko je novca halalio.
Možda može poslužiti kontenderu u nekoj limitiranoj roli?
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
ako limitirana rola znaci jos jedno tijelo za treninga i garbage time, onda mozda
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja ne mogu da vjerujem da je lik uzeo buyout i odsetao od POa od 30+mil!!

The Lakers, Clippers, Nets, Heat and Warriors are among the teams that have expressed interest in Blake Griffin when he becomes an unrestricted free agent, league **** say
Daj ga u Netse. Kad je dernek ....

Za nekog AS igraca bih dao ovaj paket itekako. Treba ovoj ekipi dodatni ofanzivni iskorak, ovo je jos uvijek previse nekonstantno. Prosle sezone su James i Davis bili na bolesnom nivou u PO pa je bila fakticki setnja do titule. Ove godine ce morati biti na jos visem nivou da bi se uzela titula uz uslov da ih ostatak tima isprati.Clutch je napisao/la: ↑05 mar 2021, 17:43Zar bi trejdao KCPa koji se dokazao kao playoff veteran i odličan fit uz Jamesa i Davisa na oba kraja parketa? On zna svoju ulogu i to je mislim jako bitno kad igraš s Jamesom. Schroeder pretpostavljam da ostaje, mada vjerovatno najviše vrijedi od svih igrača.
Možete recimo pokušati trejdati za Fourniera/E.Gordona koji imaju ponešto kreacije ili Hardaway Jr-a/Rossa koji su kvalitetne šuterske opcije.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ma Clippersi. Bit će dobar PR za njih ako ga vrate nakon što su ga kontroverzno **** poslije obećanja da ne ide nigdje. Svakako ove sezone neće igrati zapaženiju ulogu u kontenderu jer je manje više nepokretan.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.