FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 08 apr 2021, 14:51

perodeformero je napisao/la:
08 apr 2021, 14:45
Kakve ba rezije? Djeca gladna, porodica na izdisaju. Kad mati za rucka nema onda i burmu u zlatari prodaje.
Pa šta, neka rade zarade i najedu se. Posudi pa izmiri igrace i raspusti ih sve, neka igraju kadeti juniori nema veze, smanjuj troskove i vracaj dugove u narednih x godina, vratice se i publika nece vjecno ovako biti, ako treba neka cilj narednih 10 godina bude samo opstanak nema veze i to ce proci, ali zemlja se ne smije prodati ni po koju cijenu. Ne radi se tu samo o odnosu prodaj/kupi, da je samo to ne bi bio nikakav problem, mnogi klubovi i firme to rade, ali ovdje to nije slucaj i to je ono sto je ogoman problem. Postavlja se pitanje odgovornosti, sutra opet moze neko nabiti dug pa haj' prodaj i stadion. Ko prodaje, klub...ko je klub? Semir Cerić i Amar Osim. Jarane neka ova dvojica tvoju dedovinu prodaju, ja se necu buniti pa najedi Veselinovica i Mujezinovica, bas me briga
Kako? Ko ce ti posuditi nekoliko miliona onako na fine okice? Budimo ozbiljni. Mi bez nekoliko miliona kesa ne mozemo stati na zdrave noge, a tih miliona nema na vidiku. Zato imamo pomocni stadion koji ne sluzi ni za sta sa sportske strane, tj nije neophodan, a ako se njega pametno rijesimo dobit cemo ovih nekoliko miliona i pocetak gradnje kampa. Klub je Skupstina.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2021, 14:51

wolfie je napisao/la:
08 apr 2021, 14:42
Rekoh da se sutra ugasimo i krenemo ispocetka, imovina se nece prodavati sa ovim ljudima! Vozdra
Ov ako budu prodavali mi cemo morati dati pare za svoju zemlju umjesto sto cemo sta dobiti. :D
Ko digne ruku za to u Skupstini i to preda, da dozvolu ovakvim ljudima nije u vinklu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 08 apr 2021, 14:52

plavousrcu je napisao/la:
08 apr 2021, 14:47
lijevapolutka je napisao/la:
08 apr 2021, 14:41
a ko je doprinjeo ovoj situaciji?
Svi zajedno, to jec sad najmanje bitno. Kod nas uvijek ko je ovo, a ko ono. Moramo se vaditi, imamo na cemu da se izvadimo i treba pametno odraditi. Prodati pomocni, dio novca za dugove, dio za kamp i vec si na zdravijim nogama. Rekao sam, ganjati preko politike izmjenu zakona o sportu ili udruzenjim. Ne znam pravno kako to hoda, i pokusati pronaci ozbiljnog poslovnog subjekta da kupi klub.
Kako bolan nije bitno, pa to je najbitnije. Đubrekoje ojadi klub mora da odgovara, mora da snosi neko odgovornost, gdje ima opcija da se milioni nabiju i haj bogati sudbina. Ti nisi na zdravim nogama taman da imaš sad 0 duga i još 10 miliona na računu, svi u ovome klubu i oko kluba su zaglibili u 60-tim
a ako se njega pametno rijesimo dobit cemo ovih nekoliko miliona
Koji ''mi'' nema tu nikakvi ''mi'', prodat će jedna ili dvije osobe koje će raspolagati tom lovom i manipulisati okolo, ni tebe ni mene niko nikad ni o čemu neće pitati nizasta. Nikad ne nikakav kamp od tih para napraviti neće
Zadnja izmjena: perodeformero, dana/u 08 apr 2021, 14:56, ukupno mijenjano 2 puta.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 08 apr 2021, 14:55

Prodao bi zemljište koje ti je babovina i djedovina zato što ti je teško. E pa djeco moja ne ide to tako!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 apr 2021, 14:55

08 apr 2021, 14:37
Ne shvatate ozbiljnost situacije divim vam se zbog toga. Da pokusam docarati. Uzmimo da sa strukom u prvom timu imamo 30 zaposlenih. Uzmimo da je prosjek 3000 maraka. Do juna cemo dugovati tim ljudima devet -deset plata. Ajde neka bude devet. To je 810.000 maraka bez ugovornih rata i bez radne zajednice. Dolazimo do cifre vece od milion maraka duga prema igracima i radnoj zajednici. Dodaj obaveze prema drzavi jer mi smo jedini koji sve prikazujemo stvarne plate. To je vec vise od milion i po maraka. Kako to isplatiti? Gdje su ostali dugovi, gdje su tekuci troskovi. Vi ne shvatate da su nasi igraci potpisali papire da im ne dugujemo nista samo da dobijemo licencu za Premijer ligu. I onda jos mjesecima ih ovdje pljujete, govorite o njima najruznije stvari. Neka vas je sramota.
Šta je tu sramota ? Što Jasko Badžak donosi pare iz svog džepa ? Što Cerić nije ništa uradio za 4 mjeseca ? Što u zadnjih 10 utakmica imamo 2 boda ?
Sigurno Amara igrači sabotiraju što nema plata ? Jesam li ja doveo ili Delinjo,Ljoze,Studenti - Bekrića,Kosorića,Lendrića,Veselinovića ili je Amar i njegov štručni štab.

Bolje da se kaže imamo dužni ........... u narednih 7 sezona ne očekujte ništa igrat ćemo sa 8 juniora u ekipi i 12 iskusni igrača borit ćemo se za sredinu tablice eventualno evropu,vraćat ćemo dugovanja šef stručnog štaba će biti ...... i imat će mogućnost 2 pomoćnika svoja ostali će biti dodijeljeni od strane kluba

Amar,Memić,Šerbo,Mulaosmanović,Gušo,Hidić - njih 6 sigurno mjesečno imaju platu 15k KM sve zajedno ako ne i više uzet ćemo prosjek 15k
To je 180k godišnje puta tri godine 540k km znači pola miliona samo njih 6 za 3 godine a gdje su fizioterapeuti,doktori,psihijatri itd

Kad si već u **** bolje je da imaš trenera i stručni štab za 200k km za tri godine a ovih 340k km vratis duga prema nekome ..

Isto tako i igrači zašto Ermin Zec prima 5000 - 7000 km platu za šta za liječenje i saniranje povreda

Prodaja pomoćnog sa ovim ljudima ne dolazi u obzir izmirit će se plate i dugovanja preka stručnom štabu a kampa i terena vidjeti nećemo
mosa lošmi stićko tit-ula!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 apr 2021, 14:55

Svi zajedno, to jec sad najmanje bitno. Kod nas uvijek ko je ovo, a ko ono. Moramo se vaditi, imamo na cemu da se izvadimo i treba pametno odraditi. Prodati pomocni, dio novca za dugove, dio za kamp i vec si na zdravijim nogama. Rekao sam, ganjati preko politike izmjenu zakona o sportu ili udruzenjim. Ne znam pravno kako to hoda, i pokusati pronaci ozbiljnog poslovnog subjekta da kupi klub.
vrlo je bitno. ovoj situaciji su doprinjeli nesposobnjakovići u upravi. koji za dvije-tri godine nisu u stanju ni po g.uzici se počešati. i sad bi ti nesposobnjakovići trebali da prodaju imaovinu. e neće da može
moSa ljoŽe

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 apr 2021, 14:56

08 apr 2021, 14:52
Kako bolan nije bitno, pa to je najbitnije. Đubrekoje ojadi klub mora da odgovara, mora da snosi neko odgovornost, gdje ima opcija da se milioni nabiju i haj bogati sudbina. Ti nisi na zdravim nogama taman da imaš sad 0 duga i još 10 miliona na računu, svi u ovove klubu i oko kluba su zaglibili u 60-tim
Onda sve direktore, predsjednika i Uprave od 95. streljati.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 apr 2021, 14:58

Ljudi dragi sa ovim ljudima u klubu nismo u stanju očistiti smeće na stadionu a ne da se bavimo tako kompleksnim poslom kao što je gradnja kampa. Pare od prodaje bi zakrpile dugovanja i to je to.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 apr 2021, 14:59

08 apr 2021, 14:56

Kako bolan nije bitno, pa to je najbitnije. Đubrekoje ojadi klub mora da odgovara, mora da snosi neko odgovornost, gdje ima opcija da se milioni nabiju i haj bogati sudbina. Ti nisi na zdravim nogama taman da imaš sad 0 duga i još 10 miliona na računu, svi u ovove klubu i oko kluba su zaglibili u 60-tim
i to ako treba. znači sve imenom i prezimenom, pa neka odgovaraju. sve se zna ko je ko bio u odrđenemo periodu i ko je sta radio.
moSa ljoŽe

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 08 apr 2021, 15:07

Dejan1921 je napisao/la:
08 apr 2021, 14:58
Ljudi dragi sa ovim ljudima u klubu nismo u stanju očistiti smeće na stadionu a ne da se bavimo tako kompleksnim poslom kao što je gradnja kampa. Pare od prodaje bi zakrpile dugovanja i to je to.
Kakva kamp i dugovi, mnogi ali mnogi bi svoje đepove napunili !
Mjau !

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 08 apr 2021, 15:09

ReX je napisao/la:
08 apr 2021, 14:49
08 apr 2021, 14:45
Kakve ba rezije? Djeca gladna, porodica na izdisaju. Kad mati za rucka nema onda i burmu u zlatari prodaje.
Pa šta, neka rade zarade i najedu se. Posudi pa izmiri igrace i raspusti ih sve, neka igraju kadeti juniori nema veze, smanjuj troskove i vracaj dugove u narednih x godina, vratice se i publika nece vjecno ovako biti, ako treba neka cilj narednih 10 godina bude samo opstanak nema veze i to ce proci, ali zemlja se ne smije prodati ni po koju cijenu. Ne radi se tu samo o odnosu prodaj/kupi, da je samo to ne bi bio nikakav problem, mnogi klubovi i firme to rade, ali ovdje to nije slucaj i to je ono sto je ogoman problem. Postavlja se pitanje odgovornosti, sutra opet moze neko nabiti dug pa haj' prodaj i stadion. Ko prodaje, klub...ko je klub? Semir Cerić i Amar Osim. Jarane neka ova dvojica tvoju dedovinu prodaju, ja se necu buniti pa najedi Veselinovica i Mujezinovica, bas me briga
Pa zar nije bila cijela poenta dolaska Amara i njegovi ljudi, odnosno tjeranje bivse uprave bas taj sportski segment. Jer nece navijaci kupove i dobre igre, poboljsanje infrastrukture, novog travnjaka, istocne tribine, vec FOOTBALL - titule prvaka. Malo kontradiktorno zar ne?
Zar ne rece Miske neki dan da su samoinicijativno napustili klub al nebitno
A to sto navijaci traze je kratkog daha,uzmes dvije titule dodje po 15.000,a na trecoj 6-7000.Zale se na uslove ,spremis stadion,tribinu dignes,nakon godinu imas po 2000 na utakmici.
Jednostavno nemamo sportske/navijacke kulture.
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 apr 2021, 15:14

08 apr 2021, 14:59

i to ako treba. znači sve imenom i prezimenom, pa neka odgovaraju. sve se zna ko je ko bio u odrđenemo periodu i ko je sta radio.
Ok, slazem se. Sta sutra? Pare se moraju "roditi", ove cemo objesiti, u zatvor ih poslati, ali ostaju dugovi koji se moraju izmiriti. Ne vidim Zeljovce spremne dati 10.000 maraka, ne nekoliko miliona, nego hiljada. Nema ih, ne postoje. Mi dvadeset godina nemamo generalnog sponzora, toliko o sposobnosti svih vodecih struktura. Nejma para, a pare se moraju isplatiti.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2021, 15:15

Licno nemam nista protiv da se to proda zbog jednog dijela duga, ali da se ostalo ulozi u poslovne prostore, Op i slicno sto ce klubu donositi zaradu pa tako da se vrati i drugi dio duga i zaradu. Medjutim, ovi bi to prodali, vratili dugove ili vecinu i onda opet pravili nove i gdje si bio, sta si radio? Veliko nista. Ljudi trenutni su dokazali da nemaju plan, nemaju kapacitet, ne znaju, nisu transparentni tako da nista njima ne treba prepustati niti dozvoljavati.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 apr 2021, 15:16

08 apr 2021, 15:14
08 apr 2021, 14:59

Ok, slazem se. Sta sutra? Pare se moraju "roditi", ove cemo objesiti, u zatvor ih poslati, ali ostaju dugovi koji se moraju izmiriti. Ne vidim Zeljovce spremne dati 10.000 maraka, ne nekoliko miliona, nego hiljada. Nema ih, ne postoje. Mi dvadeset godina nemamo generalnog sponzora, toliko o sposobnosti svih vodecih struktura. Nejma para, a pare se moraju isplatiti.
samo mi iskreno reci, bi li ti dao ovim nesposobnjakovićima iz uprave da prodaju npr. tvoj stan ili auto?
moSa ljoŽe

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 apr 2021, 15:21

Rekao sam vec, napraviti neku komisiju, ne mora biti niko iz ove Uprave u njoj, ni iz bivse, ni iz one prije. Evo vidi kako se studneti javljaju sa idejama. Vi necete da shvatite da nema Zeljovaca koji ce dati par miliona, bila Skupstina nedavno, bila i prije nje. Gdje su ti Zeljovci. Nece radi kamatara i lopova? Isplate mu dugove, sutnu ga na nogu i dodju u klub. Zabrane mu da prolazi pored stadiona.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 08 apr 2021, 15:25

08 apr 2021, 15:21
Rekao sam vec, napraviti neku komisiju, ne mora biti niko iz ove Uprave u njoj, ni iz bivse, ni iz one prije. Evo vidi kako se studneti javljaju sa idejama. Vi necete da shvatite da nema Zeljovaca koji ce dati par miliona, bila Skupstina nedavno, bila i prije nje. Gdje su ti Zeljovci. Nece radi kamatara i lopova? Isplate mu dugove, sutnu ga na nogu i dodju u klub. Zabrane mu da prolazi pored stadiona.
Nije samo on problem, mnogi od tih u skupstini, sadasnji u upravi i mnogi koji nemaju veze sa klubom ce da pitju "ima li mene tu" kada se proda pomocni.

A tesko cemo naci profesionalce da to urade kako treba, da sve i jedna para pripadne klubu a ne neko da se "nagradi" za nista.
Mjau !

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 apr 2021, 15:28

e vidis, ovi pojma nemaju, al se ne sklanjaju sa pozicija. ta komisija se nemože oformiti jer procesom prodaje upravlja upravni odbor. zasto se uprava ne povuče, zasto nije odrzana online skupština? nemoj Bogati tu pricu za malu djecu.
jel treba Selen Balić da prodaje, lik koji se dosjetio da uzme 10% od svakog postojećeg sponzorskog ugovora?

a evo da ti kazem da ovi ljudi sto su bili kandidati za predsjednika i dopredsjednika skupštine, prvo sto su htjeli uraditi je da se sklone "fikusi" iz skupštine i UO-a. i zamisli njih dvadesetak se nepojavi na skupštini. pitam se zasto

i jos jedna stvar, u svakoj akciji sam učestvovao i redovno članarinu uplaćujem i redovno fan shop posjećujem, al im nedam u kešu već isključivo plaćam karticom i internet bankarstvom, upravo iz razloga što im ne vjerujem. pa bolje da su pare na računu nego da završe nekom u đepu.
moSa ljoŽe

Studenti1921
Kontakt:

Post Postao/la Studenti1921 » 08 apr 2021, 15:47

Mi smo analizirali dosadašnje poslovanje i prethodnih Uprava i sadašnju također, činjenica je da nijedna uprava nije imala neku ideju ili plan te se okretalo prema pojedincima koji ce posuđivati novac klubu. Smatramo da ovakav vid poslovanja ne moze doprijeniti otklanjanju dugovanja i da tu nema napretka kluba u nijednom segmentu. Zato smo, povodom tog pitanja, napravili citavu strukturu (na bazi navođenja primjera sponzora ili partnera) kako bi trebala izgledati Skupština kluba i nadzorni i upravni odbor, bez da se mi moramo pitati zašto su neki ljudi tu. Opet ponavljamo, mi imamo okvirni plan za skoro svaki segment gdje ce se jasno znati zbog čega su neki ljudi u Klubu i na koji su način doprinijeli. Pozivati, tražiti neke ljude da daju milione je nerealno ali sa optimalnim brojem sponzora i partnera uz mjere štednje u svakoj sferi kluba mogu se rjesavati dugovi ali i praviti novi izvori prihoda. Mi smo pravili plan i ideju na osnovu 4 godine u kojima bi se klub stabilizirao ali opet napominjemo ne moze se nista vise uraditi ili napraviti jer ne znamo ni približnu cifru novca koja se duguje i prema kome se duguje.

P.S. Hvala svima na podršci, mi mislimo da ima u ovoj strukturi ljudi koji su spremni prihvatiti svaki dobar savjet i da se možemo nadati nekim pozitivnim promjenama bez potpune privatizacije ili prodaje imovine. Pozdrav svima jos jednom. 😁

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 08 apr 2021, 15:48

SAMO
GOL
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2021, 15:51

08 apr 2021, 15:28
a evo da ti kazem da ovi ljudi sto su bili kandidati za predsjednika i dopredsjednika skupštine, prvo sto su htjeli uraditi je da se sklone "fikusi" iz skupštine i UO-a. i zamisli njih dvadesetak se nepojavi na skupštini. pitam se zasto
Ogromna greska je napravljena sto se tek tako preslo preko ocigledne sabotaze vandredne Skupstine. Svaku Skupstinu najaviti na zvanicnoj stranici i staviti neki okvirni izvjestaj uz spisak ko je bio, ko ne. Imamo pravo da znamo te neke stvari, ne predetaljne, ali okvirno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Levin, ristagrad, voltron30 i 31 gost.