Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
Graf
-
Kontakt:
samoposmatram je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:41
Joldica do kraja I neka izproba svu omladinu do kraja sezone. Da vidimo imali smisla iztrpiti igrace kao Hirosa sto nismo.
Mislis da nemamo sanse vise za Evropu? Ako je tako onda ok da se skroz okrenemo mladjim igracima. Ali ja mislim da bi nekom ludom srecom mozda mogli nekako izboriti Evropu.
U tom slucaju bi bolje bila neka kombinacija sa ovim starijima...
Samo znam da nije dobro izgledalo kad smo zadnji put nazor probali forsirati mlade nije dobro zavrailo.
To je bilo u toku zadnje velike krize kad je otisao Misimovic. Tad i pokojni Odovic nije bio sretan sa mladjim igrackim kadrom. A bogami ne znam nesto da je ova sadasnja omladina nesto previse obecavajuca. Sjecam se da se tad ovdje psovalo i mladjim igracima da su nesposobni.
-
lijevapolutka
-
Kontakt:
Postao/la lijevapolutka » 11 apr 2021, 13:57
Ko god, ako i preuzme prioritet je rijesiti se skarta od igrača. Ovo je jedna luzerska ekipe koja uz veće i manje promjene traje 5-6 godina
moSa ljoŽe
-
Machak
-
Kontakt:
Tristan10 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:50
Ne, ne. Nego neka se pojave ti silni ljudi i sponzori, neka donesu novac, i neka nadju budzet za Mehmeda Bazdarevica.
Od rata pa do danas mi cekamo te neke ljude, sponzore i novac !
Imali smo ih na momenat sa Misimovicem i njegovim ljudima.
Mjau !
-
Roki12
-
Kontakt:
Sad se možemo i ugasiti što se mene tiče,samo da brkata somina nije na čelu kluba,odvratnijeg insana dugo vidio nisam
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
-
Ritamreda
-
Kontakt:
Kad bi dosao Vlado Jagodic to bi bila najveca sramota jos od Litexa veca cak i od ovih rezultata. Cuj Vlado Jagodic u Zelji. Ako vec ne mozemo dovesti nekog ozbiljnog onda postaviti Joldica.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
-
1921boy
-
Kontakt:
Zlatan Nalić
Blaž Slišković
Vlado Jagodić
Mirza Varešanović
Adnan Zildžović
Vjerovatno neko od ovih imena ako je istina da nisu iz "porodice Željezničar"
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
MojaMalenkost
-
Kontakt:
Postao/la MojaMalenkost » 11 apr 2021, 14:03
Amar se trebao sam povuci i sacuvati bar malo dostojanstva i obraza. Ovako ce dopustiti da ga otjeraju oni koji nista bolji od njega nisu, a sve iz razloga sto po svaku cijenu ne zeli ostati bez novca koji se odnosi na plate do kraja ugovora.
I posle svega se nadam da ce se uspjeti dogovoriti oko nekog sporazumnog raskida koji ce biti najmanje stetan za klub i da ce na taj nacin Amar korektno izaci iz kluba i popraviti bar malo stete koju je nanio klubu u zadnje dvije godine..
Sam je kriv za degradiranje vlastitog renomea i ugleda. Doveo je do toga da ga pljuju oni koji su se kleli u njega i koji su djeci imena davali po njemu, medju kojima sam i ja licno..
Pročepit će negdje.
-
Tristan10
-
Kontakt:
Machak je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:57
Ne, ne. Nego neka se pojave ti silni ljudi i sponzori, neka donesu novac, i neka nadju budzet za Mehmeda Bazdarevica.
Od rata pa do danas mi cekamo te neke ljude, sponzore i novac !
Imali smo ih na momenat sa Misimovicem i njegovim ljudima.
Pogledaj kakve smo tad trenere i igrace imali, i nije nista bolje nego trenutno. Zato i ne vidim logiku mjenjanje trenera da mi dodje neko ko Bosnjakovic, Nalic, Zizovic. Sta bi sa tim dobili. Imam osjecaj da bi samo vise grohnuli.
-
plavousrcu
-
Kontakt:
Postao/la plavousrcu » 11 apr 2021, 14:06
Puno bolje bi bilo da je na sjednici tacka prodaja pomocnog terena. Samo to nas stavlja na zdrave noge. Strucni stab mora otici jer nema rezultata, mene realno kao navijaca to najvise zanima. Samo u kurcu smo nevjerovatnom i to je veci problem od bilo cega. Bojim se da narednu sezonu ne krenenćmo i da nas ne izbace ko najvece papke u sedmom kolu.
-
Cunami87
KANA je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:26
braco je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:21
Spo,rtsk,e.ba
Uprava Željezničara je odlučila, poznata sudbina Amara Osima
Željezničar je produžio seriju bez pobjede. Nova utakmica, nova muka za navijače, još prosutih bodova, još neispunjenih ciljeva.
Amar Osim je bivši. Iz izvora bliskih klubu saznali smo da su treneru odbrojani dani i da će biti smijenjen ili će mu biti ponuđena “nagodba”. Ma, šta god to značilo. Najvjerovatnije već sutra.
Preko neriješenog rezultata sa Mladosti uprava nije mogla preći. Nova podvučena crvena linija je preskočena i trener mora snositi posljedice.
Bilo bi najbolje i najpravednije da se uz Osim klub zahvali i nekolicini igrača. Uglavnom, starijih, koji igraju preko volje, koji su loš primjer mlađima. Na terenu se vuku, izgledaju kao da ruše trenera, a u biti su nemoćni, nemotivisani.
Amar Osim je potrošio sve kredite i nakon što se “sporazumno” raziđu, sigurno će uslijediti natezanje oko ugovora, isplate zaostalih plata, ali i onih koje je tek trebao dobiti. Biće tu svega.
Željezničar mora reagovati brzo. U pitanju je Evropa, ugled, renome kako god hoćete.
Nasljednika će vrlo brzo izabrati. Navodno su već obavljeni razgovori sa njim i kako saznajemo, nije iz “porodice” Željezničar. Kako god bilo Osim kao trener jeste najodgovorniji za rezultatsku krizu, ali nije jedini krivac. Ništa manji teret krivice ne (s)nosi Uprava i igrači. Navijači Želje jedina su svijetla tačka!
Da mi je bilo neko rekao da cu se radovati odlasku Amara

ovu losu sezonu bi mu halalio I jos naredne tri ali da sve drugo dobro funkcionise.Naguzili su ga igraci to je sigurno, naguzio ga je savez , ma bukvalno je bio meta sviju ali to je trebao znati onaj dan kad je sve uradio da se vrati

najgore od svega sto ce mi ostati u ruznom sjecanju a toliko me je u zivotu ucinio ponosnim sto sam dio plave porodice
Naguzili ga pojedinci u i oko kluba,kroz par igraca i clanova skupstine,koji se zalazu za prodaju pomocnog,i ne prihvatanje statuta onog Dine Osmanovica.A covjek nam nasao i investitora.
A ti sto ga smjenjuju ce udariti na imovinu da svoje pozajmnice vrate.Stoka sitnog zuba.
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙
-
MojaMalenkost
-
Kontakt:
Postao/la MojaMalenkost » 11 apr 2021, 14:08
Odlazak Amara je preduslov za vece promjene. To se moralo desiti. Ko ce biti sledeci trener nije toliko ni bitno. Ova sezona je i onako gotova i sve planove treba okrenuti sledecoj sezoni. Sto se mene tice i Joldic nas moze voditi do kraja sezone i mozemo gurnutu 4-5 juniora u vatru, pa makar i na zor..
Pročepit će negdje.
-
Machak
-
Kontakt:
MojaMalenkost je napisao/la: ↑11 apr 2021, 14:08
Odlazak Amara je preduslov za vece promjene. To se moralo desiti. Ko ce biti sledeci trener nije toliko ni bitno. Ova sezona je i onako gotova i sve planove treba okrenuti sledecoj sezoni. Sto se mene tice i Joldic nas moze voditi do kraja sezone i mozemo gurnutu 4-5 juniora u vatru, pa makar i na zor..
Valjda je prvo vazna nova uprava i administracija kluba pa onda trener ! Amar mora otici to je jasno, ali ostaju njegovi.
Koji ce ti qruac bilo koji trener sa ovim Amarovim ljudima u upravi i klubu generalno.
Mjau !
-
Harise
-
Kontakt:
Cunami87 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 14:07
KANA je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:26
braco je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:21
Spo,rtsk,e.ba
Da mi je bilo neko rekao da cu se radovati odlasku Amara

ovu losu sezonu bi mu halalio I jos naredne tri ali da sve drugo dobro funkcionise.Naguzili su ga igraci to je sigurno, naguzio ga je savez , ma bukvalno je bio meta sviju ali to je trebao znati onaj dan kad je sve uradio da se vrati

najgore od svega sto ce mi ostati u ruznom sjecanju a toliko me je u zivotu ucinio ponosnim sto sam dio plave porodice
Naguzili ga pojedinci u i oko kluba,kroz par igraca i clanova skupstine,koji se zalazu za prodaju pomocnog,i ne prihvatanje statuta onog Dine Osmanovica.A covjek nam nasao i investitora.
A ti sto ga smjenjuju ce udariti na imovinu da svoje pozajmnice vrate.Stoka sitnog zuba.
To je napokon njegov kraj i politiku koji vodi oko kluba. Nadam se da ce Mulalica ili Adzema pozvati kao trenera do kraja sezone uz produzenje ugovora...
Zadnja izmjena:
Harise, dana/u 11 apr 2021, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
-
avalPacidoroP
-
Kontakt:
Postao/la avalPacidoroP » 11 apr 2021, 14:11
Od Amara kad je dolazio i slavlja za Novu Godinu, očekivao sam da ima namjeru uzeti pare. Ali sam se nadao da će to pokriti kroz trofeje.
Zašto je doveo klub na ovaj nivo, za samu stogodišnjicu, prisjela mu svaka marka.
Nikad više prilaz Grbavici! Ni tebi ni megamixu. Udalji se kao i on..najbolje će biti za sve nas.
Ali prije njegovog otkaza, još bitnija stvar je da večeras stoku od igrača udalje od kluba. Kockari, probisvjeti, klošari i pič.ke koje brukaju klub. Marke ne zaradili od fudbala do kraja života!
-
MojaMalenkost
-
Kontakt:
Postao/la MojaMalenkost » 11 apr 2021, 14:11
Machak je napisao/la: ↑11 apr 2021, 14:10
Valjda je prvo vazna uprava i administracija kluba pa onda trener !
Koji ce ti qruac bilo koji trener sa ovim Amarovim ljudima u upravi i klubu generalno.
Odmah posle odlaska Amara raspustiti i upravu i organizovati izbore za novu skupstinu..
Pročepit će negdje.
-
samoposmatram
-
Kontakt:
Postao/la samoposmatram » 11 apr 2021, 14:13
Graf je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:56
Joldica do kraja I neka izproba svu omladinu do kraja sezone. Da vidimo imali smisla iztrpiti igrace kao Hirosa sto nismo.
Mislis da nemamo sanse vise za Evropu? Ako je tako onda ok da se skroz okrenemo mladjim igracima. Ali ja mislim da bi nekom ludom srecom mozda mogli nekako izboriti Evropu.
U tom slucaju bi bolje bila neka kombinacija sa ovim starijima...
Samo znam da nije dobro izgledalo kad smo zadnji put nazor probali forsirati mlade nije dobro zavrailo.
To je bilo u toku zadnje velike krize kad je otisao Misimovic. Tad i pokojni Odovic nije bio sretan sa mladjim igrackim kadrom. A bogami ne znam nesto da je ova sadasnja omladina nesto previse obecavajuca. Sjecam se da se tad ovdje psovalo i mladjim igracima da su nesposobni.
Zadnje mjesto za Europu ide priguzu 1 Siroki ili priguzu 2 Velez.
Mi smo svoje zavrsili ove sezone. Bolje dati omladincima da se do kraja bore za opstanak nego ovim sto su igrali zadnjih sest.
-
edin139
-
Kontakt:
Sta mislite kome su bitnijih bodovi onima koji ce razigravati za opstanak ili ovima gore

.
-
Machak
-
Kontakt:
MojaMalenkost je napisao/la: ↑11 apr 2021, 14:11
Machak je napisao/la: ↑11 apr 2021, 14:10
Valjda je prvo vazna uprava i administracija kluba pa onda trener !
Odmah posle odlaska Amara raspustiti i upravu i organizovati izbore za novu skupstinu..
Sve skupsitnare otjerati i umjesto 40-50. koliko ih ima najvise treba da ih bude 30. i to sve novi ljudi kao i za upravu, administraciju.
Mjau !
-
samoposmatram
-
Kontakt:
Postao/la samoposmatram » 11 apr 2021, 14:16
Ne, ne. Nego neka se pojave ti silni ljudi i sponzori, neka donesu novac, i neka nadju budzet za Mehmeda Bazdarevica. Sta mi imamo da dodje Joldic 3-4 mjeseca, dobije otkaz, pa opet izgubimo solidnog strucnjaka iz omladinskog pogona. Ako ne moze da se nadju sredstva za taj kalibar trenera kao sto je Bazdarevic, onda nema ni smisla mjenjati trenutnog. A sigurno Bazdarevic ne zeli da dolazi u sredinu koja nema budzet za normalno funkcionisanje. Onda je bolje nista ne dirati, jer su nam alternativne opcije samo gore.
Nedirati Amara?
-
Tristan10
-
Kontakt:
samoposmatram je napisao/la: ↑11 apr 2021, 14:16
Ne, ne. Nego neka se pojave ti silni ljudi i sponzori, neka donesu novac, i neka nadju budzet za Mehmeda Bazdarevica. Sta mi imamo da dodje Joldic 3-4 mjeseca, dobije otkaz, pa opet izgubimo solidnog strucnjaka iz omladinskog pogona. Ako ne moze da se nadju sredstva za taj kalibar trenera kao sto je Bazdarevic, onda nema ni smisla mjenjati trenutnog. A sigurno Bazdarevic ne zeli da dolazi u sredinu koja nema budzet za normalno funkcionisanje. Onda je bolje nista ne dirati, jer su nam alternativne opcije samo gore.
Nedirati Amara?
Sto se mene tice, ja ga ne bih dirao, ako se nemaju uslovi da se dovede strucna osoba kao Bazdarevic.