Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Swanfilter
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Swanfilter » 29 dec 2020, 10:07

Sve super al frizura mu je ocaj. I ova njegova hladnoca ...

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 29 dec 2020, 11:15

Ako ovako nastavi ne bi me cudilo da turcin zaigra u prvoj postavi umjesto njega.
🔵⚪

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 dec 2020, 11:22

Aha zaigrat ce. Bas im onako treba jos jedna rupa u stsrtnoj postavi pored lillarda i mccolluma

Sto ljudi mogu hejtat majko mila
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 29 dec 2020, 11:36

0oo0 je napisao/la:
29 dec 2020, 11:15
Ako ovako nastavi ne bi me cudilo da turcin zaigra u prvoj postavi umjesto njega.
Ne ide to baš tako lako u NBA kao što ti misliš , da izbaciš igrača iz petorke trebaš biti duplo bolji od njega u oba smjera ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 29 dec 2020, 12:03

Ma juka samo treba pritisnuti da se za njega izradi par akcija i da samim time uzme više šuteva po utakmici. Sve ostalo se odvija prilično dobro, i ne treba se zalijetati da pokušava krpiti svaku rupu koja nastane zbog bekova koji ne igraju odbranu.
On treba pokidati u doigravanju i sljedeću sezonu pred novi ugovor, a ovo ide u dobrom smjeru.
Sinoć je u 5 minuta pokazao ko je i šta. Sad šta se dešava ili ne dešava iza zatvorenih vrata možemo samo nagađati.
Možda će collinsu dati jači ugovor nego njemu, možda je ponuđen u trejdu, a možda jednostavno je sve to dio plana i podizanja forme, haj mu ga znaj.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 dec 2020, 12:11

Jucer je bio bolji nego u prve dvije tekme, i u odbrani i u napadu.

Meni je Portland i dalje divlja ekipa i ne vidim neki sistem niti bilo sta drugo sto bi ih diglo iznad nivoa proslih godina. Ove godine doduse imaju nesto siri izbor igraca ali opet nisam jos uvijek ubijedjen sto se tice nekog potencijala. Strasno je kako timovi zakljucavaju Damea u PO vec godinama i kako ljudi imaju los protok lopte i malo otvorenih suteva kad ih se stisne. Mislim da je ona hemija Juka Dame poprilicno splasnula, pnr je bio prije puno bolji a ovo sto gledam od prosle godine nije na tom nivou od prije. Vjerovatno radi toga sto su i odbrane posvetile tome posebnu paznju...

Kod juke se moze primjetiti nesto mirnija ruka u postu, ali ne vidim da je ubacio plaho novina u svoj repertoar post igre. Sinoc protiv Marca nije mogao nista, no Marc je njegova rak rana vec godinama i vjerovatno najbolji post defender od svih centara tako da ne iznenadjuje da juka nije imao prostora pored njega.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 29 dec 2020, 13:10

_dreamer_ je napisao/la:
29 dec 2020, 12:11
Jucer je bio bolji nego u prve dvije tekme, i u odbrani i u napadu.

Meni je Portland i dalje divlja ekipa i ne vidim neki sistem niti bilo sta drugo sto bi ih diglo iznad nivoa proslih godina. Ove godine doduse imaju nesto siri izbor igraca ali opet nisam jos uvijek ubijedjen sto se tice nekog potencijala. Strasno je kako timovi zakljucavaju Damea u PO vec godinama i kako ljudi imaju los protok lopte i malo otvorenih suteva kad ih se stisne. Mislim da je ona hemija Juka Dame poprilicno splasnula, pnr je bio prije puno bolji a ovo sto gledam od prosle godine nije na tom nivou od prije. Vjerovatno radi toga sto su i odbrane posvetile tome posebnu paznju...

Kod juke se moze primjetiti nesto mirnija ruka u postu, ali ne vidim da je ubacio plaho novina u svoj repertoar post igre. Sinoc protiv Marca nije mogao nista, no Marc je njegova rak rana vec godinama i vjerovatno najbolji post defender od svih centara tako da ne iznenadjuje da juka nije imao prostora pored njega.

Kako nije , pazi ove gracioznosti kod polaganja sa jednom rukom ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 29 dec 2020, 14:08

Nisam gledao, 5 od 7 fg mi je odlican zašto teglit teglio je prošle sezone konstantno pa je imao loše procente ovako mu nekako odgovara bar na pocetku + pobjeda odlicno.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 29 dec 2020, 15:07

Portland bi bio mnogo bolji kada bi Lilard i CJ igrali manje zajedno. Al, Stotts nema mu..a i prevelik sablonac je da bi preocito mijenjao ...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 dec 2020, 15:39

termin "big 3" ne postoji uzalud, taj termin se odnosi na tri bas vrhunska kosarkasa, npr "lebron-wade-bosh", no, to se sad opcenito koristi za tri najbolja kosarkasa jedne ekipe, pa shodno tome, "big 3" portland trail blazersa cine "dame-cj mcollum-nurkic", medjutim, nurkic nikako da pocne igrati na tom nivou i dokaze svima da portland ne treba "treceg igraca", nego da ga vec imaju u njemu

nurkic ove sezone mora imati 18/10 statistiku, to je sasvim realno ocekivanje, jer mu je vrijeme da napravi iskorak, ima vec 26 godina i za ocekivati je da u svom prime-u bude 20/10 igrac, mozda cak 20/12, no, prvo mora sa 15/10 preci na 18/10 (u orlandu je imao 17/10, no, to je 8 tekmi)

novinari su tokom predsezone pitali stottsa, damea i cj mccolluma dal moze postati all-star igrac i svi su rekli da to ovisi o timskom rekordu, sto je istina, medjutim, to ovisi i o njegovim igrama, sto odbrani, sto napadu, dakle statistici

nurkicu niko ne brani da uzima suteve, on je igrac koji voli timsku kosarku, nije mu previse stalo do njegovog ucinka, al ako zeli veci respect u nba, ako zeli postati bolji igrac, ako zeli da ekipa igra bolje, mora vise sutirati, mora vise preuzimati odgovornost, a nista od toga nisam vidio u ove tri tekme, bas me razocarao njegov pristup i to su primijetili i navijaci portlanda

pred pocetak sezone je rekao da je na 70% kad je rijec o fizickoj spremi, no, to nije razlog da bude ovako pasivan i strasno me nervira kad se vise fokusira na pas igru, nego na suteve, jer koliko god da je dobar paser za centra, nije ni blizu dobar kao jokic, a djeluje mi kao da bi volio biti

ovo bi mu lako mogla biti sezona za novi ugovor, jer ne znam dal ce ga portland "pustiti" da udje u cetvrtu godinu ugovora i rizikovati da ga izgube po isteku istog, a i nurkicu ne bi bilo pametno odbiti potencijalnu ekstenziju uzimajuci u obzir da je sklon povredama

tako da bi se trebao fokusirati na sebe i svoje brojke, kao sto sam vec spomenuo 18/10, a onda ce na racun toga i onog dijela gdje bi trebao dodatno napredovati dobiti bas veliki ugovor, npr 4/100+

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 dec 2020, 15:50

Vučević je u All-star sezoni 18/19 u samo dvije utakmice postigao manje od 12 poena. Jusuf nije tako konstantan, on će imati dvadeset takvih utakmica i pored dvadeset u kojima će izgledati kao najkompletniji centar u ligi.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 29 dec 2020, 16:28

Ja mislim da s Jukom samo ne zele toliko riskirati sa jacim ulaskom u sezonu s obzirom na njegovu historiju povreda. Pokazao je prosle sezone u onom povratku koliko moze, ali se znalo da nece puno utakmica odigrati pa ga nisu stedili. Ovako je tek pocetak sezone i ne treba donositi neke zakljucke na osnovu 3 utakmice.
Jedan grad, jedna ljubav!

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 29 dec 2020, 17:04

Ovdje se 3 godine priča o 18/10, mislim da mu je i 15/10 upitno a 18 moguće jedino ako doda bar 1 trojku po utakmici uz njegovu standardnu neefikasnost na obruču. Jedino što mi se baš sviđa u ove 3 utakmice je da nije u foul trouble bio ni u jednoj, zato je bolje što ne daje maksimum u defanzivi, to će mu omogućiti da bude na nivou u završnici.
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 29 dec 2020, 17:48

StevieFranchise je napisao/la:
29 dec 2020, 17:04
Ovdje se 3 godine priča o 18/10, mislim da mu je i 15/10 upitno a 18 moguće jedino ako doda bar 1 trojku po utakmici uz njegovu standardnu neefikasnost na obruču. Jedino što mi se baš sviđa u ove 3 utakmice je da nije u foul trouble bio ni u jednoj, zato je bolje što ne daje maksimum u defanzivi, to će mu omogućiti da bude na nivou u završnici.
20/12 bez ikakvih problema, pogotovo sada kada ima ogromnu pomoć u Covingtonu ...
Polako tek je krenula sezona , drago mi je da je ušao polako i da će kasnije dizati formu , idealno bi bilo da pri kraju sezone bude na vrhuncu forme ...
Play-off da pogine na oba djela terena , zbog ugovora naravno...
On je pokazao da može, znači sad je samo do tempiranja forme ...

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 dec 2020, 21:55

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 30 dec 2020, 22:00

Bassha je napisao/la:
30 dec 2020, 21:55
Šapnuo mu LeBron opusti se i ne razmišljaj , samo igraj , biće strašan ugovor :opaopa:

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 30 dec 2020, 22:15

Kako sezona bude odmicala bit će i Jusuf ako Bog da bolji.

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 30 dec 2020, 22:23

Bassha je napisao/la:
30 dec 2020, 21:55
Klutch mašinerija :urnebes:
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 31 dec 2020, 00:19

Ovaj Collins bas nema srece

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 31 dec 2020, 00:26

Tekashi je napisao/la:
31 dec 2020, 00:19
Ovaj Collins bas nema srece
Moguće da ga nećemo više ni vidjet u dresu Blazersa

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.