Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
I to Kingsi dva puta vodili +20
Odigrao fenomenalno zadnju četvrtinu, ali opet mislim da će biti veliki problem sto ne mogu Dame i CJ čuvati nikog, oni nemaju načina da ohlade nekog kad ga ide šut za 3 poena.
Pa zar nije katastrofalno gubiti 20 od Sacramenta jos prije poluvremena, i sebe smatrati ozbiljnom ekipom? Ko ti garantuje da ce ti uvjek uci sve sto je njima ulazilo, dok su stizali? Moglo se lagano desiti da pola od ovih vanjskih suteva ne udje, a desavalo se, i desavat ce se,. Ili Kad iole ozbiljna ekipa dodje, i zatvori lilarda i mcaluma, ili ovi imaju losu noc. Portland ima igru da budu top 5 u regularnom dijelu, i prolaz u 2. rundu plejofa. I nista vise od toga, sa ovim trenerom i setupom. Cisto divljacka i isforsirana pobjeda protiv Toronta i Sacramenta
Ovo sam napisao zbog apsurda Arena gdje u istoj recenici konstatuju da Denver igra toplo-hladno ( 2x dobili mrtvu Minesotuarmin dju je napisao/la: ↑14 jan 2021, 06:57Pa zar nije katastrofalno gubiti 20 od Sacramenta jos prije poluvremena, i sebe smatrati ozbiljnom ekipom? Ko ti garantuje da ce ti uvjek uci sve sto je njima ulazilo, dok su stizali? Moglo se lagano desiti da pola od ovih vanjskih suteva ne udje, a desavalo se, i desavat ce se,. Ili Kad iole ozbiljna ekipa dodje, i zatvori lilarda i mcaluma, ili ovi imaju losu noc. Portland ima igru da budu top 5 u regularnom dijelu, i prolaz u 2. rundu plejofa. I nista vise od toga, sa ovim trenerom i setupom. Cisto divljacka i isforsirana pobjeda protiv Toronta i Sacramenta

ma jok, evo zato su dobili a jusuf dobar:-)
ostario sam ja da ko ti ne spavam nikako:-)
iskreno, pocinje me ozbiljno nervirati portlandova kosarka, zestoko divljanje ove dvojice indijanaca, onda udje melo pa nastavi jos jace od njih, onda dvojica novih mlate po trojkama a bazen ne mogu ubosti...dobiju oni evo vecinu tekmi ali strah me je da u ozbiljnim tekmama opet nece imati sanse.
svi divljaju a jusuf trci gore-dole i mlati onom glavom i kosicom, jadnik i ne dotrci pod kos a neko je vec odvalio trojku:-)
nego, mene brine dzanko, taman kad je sve naucio o NBA, nazad u evropu, slabo pratim euroligu ali evo kako citam, tesko ce i on do lopte u rukama pored ovih nekoliko 'indijanaca'. Neuspjeh u NBA me ne iznenadjuje, nisam ga ni ocekivao jer sam svo vrijeme govorio da on po meni nema nista za nba nivo, ali me sad strah neuspjeha i u efesu, to bi vec bilo lose.
btw, koliko pratim, tek sinoc vidim da je zdovc trener halilovicu pa mi jasnije sto ima slabe 'brojke' hehe.
Povreda je davno iza njega a ranije igre ni na vidiku.
Odlican, imao samo jednu losu situaciju pod kosem kad je fuilo zicer ali je i tu bilo kontakta. I slobodna jos stekaju, ali to ce popraviti s formom. Sinoc je bio na nivou
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ma dok se ne razvali duo CJ-Lillard Portland ništa ozbiljnije neće postići. To je vrlo vjerovatno jasno većini ljudi koji su malo više gledali Portland prethodnih godina. Samo kad skontaš da protiv Portlanda većina playeva i bekova ostvaruje često i svoje neke lične rekorde u poenima, i neki "prosječni" igrači imaju nadprosječne partije, jasno je koliko lošu odbranu igra taj dvojac. CJ-a bi trebalo zamjeniti, pa i po cijenu nekog lošijeg igrača po pogledu broja poena, al' da je vrstan defanzivac. Al' taj film nećemo gledati, to sam uvjeren, veće su šanse da Juku vidimo u drugom timu.
Sinoć odličan, šteta samo što se njegova odbrana i rad na tom dijelu terena često ignorišu, pa čitamo komentare kako ne igra odbranu, kako su neki tamo Kanter il' Whiteside bolji, i šta već ne. Samo da ostane zdrav, bit će sve bolji u toku sezone.
Sinoć odličan, šteta samo što se njegova odbrana i rad na tom dijelu terena često ignorišu, pa čitamo komentare kako ne igra odbranu, kako su neki tamo Kanter il' Whiteside bolji, i šta već ne. Samo da ostane zdrav, bit će sve bolji u toku sezone.
Ne moze vam covjek ugoditi nikako 
Bice Nurk sigurno dobar,vratice se onoj kosarci prije povrede,duga je sezona samo opusteno. Ovaj Portland ce sig igrati u PO

Bice Nurk sigurno dobar,vratice se onoj kosarci prije povrede,duga je sezona samo opusteno. Ovaj Portland ce sig igrati u PO
- AshburtonG
- Kontakt:
To je ta familijarna atmosfera, kojoj svi teze, a zapravo je mac s dvije ostrice. Svima je jasno da Dame-CJ kao prva dva igraca, nikad nece doci do realne sanse za prsten, ali je i vlasnicima jasno, da svako moguce trejdovanje jednog, dovodi do nezadovoljstva drugog. Dakle, ti igraci se drze skupa, pa cak i po cijenu solidnih sansi za naslov.Aspect je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:46Ma dok se ne razvali duo CJ-Lillard Portland ništa ozbiljnije neće postići. To je vrlo vjerovatno jasno većini ljudi koji su malo više gledali Portland prethodnih godina. Samo kad skontaš da protiv Portlanda većina playeva i bekova ostvaruje često i svoje neke lične rekorde u poenima, i neki "prosječni" igrači imaju nadprosječne partije, jasno je koliko lošu odbranu igra taj dvojac. CJ-a bi trebalo zamjeniti, pa i po cijenu nekog lošijeg igrača po pogledu broja poena, al' da je vrstan defanzivac. Al' taj film nećemo gledati, to sam uvjeren, veće su šanse da Juku vidimo u drugom timu.
Portland je relativno dobro slozena ekipa, te bi trejdom CJ-a definitivno mogli dobit vise nego sto bi s njim izgubili.
Kada bi Portland uspio poslati McColluma za Oladipa, mislim da bi bili mnogo bolji, prvenstveno defanzivno, a potom i za Nurkica koji bi tada imao vise dodira s loptom.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Ma moguće da bi čak i ovaj duo radio, al' realno gledano imaju jednog od lošijih trenera u ekipi bar po mom mišljenju. Također, kad čitam ovako komentare njihovih fanova, oni sanjaju o tom nekom trećem super staru, al' kao da im ostanu CJ i Lillard u ekipi. Totalno smješno razmišljanje, al' eto. Nurkić je debelo podcijenjen, al' vjerovatno da je i sam kriv malo za to.AshburtonG je napisao/la: ↑14 jan 2021, 12:18To je ta familijarna atmosfera, kojoj svi teze, a zapravo je mac s dvije ostrice. Svima je jasno da Dame-CJ kao prva dva igraca, nikad nece doci do realne sanse za prsten, ali je i vlasnicima jasno, da svako moguce trejdovanje jednog, dovodi do nezadovoljstva drugog. Dakle, ti igraci se drze skupa, pa cak i po cijenu solidnih sansi za naslov.Aspect je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:46Ma dok se ne razvali duo CJ-Lillard Portland ništa ozbiljnije neće postići. To je vrlo vjerovatno jasno većini ljudi koji su malo više gledali Portland prethodnih godina. Samo kad skontaš da protiv Portlanda većina playeva i bekova ostvaruje često i svoje neke lične rekorde u poenima, i neki "prosječni" igrači imaju nadprosječne partije, jasno je koliko lošu odbranu igra taj dvojac. CJ-a bi trebalo zamjeniti, pa i po cijenu nekog lošijeg igrača po pogledu broja poena, al' da je vrstan defanzivac. Al' taj film nećemo gledati, to sam uvjeren, veće su šanse da Juku vidimo u drugom timu.
Portland je relativno dobro slozena ekipa, te bi trejdom CJ-a definitivno mogli dobit vise nego sto bi s njim izgubili.
Itekako podcijenjen, u americi je skoro pravilo da vrijedis onoliko koliko si plaćen, a juka je plaćen u rangu osrednjeg igraca.Aspect je napisao/la: ↑14 jan 2021, 13:01Ma moguće da bi čak i ovaj duo radio, al' realno gledano imaju jednog od lošijih trenera u ekipi bar po mom mišljenju. Također, kad čitam ovako komentare njihovih fanova, oni sanjaju o tom nekom trećem super staru, al' kao da im ostanu CJ i Lillard u ekipi. Totalno smješno razmišljanje, al' eto. Nurkić je debelo podcijenjen, al' vjerovatno da je i sam kriv malo za to.AshburtonG je napisao/la: ↑14 jan 2021, 12:18To je ta familijarna atmosfera, kojoj svi teze, a zapravo je mac s dvije ostrice. Svima je jasno da Dame-CJ kao prva dva igraca, nikad nece doci do realne sanse za prsten, ali je i vlasnicima jasno, da svako moguce trejdovanje jednog, dovodi do nezadovoljstva drugog. Dakle, ti igraci se drze skupa, pa cak i po cijenu solidnih sansi za naslov.Aspect je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:46Ma dok se ne razvali duo CJ-Lillard Portland ništa ozbiljnije neće postići. To je vrlo vjerovatno jasno većini ljudi koji su malo više gledali Portland prethodnih godina. Samo kad skontaš da protiv Portlanda većina playeva i bekova ostvaruje često i svoje neke lične rekorde u poenima, i neki "prosječni" igrači imaju nadprosječne partije, jasno je koliko lošu odbranu igra taj dvojac. CJ-a bi trebalo zamjeniti, pa i po cijenu nekog lošijeg igrača po pogledu broja poena, al' da je vrstan defanzivac. Al' taj film nećemo gledati, to sam uvjeren, veće su šanse da Juku vidimo u drugom timu.
Ipak na kraju krajeva juka dize formu, para je za nase uslove (sportiste) enormna i treba smao uzivati u njegovim buducim partijama.
Što se tiće portlanda jihova realnost je 1-2 krug doigravanja.
CJ je dobar igrač što pokazuje ove sezone, problem je što su on i lilard previše za jednu ekipu, jednog možeš sakriti u odbrani obojicu nikako. Međutim taj dvojac se vjerovanto neće razići prije penzije.
Trener taraba teška, takođe ne mislim da će ikada biti zamijenjen, ne znam koliko nove vlasnike uopšte sve to i zanima.
kakav pocetak, pozelim da ugasim stream nakon 1:30 sekundi
-
- Kontakt:
Kako očajno igra Portland
- StevieFranchise
- Kontakt:
Ne znam ni zašto igra b2b ako je povrijeđen bio, samo se iživljavaju Turner i Sabonis na njemu 

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
nurkic nocas ne djeluje kao profesionalni kosarkas
**** sramota
**** sramota
probudio se malo prije i odgledao ovaj horor u zadmje 4 min. 2/4. katastrofa i ne mogu vjerovati da svaki put ubodem kad cu upaliti stream:-)
mada, ovo potvrdjuje ono sto sam pisao jucer, katastrofa ekipa. malo jace zaigraj odbranu na onoj dvojici i postaju smijesni, nurkic ce svakako, svaku drugu odigrati na nivou amatera a ovi novi su bitni u napadu kao vrabac kod nas u repki, covington kad odvali trojku, pojeo bih telefon iz ruke:-)
ok sinoc igrali ali da nba ekipa moze odigrati ovakve 4 minute a trener blejiti ko tele, ja ne znam kako neko to sve skupa moze placati:-)
Ubode tricu.
Međutim opet neka povreda, hoće li se vraćati? 

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.