Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Prilikom blokade uhvadio se za ruku/saku
Sramota sta je sebi dopustio. Sabonis i Turner ga izdominirase na obje strane parketa. Ovaj Litvanac je pravi primjer maksimalne posvecenosti sportu. Momak ima triput losije predispizicije od Nurkica i osim brzih nogu gotovo da nema nijednu ociglednu vrlinu u igri, ali se nenormalno trudi i bori, plus je fizicki i kondiciono strasno spreman.babino je napisao/la: ↑15 jan 2021, 05:11probudio se malo prije i odgledao ovaj horor u zadmje 4 min. 2/4. katastrofa i ne mogu vjerovati da svaki put ubodem kad cu upaliti stream:-)
mada, ovo potvrdjuje ono sto sam pisao jucer, katastrofa ekipa. malo jace zaigraj odbranu na onoj dvojici i postaju smijesni, nurkic ce svakako, svaku drugu odigrati na nivou amatera a ovi novi su bitni u napadu kao vrabac kod nas u repki, covington kad odvali trojku, pojeo bih telefon iz ruke:-)
ok sinoc igrali ali da nba ekipa moze odigrati ovakve 4 minute a trener blejiti ko tele, ja ne znam kako neko to sve skupa moze placati:-)
Sto se tice Portlanda, mislim da, racunajuci i Collinsa, imaju ponajjacu klupu u cijeloj ligi (ili eto medju 3-4 najjace), a Stotts nije uspio razigrati nijednog rezervnog kosarkasa da ima neke sigurne minute s klupe. Prva postava je, takodjer, itekako dobra. CJ igra kosarku zivota, Dame uvijek moze biti dobar, Covington i Derrick su opasni defanzivci, Nurkic u formi jako koristan u oba pravca, ali dzaba kad se to ne vidi na parketu. Prva dvojica jesu nerijetko indijanci, ali su opet odlicni kosarkasi, a druga dvojica nisu suteri i za njih se moraju praviti druge akcije. Ubijedjen sam da glavni razlog neuigranosti i bezidejnosti lezi u treneru i mislim da je vakat da ga konacno zamijene. Stotts jednostavno nije u stanju izvuci maksimum iz ove ekipe, bez obzira sto je sezona jos uvijek na samom pocetku.
Nisam ti odgovorio za Halilovica. Dobije on nerijetko sasvim solidnu minutazu od Zdovca (oko 20 minuta je igrao u zadnjem EC mecu), ali je totalno van forme. Neke utakmice samo malo i pogledao, jednostavno nije ni priblizno dobar kao prosle sezone. Nije prosao kompletne pripreme s ekipom, nije na nivou ni fizicki, ni onako cisto kosarkaski, a tek je dosao u ovu ekipu i zasad se definitivno ne snalazi najbolje.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 15 jan 2021, 05:48, ukupno mijenjano 1 put.
- StevieFranchise
- Kontakt:
Stvarno nema sreće u životuBlazers‘ Jusuf Nurkic has suffered a broken right wrist.

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
I to suterska ruka... 

Znači pauza 2-3 sedmice
-
- Kontakt:
Mjesec dana minimu, stvarno nema sreće
nisam htio komentarisati ali kako je izasao, odmah sam pomislio da je nesto 'puklo' na saci...sumnjao sam na palac...helem, sranje, novi odmor.
- StevieFranchise
- Kontakt:
Ne znam koliko je ovo pouzdano ali nije toliko crna prognozaRe: Nurkic: Average lost time for an in-season wrist fracture that requires surgery is 32 games. If surgery is not required? The time is cut in half to 16 games.
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
-
- Kontakt:
Pa to je to otprilike, ako nema operacije- mjesec dana, ako ima onda oko dva mjeseca, otprilike.
kud ce crnije..moliti se da nije ta prva opcija a i druga je losa.StevieFranchise je napisao/la: ↑15 jan 2021, 05:55Ne znam koliko je ovo pouzdano ali nije toliko crna prognozaRe: Nurkic: Average lost time for an in-season wrist fracture that requires surgery is 32 games. If surgery is not required? The time is cut in half to 16 games.
Nevjerovatno.
Svako malo neka povreda. Već sada, nakon sedam sezona možemo slobodno kazati da nije iskoristio ni 50% svog NBA potencijala.
Inače Portland i povrede košarkaša, posebna priča.
Inače Portland i povrede košarkaša, posebna priča.
Blazersi ukleti za centre
-
- Kontakt:
Dodatni problem je sto je to suterska ruka, užas.
Pad se desi, nesretan slučaj, ali zbog ovakvih stvari moraš biti fizički spreman kad ulazis u sezonu, jer mali milion nekih sitnih povreda i nikad ritam uhvatiti. Šta će Portland sad nemam pojma, ali mogli bi dosta tekmi izgubiti.
gledam ovaj usporeni snimak i ne kontam kako ovolik grmalj moze na ovaj nacin skrsiti zglob..
-
- Kontakt:
Samo ustao i citam ... Ako nista, bolje ruka nego noga. U tom slucaju pemzija bi mu bila ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.