extazy je napisao/la: ↑17 maj 2021, 15:48
Prije svega nece ni Borac dugo, finansijski napumpani, ispuhat ce to za godinu, dvije, i idu na dno tabele. Politicki projekat, kao i Zrinjski.
Finansijski kriza drma svijet, Europu, zasto je ne osjetimo toliko? Jer se svijet zaduzio tolke novce da moraju izmislit novi naziv za tu kolicinu. Na sta ce to izaci? Niko ne zna, zlatno doba ekonomije ili potpuni krah modernog svijeta..
Kriza nije zaobisla nas, niti Bayern, niti Partizan, svi osjete krizu. Slijedece sezone mislim da cemo morati birati, ili finansiranje tima da osvoji titulu ili ulaganje u stadion, oboje necemo moci. I prije svega ne znam zasto se samo FK Sarajevo spominje u kontekstu finansijske krize, pa sve nam je u drzavi u krizi, ne osjetimo, jer smo vazda u krizi.
Sto se tice stadiona, smijali smo se, sadaka arena, ovo ono, ali hajd ozbiljno, sto mi navijaci ne bi pomogli da se finansira makar dio renoviranja Koseva? To treba organizovati.
Ja kolko znam, FK Sarajevo izlazi iz krize, kao i citav svijet zbog finansijskog pumpanja. Pustite ove novinarcice, narucito na ss.ba, strumfovski portal. Procitajte, slusajte malo finansijske strucnjake, analiticare za Europu i Balkan. Bili smo u zestokoj krizi prije pola godine, nakon toga sam cuo da se rijesavaju stvari i da je racun na NULI, tj izmirena dugovanja. Tako da ce nas neka kriza pogodit, moje znanje i misljenje kaze da smo je vec prosli.
Okrenuti se narednoj sezoni, restart tima napravit, Kovacevic ide vjerovatno,
Pidri stoji ponuda prihvacena na stolu vec dva mjeseca. Troskovi se moraju rezati, htjeli mi to ili ne, ne zato sto se nema, vec zbog finansijske sigurnosti. Investiranje Nama za narednu sezonu ce biti sigurno manje, upola makar, a sad gdje te pare preusmjerit, mislim da je Titula zbog Europe i novca bitna, a stadion cemo lagano poceti renovirati.
Vidjet cemo sta ce se desiti u narednim mjesecima, kazem situacija ekonomska citavog svijeta je neizvjesna, moze na dobro, a moze na najgore.