Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Tekashi
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Tekashi » 28 apr 2021, 02:55

Simons :tokralju:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 28 apr 2021, 02:57

ronaldo99 je napisao/la:
28 apr 2021, 02:53
Tekashi je napisao/la:
28 apr 2021, 02:47
Sutra protiv Memphisa :crazy: Ludog rasporeda jbt.
Vala bas u 5 dana 3 puta sa Memphisom,isto da igraju PO :)
Treca sreca :mrgreen:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 28 apr 2021, 03:04

Dobro im je dosla ova lagana pobjeda sad kad igranu b2b utakmicu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 apr 2021, 08:31

Chinaglia je napisao/la:
28 apr 2021, 02:24
kako ovako baca loptu na kos, samo je pitanje dal ce imat srece da zavrsi u kosu il ne

pitam se sta bi bilo da igraju turner i sabonis
Ispod svakog prosjeka je sutati 4/10 protiv ovih visokih igraca, u napadu je sinoc bio ispod svakog nivoa.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 28 apr 2021, 13:04

Zadnje 3. Vraca se.

slika

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 apr 2021, 19:50

evidentno je da nurkic napreduje, medjutim, uzeo bih ovu statistiku s rezervom jer u dvije tekme nije igrao protiv centara

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 apr 2021, 03:15

prvo polaganje ni blizu, vidjecemo za dalje...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 apr 2021, 03:16

Deb.ilu, znas li zicer pogoditi

edit: aaaaa, stane, namjesti se, airball. Ne vrijedis ti para trenutno koje ti placaju, zivota mi-
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 29 apr 2021, 03:20, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 apr 2021, 03:19

potpuno neometan na poludistanaci, namjesta se i jedva dobaci do obruca

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 29 apr 2021, 03:19

Link ako moze
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 29 apr 2021, 03:22

Kad vidiš Litvanca šta radi ofanzivno a nije neka krema lige i Jukino namještanje pola sata na šut i fuli sve živo (o zicerima da ne pričamo) :damn:
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 apr 2021, 03:32

Meni je jusufa zao, covjek je umislio da je nesto. Ako i jeste bio, on je nakon ovih silnih povreda totalno ispao iz ritma, i ono malo forme i rutine u napadu sto je imao, toga vise nema osim na momente, a u takvog igraca se ne mozes pouzdati.

Samim time je i logicno sto se ne ide na njega, to su low percentage pokusaji, prije ce cj pogoditi tricu nego ovaj 1 na 1 pod kosem. strasno je kako nekad nema osjecaj za prostor pod kosem pa baci airball ili sam sebe zakuca pod kosem. sutevi s distance nista, trica onako, nije losa. Sve u svemu, napadacki daleko ispod mojih ocekivanja. Za nekoga ko navodno ima lijep izbacaj i ko je mogao nesto izgraditi (npr kao jonas), jusuf je ostao ispod svog potencijala.

Odbrana nije kao prije, to je jasno, prije svega 1 na 1.

sve u svemu, nije to vise onaj igrac i sve vise imam nade da i kontinuitet igara pomoci da se digne iznad ovog prosjeka.

edit: nadam se da ce dobiti blazersi ovu, mada ce pred kraj stici umor jer je druga tekma u b2b. ova tekma im je jako bitna u borbi za po.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 29 apr 2021, 03:43

Ma nit je propo kao sto naprica, nit je vala ista napredovo od dolaska iz Denvera, nema u ovim manjim timovima ko raditi s centrima kao npr Abdul Jabar u Lakersima. Zao mi samo ovog midrange zato sto je to imao, sad ko da je na mrve stao. Jednostavno vuce stare probleme, a najveci je nekonzistentnost pogotovo u back to back utakmica. Jednostavno se premori u prvoj makar igro samo 10 minuta.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 apr 2021, 03:49

Bole oci kad gledas koliko je los u SVAKOM segmentu napada. Svaku 4 tekmu to lici na ono sto bi trebalo da bude i to je prepremalo za ono sto se od njega ocekuje. To je realnost, a ako to tebi nije lose, onda se ti zadovoljas mrtvim prosjekom. Ja taj luzerski mentalitet nemam.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2021, 03:52

Samo da ukljuci mozak i gleda kako Kanter napada na niskom postu, naucio bi bar nesto (a da ne pricamo o individualnim treninzima s najboljim centrima u historiji kosarke). Trenutno je bar level ispod ovog Valenciunasa, a mi smo se nadali all staru... :(

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 29 apr 2021, 03:55

Sad ga i njegov Hadzo jedini izbjegava u napadu sve vise. Dzaba dize ruke

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 apr 2021, 04:00

recimo, toliko upada u oci ono zadnje polaganje prije nego je prvi put izasao kad je fulio citav kos jer u zadnjih 4-5 tekmi je imao jos 2-3 takva promasaja i kad je tako tijelom pozicioniran ocigledno nema nikakav osjecaj za prostor. Meni je to strasno jer pricamo o profesionalnom igracu, centru NBA lige, a on u takvim situacijama izgleda kao amater.

Evo opet lijepa prilika za 2 + 1, promasaj. Mozda sam ja previse kritican, ali jednostavno prevelika je razlika recimo izmedju njega i kantera, jonasa i sl.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 29 apr 2021, 04:08

Nisi previse kritican. Ovu sezonu je zasad mudo labudovo. Nadam se da se moze to pripisati nekonzistentnosti i stalnim povredama. Nek ostane barem zdrav za iducu sezonu.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 29 apr 2021, 04:15

Kako je samo dobro igrao prije loma.noge. i danas evo opet ko kakav rookie TO napravi i Stotts ga klupira kojo izgleda samo na njemu neku disciplonu trenira. Volio bih da odigra 1 citavu sezonu zdrav, sa normalnim trening kampom prije toga da vidimo moze li tad uhvatiti neku konstantnost. I nocas je on OK, ali njegov rezervni centar i Jonas su bili bolji a vode 30 razlike, sta dalje pricati

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2021, 04:27

_dreamer_ je napisao/la:
29 apr 2021, 04:00
Mozda sam ja previse kritican, ali jednostavno prevelika je razlika recimo izmedju njega i kantera, jonasa i sl.
Ma nije to nikakvo kritikovanje, jer svi koji ga redovno prate su svjesni toga. Jednostavno, stice se utisak da 70% pokusaja uzima van bilo kakve orijentacije i da sve sto udje od tih suteva bude nasrecu. Uopste nema osjecaj za prostor i za svoje tijelo, nego baca neke frljoke i nada se da ce nesto proci kroz obruc. Svaki napad na niskom postu vec unaprijed zamisli i tu vise apsolutno ne postoji opcija za improvizaciju, nego ide kao sivonja onako kako je zamislio i neminovno se sav pogubi ako protivnicki centar prozre njegovu namjeru.

Sut s poludistance je nestao - ne znam da je ijedan pogodio otkako se vratio nakon povrede. Ne mislim da on nema taj sut i da je to za njega misaona imenica, ali jednostavno ih trenutno ne pogadja. Sut s distance je jos uvijek nepoznanica, tj. premali broj suteva je i uzeo i pogodio da bi se mogao donositi neki sud. Medjutim, i taj sut je nekako sporadican - tj. previse vremena mu treba da ukarika i noge, i ruke i kompletno tijelo (jer samo tako uspije zabiti koju trojku).

Ne znam, ali zalosno ce biti ako ostane na ovome jer su mu dometi sigurno bili neuporedivo veci. Trenutno je nekonstantan, saigraci ga poprilicno ignorisu i uloga u timu mu je neporedivo manja u odnosu na prosle sezone. Valjda se do playoffa nesto popravi...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 19 gostiju.