Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Budala 

Theis je 4 ..a Schroeder ce da kolje nase bekove

Bit ce, ako Bog da. Ocekujem odlicne sezone Gegica, Atica i Sulejmanovica. Musa se valjda razbudi, mada tesko da ce se to desiti ako ostane u Efesu. Lazic i pogotovo Roberson itekako mogu zabiti tricu na Jukin povratni pas, a i svi ostali osim Vrabca i Halilovica mogu pogoditi sut izvana. Kud se prvenstvo ne igra vec ovo ljeto, frustrira me to cekanje jer sam iz nekog neobjasnjivog razloga ubijedjen da cemo biti pozitivno iznenadjenje tamo.

Inace, Juka odlican danas. Moraju ga vise koristiti protiv centara koji mu snagom ni izbliza ne mogu parirati. Bilo je poprilicno lopti za njega ovaj put i zato je bez problema otisao na 20+. S lijeve strane je bolji kad napada ledjima dok je malo dalje od obruca, jer poslije ima vremena da izbaci loptu desnom rukom. Mislim da bi uz ozbiljan rad sa strucnjacima za niski post bio daleko efikasniji. Ima kapacitet za to sigurno, samo treba nadograditi igru i ispraviti stvari u kojima trenutno grijesi. Velika steta bi bila da se ovolika dominacija u snazi ne iskoristi. Btw, mora vratiti i sut s poludistance. Otkako su se ova trojica u svakom napadu rasporedili van linije za tri poena, on gotovo da ne dobije nijedan pas na poludistancu. Mislim da mu stil kosarke koji igra ovaj Powell nikako ne lezi.
I Theis i Kleber su vise 4 nego 5, ali su nerijetko igrali centra zbog okolnosti u kojima su se njihovi timovi nalazili (pogotovo Theis, koji skoro cijelu karijeru igra iskljucivo na petici). Vjerujem da bi Nijemci stavili nekog od nba igraca da cuvaju Nurkica (a svi su na granici izmedju 4 i 5), jer ovi iz Evrope mu svakako ne mogu parirati. U svakom slucaju, ko god bi ga od njih cuvao - bukvalno svakog moze staviti na ledja i zabijati bez problema.
odlican jutros, ide ovo sada u pravom smjeru.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Dosta dobar danas, nije ga ko imao ni braniti. Valjda zadrze ovu 6 mjesto da ne moraju u play in i da zdravi uđu jednom u PO da vidimo sta mogu uraditi. Powell dobar dodatak ekipi.
-
- Kontakt:
Kao što je dvostruki MVP klao protivnike na Svijetskom prvenstvu

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- hule_barca
- Kontakt:
Mi nismo znali iskoristiti Nurkića protiv omalene Finske, ne znam čemu se nadamo protiv jačih reprezentacija.
Mes Que Un Club
Mozda zato sto je tu sada Bosnic, koji je odlicno poslozio ekipu i sigurno ima viziju kako sve to da uklopi.hule_barca je napisao/la: ↑11 maj 2021, 11:39Mi nismo znali iskoristiti Nurkića protiv omalene Finske, ne znam čemu se nadamo protiv jačih reprezentacija.
- hule_barca
- Kontakt:
Preduslov da iskoristimo Juku maksimalno je u vanjskoj liniji. Ako oni budu na nivou, onda će Juka imati prostor da melje pod košem, ali ako vanjska linija bude gledala samo kako što prije baciti loptu Juki u ruke pa da se on snalazi, onda će protivnici to lagano riješiti. Daleko je to još, ima vremena da Bosnić zamisli i provede u djelo najbolje moguće ideje.
Mes Que Un Club
Nema vise faulova kod Juke. Izgleda da je konacno rijesio i taj problem.
- NerminFatic
- Kontakt:
Upadljivo je to mnogima, a nisam vidio da je smanjio agresivnost u odbrani. Naprotiv, uspio je Juka cak dva-tri puta ostro blokirati Davisa protiv LAL i nije dobio faul. Kao da su u sudije malo promijenile kurs.
- hule_barca
- Kontakt:
bombaysaphire je napisao/la: ↑11 maj 2021, 09:46Kao što je dvostruki MVP klao protivnike na Svijetskom prvenstvu![]()
Dennis drugi strijelac 2017

Ja ovaj put gledam sve negativno,nadam se da ce biti barem nesto pozitivno.

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 11 maj 2021, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.
Najvise bi ga volio vidjeti u Dallasu sa Doncicem. Kakvi bi to bili screenovi samo i saradnja... a mogao bi igrat kolo sa Doncicem i Marjanovicem na zagrijavanju i pustati Baju u svlacionici...
-
- Kontakt:
Luka je koliko znam u autu slušao Baju malog knindžu , a Juka sluša Nedjeljka Bajića Baju .
Vjerovatno znaš kakve su pjesme od knindže , a evo ti par od Nedjeljka Bajića Baje :
Ova ima 70 miliona pregleda :
Ova 50 miliona pregleda :
Za kraj i ova pjesma , spot sniman u Bosni i Hercegovini u Višegradu , pogledaj i poslušaj :
Ako misliš Juku prozivati što sluša ovog izvođača i ovakve pjesme , e onda ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
I Pleis je centar ne znam da li on ima nastupa za Njemacku u zadnje vrijemeGhuraba je napisao/la: ↑11 maj 2021, 07:02I Theis i Kleber su vise 4 nego 5, ali su nerijetko igrali centra zbog okolnosti u kojima su se njihovi timovi nalazili (pogotovo Theis, koji skoro cijelu karijeru igra iskljucivo na petici). Vjerujem da bi Nijemci stavili nekog od nba igraca da cuvaju Nurkica (a svi su na granici izmedju 4 i 5), jer ovi iz Evrope mu svakako ne mogu parirati. U svakom slucaju, ko god bi ga od njih cuvao - bukvalno svakog moze staviti na ledja i zabijati bez problema.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
los pocetak, kakav li ce biti kraj
0-3, mozda je bolje da ne dira loptu napadacki (osim dodavanja)
0-3, mozda je bolje da ne dira loptu napadacki (osim dodavanja)
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 13 maj 2021, 03:48, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: filip13, johntravolta123, StevieG8, TripleThreat i 24 gosta.