Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Tatamata1946
-
Kontakt:
Postao/la Tatamata1946 » 12 jun 2021, 10:41
NajvecaRadosti je napisao/la: ↑12 jun 2021, 10:28
feniksptica je napisao/la: ↑12 jun 2021, 10:19
Ovo je isto ko sto je s Amarom bilo. Dobra s cijena s obzirom na bla bla bla i onda nas odlazak kosta 3 miliona
Haj dobro ono,imao 5 mjeseci ugovora 330k eura+ procenat nije lose.Ali na kraju milione eura nas to kostalo...
Ali ovo....Ispod 700k eura za Fanima ne treba ni sjesti za stol
Ili moze 500k eura ali 40%od sljedeceg transfera traziti.
Kako me nervira ovo...Isto ko da im neko govori "Morate ga prodati,nije bitno za koliko ali mora se prodati"
Tako nikad necemo napredovati,treba imati jasan stav i ako je losa ponuda reci ne moze dovidjenja.
Dinamo i Zvezda bi za Fanima uzeli preko 5 miliona eura
A nasi ce ga dati za 300k....
Pamet u glavu upravo
Ali kod tih ozbiljnijih klubova igraci se ne zale da im kasne plate i da nemaju volje za igrom. Kako ces ga zadrzati kad ne ispunjavas na vrijeme obaveze prema njemu. Treba se pokriti koliko si dug. Ne mozemo trositi vise nego sto imamo i obecavati kule i gradove pa ne ispunjavati obecano.
E sad druga je stvar sto taj budjet koji smo imali sposobnijim ljudima bi bio sasvim dovoljan da funkcionisu bolje od nas.
Trenutno ne vidim nacin da zadrzimo Fanima ili bilo koga ako nam ponude par stotina hiljada jer moze se desiti da se ti igraci pocnu ponasati kao Tatar koji je zelio napustiti po svaku cijenu. Jos je sad gora situacija jer su nam i ambicije pale i neki igraci su najvise dolazili kod nas jer znaju da se iz kluba koji je sampion se lakse prodati. A pitanje je jesu li vise nasoj upravi i vlasniku ambicije titula i liga prvaka
-
samoSA
-
Kontakt:
Tatamata1946 je napisao/la: ↑12 jun 2021, 10:41
Ovo je isto ko sto je s Amarom bilo. Dobra s cijena s obzirom na bla bla bla i onda nas odlazak kosta 3 miliona
Haj dobro ono,imao 5 mjeseci ugovora 330k eura+ procenat nije lose.Ali na kraju milione eura nas to kostalo...
Kako me nervira ovo...Isto ko da im neko govori "Morate ga prodati,nije bitno za koliko ali mora se prodati"
Tako nikad necemo napredovati,treba imati jasan stav i ako je losa ponuda reci ne moze dovidjenja.
Pamet u glavu upravo
Ali kod tih ozbiljnijih klubova igraci se ne zale da im kasne plate i da nemaju volje za igrom. Kako ces ga zadrzati kad ne ispunjavas na vrijeme obaveze prema njemu. Treba se pokriti koliko si dug. Ne mozemo trositi vise nego sto imamo i obecavati kule i gradove pa ne ispunjavati obecano.
E sad druga je stvar sto taj budjet koji smo imali sposobnijim ljudima bi bio sasvim dovoljan da funkcionisu bolje od nas.
Trenutno ne vidim nacin da zadrzimo Fanima ili bilo koga ako nam ponude par stotina hiljada jer moze se desiti da se ti igraci pocnu ponasati kao Tatar koji je zelio napustiti po svaku cijenu. Jos je sad gora situacija jer su nam i ambicije pale i neki igraci su najvise dolazili kod nas jer znaju da se iz kluba koji je sampion se lakse prodati. A pitanje je jesu li vise nasoj upravi i vlasniku ambicije titula i liga prvaka
Onda treba da izadju i to javno kazu,prodaju sve sto valja neka dovedu djecu talente iz citave BiH i da se loptamo,mi cemo jednako navijati za Sarajevo isto kao i sad ali prodavati igraca nakon samo jedne polu-sezone,dobrog igraca za neke smjesne cifre pa cak i za ovu nasu ligu je neozbiljno i tako necemo nikada napredovat
-
ŠTA_JE
-
Kontakt:
Antikloc je napisao/la: ↑12 jun 2021, 10:30
ŠTA_JE je napisao/la: ↑12 jun 2021, 09:40
Dobro gazda recimo odnijece pare a hajd ti meni navedi ne 10 ne 5 nego 1 ime iz Sarajeva koje ce davati svoje pare koliko daje Nam. Koje je to ime nekog privrednika, politicara, legende kluba jao cuj mene legende kluba pa ti ljudi nisu uzeli ni Upravljacka prava da bar budu clanovi Skupštine Kluba hahahahaha.
Pa nije dao ni feninga,sad ce godina. Imamo samo dugove,ni za virsli vise nemamo od silnog davanja.
Inace glagol davati nije primjeran za odnos vlasnik -klub. Kad nekome nesto das,onda to vise nemas a taj neko ima. Ovdje je obrnuto,svaki dolar koji Nam 'daje nama' i dalje ostaje u njegovom vlasnistvu. Tako da on nikome nista ne daje,nego on investira novac u SVOJ biznis. A to ga niko ne tjera.
Sto se tice Fanima,on jeste bio najbolji nas igrac na proljece a nije do njega,nego je do kvaliteta naseg kluba i citave lige. Dok su bili Raha i Benjo,nikad ne bi mogao biti nas najbolii igrac. A igra toplo-hladno. Ima dosta tekmi kad se nije vidio. Njegova najveca vrlina je brzina a to polako s godinama gubi a nije mlad. Stari prdohan. Koliko god nam daju,treba uzeti,para ce nam itekako trebati a vec ce neko trcati po krilu !!
Da ti obrnem pitanje znas li ne 1 nego 5 ili 10 ljudi iz Sarajeva koji bi, Evo pazim na upotrebu glagola

ulagali/investigating u Klub koliko Nam ulaze pa makar Taj ulog vratili I s kamatom od npr 7%

? Ne znas kao ni ja jer takvih u Sarajevu nema.
-
pitara
-
Kontakt:
Nije problem prodat Fanima al ako nadjes adekvatnu zamjenu prije nego sto ga prodas, da ne bude dovest cemo pa na kraju haj Hebibe sine na krilo nece niko da nam dodje.
Nismo izgubili titulu zbog prodaje Tatara i Rahmanovica vec sto nesposobni debili nisu doveli nikoga ko bi ih mogao zamjeniti
-
zagorski
-
Kontakt:
Svaka cifra koji dobijemo za Fanima je odlicna jer je alternativa da putem tuzbe dobije ciste papire i ode besplatno,a vrlo je realna ta varijanta. Tako da ne zanosite se nekim ciframa.
-
NajvecaRadosti
-
Kontakt:
Postao/la NajvecaRadosti » 12 jun 2021, 10:59
Tatamata1946 je napisao/la: ↑12 jun 2021, 10:41
Pamet u glavu upravo
Shvatm sve,sada cemo teze dovoditi ozbiljne igrace i prodavati za velike cijene jer nismo osvojili titulu i ambicije su pale.Fanimo je upravo dosao kod nas zbog titule od prosle sezone i lige prvaka i ambicija u Evropi.I sam je reko da nismo osvojili titulu 2020 ne bi dosao.Sad kad su ambicije pale i u Evropi i u prvenstvu ni njemu se sigurno ne ostaje.Plate kasne,ambicije pale a on pokazao da je najbolji igrac lige.Ali opet ne treba se zalijetati i davadti najbolje igrace za ove smijesne cifre.Cuj maksimalno do 500k HAHAHAHAHA.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
GospodinIzSarajeva
-
Kontakt:
Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 jun 2021, 11:16
Ne bi da slutim, ali imam los osjecaj u vezi Sablica. Trebao je jos jucer potpisati, a evo idalje nista..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
alacious
-
Kontakt:
Vi stvarno uzimate Causevica zaozbiljno? Najgori “novinar” u historiji profesije, uz sve to plava picka koja bi naradje da se mi ugasimo.
-
Zip
-
Kontakt:
Nisam znao da je novinar najpostenija profesija, nikad ne lazu, nikad ne izmisljaju i nikad me pisu placene clanke.
Sve sto oni napisu, to je 100% tacno. Pogotovo onaj dio gdje pise "da je Sarajevo prvobitno plasiralo prodati 27-godišnjeg krilnog fudbalera za 700.000 eura, da bi nakon toga smanjili svoje apetite jer je kako se navodi spomenuta cijena nerealna."
-
emir79
-
Kontakt:
fks74 je napisao/la: ↑11 jun 2021, 13:06
emir79 je napisao/la: ↑11 jun 2021, 12:59
Pored živog Dudića da dovedu Sablića.
Nadam se danas objavi da su pregovori propali sa ovim likom.
Šališ se, Dudić bolji ?
Nije da je bolji, nego je doktor za ovu hablečinu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
NajvecaRadosti
-
Kontakt:
Postao/la NajvecaRadosti » 12 jun 2021, 12:03
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑12 jun 2021, 11:16
Ne bi da slutim, ali imam los osjecaj u vezi Sablica. Trebao je jos jucer potpisati, a evo idalje nista..
Ako ne objave nista danas do 5 znaci nista od njega,propalo.Mislim da je samo pitanje minute kad ce objaviti ali evo sacekajmo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
Saban123
-
Kontakt:
Ja i dalje polažem nadu u to da je razlog ovog kašnjenja sa Sablicem mozda propali dogovor Akrapovica sa drugim klubovima.
-
NajvecaRadosti
-
Kontakt:
Postao/la NajvecaRadosti » 12 jun 2021, 12:10
Saban123 je napisao/la: ↑12 jun 2021, 12:08
Ja i dalje polažem nadu u to da je razlog ovog kašnjenja sa Sablicem mozda propali dogovor Akrapovica sa drugim klubovima.
I da jesu propali pregovori Akrapovica ja ga ne bi zvao sad
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
Antikloc
-
Kontakt:
NajvecaRadosti je napisao/la: ↑12 jun 2021, 12:03
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑12 jun 2021, 11:16
Ako ne objave nista danas do 5 znaci nista od njega,propalo.Mislim da je samo pitanje minute kad ce objaviti ali evo sacekajmo
Pao snijeg na Kupreskim vratima,pa dok grtalice ociste,evo i Gorana !!
Dok je Dzene,zdravoga i zivoga,mi se za trenera ne trebamo brinuti !
Vojnik kluba je uvijek tu !!
-
AvanGarda46
-
Kontakt:
Postao/la AvanGarda46 » 12 jun 2021, 12:31
ŠTA_JE je napisao/la: ↑12 jun 2021, 10:50
ŠTA_JE je napisao/la: ↑12 jun 2021, 09:40
Dobro gazda recimo odnijece pare a hajd ti meni navedi ne 10 ne 5 nego 1 ime iz Sarajeva koje ce davati svoje pare koliko daje Nam. Koje je to ime nekog privrednika, politicara, legende kluba jao cuj mene legende kluba pa ti ljudi nisu uzeli ni Upravljacka prava da bar budu clanovi Skupštine Kluba hahahahaha.
Pa nije dao ni feninga,sad ce godina. Imamo samo dugove,ni za virsli vise nemamo od silnog davanja.
Inace glagol davati nije primjeran za odnos vlasnik -klub. Kad nekome nesto das,onda to vise nemas a taj neko ima. Ovdje je obrnuto,svaki dolar koji Nam 'daje nama' i dalje ostaje u njegovom vlasnistvu. Tako da on nikome nista ne daje,nego on investira novac u SVOJ biznis. A to ga niko ne tjera.
Sto se tice Fanima,on jeste bio najbolji nas igrac na proljece a nije do njega,nego je do kvaliteta naseg kluba i citave lige. Dok su bili Raha i Benjo,nikad ne bi mogao biti nas najbolii igrac. A igra toplo-hladno. Ima dosta tekmi kad se nije vidio. Njegova najveca vrlina je brzina a to polako s godinama gubi a nije mlad. Stari prdohan. Koliko god nam daju,treba uzeti,para ce nam itekako trebati a vec ce neko trcati po krilu !!
Da ti obrnem pitanje znas li ne 1 nego 5 ili 10 ljudi iz Sarajeva koji bi, Evo pazim na upotrebu glagola

ulagali/investigating u Klub koliko Nam ulaze pa makar Taj ulog vratili I s kamatom od npr 7%

investigating ??
bolje da nisi pazio na upotrebu glagola..

Naša obaveza je da idemo
gdje god da igra naš voljeni tim.
Gdje god da igraš ti, uvijek tu smo mi! 1987
-
ŠTA_JE
-
Kontakt:
AvanGarda46 je napisao/la: ↑12 jun 2021, 12:31
ŠTA_JE je napisao/la: ↑12 jun 2021, 10:50

investigating ??
bolje da nisi pazio na upotrebu glagola..
Pusti zajedljivost to je vec djetinjasto od tebe I los humor.
Nego izbjegavas odgovor

ali ok je

-
kanarinac
-
Kontakt:
Necete vjerovati ko nam je novi trener.
Samo Sarajevo
-
Unknown2
-
Kontakt:
Runda i Danac?
-
sonpenn
-
Kontakt:
kanarinac je napisao/la: ↑12 jun 2021, 12:51
Necete vjerovati ko nam je novi trener.
Pa de, reci, nemoj nas drzat u neizvjesnosti!
Sarajevo ljubavi moja.
-
kanarinac
-
Kontakt:
Do Akšama ce najvjerovatnije biti zvanicno,ili sutra do podne,dolaze nam dva veznjaka sumnjivih kvaliteta.
Samo Sarajevo