FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

THEC
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la THEC » 05 jul 2021, 13:51

Zar Jukić nije bivši ? - vidim stavljate ga u ekipu, a koliko znam bi priča da je on sljedeći koji napušta (spominjao se i Oremuš)
Pyro is not a crime !

Tarpi1234
Kontakt:

Post Postao/la Tarpi1234 » 05 jul 2021, 13:54

Pa u narednih 15 dana ce nas svi napustiti stranci pa I trener!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 jul 2021, 13:57

Tarpi1234 je napisao/la:
05 jul 2021, 13:49
AlfredNobel je napisao/la:
05 jul 2021, 13:42
:rol: :rol:
Znaci,nista ni od Tana..Sabrina nas izradila..I sta cemo sad?
Ne znam, pitaj siouxa, vidiš da on pokreće revoluciju i pomjera stvari s mrtve tačke svojim postovima na forumu.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 05 jul 2021, 14:15

05 jul 2021, 13:57
Tarpi1234 je napisao/la:
05 jul 2021, 13:42
:rol: :rol:
Ne znam, pitaj siouxa, vidiš da on pokreće revoluciju i pomjera stvari s mrtve tačke svojim postovima na forumu.
Vidim pronašao si se, i trebaš. Mada, ti si navijač Barcelone al nema veze.
Nego, šta bi s ovim?

slika
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 05 jul 2021, 14:20

THEC je napisao/la:
05 jul 2021, 13:51
Zar Jukić nije bivši ? - vidim stavljate ga u ekipu, a koliko znam bi priča da je on sljedeći koji napušta (spominjao se i Oremuš)
Oni malo po malo i kontaju bez reakcija ce proci..

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 05 jul 2021, 14:24

Vidim niko u Sušica ne ulaze nadu, ako na ovoj utakmici ne potegne ne znam kad ce.
Od njega Dupovca, Pidre, Fanima,Djokanovica,pa i od Hebiba na neko iskustvo, najvise ocekujem..
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 05 jul 2021, 14:26, ukupno mijenjano 1 put.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 jul 2021, 14:25

:rol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 05 jul 2021, 14:50

Da se malo osvrnem na tekst Edisa Kusturice
Motiv za ovu moju opservaciju je natuknica Nama da je on kao većinski ulagač očekivao da i ostali ulagači u klub, dakle uglavnom Vincent Tan, i dalje nastave ulagati i pratricipirati u klubu te je on razočaran izostankom toga!?
Mislim da će ovaj dio teksta mnogima promaći ali očigledno da prvim dijelom pisma pokušava skinuti odgovornost (ili insinuacije) sa Tana. Šta mu je motiv - ne znam, ja ću svakako vjerovati da je dobronamjeran ali je u svakom slučaju i korisno naglasiti da on pokušava skinuti odgovornost sa Tana (i da nije razlog teksta blaćenje i tome slično) jer ponovni angažman Tana u klubu ne treba graditi i propratiti na starim zamjerkama.
ustrojena je Akademija koja je odnjegovala veliki broj talentovanih mladih igrača, od kojih su neki sadašnji prvotimci, a neki su potražili sreću u drugim sredinama (nažalost, afirmacija i razvoj akademije su negdje zaustavljeni jer nije normalno da duže od 12 mjeseci Akademija nema svog rukovodioca!?)
Mi moramo biti iskreni prema sebi u svemu pa i u ovome - akademija nije bila nikada do kraja izgradjen proces. Ako ti nekoj djeci daš da igraju u akademiji i ako oni sutra zaigraju za prvi tim Sarajeva to je premalo. Tek kada djeca iz akademije FK Sarajeva budu serijski, jedna za drugom, igrala u najboljim europskim klubovima tek tada možemo diskutovati o našoj akademiji.

Za sada je ovo sve u povojima. Prvi korak jesu napravili Kusturica i ekipa, a prvi odlučniji korak u taj smjer Sabrina i Cioffi ali je još uvijek to premalo. Mogu hvaliti dobru namjeru ali ne mogu hvaliti rezultate. Sa druge strane ja sam svjestan da je to teško jer da nije svaki klub na svijetu bi proizvodio igrače za najjače europske klubove.
Ima istine u tome, novac se u Premijer ligi i u BiH ne može ostvariti, ali je kristalno jasno da je jedini pravi put za realnu i opipljivu zaradu plasman u UEFA takmičenja svake godine i kao cilj treba biti grupna faza jednog takmičenja, ili da bude jasno, treba investirati da bi se dostigao nivo učešća u grupnoj fazi
Meni recimo nije kristalno jasno da je pravi put za realnu i opipljivu zaradu plasman u UEFA takmičenja svake godine. Uzmimo za primjer da je budžet našeg kluba 5 miliona eura a da u pravilu za učešće u grupnim fazama europskih takmičenja treba minimum deset. Ako ja podignem svoje rashode na deset miliona i udjem u neko europsko takmičenje mogu očekivati da povratim tih uloženih pet miliona eura a možda i da zaradim.

A pošto su igrači vezani dugoročnim ugovorima ja i sledeće sezone moram da se plasiram u europska takmičenja a i one tamo a onda i one tamo ako su igrači vezani na četri godine ili da rizikujem solventnost kluba. A šta se može desiti sledeće godine? Drugi klubovi mogu više uložiti ili nas može zapasti neko ko je apsolutni favorit protiv nas tipa Celtic ili će nas drugi klubovi shvatiti ozbiljnije i tako dalje.
mlade igrače iz Akademije treba staviti u izlog, a taj izlog je Evropa, bez malicioznosti to ne mogu biti Kakanj, Posušje, Krupa, Srebrenik, Zenica, Tuzla, Sarajevo...
Meni je recimo kristalno jasno da ovo treba da budu inicijalno veće pare. Naši mladi igrači nisu dovoljno dobri - tačka. Mi u Bosni imamo jednu zabludu da prodaje celofan i da je sve jednako nekvalitetno ili jednako kvalitetno i da je razlika izmedju njemačkog i rumunskog proizvoda samo u pakiranju što apsolutno nije tačno.

Prvo i osnovno je da mi dignemo kvalitet rada sa igračima iz akademije kroz sve faze njihovog razvoja. Mi smo tu u zaostatku a onda možemo razmišljati o izlozima i svemu drugome.

Mi Mujakića pošaljemo, pa njega sam uzeo samo za primjer, u Belgiju pa ne može da dobije minutažu. To nema veze sa izlogom. To je povezano sa kvalitetom.

Znači naš hodogram je prvo dići vrijednost i kvalitet akademije a onda preko njih izdići i klub. To da će te neko vidjeti na nekom izlogu to je zavaravanje samog sebe.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 05 jul 2021, 15:00

BordoSarajevo je napisao/la:
05 jul 2021, 14:15
05 jul 2021, 13:57
Tarpi1234 je napisao/la:

Vidim pronašao si se, i trebaš. Mada, ti si navijač Barcelone al nema veze.
Nego, šta bi s ovim?

slika
U yebem ti :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:
ZZ

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 05 jul 2021, 15:02

Sta je sa Tanom, dokle je :kafa:
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 05 jul 2021, 15:12

Kakav Tan sta vam je.Da sad on ponovo odkupljuje od ovog dionice,vraca dugove pa da mu je Sabrina cerka nije levat lik.
Cuj izlazi sa derneka zove je amidza,ma daj ba.
Sve i da je istina(u sto sumnjam) oni muljaju vise od pola godine njima se ne moze vise vjerovat.
Mene sada brine i pitanje stadiona,toliko se dalo u taj projekat da se vrati stadion sad je pitanje sta ce biti od svega toga

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 05 jul 2021, 15:25

samoSA je napisao/la:
05 jul 2021, 15:12
Kakav Tan sta vam je.Da sad on ponovo odkupljuje od ovog dionice,vraca dugove pa da mu je Sabrina cerka nije levat lik.
Sve i da je istina(u sto sumnjam) oni muljaju vise od pola godine njima se ne moze vise vjerovat.
Mene sada brine i pitanje stadiona,toliko se dalo u taj projekat da se vrati stadion sad je pitanje sta ce biti od svega toga
I mene je toga strah da se ne oduži pa nam sloze pricu ceka se odluka Tana. Nije to lako treba svu papirologiju zavrsit itd.
Ne smije se odgovor cekati duze od 15 dana.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 jul 2021, 15:42

I sad nije kasno da se klub uspravi. Uslov je da dodu sposobni ljudi prije svega,moze doci ne znam ti kakav investitor i da pljune 10 miliona nema od toga nista sa ovom garniturom na celu. Opet bi se uzela neka instant titula sa preplacenim igrackim kadrom i opet bi za kratko bili u istim ****.
Moje misljenje je da je prije dolaska bilo kojeg investitora prece dovesti sposobne ljude na rukovodeca mjesta u klubu. Klub i dalje ima strasan potencijal da se uspravi i napreduje.
Jedini problem je sto je ovo trenutno nemoguce,zna se ko aminuje i ko ima skupstinsku vecinu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 jul 2021, 15:47

zagorski je napisao/la:
05 jul 2021, 15:42
I sad nije kasno da se klub uspravi. Uslov je da dodu sposobni ljudi prije svega,moze doci ne znam ti kakav investitor i da pljune 10 miliona nema od toga nista sa ovom garniturom na celu. Opet bi se uzela neka instant titula sa preplacenim igrackim kadrom i opet bi za kratko bili u istim ****.
Moje misljenje je da je prije dolaska bilo kojeg investitora prece dovesti sposobne ljude na rukovodeca mjesta u klubu. Klub i dalje ima strasan potencijal da se uspravi i napreduje.
Jedini problem je sto je ovo trenutno nemoguce,zna se ko aminuje i ko ima skupstinsku vecinu.
Potrebni su ljudi koji ce vratiti povjerenje i pozitivnu energiju klubu, ovi trenutni su s svima zakuhali i samo negativu na klub navlaće.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 jul 2021, 15:50

bordobijeli je napisao/la:
05 jul 2021, 15:47
zagorski je napisao/la:
Potrebni su ljudi koji ce vratiti povjerenje i pozitivnu energiju klubu, ovi trenutni su s svima zakuhali i samo negativu na klub navlaće.
Slazem se,samo je problem sto je jedini ko ih moze smijeniti i postaviti nove Nam. A on je vec kazao da ga boli **** vise za klub.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 05 jul 2021, 15:53

samoSA je napisao/la:
05 jul 2021, 15:12
kakav crni stadion, već sam pisao da će uskoro gljive na njemu rasti, pa ako je jedna ona rata od 4k uplaćena do sad, ruku dajem
NEMA NAZAD

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jul 2021, 15:54

zagorski je napisao/la:
Uslov je da isplatiš milionski dug, nećemo naprijed bez toga. Nemaš nikoga da stane iza tebe kada imaš milionske dugove kao u Srbiji, oni imaju državu.
Možda da novi investitor (ako dođe do toga) razgovara sa Namom i da otkupi prava po dogovorenoj cijeni minus taj dug.
Stadion mora sačekati, ponovo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 05 jul 2021, 16:11

zagorski je napisao/la:
Prvo mora doci investitor pa dovesti (svoje) sposobne ljude kojima vjeruje.Medjutim ja licno ne vidim tog investitora koji ce da ulozi ovdje jer je nemoguce vratiti novac+zaraditi nesto u nasoj ligi sem gurati akademiju i igrati evropu (grupe) da bi se promovisali i prodavali igraci.
Samo uzimanje titula-e u ovoj ligi ne predstavlja nikakav napredak.
Daj boze da grijesim i da sutra dodje neko ko je ozbiljan i spreman da ulozi da napokon dozivimo svi da Sarajevo igra grupne faze i sredimo stadion

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 jul 2021, 16:16

Ne vidim razlog da Tan ponovo ulaze. Da je htio ne bi prestao i to je to. Vidjet cemo veceras.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Budala
Kontakt:

Post Postao/la Budala » 05 jul 2021, 16:26

🚬
Pivo, tučnjava i nogomet!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”