Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

mozak
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la mozak » 21 avg 2021, 00:45

Ko ima problema sa srcem i proširenim venama, obavezno izbjegavati astra.z, znam iz ličnog iskustva.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 avg 2021, 08:05

aeroms33 je napisao/la:
20 avg 2021, 17:48
Evo primjer u okruzenju Srbija 60%vakcinisanih.
Vidjecemo ako a bit ce četvrti val uskoro.Dali vakcinacija uopste djeluje na njihovom primjeru .
Mada oni su primali ove kineske i kolko kontamone su bas neuncikovite.
Ovo je sve moje misljenje i molim cjenjene forumase da nevagaju na osnovu moga piskaranja nego da djeluju po svojoj svjesti i nahodenju
Srbija ima 40% vakcinisanih. Mozda i manje, ako broje doze koje su dali nama

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 avg 2021, 08:10

Pensioner26 je napisao/la:
20 avg 2021, 21:26
Derdiyok je napisao/la:
20 avg 2021, 20:42
Kod mene u firmi daju po 50km za putne troškove ako ideš vikendom u Srbiju na vakcinisanje.

Ako ideš radnim danom onda ti daju plaćeno odsustvo, što sam ja izabrao. Nisam za to da se vakcinišem, ali ako mislim vani da idem i da će biti potrebno. Više me brine to na šta se može odraziti u organizmu nakon par godina.
Naravno, velika većina je poklekla pritisku upravo zbog samih putovanja, a ne od kojekakvog straha od „smrti“.
Logicno, ne mozes ocekivati od vecine da su pametni, odgovorni i ozbiljni. Da nema zakona o zabrani kradje, vecina bi ulazila u granape i otimala sta im se svidja.

Zato ozbiljne drzave uvode pravila, nadam se da cemo i mi tim putem. Vjerujem da cemo morati, kad-tad zbog nekih EU regulativa

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 avg 2021, 11:58

Od ponedjeljka vakcine prestaju biti ‘eksperimentalne’.

https://www.google.com/amp/s/www.busine ... 21-8%3famp

Sta sad smislit 🧐🥸

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2021, 12:15

U Kantonu Sarajevo 59 novozaraženih koronavirusom, nije bilo smrtnih slučajeva.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 21 avg 2021, 12:16

Mogu napisat sta god hoće.
I dalje cekam vakcinu koja ce rjesit problem.
A nebi bilo loše i da se ne mijenjaju ti iskazi i tvrdnje svakih 7 dana.
Prvo je bilo vakcinisi se i svi smo rahat sad pici skroz druga prica.
Od alpha do omega znakova kolko 'oš

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2021, 12:56

BROJEVI SVAKI DAN RASTU

U Bosni i Hercegovini danas 460 novozaraženih koronavirusom, dvije osobe preminule.

Ništa strašno, to su samo brojevi, ne znače da su nužno bolesni, zanemarite ove dvije osobe što su preminule, treba obdukciju uraditi, korona je samo dodatak, svakako bi umrli :kafa:

Slijedi sedmica sa 500-600+. Al' to je samo statistika, ha ja, sad će nas opet zatvoriti, nema korone ljeti, čim septembar eto je, niko nije lud, vidimo svojim očima, manje testirajte, manje oboljelih, što se zdravi testiraju, nisu normalni, čim malo šmrće, testira se... :clap:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 avg 2021, 12:59

Sredinom sedmice idemo na 1000, onda mjere od 1.9.

Krajem septembra ili pocetkom oktobra kukamo da nema kisika, 20-30 mrtvih dnevno isl...

Haj sta ima veze, nadjimo sredinu i nek bude 10-15 mrtvih

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 avg 2021, 13:12

admin je napisao/la:
21 avg 2021, 12:59

Krajem septembra ili pocetkom oktobra kukamo da nema kisika, 20-30 mrtvih dnevno isl...

To što bi @Neutral i ti voljeli da dnevno bude 20-30 mrtvih , ne mora značiti da će tako i biti .
Dosta ljudi je imalo koronu , solidan broj je vakcinisanih ljudi ja se iskreno nadam da će ovo biti najblaži val što se tiče smrtnosti .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 avg 2021, 13:24

E mi bi volili :)

I ja se nadam da bi smrtnost mogla biti manja, ali mislim da ce zaraza biti veca, jer sad bas nikakvih mjera nemamo, pa ni maska u zatvorenom vise nije obavezna.

Tako da mislim da ce doci na otprilike iste brojeve koje smo imali.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 avg 2021, 13:36

bombaysaphire je napisao/la:
21 avg 2021, 13:12
admin je napisao/la:
21 avg 2021, 12:59

To što bi @Neutral i ti voljeli da dnevno bude 20-30 mrtvih , ne mora značiti da će tako i biti .
Dosta ljudi je imalo koronu , solidan broj je vakcinisanih ljudi ja se iskreno nadam da će ovo biti najblaži val što se tiče smrtnosti .
Danima u Sarajevu nema mrtvih ili bude po jedno, u cijeloj drzavi po 2-3 (sto bi bilo i da je vecina stanovnistva vakcinisana), ali avajj....Bitno je da se pise o brojkama, mogucim restrikcijama, mandatornim valcinama i sl. nebulozama.

I onda neko kaze da to nije propaganda!??

Vrhunac svega je shvatiti likove, koji su se vakcinisali, mogu putovati, folovi-golovi, a svaki dan ovdje pisu nesto. Uzivajte, zasticeni ste, sta vas boli kurko za ostale!? Ostalim ne mozete pomoci svakako, jer i vakcinisani prenose virus.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 avg 2021, 13:44

Sta cemo Ako za 15 dana bude 2000 slucajeva, a za 30 dana po 40 mrtvih dnevno?

Hoce li i onda admin i neutral biti propagatori negative?

Daj boze da ne bude, prvi cu reci da sam presretan sto sam fulio

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 avg 2021, 13:45

admin je napisao/la:
21 avg 2021, 13:24
E mi bi volili :)

I ja se nadam da bi smrtnost mogla biti manja, ali mislim da ce zaraza biti veca, jer sad bas nikakvih mjera nemamo, pa ni maska u zatvorenom vise nije obavezna.

Tako da mislim da ce doci na otprilike iste brojeve koje smo imali.
Mislim da je mart bio najgori, tad je baš buktilo , i dan danas se ne zna kako je toliko ljudi umiralo u Sarajevu , bojim se da nećemo ni saznati...

Možda je dobro što već sad nastupa taj delta val ili kako već, jer je toplije vrijeme, trebali bi većina ljudi proći bez problema ...Opet nema pravila ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 avg 2021, 13:48

admin je napisao/la:
21 avg 2021, 13:44
Sta cemo Ako za 15 dana bude 2000 slucajeva, a za 30 dana po 40 mrtvih dnevno?

Hoce li i onda admin i neutral biti propagatori negative?

Daj boze da ne bude, prvi cu reci da sam presretan sto sam fulio
Ti nećeš , ali @Neutral će likovati itekako , evo već 15 dana se sprema i najavljuje najgori scenario .

Nadam se da nećemo čitati taj scenario ...

Jučer sam opet zvao radio MIX , napao ih samo tako kažu nije do njih . Pa do koga je majku mu ???
Zadnja izmjena: bombaysaphire, dana/u 21 avg 2021, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 avg 2021, 13:49

Ali sjeti se kako smo se ponasali u januaru i februaru, a kako sad.

Tada smo se zgrazavali svega na jahorini i bjelasnici, a imao si na liftu frajera s megafonom koji govori da se stavi maska. Danas je na svakom koraku ko to na jahorini i nemas nikog da bilo sta kaze.

Nije lose biti optimista, nadajmo se da ce sada biti drugacije nego u martu. Samo ne znam u sta polazemo te nade, al nema veze

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 avg 2021, 13:56

admin je napisao/la:
21 avg 2021, 13:49
Ali sjeti se kako smo se ponasali u januaru i februaru, a kako sad.

Tada smo se zgrazavali svega na jahorini i bjelasnici, a imao si na liftu frajera s megafonom koji govori da se stavi maska. Danas je na svakom koraku ko to na jahorini i nemas nikog da bilo sta kaze.

Nije lose biti optimista, nadajmo se da ce sada biti drugacije nego u martu. Samo ne znam u sta polazemo te nade, al nema veze
- Dobar broj ljudi prebolovalo , imaju kakav takav imunitet
- Solidan broj vakcinisanih
- Toplije vrijeme

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2021, 13:56

Prosto nevjerovatno da ima ljudi koji misle da bih volio da ima veći broj mrtvih. O čemu ti ljudi uopće razmišljaju, ako uopće koriste mozak.

Jučer pišem da imam informaciju da se stanje enormno pogoršalo od kolege koji radi u bolnici, al' ovdje počeli odmah spamati da je to rekla-kazala.

Propaganda, plaćaju nas da je širimo, nema druge.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 avg 2021, 14:02

Neutral je napisao/la:
21 avg 2021, 13:56
Prosto nevjerovatno da ima ljudi koji misle da bih volio da ima veći broj mrtvih. O čemu ti ljudi uopće razmišljaju, ako uopće koriste mozak.

Jučer pišem da imam informaciju da se stanje enormno pogoršalo od kolege koji radi u bolnici, al' ovdje počeli odmah spamati da je to rekla-kazala.

Propaganda, plaćaju nas da je širimo, nema druge.
Nemoj zayebavati , već ti je par ljudi osim mene pisalo i na ovoj temi i na temi Chat .

To jučer je bila zezancija , malo crnog humora , ali ti si na ovoj temi toliko negativan , da nisi ni to shvatio .

Probaj nekad nešto pozitivno napisati , daj ljudima malo radosti , nade a ne samo najgore scenarije ...

Ako ti već nekoliko forumaša piše o tome , pa zapitaj se malo , nije valjda da svi griješe :hmmmmm:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2021, 14:08

@bombaysaphire

Nisam negativan, već prenosim samo brojke koje se objavljuje na nekoliko portala, te zvaničnoj stranici covid ba i to na temi koja nosi naziv koronavirus.

Ja sam to napisao deset puta, ali da ponovim, protiv mjera sam i svega, posebno lockdowna jer to utiče na "običnog" građanina. Ja sam samo protiv ljudi koji se ponašaju abnormalno, kao da nismo u pandemiji. Eto ja ne bi volio da je sve normalno i da se vratimo u normalu.

Smrtnost je mala, ljeto je, imuni sistem je jači, ali povećan je broj ljudi na respiratoru, što je zabrinjavajuće. Ovdje se piše mjesecima o novom soju, a vidimo kako se reflektrira u Srbiji i Hrvatskoj. Nadam se da ima dosta imunih plus vakcinisanih, koji, iako dobiju koronu neće imati veće posljedice.

Mene žalosti činjenica da se bolnica već oglašavala da nemaju "kapacitet" za druge pacijente zbog korone, i onda će ti drugi pacijenti nastradati zbog nedostatka pomoći od doktora.

Ono što mi se najviše zgadilo za vrijeme ove pandemije jesu najveći neradnici u BiH, a to su doktori. Štrajkovali su usred pandemije, a ništa ne rade niti primaju pacijente zbog "korone", dok isti doktori rade normalno privatno.

Ja samo znam da ste mi pisali da sam autist, lud, psiha i slično i nisam vas htio prijavljivati. Za mene je to besmisleno etiketiranje, ali razumijem frustraciju zbog "korone", i vi želite da se vratite u normalu a brojke pokazuju da to trenutno nije moguće. Slobodno širite negativnu energiju na meni, nije problem, jest nekulturno al' tako je kako je.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 avg 2021, 14:29

Odlicno....Hocemo li se onda vise dogovoriti jel ovo pandemija ili epidemija??

Nema kod pandemije godisnjeg doba, valjda je virus konstantno aktivan jednakom mjerom, a ovdje se uveliko poceli pominjati zimski i ljetni mjeseci!?

Nadalje, pominje se delta soj, brze sirenje, pa sta je to sa njim kod nas? Potvrdjen je prije 2 mjeseca, niko se nicega nigdje ne pridrzava, vakcinisano samo 10% stanovnistava(ako i toliko) ii?Gdje je taj talas?? Ceka se jesen/zima cime opet dolazimo na prvo pitanje??

Ako uistinu ima razlike u periodima djelovanja, zasto se onda ne vidi sta je to sto pomaze ljudima tokom ljeta?? Jel to zaista D vitamin koji se toliko pominjao i ranije? Ako jeste, zasto se on ne promovise, kao i uopste jacanje imuniteta?? Treba zapamtiti jednu stvar, nema te vakcine ove vrste koja je bolja od ljudskog imuniteta, a to se stalno ignorise i stavlja po strani.

Odjednom je farmaceutika, koja godinama truje ljude, zainteresovana za opste dobro.Mos mislit!?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.