AC Milan

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 26 avg 2021, 20:48

Ne zaboravite da smo mi bili 2. mjesto u Seria A, nismo mi tolika talasika koliko se ovdje potencira ili pribojava. Malo optimizma raja, mi smo Milan bez obzira na sve.

Grupa jaka, atraktivni timovi, rovovska borba, a ako cemo se jednog Porta plasiti uceraj nam onda. A zasto ne igrsti cvrsto i traziti svoju priliku u protiv Liverpula i ATM-a.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 avg 2021, 21:04

Ma ko će dati 30 miliona za igrača u zadnjoj godini ugovora, desetak je maksimum, što će se moći uzeti i za par mjeseci. Do tad treba uraditi sve što je u njihovoj moći da ga nagovoriš da ostane uz razumniju platu, a ako ne uspije, onda odmah na tržište sa njim u januaru.

Ne znam, Kessie me je baš razočarao ako je ovo istina, pogotovo nakon onih riječi da sigurno ostaje u klubu i da je čovjek od svojih riječi. :roll:
Ne mogu kriviti ni upravu ni Maldinija, ne bih mu ni ja dao ovoliku platu niti mi se sviđaju ove igrice gdje će Milan ispasti "bad guy" jer nisu htjeli zadržati igrača koji je javno izrazio želju za ostankom u medijima (ovo čak ni Dolaruma i Hakan nisu radili), ali mu eto jadnom nisu htjeli isplatiti ono što je tražio.

Svejedno se nadam da će se naći neko rješenje i da će ipak potpisati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 avg 2021, 21:06

Očigledno da im je to bila taktika da se razvuce do kraja mercata
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 26 avg 2021, 21:29

Bakayoko je novi igrač Milana! Dvogodišnja posudba.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 26 avg 2021, 21:37

Širinu imamo, hajde uprava pogodite igrača za prvu postavu da bude upgrade u odnosu na ovo što imamo. Valja se hrvati sa ovim teškašima u Lp, uporedno sa ligom.

Valjda će Kessie ostati :think:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 avg 2021, 21:39

Dobar deal ako je dvogodišnja posudba, vjerovatno ga opet neće otkupiti. :urnebes:

Zanimljivo da su ga ganjali tako dugo i da je transfer finaliziran baš onda u isto vrijeme kad je Pobega zvanično pred transferom. Mogu se samo nadati da i ostali transferi nisu povezani sa prodajama jer neće izaći na dobro. :problem:

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 26 avg 2021, 21:40

Grupa je odlična Atletico je zadnjih godina sranje od ekipe. Ofanzivni potencijal ogroman ali previse defanzivno igraju , prosle sezone su na guzove uzeli La Ligu. Porto ima novog trenera i solidnu ekipu mogu biti opasni , ali ne mislim da će prirediti iznenađenje 2 godine zaredom. Liverpool je ekipa koja će zavrsiti prva u grupi. Igraju taj gegen stil i ako Pioli ne ispadne kukavica i ne postavi tim da igraju visoki presing tesko će biti protiv njih.
rope11 je napisao/la:
26 avg 2021, 21:04
Ma ko će dati 30 miliona za igrača u zadnjoj godini ugovora, desetak je maksimum, što će se moći uzeti i za par mjeseci. Do tad treba uraditi sve što je u njihovoj moći da ga nagovoriš da ostane uz razumniju platu, a ako ne uspije, onda odmah na tržište sa njim u januaru.
Real za Mbappea koji je u zadnjoj godini ugovora ponudio 160 miliona. Nije Kessie Mbappe ali nije ni igrač za kojeg ne mozes dobiti 30 miliona u zadnjoj godini ugovora. Juventus za Ronalda kojem ističe ugovor isto narednog ljeta trazi 30 miliona. Znaci to nije nerazumno. U januaru ne moze se nista uzeti za Kessie-a jer će već tad biti slobodan da pregovara s drugim klubovima i da on i njegov agent dogovaraju proviziju i platu.

Maldini je vec rekao da postoje granice sto se tiče plata i nece ih prelaziti kad je Kessie u pitanju.
rope11 je napisao/la:
26 avg 2021, 21:04
Ne znam, Kessie me je baš razočarao ako je ovo istina, pogotovo nakon onih riječi da sigurno ostaje u klubu i da je čovjek od svojih riječi. :roll:
Ti bas povjerovao u sve one njegove price ? Da je Gattuso u pitanju ne bi se brinuo , ali to je Kessie. Covjek presao iz Atalante u Milan zbog karijere i para i sad ponovo to radi. Naredni klub bi mu trebao biti Manchester United.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 26 avg 2021, 21:45

rope11 je napisao/la:
26 avg 2021, 21:39
Dobar deal ako je dvogodišnja posudba, vjerovatno ga opet neće otkupiti. :urnebes:

Zanimljivo da su ga ganjali tako dugo i da je transfer finaliziran baš onda u isto vrijeme kad je Pobega zvanično pred transferom. Mogu se samo nadati da i ostali transferi nisu povezani sa prodajama jer neće izaći na dobro. :problem:
Pa Bakayoko i jeste umjesto Pobege, za kojeg smatraju da još uvijek nije spreman za Milan.

Hajde sad dajte tog Adlija i krilo, pa da sezona sluzbeno počne u punom jeku.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 avg 2021, 21:59

Pa jest, ali ako nam i ostali transferi zavise od prodaja, onda smo najebali. :zzz:

Jbg, prema pričama samog Kessija i saigrača koji su ga prozvali Presidentom jer im je omiljeni lik u svlačionici, stvarno sam očekivao da će željeti ostati i da ga u klubu vide kao novog kapitena. Možda sam glup i naivan, šta znam, ali ništa nije nagovještavalo da će ispasti isti šupak kao ona dvojica.
Svejedno se i dalje nadam da mediji ne znaju pravu situaciju i da će ga Maldini nagovoriti da ostane, ovo zasad su samo naklapanja jer niko ne zna šta se dešava.

I Kessie nije Mbappe, ne vidim ko ga može priuštiti osim engleza, a i tu se jedino Totenhem spominje jer drugima trenutno ne treba veznjak. U tim okolnostima teško da možeš uzeti veliki novac za igrača u zadnjoj godini ugovora, kad nemaš previše interesanata koji će se boriti za njegov potpis.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 avg 2021, 22:30

Dobra grupa, iz prvog šešira si dobio jako ime sa kojim možeš igrati, iz drugog odlični Liverpool i iz trećeg nezgodni Porto, meni je prihvatljivo jer se znalo da su najveće šanse da ćemo dobiti dva vrlo jaka protivnika sigurno.

Sapunica sa Kessijem se nastavlja, da li će Maldini i kompanija dopustiti novu bruku sa besplatnim odlaskom vidjet ćemo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 avg 2021, 12:16

Radi se na transferu Faivrea i nadam se da će biti završeno ubrzo. Kod nas najbrže prolaze oni transferi kad dobiješ ime igrača iz vedra neba kao što se desilo sa Pelegrijem i Florenzijem, ovo ostalo što duže traje, to su manje šanse da će se desiti. :problem:

Prilično sam nahajpan na ovaj transfer jer je mali stvarno talentovan. I da, svoje mišljenje temeljim na osnovu jutjuba jer budimo realni, niko od nas ne prati utakmice Bresta. :mrgreen:

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 avg 2021, 12:57

rope11 je napisao/la:
27 avg 2021, 12:16
Radi se na transferu Faivrea i nadam se da će biti završeno ubrzo. Kod nas najbrže prolaze oni transferi kad dobiješ ime igrača iz vedra neba kao što se desilo sa Pelegrijem i Florenzijem, ovo ostalo što duže traje, to su manje šanse da će se desiti. :problem:

Prilično sam nahajpan na ovaj transfer jer je mali stvarno talentovan. I da, svoje mišljenje temeljim na osnovu jutjuba jer budimo realni, niko od nas ne prati utakmice Bresta. :mrgreen:
Ja sam gledao Brest zadnju tekmu kad su igrali sa PSG-om :) i tad je imao dvije dobre asistencije ppgotovo prvu kad je petom odigrao i stvorio prostor.

Al ono sto je tu tekmu igrao je pozicija 10-ke,ma da je proslu sezonu igrao desno krilo,znaci moze pokriti obe te pozicije. Protiv psg-a je definitivno bio najbolji igrac domace ekipe.

Francuza ima stvarno dobri zadnjih godina,malo se moze sa njima pogrijesiti.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 27 avg 2021, 12:59

Ma valjda smo konacno dobili igraca koji moze nesto uciniti 1vs1.

Ako dodje bit ce top pojacanje, trazio ga je i Bayern :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2021, 13:46

Trenutno ciganče oko para, Brest valjda traži 15m za tog malog, Maldini vjerovatno ganja opciju da ga dovedemo za jedno 5m + 10m ako Milan osvoji troduplu krunu ove sezone :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 avg 2021, 14:05

Ako je ikakva utjeha, bar se neće otegnuti do unedogled. Merkato završava za par dana, a ako nećeš da završiš na Kastiljehu i Diazu, onda plati ili rizikuj da upropastiš sezonu jer više nemaš ni vremena ni izbora da se cigančiš. A valjda su dovoljni pametni da izaberu prvu opciju.

Bilo bi dobro kada bi se i Adli mogao završiti, iako mislim da to najviše zavisi od prodaje Samua (koja se vjerovatno neće ni realizovati na kraju). :lolno:

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 avg 2021, 14:08

AC Milan's record against Cagliari:

👕 86 matches
✅ 49 wins
🤝 28 draws
❌ 09 losses
⚽️ 132 Goals for AC Milan
⚽️ 63 Goals for Cagliari

Last 5 games:

🤝 Milan 0-0 Cagliari
✅ Cagliari 0-2 Milan
✅ Milan 3-0 Cagliari
✅ Cagliari 0-2 Milan
✅ Milan 3-0 Cagliari

Zadnjih 5 tekmi protiv njih nismo gol primili,nadam se nastavku serije

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2021, 14:16

Mercato traje do kraja augusta je l' tako?

Ma eto za nadati se da će dovesti tog Faivrea, valjda su svjesni da je neophodno dovesti desetku ili krilo (a trebalo je oboje, ali hajde sad je gotovo), pa to završe kako treba da ne popušimo igrača radi par miliona u cijeni.

Za Adlija sam izgubio svaku nadu kad sam vidio da je Bakayoko došao (zapravo nisam to službeno pročitao na Milanovoj stranici, ali vidio sam da je dosta medija prenijelo da je to gotova stvar), sumnjam da će dovoditi više veznjaka.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 avg 2021, 14:18

Do 02.09.2021.
Il Club più titolato al mondo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2021, 14:19

Eh pa eto imaju heftu da završe to što trebaju završiti, sasvim dovoljno vremena.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 27 avg 2021, 14:23

Raonffa je napisao/la:
27 avg 2021, 14:16
Mercato traje do kraja augusta je l' tako?

Ma eto za nadati se da će dovesti tog Faivrea, valjda su svjesni da je neophodno dovesti desetku ili krilo (a trebalo je oboje, ali hajde sad je gotovo), pa to završe kako treba da ne popušimo igrača radi par miliona u cijeni.

Za Adlija sam izgubio svaku nadu kad sam vidio da je Bakayoko došao (zapravo nisam to službeno pročitao na Milanovoj stranici, ali vidio sam da je dosta medija prenijelo da je to gotova stvar), sumnjam da će dovoditi više veznjaka.
Procitao sam da dovođenje Faivrea ne isključuje dovođenje Adlija. Iako mislim da treba otići Castillejo da bi se potpisao jedan od igrača. Možda prodaju i Krunića :mrgreen: u to čisto sumnjam jer ga Pioli baš voli iz nekog razloga.

Ali kad bi se prodao Castillejo i doveli Faivre i Adli, mislim da bi ova ekipa pravo dobro izgledala :kafa:

Imaš iskusne igrače i još bruku mladih igrača koji najvjerovtnije mogu samo napredovati. Diaz, Leao, Tonali, Hernandez...

Lijepu bi ekipu sklepali :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.