qaa18 je napisao/la: ↑02 sep 2021, 22:50
Jesi li vjerovao amerikancima kad su udarili na irak?
Jel vjerujes organizaciji ujedinjenih nacija?
Ok, vjerujes who-u. Pitao sam i za prva dva pitanja nisi nista odgovorio!
Izvini nisam te baš skontao za prvo pitanje, pitao si me jesi li vjerovao Amerikancima kad su udarili na Irak. Nije mi jasno šta sad vjerujem i šta sam to prije vjerovao. Da rasčistimo, vjerujem Amerima kad kažu da ne stoje iza 11.9 i vjerujem da su imali namjere da se riješe terorističkih grupa, da se riješe totalitarnih režima koje posjeduju nuklearno ili hemijsko naoružanje, radi sigurnosti prije svega saudije i izraela kao država izvora dobrih resursa za amere, pa onda i radi svoje sigurnosti, kao i namjere da osnaže svoje prisustvo na Bliskom istoku, kao i kontrolu prirodnih resursa a prije svega mislim na naftu. Tu mi nema neke misterije i zavjere, to je očigledan stav i težnja, a i posljedica snage bilo koje velike sile. Oni ako budu htjeli, uvjest će čipovanje legalno, i to da ti platiš (evo ti mobiteli i socijalni sajtovi, i ne trebaju ti čipovi, sve znaju šta radiš i čemu težiš) - zašto bi se neko zamarao da ti nešto krije i još na to troši extra resurse.
Da, vjerujem UN, kao i WHO, koliko god one bile uhljebarske organizacije, one su mnoge dobre stvari napravili i prave, i ne vidim ništa loše u njima, bar do mene nije došao nikakv dokaz o nekoj globalnoj zavjeri takvih organizacija, osim nekog kriminala, lopovluka, i slično, kao što ima u svakoj.
@dzoni, znam da svijet pokreće profit, vlast i moć ali mi ne možeš na moje oči ubjeđivati na nešto što vidi samo nekolicina ljudi a kao ja i svi ostali to ne vidimo. Ne možeš mi reći da nema korone, da se smrti izmišljaju, da vakcine ubijaju, da se žele ljudi zatvoriti u torove, a vidi se jasno da nije tako, i više puta sam objasnio i dao svoje argumente koji govore kontra od ovoga gore.
To što svijet pokreće profit i pohlepa nije pokazatelj da je u pitanju neka zavjera i ako se svijet ne vlada na nekim humanijim principima ne znači da je on naopak u svakom njenom segmentu ili da je posrijedi neka prevara. Ok, može biti i to, ali mi moraš donijeti dobar dokaz koji to potvrđuje a nije dokaz da sam ja medvjedić pa ne vidim ništa drugo osim utopije.
Kažem još jednom, na evo ovom nekom uzorku, ako je u 15 dana umrlo po 20 ljudi dnevno a prije toga nikad toliko ili maksimalno 10, i ako postoji skok broja umrlih u tom nekom periodu to je meni nedvosmislen i dobar dokaz da zvanična institucija ne laže. Mogu pogriješiti u jedan ili dva umrla, slažem se, mogu ubiti nekog i respiratorom, stoji, ali 10 ne može, i ne može 15-20 dana po 10. Ne mogu donijeti ljude pred ambulante i ne mogu zdravu osobu staviti na respirator. Ja boljeg dokaza za moje tvrdnje ne vidim niti boljeg dokaza da pobije suprotne. I opet kažem ako ovo nekome nije dovoljno tom nema pomoći i trebao bi se da zapita šta on u stvari vjeruje i šta želi da vjeruje.