Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Joj kako bi volio
Sta ce im Juka, ljuda imaju Wisemana koji je 7 godina mladji, em drugi pik drafta haha.
Boston bi mogao biti dobra destinacija.
Medjutim nadam se da ce ostati u Portlandu.. Ne vidim logiku da ga trejdeju jer je realno vise njima vrijedan nego sto bi bio nekom drugom timu. A nema ni neku vrijednot na trzistu pa da bi mogli dobiti nesto nazad od znacaja.
Boston bi mogao biti dobra destinacija.
Medjutim nadam se da ce ostati u Portlandu.. Ne vidim logiku da ga trejdeju jer je realno vise njima vrijedan nego sto bi bio nekom drugom timu. A nema ni neku vrijednot na trzistu pa da bi mogli dobiti nesto nazad od znacaja.
@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Rekao bi da je svejedno sta Portland zeli, nije uzeo Rich Paula koji promovise "player empowerment" samo onako. Shvatio je da je side bitch u Blazersima, svima od GMa, trenera do saigraca i hoce nesto bolje. On je Alija Sirotanovic u Portlandu, to mu je vrijednosti. Samo da zivi u drugom sistemu gdje to nije za pohvalu nego te cak beskucnici pljuju kada se dobrovoljno ponizavas kao on. Zato fino na train station i neka bira destinaciju, ima dovoljno solidni opcija, svaka bolja od Portlanda.
Moze on imat dva Paula kao agenta, ali on nema neku vrijednost na trzistu. To sta mi mislimo o njemu je druga stvar.
Najbolja mu je opcija (sto je i najrealnija) da ostane iducu sezone u Portlandu, i da igra za veliki ugovor one tamo sezone. Trejd ovog ljeta makes no sense a Blazersi ce kao sto je Olshey rekao vratiti ga ove sezone jer imaju team option.
Eto zarucio je se, zeni se.. Valjda se napokon i smiri mentalno i pocne da se fokusira samo na kosarku i kako da poboljsa svoju igru. Ulazi u neke prajm godine svoje karijere.
Najbolja mu je opcija (sto je i najrealnija) da ostane iducu sezone u Portlandu, i da igra za veliki ugovor one tamo sezone. Trejd ovog ljeta makes no sense a Blazersi ce kao sto je Olshey rekao vratiti ga ove sezone jer imaju team option.
Eto zarucio je se, zeni se.. Valjda se napokon i smiri mentalno i pocne da se fokusira samo na kosarku i kako da poboljsa svoju igru. Ulazi u neke prajm godine svoje karijere.
@igrajlopte 🐦
Zamisli sreće, u prajmu si i igraš u kaubojskoj ekipi, još ti se smiješni D'antoni, ljepota za centra!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
- Kontakt:
Ali kakav mi imamo interes od njegove vrijednosti na tzistu? Pa Portland je dobio first round pick uz Juku za Plumleja. Ne slazem se za vrijednosti, on je jedan od rijetki igraca u Portlandu koji ima pozitivnu vrijednosti ali to je svejedno. Dobili oni nesto uzvrat ili nista je njihov problem, on ako kaze da hoce negdje drugo RPu on ce mu to srediti. NeO ne moze ga ucijenivati, svaki FA izbjegava Portland, jos ako im zaprijeti sa izbjegavanju klijenta iz Klutcha, jedino cemu ostati da ponovo baca 20M na igrace poput Evana Turnera.
Kako ti to mislis da ce sve zavrsiti, insajderi kazu da hoce extension, RP je tu da izvuce max, oni su pokazali koliko oni smatraju da vrijedni. Znaci ili ce pristati na novo ponizenje i sramnu ulogu na parketu ili ce ga ovaj gledati trejdati kao sto je trejdao njega za Plumleja kako bi izbjegao placati Plumleja kada je on bio u identicnom polozaju sa ugovorom kao sto je sada Juka. Bolje onda strike first i traziti sebi povoljnu destinaciju a ne da te spakuju u neki trejd sa CJom u X ekipu ili slicno.
Kako ti to mislis da ce sve zavrsiti, insajderi kazu da hoce extension, RP je tu da izvuce max, oni su pokazali koliko oni smatraju da vrijedni. Znaci ili ce pristati na novo ponizenje i sramnu ulogu na parketu ili ce ga ovaj gledati trejdati kao sto je trejdao njega za Plumleja kako bi izbjegao placati Plumleja kada je on bio u identicnom polozaju sa ugovorom kao sto je sada Juka. Bolje onda strike first i traziti sebi povoljnu destinaciju a ne da te spakuju u neki trejd sa CJom u X ekipu ili slicno.
Ma on zivi s tom curom sve vrijeme otkako je u Portlandu, tako da ne treba ocekivati neke promjene zbog cinjenice da se uskoro vjerovatno i formalno zeni. On treba iskoristiti ljeto da ispravi nedopustive nedostatke u igri i da od samog pocetka naredne sezone fizicki bude spremniji nego ikad. Ako to ne uradi - i dalje cemo gledati istog Nurkica.ReX je napisao/la: ↑15 jun 2021, 18:14Moze on imat dva Paula kao agenta, ali on nema neku vrijednost na trzistu. To sta mi mislimo o njemu je druga stvar.
Ma kakav dantoni, prije ce hammon preuzeti ekipu. Pa nije valjda Olshey takva budala da misli da ce nesto uspjeti ako ga postavi za head coach..

Ma ja ocekujem realno najbolju sezonu Nurkica samo da bude zdrav. On je, ko god slusao pressice, mrzio i cak ponekad otvoreno (mozda ne skroz direktno) kritikovao Stottsa jer ga uopste nije koristio, da mu ni jedan napad nije nacrtan, da nije involviran u napadu a da u defanzivi se ostavlja na ostrvu stalno zbog kriminalne odbrane cja i damea. Itd itd..
@igrajlopte 🐦
Istog sam misljenja nema d antoni šanse
-
- Kontakt:
Znaci Stotts rekao CJu, Dameu i ostalim da ne igraju odbranu i da mu ne vracaju loptu poslje silni pikova i hand-offa. Ali ce sve to novi trener promjeniti. Sounds legit.
Tjt, i ja mislim da ova 2 skupa nece mjenjati svoj stil igre.3isamagicnumber je napisao/la: ↑15 jun 2021, 19:12Znaci Stotts rekao CJu, Dameu i ostalim da ne igraju odbranu i da mu ne vracaju loptu poslje silni pikova i hand-offa. Ali ce sve to novi trener promjeniti. Sounds legit.
U tome je problem sto im ne govori. Sto x puta u jednoj utakmici CJ spava naprimjer i dopusta lahke poene protivniku. Sto Stotts suti, a u toj situaciji vidimo sta Pop uradi, uzme timeout i da im do znanja halo sta radite? Ovaj mag to ne radi. Dalje.. Sto je defanziva takva da protivnik sa dva hand offa probiju "odbranu" i odu na Nurkica koji je sam na ostrvu. Covjece ja ne znam koliko si ti puta slusao pressice ovi igraci, oni NE ZNAJU kako da igraju odbranu. Oni ne znaju kako da se krecu pravilno. Da ne spominjem ovaj idiotski nacin igra da switchaju sve redom.. Stotts je jedna velika, velika ubleha koja je trebala dobiti otkaz nakon New Orleansa. Osoba koja blage veze nema sta da radi osim daj Dameu loptu. Pita ga bolan novinar nakon onog meca jednog jel Dame namjerno promasio free throw, kaze lik hladno ne znam morate njega pitat. Halooo! Covjek nema komunikaciju sa svojim igracima. Zna da se dere na Juku, Collinsa, Leonarda ali zato dopusta da CJ, Melo rade sta god hoce. Svi vide da Kanter ne moze igrati defanzivu protiv Denvera, on igra njega, i na kraju zadnja osoba koja shvaca da ne ovo ne moze vise..3isamagicnumber je napisao/la: ↑15 jun 2021, 19:12Znaci Stotts rekao CJu, Dameu i ostalim da ne igraju odbranu i da mu ne vracaju loptu poslje silni pikova i hand-offa. Ali ce sve to novi trener promjeniti. Sounds legit.
I tako dalje i tako dalje i tako dalje..
Pogledaj sta Monty uradi sa Phoenixom, pogledaj sta Thibs radi u NY, sta Nurse uradi u Torontu nakon sto je onu tamo ublehu smijenio.. Da novi treneri koji znaju sta rade ce uraditi mnog, nece cuda ali dovoljno da se vide promjene. Stop it.
@igrajlopte 🐦
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Zašto Juka nije objavio par fotografija sa hashtagom #stayme7o
Nurk šta ti se dešava?!
Nurk šta ti se dešava?!
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.