Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Sve i da je zvanični FIFA termin, u slučaju da nije kvalifikaciona utakmica ili utakmica Lige nacija, ne broji se kao zvanični nastup, odnosno može se reprezentacija poslije opet mijenjati.
Ne znam, meni djeluje nevjerovatno da neko misli da bismo stvarno trebali zvati djecu koja će možda za godinu igrati za Belišće ili Grafičar samo da ih susjedne zemlje ne bi pokupile.
Stoji da trenutno djeluju puno perspektivnije od vršnjaka, ali brate dragi, ne može nam to biti kriterij za pozivanje igrača u seniore. Ok, da su makar počeli igrati za Hajduk i Zvezdu, stvarno bi čovjek rekao, nema dileme, zovi, ali ovako djeluje baš jadno.
Čuić će uskoro napuniti 19 godina, a još nije zabilježio seniorski debi. Zvezda ispred Kahvića ima već jednog mladog napadača kojeg će gurati. Mlađi je 20 dana od Kahvića, a počeo je igrati za seniore.
Ne znam, meni djeluje nevjerovatno da neko misli da bismo stvarno trebali zvati djecu koja će možda za godinu igrati za Belišće ili Grafičar samo da ih susjedne zemlje ne bi pokupile.
Stoji da trenutno djeluju puno perspektivnije od vršnjaka, ali brate dragi, ne može nam to biti kriterij za pozivanje igrača u seniore. Ok, da su makar počeli igrati za Hajduk i Zvezdu, stvarno bi čovjek rekao, nema dileme, zovi, ali ovako djeluje baš jadno.
Čuić će uskoro napuniti 19 godina, a još nije zabilježio seniorski debi. Zvezda ispred Kahvića ima već jednog mladog napadača kojeg će gurati. Mlađi je 20 dana od Kahvića, a počeo je igrati za seniore.
Ma šanse u smislu da će ti momci ako dobiju poziv u A tim ipak odlučiti igrati za nas u budućnosti.Rimes87 je napisao/la: ↑19 nov 2021, 02:24Kakve sanse? Pa nije FIFA termin, pada to u vodu.
Balic je prosle godine bio medzu najboljim igracima I to protiv najjacih ekipa dosta tekmi nije ni bio zamjenjen isko je krilo... pazi mustafic I kvakic su nedavno poceli redovno igrsti mustafic je bio najstandardniji igrac lige prosle gidine na posudbi.... nedim hadzic ima potencijal nadam se da xe ga iskoristiti... da mislio sam na Tarika ramica ali sam ga pomjesao sa hodzicem.... djumic ce se izborit da bude starter vjeruj...ovako on svako malo trune na klupi pa se ustali u prvih 11izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 nov 2021, 15:50Nije brate iz vezuveubrazil, prvo to, nego iz džezve u brazil.
Što se imena tiče, Balić, ako mislimo na Huseina Balića, je apsolutni promašaj na spisku, osim što bi bio priučeni lijevi bek, čovjek je rezerva u LASK-u.
Dario Đumić je prestao igrati fudbal ove sezone, ne znam šta je s njim, ali on je apsolutna rezerva i kao takav nikako ne može biti ispred Adnana Kovačevića npr. Ne može biti čak ni ispred Siniše Saničanina. Nekakvi kriteriji moraju postojati, a to nisu simpatije ni nekakve slobodne procjene koliko je ko mogao napraviti u karijeri. Činjenica je da sa 29 godina ne može ostvariti ništa više, dakle on je završio svoje.
Amar Kvakić je ove sezone apsolutno zakovan za klupu, on je možda budućnost, ali u ovom trenutku je toliko daleko od reprezentacije da ga je neozbiljno spominjati.
Cimirot je iz nekog razloga na širem spisku, iako kvalitetom lige u kojoj je redovan već godinama spada među naše najbolje veznjake. Pritom ga ne želim uzdizati, ako ćemo već sprovoditi nekakvo podmlađivanje ok je da i on bude maknut na stranu, ali sigurno ne zbog Hajradinovića i Gojaka npr. Pogotovo ako si iz rečenice izbacio Pjanića npr.
Hasić je još jedan veliki upitnik, možda bude, a možda i ne bude. Čovjek skoro da nije ni postao senior, imao je jako tešku povredu i ostaje vidjeti hoće li se uspjeti nametnuti. Šta ako ga Besiktas pošalje u drugu tursku ligu na posudbu, hoće li onda biti ispred Hajradinovića koji je u istoj državi prvoligaški igrač, a u ono malo reprezentativnih nastupa nije pokazao da je dovoljno dobar da bude standardan?
F. Hodžić je pretpostavljam Faruk Hodžić, odmah da ti kažem da se njega apsolutno ni za šta nema potrebe pratiti. Kao navijač Sarajeva to kažem. Ako ćemo pratiti Faruka Hodžića, možemo pratiti i još 58 drugih omladinaca samo Sarajeva, a da ne nabrajam još ostale klubove. Možda si mislio na Tarika Ramića, on je već malo drugačija priča, ali nema se šta pratiti, ima za njih vremena, U-21 prvo da prođu. Možda propadnu već u tom uzrastu.
Za šta tačno da pratimo Alena Mustafića i Nedima Hadžića? Možda ih možemo pratiti kad idu u wc, jer fudbal praktično i ne igraju. Nabacao si neka random imena, dakle ako pratiš Mustafića i Hadžića, možeš komotno pratiti i Elvedina Herića, Zinedina Mustedanagića i još 100 takvih igrača koje immamo po lijevim evropskim klubovima. Dakle ništa novo nisi rekao.
Za Mustafića i Kvakića lažeš, Đumić je cijelu sezonu klupiran a približava se 30. rođendan, Nedim Hadžić nije standardan u najgoroj ekipi HNL-a, ne lupaj gluposti, živ bio.gruezi je napisao/la: ↑19 nov 2021, 03:02Balic je prosle godine bio medzu najboljim igracima I to protiv najjacih ekipa dosta tekmi nije ni bio zamjenjen isko je krilo... pazi mustafic I kvakic su nedavno poceli redovno igrsti mustafic je bio najstandardniji igrac lige prosle gidine na posudbi.... nedim hadzic ima potencijal nadam se da xe ga iskoristiti... da mislio sam na Tarika ramica ali sam ga pomjesao sa hodzicem.... djumic ce se izborit da bude starter vjeruj...ovako on svako malo trune na klupi pa se ustali u prvih 11izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 nov 2021, 15:50Nije brate iz vezuveubrazil, prvo to, nego iz džezve u brazil.
Što se imena tiče, Balić, ako mislimo na Huseina Balića, je apsolutni promašaj na spisku, osim što bi bio priučeni lijevi bek, čovjek je rezerva u LASK-u.
Dario Đumić je prestao igrati fudbal ove sezone, ne znam šta je s njim, ali on je apsolutna rezerva i kao takav nikako ne može biti ispred Adnana Kovačevića npr. Ne može biti čak ni ispred Siniše Saničanina. Nekakvi kriteriji moraju postojati, a to nisu simpatije ni nekakve slobodne procjene koliko je ko mogao napraviti u karijeri. Činjenica je da sa 29 godina ne može ostvariti ništa više, dakle on je završio svoje.
Amar Kvakić je ove sezone apsolutno zakovan za klupu, on je možda budućnost, ali u ovom trenutku je toliko daleko od reprezentacije da ga je neozbiljno spominjati.
Cimirot je iz nekog razloga na širem spisku, iako kvalitetom lige u kojoj je redovan već godinama spada među naše najbolje veznjake. Pritom ga ne želim uzdizati, ako ćemo već sprovoditi nekakvo podmlađivanje ok je da i on bude maknut na stranu, ali sigurno ne zbog Hajradinovića i Gojaka npr. Pogotovo ako si iz rečenice izbacio Pjanića npr.
Hasić je još jedan veliki upitnik, možda bude, a možda i ne bude. Čovjek skoro da nije ni postao senior, imao je jako tešku povredu i ostaje vidjeti hoće li se uspjeti nametnuti. Šta ako ga Besiktas pošalje u drugu tursku ligu na posudbu, hoće li onda biti ispred Hajradinovića koji je u istoj državi prvoligaški igrač, a u ono malo reprezentativnih nastupa nije pokazao da je dovoljno dobar da bude standardan?
F. Hodžić je pretpostavljam Faruk Hodžić, odmah da ti kažem da se njega apsolutno ni za šta nema potrebe pratiti. Kao navijač Sarajeva to kažem. Ako ćemo pratiti Faruka Hodžića, možemo pratiti i još 58 drugih omladinaca samo Sarajeva, a da ne nabrajam još ostale klubove. Možda si mislio na Tarika Ramića, on je već malo drugačija priča, ali nema se šta pratiti, ima za njih vremena, U-21 prvo da prođu. Možda propadnu već u tom uzrastu.
Za šta tačno da pratimo Alena Mustafića i Nedima Hadžića? Možda ih možemo pratiti kad idu u wc, jer fudbal praktično i ne igraju. Nabacao si neka random imena, dakle ako pratiš Mustafića i Hadžića, možeš komotno pratiti i Elvedina Herića, Zinedina Mustedanagića i još 100 takvih igrača koje immamo po lijevim evropskim klubovima. Dakle ništa novo nisi rekao.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Definitivo bi trebali ih pozvat i dati im 1-2 nastupa, mozda im to pomogne pa pocnu igrat u Seniorima, jer bolje i oni nego da opet ozivljavaju karijere nekom 30+ igraca tipa Saric.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑19 nov 2021, 02:53Sve i da je zvanični FIFA termin, u slučaju da nije kvalifikaciona utakmica ili utakmica Lige nacija, ne broji se kao zvanični nastup, odnosno može se reprezentacija poslije opet mijenjati.
Mi se ne trebamo vodit logikom, nego radit ono sto je najbolje za nas, jer u ovom regionu je davno prestala logika.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Nema veze njihovom etničkom pripadnošću, već s činjenicom da su najtalentovaniji igrači koje imamo, a ovo je prilika da se počnu uklapati u ekipu.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Zamisli koji bi blam bio zvati u reprezentaciju igrace koji nemaju sekunde seniorskog fudbala. Pa ne bi ih zvao da su Mbappe.
Kad moze Elvir Ibisevic moze i ova 2 mlada igraca.
Brat od Cuica vec igra za Hrvatsku, rodjen je u Hrvatskoj i igra u Hrvatskoj tacno u Hajduku. Za Hrvatsku ima vece šance da napravi nešto za svoju karieru. Samo sto je poziv dobio za A reprezentaciju na prijatelske tekme ne znaci da ce definitivno ostat kod nas. Hrvate prati svakog Hrvata koji ima kvalitet i naravno da ces prihvatit poziv Hrvatske ako ga dobi. Sto tice Kahvica isto. On igra trenutno u Srbiji i tamo je svoju karieru izgradio. Ako se izbori u Crvenu Zvezdu onda ce biti bivši isto Mijat Gacinovic i Nemanja Jovic. Samo prosjecni fudbaleri kao Nastic, Kovac, Jovan Pavlovic, i Babic igraju kasnje za BiH, jer nemaju kvalitet. Mi smo uglavnom uvijek druga Ili treca opcija.theKuPuS je napisao/la: ↑19 nov 2021, 13:55Nema veze njihovom etničkom pripadnošću, već s činjenicom da su najtalentovaniji igrači koje imamo, a ovo je prilika da se počnu uklapati u ekipu.
-
SlobodaTuzla075
- Kontakt:
Ali kad vidim neko priziva Zeljkovica ili Ovcinu, likovi nisu ni u nasoj ligi nista vise nego solidni igraci.
Ma Ovcina bi definitivno u boljoj ekipi automatski igrao bolje. On je igrac zadatka i moze pomoci sa klupe.SlobodaTuzla075 je napisao/la: ↑19 nov 2021, 20:05Ali kad vidim neko priziva Zeljkovica ili Ovcinu, likovi nisu ni u nasoj ligi nista vise nego solidni igraci.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Nije ni ova tema sto je nekad bila.
A bila je medju top 3 najzabavnije i interesantnije teme.
@igrajlopte 🐦
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ne prave se više od go.vana, igračine
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Valjda nam svabe naprave opet igrace da se ne sramotimo kroz kvalifikacije! 
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
@maestro
Od koga da naprave, nema ih, njemacka vise nije aktualna sto se tice nasih igraca, a nekad su okosnicu repke cinili igraci iz BL.
Od koga da naprave, nema ih, njemacka vise nije aktualna sto se tice nasih igraca, a nekad su okosnicu repke cinili igraci iz BL.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Imajednabrigada je napisao/la: ↑19 nov 2021, 21:01@maestro
Prošli put je njemacka nama pravila igrace ovaj put ce Austrija biti sa Gazibegovica, Dedica, Jasica, Huskovica i Omica abd...
To možemo zaboravit, niko više nije lud da šalje dijecu u ovo leglo korupcije i propasti. Da griju klupu Zubanovićima, da ih korumpirana novinarska bagra razvlači po portalima. Na ovom portalu su slavili kad je bilo da Anel neće igrati za nas, slavili su kad nas je Omeragić odyebo.
U posljednju godinu su mlade reprezentacije napustili Alijagić, Derviškadić, ispalio nas je Husić... ove Srbe i Hrvate treba svakako zaboravit ako šta valjaju.
- ASD
- Kontakt:
Omeragić dadne izjavu kako je ponosni Švicarac i da nikada nije bilo dileme za koga će igrati, a prije toga nas zavlačio godinama.
A kod nas će se pričati sto godina kako smo mi nekorektni bili prema njemu.
A kod nas će se pričati sto godina kako smo mi nekorektni bili prema njemu.
Nismo bili nekorektini MI, nego VI. Plaćenici što godinama hinjski sve uništavate.
Trenutno korisnika/ca: LeCoq, legendarnadruga, Sveti i 27 gostiju.