Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
SAd u januaru kad mu pokucaju euroligaski klubovi mora biti pazljiv
najpametnije mu je da ostane u breoganu do kraja sezone i max iskoristi to sto ima veliku minutazu i slobodu u igri, da radi na svojoj igri i unaprijedi istu koliko god je moguce do kraja sezone, a ponude euroligasa nece izostati na ljeto, kao sto nece ni sada, s tim sto ce na ljeto vise ekipa biti zainteresovano, a nema sumnje da ce misko pametno izabrati, ciljace euroligaski breogan...
Pablo Laso voli igrace sa mudima..Chinaglia je napisao/la: ↑28 dec 2021, 00:35najpametnije mu je da ostane u breoganu do kraja sezone i max iskoristi to sto ima veliku minutazu i slobodu u igri, da radi na svojoj igri i unaprijedi istu koliko god je moguce do kraja sezone, a ponude euroligasa nece izostati na ljeto, kao sto nece ni sada, s tim sto ce na ljeto vise ekipa biti zainteresovano, a nema sumnje da ce misko pametno izabrati, ciljace euroligaski breogan...
Btw ,Musa je cak i meni dokazao da nemam pojma ja sam rekao 15-18 ppg je realno on 19.....
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 28 dec 2021, 00:47, ukupno mijenjano 1 put.
Ako ih uvede U Playoff bice MVP.
Dobro se Dzanko trgnu. Trebalo bi zvati Juku u Breogan da i on podigne formu do eurobasketa.
liga acb je najjaca evropska liga, musa koliko god mocno djelovao u istoj, euroliga je ipak nivo vise i smatram da mu je najpametnije da odigra jednu, max dvije sezone u ekipi kao sto su zalgiris, panathinaikos, alba, itd, a ako se dokaze u euroligi, kao sto se dokazao u spaniji, transfer u top euroligaski klub ce biti neminovnost, a mislim da bi bilo riskantno da u januaru il na ljeto potpise za takav klub, mooozda transfer u klub iz donjeg dijela tabele sad u januaru ako ce dobiti dobru minutazu i broj suteva u toj eklpi, ali, neka dobro razmisli o tome
ma ne treba razmisljati u tom pravcu. On mora saad drzaati ovaj nivo, mora imati konstantu a nema kluba koji nece igraca iz ove lige kod sebe koji dominira u svim bitnijim statistikama koje ne puni silom i sutiranjem na silu vec odlicnim procentima.
Bitno je da se fvratio na onaj nivo kada je dominirao kao mlad. I tada je to slicno kao i sada izgledalo, mogao je poloziti kada je htio, mogao je zabiti tricu kada je htio, igrati playa kada ovog ne bi islo...
Bitno je da se fvratio na onaj nivo kada je dominirao kao mlad. I tada je to slicno kao i sada izgledalo, mogao je poloziti kada je htio, mogao je zabiti tricu kada je htio, igrati playa kada ovog ne bi islo...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
S nevjerovatnom lakocom daje poene, a pri tome uopste ne forsira. Kad neko ima 15 pts -15 min prije kraja utakmice, to sve govori. Vrlo lahko je mogao imati i 29 poena da u prvoj cetvrtini nije promasio iz dvije relativno lagane situacije.
Uvijek je on 'imao' ovakve suteve, samo sto je psiha radila svoje pa je i gotovo svaki otvoreni sut promasivao. Sad puca od samopouzdanja i odmah vecina toga ulazi, pa cak i metar od linije za 3.
Acb liga je sigurno najjaca nacionalna liga u Evropi, primoran si napredovati i raditi na sebi ako mislis nesto napraviti od karijere. Vjerovatno i najbrza kosarka, lose ekipe gotovo da i nema, dvorane cesto (doduse sad i ne toliko zbog korone) odlicno ispunjene, publika konta kosarku i kao slag na tortu nerijetko se valja nadmetati s najboljim od najboljih na svojoj poziciji. Iskreno, nakon nekoliko losijih partija u prvim kolima (pri tome ne mislim na broj postignuti poena), nisam ocekivao da ce ovako 'lagano' trpati po 20+.
Po meni je najbolje da do kraja sezone ostane u Breoganu, uz maksimalan rad na sebi i bez nepotrebnog dizanja u nebesa. Nakon svega u zadnje 3-4 godine, jos jedan ispad je nesto sto mu najmanje treba.
Uvijek je on 'imao' ovakve suteve, samo sto je psiha radila svoje pa je i gotovo svaki otvoreni sut promasivao. Sad puca od samopouzdanja i odmah vecina toga ulazi, pa cak i metar od linije za 3.
Acb liga je sigurno najjaca nacionalna liga u Evropi, primoran si napredovati i raditi na sebi ako mislis nesto napraviti od karijere. Vjerovatno i najbrza kosarka, lose ekipe gotovo da i nema, dvorane cesto (doduse sad i ne toliko zbog korone) odlicno ispunjene, publika konta kosarku i kao slag na tortu nerijetko se valja nadmetati s najboljim od najboljih na svojoj poziciji. Iskreno, nakon nekoliko losijih partija u prvim kolima (pri tome ne mislim na broj postignuti poena), nisam ocekivao da ce ovako 'lagano' trpati po 20+.
Po meni je najbolje da do kraja sezone ostane u Breoganu, uz maksimalan rad na sebi i bez nepotrebnog dizanja u nebesa. Nakon svega u zadnje 3-4 godine, jos jedan ispad je nesto sto mu najmanje treba.
-
3isamagicnumber
- Kontakt:
Espectacular!
Nista mjenjati. Do kraja sezone u Breoganu ostriti instikt, samopouzdanje i formu i siriti repertoara. Odvesti ih u PO i zavrsiti sezonu postajuci legenda kluba zapisujuci se na vrh liste sto veceg broja parametara ligaske statistike. Sto je zapoceo neka zavrsi. Lakse je birati na ljeto.
- LlullSergio
- Kontakt:
Jos je puno do kraja, ali fino igraju.
18/19 je Nico Laprovitolla uzeo MVP sa Juventudom na 7. poziciji na kraju. Prednost je sto npr. u Realu nemas nijednog igraca koji se izdvaja individualno.
U Barci se gura Mirotic, mada je realno da i on malo uspori kako se bude zakuhavalo u EL jer je fokus do PO Endese i jednim drugim EL.
18/19 je Nico Laprovitolla uzeo MVP sa Juventudom na 7. poziciji na kraju. Prednost je sto npr. u Realu nemas nijednog igraca koji se izdvaja individualno.
U Barci se gura Mirotic, mada je realno da i on malo uspori kako se bude zakuhavalo u EL jer je fokus do PO Endese i jednim drugim EL.
Nalazi se na radaru Milana
-
Samozdravlje
- Kontakt:
TALENAT JE VJECAN, a forma i spletovi okolnosti su prolazni.
"MASTER CARD, neke se stvari ne mogu kupiti novcem " NEPROCJENIVO :
- Da se pojedini forumasi, poznavaoci igre posipaju pepelom, da mjenjaju nickove, da bjeze od foruma **.ba, a ne samo od teme DZ. MUSA.
Hvala Ti Dzanane

- Da se pojedini forumasi, poznavaoci igre posipaju pepelom, da mjenjaju nickove, da bjeze od foruma **.ba, a ne samo od teme DZ. MUSA.
Hvala Ti Dzanane
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Kuci su prejaki , jedini kiks gdje su imali je poraz od Bilbao , da su uzeli bili bi treci , al i ovako je dobro , sinoc je fino igrala i fualebrada dobre akcije imala …
Eh da ti vidis kako je tek meniSamozdravlje je napisao/la: ↑28 dec 2021, 14:36TALENAT JE VJECAN, a forma i spletovi okolnosti su prolazni.
Hvala Ti Dzanane![]()
![]()
![]()
No, nema potrebe za provokacijama. Musa je nas i treba da se radujemo svi zajedno.
ja sam najveci papak
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Znam ja dobro kroz sta si Ti prolazio, izmedju ostalog sam i napisao ovo. Zato mi nije jasno da ovo zoves provokacijom, poslije svih pametovanja i uvreda za tog mladog Zmaja.guzobran je napisao/la: ↑28 dec 2021, 14:49Eh da ti vidis kako je tek meniSamozdravlje je napisao/la: ↑28 dec 2021, 14:36TALENAT JE VJECAN, a forma i spletovi okolnosti su prolazni.
Hvala Ti Dzanane![]()
![]()
![]()
![]()
No, nema potrebe za provokacijama. Musa je nas i treba da se radujemo svi zajedno.![]()
-
Samozdravlje
- Kontakt:
bombaysaphire je napisao/la: ↑27 dec 2021, 21:17Svaka mu čast , mene ovo baš iznenađuje ... Sad me još više nervira što je otišao u NBA , kako bi fino napredovao u Euroleauge korak po korak ...
I onda bi uzeo prave pare , ovo što je uzeo je presmiješno ...
Ne provociram, ali samo komentar na komentar:
- Zar ovo sto sad gledamo od 22,5 god. mladog igraca nije dokaz da je ucinio pravu stvar?
- Umjesto Euroleauge odabrao NBA, pa? Ko garantuje da ne bi sjedio na klupi isto kao sto je sjedio u NBA? Samo neko vidovit bi to mogao.
- Ko garantuje da ne bi imao tezu povredu ili sikaniranje trenera i saigraca, desava se ? Bolje da ga sikaniraju u NBA nego u nekoj Spaniji ili Grckoj.
- "Konac djelo krasi". Sa 19 gledao sa klupe najbolje na dunjaluku. Trenirao sa majstorima igre. Materijalno odlicno prosao i sad kad treba
- Na kraju sve zavisi iz kojeg ugla gledamo, @guzobran je imao pravi ugao
Zato sto ne volim da uzvracam istom mjerom, nego onom boljom, ljepsom i za sve nas dobrom.Samozdravlje je napisao/la: ↑28 dec 2021, 15:07Znam ja dobro kroz sta si Ti prolazio, izmedju ostalog sam i napisao ovo. Zato mi nije jasno da ovo zoves provokacijom, poslije svih pametovanja i uvreda za tog mladog Zmaja.guzobran je napisao/la: ↑28 dec 2021, 14:49Eh da ti vidis kako je tek meniSamozdravlje je napisao/la: ↑28 dec 2021, 14:36TALENAT JE VJECAN, a forma i spletovi okolnosti su prolazni.
Hvala Ti Dzanane![]()
![]()
![]()
![]()
No, nema potrebe za provokacijama. Musa je nas i treba da se radujemo svi zajedno.![]()
![]()
![]()
Najdraze mi bi bilo da svi zajedno podrzimo tog momka, ma sta god bilo.
Isto tako bih volio da svi podrzimo sve nase sportiste, pa i samog Dzumhura
Uglavnom, sada mozemo da uzivamo u Musinim igrama i nadati se onom jos boljem sto ce tek doci.
ja sam najveci papak
Hvala legendo, idemo dalje sa podrskom za Musu i sve sportiste iz BiHSamozdravlje je napisao/la: ↑28 dec 2021, 15:25bombaysaphire je napisao/la: ↑27 dec 2021, 21:17Svaka mu čast , mene ovo baš iznenađuje ... Sad me još više nervira što je otišao u NBA , kako bi fino napredovao u Euroleauge korak po korak ...
I onda bi uzeo prave pare , ovo što je uzeo je presmiješno ...
Ne provociram, ali samo komentar na komentar:
- Zar ovo sto sad gledamo od 22,5 god. mladog igraca nije dokaz da je ucinio pravu stvar?
- Umjesto Euroleauge odabrao NBA, pa? Ko garantuje da ne bi sjedio na klupi isto kao sto je sjedio u NBA? Samo neko vidovit bi to mogao.
- Ko garantuje da ne bi imao tezu povredu ili sikaniranje trenera i saigraca, desava se ? Bolje da ga sikaniraju u NBA nego u nekoj Spaniji ili Grckoj.
- "Konac djelo krasi". Sa 19 gledao sa klupe najbolje na dunjaluku. Trenirao sa majstorima igre. Materijalno odlicno prosao i sad kad trebasazreo kao igrac i pokupio svo iskustvo svijeta(NBA).
- Na kraju sve zavisi iz kojeg ugla gledamo, @guzobran je imao pravi ugao. Ocito.
![]()
ja sam najveci papak
Sa silnim povredama i covid protokolima, ne bi me cudilo i da ga neka NBA ekipa pozove mozda i ima interesovanja ali da njega ne interesuju ovi 10dnevni ugovori sto se trenutno nude.
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, StevieG8 i 9 gostiju.