Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Opet odličan ulaz na meč Portlanda. Očaj od ekipe.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Steven Adams uloga u prvom poluvremenu..
Nemac pojma.
9 skokova je pozitivno, izgubio je svaki osjecaj za sut zbo nedovoljnog korištenja.
Pa valjda šutira na treningu 
Ja ne znam koji je problem sa Adamsom, što ga stalno spominjete? To Adams trash igrač?

Ja ne znam koji je problem sa Adamsom, što ga stalno spominjete? To Adams trash igrač?
14 skokova već, ide to na 20+ do kraja uz 15 koševa
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Odbrana na nivou
Jusuf u karijeri ima prosjek od 23.8 minuta provedenih na parketu, a ove sezone 24.8. Očigledno je da uzima manje šuteva, prosječno 4-5 nego što je nekada uzima, ali ovdje se trebaju uzeti nekoliko parametara. Novi trener, ne znamo kakvu košarku gaji, imaš dva beka šutera koji nemilice troše lopte, to su Dame i CJ, a Covington je tu da ubaci poneku tricu (ima ih preko 1000 u karijeri iako su mu prosjeci krajnje upitni). Očigledno je da je uloga Juke u odbrani dati doprinos, a u napadu ako uhvati skok, dobro za ekipu. Portland treba restart, pisao sam ranije o tome, a taj restart se ogleda u tome da trejduju Damea ili CJ-a. Oni su postigli zajedno svoj maksimalni kapacitet i vrijeme je da se unese svježa "krv" u ekipu. Ne vjerujem da će Juku, koji je očigledno ljut na manja napadačkog doprinosa, tj. limitiranosti koje je dobio, biti trejdovan.
Juka igra sasvim dobro u NBA. Čovjek je sa skoro 25 minuta u prosjeku po meču na 10.9 skokova, bit će uskoro 11, a to je top 15 u NBA (konkretno 12 mjesto). PER mu je fenomenalan.
On se ne treba sekirati i samo odraditi ono što mu trener kaže, i kupiti što više skokova. Ne treba praviti sada dramu oko nečega jer će uskoro dobiti novi ugovor, ovih 12 miliona što prima je smijurija za njegov kvalitet, ako usporedimo sa ciframa kojima baratuju centri ili drugi igrači koji su kalibrom ispod Nurka.
Juka igra sasvim dobro u NBA. Čovjek je sa skoro 25 minuta u prosjeku po meču na 10.9 skokova, bit će uskoro 11, a to je top 15 u NBA (konkretno 12 mjesto). PER mu je fenomenalan.
On se ne treba sekirati i samo odraditi ono što mu trener kaže, i kupiti što više skokova. Ne treba praviti sada dramu oko nečega jer će uskoro dobiti novi ugovor, ovih 12 miliona što prima je smijurija za njegov kvalitet, ako usporedimo sa ciframa kojima baratuju centri ili drugi igrači koji su kalibrom ispod Nurka.
Nurk NEĆE da igra, a ovi ga ćeraju, učinak je jasan.
Neka im je pokazao da i on može da se dooobro zeza i uživa, do Tradea, a oni debili sa njihovog foruma, čast izuzecima, pravi mazlumi, još se nadaju da će Nurk i Dame proraditi....
A zamjena Cody, na nivou , taman za EU lige...
Treba izdržati do januara, ali PTB nema nikakvu šansu za PO....
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
Jel realno da ga ovaj degenerik od trenera ovako tretira.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Hajmo Raptorsi
18 minuta, hahaha
Povrijeđen?
Vakat je Jusufe...
Ma kakva povreda, igra lik small ball sa Zellerom i Nancom Jr. ne znam nisam pameta uopće ne igra loše da bi ovako bio sikaniran, možda mu žele smanjiti vrijednost zbog ugovora, ne vidim drugi razlog, već je dosta vremena proslo,a minutaža sve manja i manja.
Konačno je i Juka shvatio kako stvari ovde idu, bar je 3 skoka iscaprkao iz ruku svojih.
Još da malo smanji intezitet pravljenja blokova, imao bi više snage i vjerovatno još popravio skakačku statistiku.
Sto se tiče smanjena minutaže, smanjenja ugovora itd .... Nema mislim veze, ono možda bi imalo smisla da nije Juka sa druge strane, on je izgleda prelomio i završio sa ovom ekipom tako da je to to, otišlo crijevo nalijevo i nema popravke .. samo još da i oni shvate da je kraj pa mu možda i pokušaju podići vrijednost do pauze.
Još da malo smanji intezitet pravljenja blokova, imao bi više snage i vjerovatno još popravio skakačku statistiku.
Sto se tiče smanjena minutaže, smanjenja ugovora itd .... Nema mislim veze, ono možda bi imalo smisla da nije Juka sa druge strane, on je izgleda prelomio i završio sa ovom ekipom tako da je to to, otišlo crijevo nalijevo i nema popravke .. samo još da i oni shvate da je kraj pa mu možda i pokušaju podići vrijednost do pauze.
Primjetio sam da se slabo pozdravljaju s njim, a nema valjda ni njegovog dresa u prodaji više.
nema njemu vise nafake u Portlandu , vakat je za neku promjenu
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
vjerovatno ce biti trejdovan ali bogami nece nista izvuci ni sljedece ljeto sa ovom backup minutazom i brojkama u regresiji koje ko zna gdje ce se zaustaviti.
mozda mu je pametnije potpisat na godinu dana.
ali sta znam...mozda je on puno skromniji od nas pa pristane na novih 30-40 milja na 3-4 godine. poslije tog ugovora mu je najbolje da se vrati u Evropu, ako bude zdrav uopste
u svakom slucaju mi je dobro upropastio ceif pracenja sezone.
mozda mu je pametnije potpisat na godinu dana.
ali sta znam...mozda je on puno skromniji od nas pa pristane na novih 30-40 milja na 3-4 godine. poslije tog ugovora mu je najbolje da se vrati u Evropu, ako bude zdrav uopste
u svakom slucaju mi je dobro upropastio ceif pracenja sezone.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, DRHAUSE, Fudbalmozak2, Google Adsense [Bot], Quartararo, TripleThreat, Vaya i 16 gostiju.