Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Divlja kosarka
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Pa krece se u bloku nonstop dobro mu ne sviraju 3 ovakva po utakmici
Ocajno sudjenje
Odlicna 3/4
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Da hoce sto prije otici iz ove uzasne ekipe. Ovo je uzas sta igra portland
Kakva je ubleha ovaj Billups 

Dame promasi dva cista polaganja 
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Dame Dolla dno dna
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Aaaj pa memphis u 4/4 jedno 80% iz igre, samljeli ih.. nije dobio lopte bukvalno u zadnjoj cetvrtini jer... Dame time..
Covjek nije uzeo sut od kraja 3/4,ekipa se samo ispucava.
Bjezi Jusufe iz ove ekipe sto prije
Bjezi Jusufe iz ove ekipe sto prije
Dok god Dame igra ovako nema tu pobjede, uzima puno suteva a procenti uzasni, za odbranu mu nemam sta govoriti sve se već zna. Nurkic dobar, ide ka tom prosjeku 15/10 što ce mu nadam se donijeti nalo više novca.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ne znam ni ja kakav me mazohizam tjera da barem 3x sedmično štimam alarm u 3h/4h da gledam ovu ekipu, ali lakše mi bude kada vidim da nisam jedini.
(osim ako ne živite u Sjevernoj Americi, pa su vam utakmice u normalno vrijeme):)
Nakon ovog novog poraza od Memphisa, može se zaključiti slijedeće:

- Šta god da je namislio prije početka ove sezone, Billups nikako ne uspijeva da provede, tj njegove ideje ne dopiru do tima. Nedopustivo je sa ovim kadrom imati ovakav score. Nije sad da je preuzeo Orlando ili Detroit sa tonom mladih igrača pa gubi utakmice, već lik ima provjerene NBA igrače (šta više top 75 igrača svih vremena)
- Bekovi koje Portland ima (Dame, CJ i Simons) su u pet deka po načinu igre (klasični šuteri koji vide prvo koš pa onda sve ostalo), a zajednička karakteristika je da ne mogu čuvati ni prosječne NBA bekove, a o eliti da ne govorimo. Obzirom da isti provode dosta vremena na parketu, čitava odbrana ekipe pati zbog njihovih stalnih ispadanja. Krila i centri se lome da krpe rupe koje nastaju u prostoru nakon samo jednog bloka, što dovodi kod protivinika do tonu jal otvorenih šuteva jal penetracija u zonu.
- Igra Portlanda u napadu nema nikakvu koncepciju, pa čak i kada na momente izgleda da igraju timski, brzo se vrate starim dobrim navikama nekih izolacija i brzopletih šuteva nakon samo jednog bloka na trici. Posljedično, ostali igrači i koji su možda bili u ritmu, ispadaju iz njega i trče samo gore dole ne nadajući se da će u napadu dobiti loptu (Covington je jedan od primjera), ili ako je dobiju to su uglavnom onda "contested" šutevi, koji nisu nikako dobri za samopouzdanje. Ovdje mi apsolutno nije jasno kako Dennis Smith Jr. nije dio rotacije, jer koliko god bio možda limitiran ofanzivno, igra kakvu-takvu odbranu i prije svega je playmaker a ne šuter.
Uglavnom ogroman je izostanak hemije (npr. koja se jasno vidi i u Memphisu i u San Antoniu i u Phoenixu itd... i užasna je odbrana, a Lillarda ne ide da to kompenziraju napadački.
- Ne znam dal zbog nedostatka koncepcije ili zbog nečeg drugog, Juka jednostavno nema konstatno definisanu ulogu u napadu. Otkad se Lillard vratio, visi na trici postavljajući blokove, pa onda pokušava neke daleke dvojke (nepotrebno), a na pik and rollu svaki put strepim dal će napraviti ofanzivni faul ili će je onako fiknuti preplašeno iz ruke da ga ne bi ko slučajno blokirao. Nekako mu, kada primi loptu dole, u 80% slučajeva fali onih pola sekunde strpljenja, da se zaustavi sa loptom, napravi sebi poziciju, pa i fintira jednom/dvaput i onda pokuša realizaciju. Npr. gledam onog malog Senguna iz Houstona kakav rad nogu i ofanzivni spektar ima sa 19g, pa kontam jbt. kakav će lik biti kada nabije još malo mase i stekne iskustva.
Ali nastranu to, stalno se stiče dojam da je neka 4-a 5-a opcija u napadu, tj. osim u onim utakmicama bez Lillarda i Simonsa, nisam vidio da mu konstatno daju loptu u low postu, jer u ovim zadnjim utakmicama dobije je jednom pa ako fuli - neš je više nikad dobit' , makar ti protivnik bio neki žgoljo kojeg možeš samo na masu ugurati kod onih čistača parketa.
Odlično skače, solidno igra odbranu (mada su blokade misteriozno totalno iščezle), ali kad nije involviran - ide spuštanje glave, bezvoljni govor tijela (ok ovo mogu ljudski razumjeti, svi vole dotaći loptu) pa čak i nekad imam osjećaj da namjerno napravi neki glup faul. .
Osim ako Billups nešto drastično ne promijeni u koncepciji, ne vidim da može "procvjetati" u ovom sistemu, iako je dokazao ranije da ima materijala za prejake brojke.

Poslusaj druga i oresaltaj se da gledas reprizu kad ujutro ustanes, imaju dvije stranice koje su azurne, dovoljno je da ukucas nba i replay na google. Samo nemoj gledat rezultat i onda mozes da "uzivas" i premotavas po 5 put akcije.AlphonseKauders je napisao/la: ↑16 dec 2021, 11:27Ne znam ni ja kakav me mazohizam tjera da barem 3x sedmično štimam alarm u 3h/4h da gledam ovu ekipu, ali lakše mi bude kada vidim da nisam jedini.(osim ako ne živite u Sjevernoj Americi, pa su vam utakmice u normalno vrijeme):)
- Šta god da je namislio prije početka ove sezone, Billups nikako ne uspijeva da provede, tj njegove ideje ne dopiru do tima. Nedopustivo je sa ovim kadrom imati ovakav score. Nije sad da je preuzeo Orlando ili Detroit sa tonom mladih igrača pa gubi utakmice, već lik ima provjerene NBA igrače (šta više top 75 igrača svih vremena)
- Bekovi koje Portland ima (Dame, CJ i Simons) su u pet deka po načinu igre (klasični šuteri koji vide prvo koš pa onda sve ostalo), a zajednička karakteristika je da ne mogu čuvati ni prosječne NBA bekove, a o eliti da ne govorimo. Obzirom da isti provode dosta vremena na parketu, čitava odbrana ekipe pati zbog njihovih stalnih ispadanja. Krila i centri se lome da krpe rupe koje nastaju u prostoru nakon samo jednog bloka, što dovodi kod protivinika do tonu jal otvorenih šuteva jal penetracija u zonu.
- Igra Portlanda u napadu nema nikakvu koncepciju, pa čak i kada na momente izgleda da igraju timski, brzo se vrate starim dobrim navikama nekih izolacija i brzopletih šuteva nakon samo jednog bloka na trici. Posljedično, ostali igrači i koji su možda bili u ritmu, ispadaju iz njega i trče samo gore dole ne nadajući se da će u napadu dobiti loptu (Covington je jedan od primjera), ili ako je dobiju to su uglavnom onda "contested" šutevi, koji nisu nikako dobri za samopouzdanje. Ovdje mi apsolutno nije jasno kako Dennis Smith Jr. nije dio rotacije, jer koliko god bio možda limitiran ofanzivno, igra kakvu-takvu odbranu i prije svega je playmaker a ne šuter.
Uglavnom ogroman je izostanak hemije (npr. koja se jasno vidi i u Memphisu i u San Antoniu i u Phoenixu itd... i užasna je odbrana, a Lillarda ne ide da to kompenziraju napadački.U svakom slučaju, u ovom trenutku njegov trejd me ne bi začudio, iako nije nimalo kriv za razvoj situacije. Portlandu treba sistemsko prodrmavanje, trejd CJ-a, ili čak i Lillarda (što se neće desiti), dovođenje korisnih role igrača koji igraju jaku odbranu a efektivni su u napadu. Ali eto vidjećemo šta će se desiti u narednim danima. Znam samo da Billupsa neće otpustiti, jer jbg. 5 godina ugovor.
- Ne znam dal zbog nedostatka koncepcije ili zbog nečeg drugog, Juka jednostavno nema konstatno definisanu ulogu u napadu. Otkad se Lillard vratio, visi na trici postavljajući blokove, pa onda pokušava neke daleke dvojke (nepotrebno), a na pik and rollu svaki put strepim dal će napraviti ofanzivni faul ili će je onako fiknuti preplašeno iz ruke da ga ne bi ko slučajno blokirao. Nekako mu, kada primi loptu dole, u 80% slučajeva fali onih pola sekunde strpljenja, da se zaustavi sa loptom, napravi sebi poziciju, pa i fintira jednom/dvaput i onda pokuša realizaciju. Npr. gledam onog malog Senguna iz Houstona kakav rad nogu i ofanzivni spektar ima sa 19g, pa kontam jbt. kakav će lik biti kada nabije još malo mase i stekne iskustva.
Ali nastranu to, stalno se stiče dojam da je neka 4-a 5-a opcija u napadu, tj. osim u onim utakmicama bez Lillarda i Simonsa, nisam vidio da mu konstatno daju loptu u low postu, jer u ovim zadnjim utakmicama dobije je jednom pa ako fuli - neš je više nikad dobit' , makar ti protivnik bio neki žgoljo kojeg možeš samo na masu ugurati kod onih čistača parketa.
Odlično skače, solidno igra odbranu (mada su blokade misteriozno totalno iščezle), ali kad nije involviran - ide spuštanje glave, bezvoljni govor tijela (ok ovo mogu ljudski razumjeti, svi vole dotaći loptu) pa čak i nekad imam osjećaj da namjerno napravi neki glup faul. .
Osim ako Billups nešto drastično ne promijeni u koncepciji, ne vidim da može "procvjetati" u ovom sistemu, iako je dokazao ranije da ima materijala za prejake brojke.![]()
Treba biti realan pa isto reci da CJ jeste problem, ali nije jedini, jer ovaj tim vec nekoliko tekmi bez CJ-a ne moze meda. Ne vidim da se ista znacajno promijenilo sto je zabrinjavajuce, mada vjerujem donekle i da je ekipa psiholoski pala.
Mislim da ova situacija zapravo najvise ide na dusu Billupsu koji se ocigledno pogubio buduci da nije u stanju niti da napravi neki sistem, niti da motivira igrace. Mogao bi on zavrsiti sa trenerskom karijerom prije nego je kako treba i poceo.
Sve dok je Powella, Damea i CJa u igri, on ce dobijati na kapaljke lopte u low postu osim ako ga ne krene bas i ako nema missmatch, a razlog je jednostavan - nije po procjeni Portlanda dovoljno efikasan. To je cista matematika, bolje sutnuti tricu iz solidne situacije nego dati Juki da se gomba pod kosem, tim prije sto su mu slobodna toplo - hladno. Po meni je on jace oruzje iz PnR i to ove godine radi poprilicno dobro, fino zavrsava. No problem je sto ne ide tako cesto lopta na njega, Dame je prije bio mnogo "darezljiviji".
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 16 dec 2021, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Felixians4
- Kontakt:
dobra analiza.AlphonseKauders je napisao/la: ↑16 dec 2021, 11:27Ne znam ni ja kakav me mazohizam tjera da barem 3x sedmično štimam alarm u 3h/4h da gledam ovu ekipu, ali lakše mi bude kada vidim da nisam jedini.(osim ako ne živite u Sjevernoj Americi, pa su vam utakmice u normalno vrijeme):)
Uglavnom ogroman je izostanak hemije (npr. koja se jasno vidi i u Memphisu i u San Antoniu i u Phoenixu itd... i užasna je odbrana, a Lillarda ne ide da to kompenziraju napadački.U svakom slučaju, u ovom trenutku njegov trejd me ne bi začudio, iako nije nimalo kriv za razvoj situacije. Portlandu treba sistemsko prodrmavanje, trejd CJ-a, ili čak i Lillarda (što se neće desiti), dovođenje korisnih role igrača koji igraju jaku odbranu a efektivni su u napadu. Ali eto vidjećemo šta će se desiti u narednim danima. Znam samo da Billupsa neće otpustiti, jer jbg. 5 godina ugovor.
Osim ako Billups nešto drastično ne promijeni u koncepciji, ne vidim da može "procvjetati" u ovom sistemu, iako je dokazao ranije da ima materijala za prejake brojke.![]()
imam dojam ko da smatraju neki da je sramota ako si trejdan. i puno bolji igrači od nurka kroz čitavu povijest,recentno i ubuduće bit će zamijenjeni,iz raznih razloga.
jbg,pomirite se da će teško poprimiti razinu prije onog prijeloma. nije isključeno,mogao je možda još stepenicu iznad,no sve su manje šanse. isto tako,bolji igrači s modernijim skillsetom su propadali i u roku par godina od all stara bivali izbačeni iz lige. shit happens.
a juka nije propao i kvragu,igra sada za ugovor. pustimo priču,pare su nam svima jako važan dio života htjeli,ne htjeli.
portland je u banani, imaju tu "nesreću" da je lillard loyalty marka i da pošto-poto čitavog sebe daje da nešto veliko uspije tamo napraviti. a kad je već tako, onda nek ne bude nesreća nego nek se osjećaju blagoslovljeni i traže načine,ovako više ne ide.
nassir i simons mali su me kupili, no lako je moguće da će makar jedan od njih morati biti proslijeđeni uz nekog veterana,bio to powell,cj,cov il nurk. čitava promjena politike nakon slabog starta mislim da nije opcija. da je riječ o nba 2k,onda bi to bilo potpuno logično izvesti. u zbilji se ne igraš.
Lik je skoro na nivou ako ne i bolji igrač nego prije preloma, vidjeli smo kad je koriszen više da može imazi super brojke. Opametio se dosta i više ne ide na blokadu svaki put kad ga neko napadne na obruču i manje faulova tu radi.
Napokon jedan pametan komentar. Juka igra najbolju sezonu u NBA, i puno bolji ucinak ima od Nurk Fever sezone. Ali hajd ti to objasni ljudima. Druga je stvar sto ga Billups totalno ignorise u napadu i sto vecinom ima ulogu nekog srednjeg centra da trci i postavlja pikove.
@igrajlopte 🐦
- Felixians4
- Kontakt:
kako da ne. to je bila pobjednička momčad,a ovo luzerska ko prvo. ni blizu nije tom nivou. tad bio na 4.4 i 3.3 OWS i DWS, sada na 1.8 i 0.9. OBMP i DBPM. Tada više poena,asista,skoro triput više blokada na 100 posjeda. Tada bolja bacanja,više ih izvodio u prosjeku. Golim okom možda je izraženija razlika. Tad je bio gotovo hit lige,sada je manje-više nebitan starter
Kolega postujem sve sto pises i to stoji ali bas o tome i pricam, njemu je Billups ove sezone (iako je pricao iiiiha prije pocetka sezone o Nurkicu svasta) ove sezone dao tu ulogu da bude mane vise nebitan centar. Da postavlja pikove, da trci okolo, da se hrva pod kosem. Nurk Fever sezona imao je barem 3-4 posta po utakmici, imao loptu duplo vise u rukama, mnogo puta bio glavni play, itd.Felixians4 je napisao/la: ↑16 dec 2021, 19:07kako da ne. to je bila pobjednička momčad,a ovo luzerska ko prvo. ni blizu nije tom nivou. tad bio na 4.4 i 3.3 OWS i DWS, sada na 1.8 i 0.9. OBMP i DBPM. Tada više poena,asista,skoro triput više blokada na 100 posjeda. Tada bolja bacanja,više ih izvodio u prosjeku. Golim okom možda je izraženija razlika. Tad je bio gotovo hit lige,sada je manje-više nebitan starter
Sramotno je da centar poput Nurkica sa njegovim IQ i znanjem nema po utakmici barem 2-3 napada nacrtana samo za njega. Koliko centara u ligi danas imas koji znaju da podvale pas kao on? Na prste jedne ruke ih mozes nabojrati a to je sama krema centara lige. To je sramotno. Ali nije samo Juka ta zrtva. Kad si vidio da je napad neki kreiran za Powella, za Simonsa, do jucer za Trenta i slicno. Jednostano njihov je napada zadnji 8-9 sezone cist iso ball. Ali opet kazem staticki gledano on igra najbolju sezonu.
Volio bi da ostane u Portlandu ali kako vrijeme odmice sve vise sam za trejd gdje ce otic u neku ekipu koja igra timski basket. A sigurno da ce mnogi klubovi pa cak i contenderi traziti da ga potpisu na ljeto ako ga POR ne trejda tokom proljeca. Za Juku nema zime kako god okrenes.
@igrajlopte 🐦
- Felixians4
- Kontakt:
ne igra najbolju sezonu ,iznio sam ti statse,a vidljivo je i gledanjem. popravio efikasnost na manjem volumenu i to je otprilike to. nije to ni sjena onog energičnog nurka kog ima po čitavom terenu.
jednostavno došli su do zida i sada mogu pokušati preskočiti što se doima uzaludno, vratiti se pa krenuti drugim putem za koji nisi siguran što ti točno donosi istini za volju(mijenjanje figura oko lillarda) ili potpuno odustati,pustiti ostale da rješavaju ratove,a oni se okrenuti stvaranju nove "ere" s nekim novim mladićima.
jednostavno došli su do zida i sada mogu pokušati preskočiti što se doima uzaludno, vratiti se pa krenuti drugim putem za koji nisi siguran što ti točno donosi istini za volju(mijenjanje figura oko lillarda) ili potpuno odustati,pustiti ostale da rješavaju ratove,a oni se okrenuti stvaranju nove "ere" s nekim novim mladićima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.