Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Bravo Juka popisaj nevjerne tome.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Beast
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Popisa se Juka na ovaku utakmicu Traea.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Bez njega bi lagano izgubili. Mogao je doduše procenat biti bolji, 8/18. Sve u svemu odličan. 

- marlostanf1eld
- Kontakt:
kakve suteve uzima, boze sacuvaj
covjece, nemas sut za tri poena, okani se toga, igraj na niskom postu, treba da vrte pnr s njim
covjece, nemas sut za tri poena, okani se toga, igraj na niskom postu, treba da vrte pnr s njim
Nevjerovatno koliko ga malo koriste u odnosu na koliko bi mogao dati u ovoj utakmici. Slijepac vidi da ga fizicki nema ko branit, jos na to oba visoka igraca po tri faula imaju na pocetku drugog poluvremena.
Koji odron od ekipe.
Dobro Juka ikako ima volju preci sa jedne na drugu stranu parketa. Nadati se samo da će biti kakav trejd uskoro u besmisleniju ekipu ne može otići da ga ...
A o njegovom statusu je smiješno govoriti pa on ne može natjerati igrače iz treće postave da mu dodaju loptu u napadu
Još malo pa će mu malci što dodaju loptu na treningu zvati blok i ne dodavati mu loptu
Dobro Juka ikako ima volju preci sa jedne na drugu stranu parketa. Nadati se samo da će biti kakav trejd uskoro u besmisleniju ekipu ne može otići da ga ...
A o njegovom statusu je smiješno govoriti pa on ne može natjerati igrače iz treće postave da mu dodaju loptu u napadu

Još malo pa će mu malci što dodaju loptu na treningu zvati blok i ne dodavati mu loptu
- AlphonseKauders
- Kontakt:
7 suteva, pa jbt, to dobije 8-i igrac u rotaciji obicno.. ubio ih Mad Max sakama..
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Jel moguce da je sa njim svaku noc neki cirkus? Haj ovdje donekle opravdano reaguje, ali nema noci da on nesto ne zakuha
Sam je sebi kriv ako u ovakvoj situaciji bez cj i lillarda ima ovaj status.AlphonseKauders je napisao/la: ↑06 jan 2022, 06:297 suteva, pa jbt, to dobije 8-i igrac u rotaciji obicno.. ubio ih Mad Max sakama..
Pa grebo te još samo treba početi praviti blokove i publici iz prvog reda.
Razočarao me ovakvom bezm.... Da ima imalo obraza poslao bi ih sve gdje sunce ne sija i na sljedeći bi blok izašao za 4 utakmice. Pa lik u napadu ne postoji ne vide ga nestao u vremenu i prostoru, sljedeću ako bude kasnio na blok još će ga Simmons za uši izvući nije mu on lillard da to tolerise
On sa rezervama rezervi uzme 7 šuteva, da mi je neko rekao da ima manje košarkaško srce od Atica rekao bi nema sanse
Ma nema većih smradova od ovih iz Heata, trebao ga je nakautirati.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Nadam se da ga je zakacio, kad je vec zamahnuo.
- JohnCleese
- Kontakt:
Kako ga uvijek u ovim pokušajima tuce olako smiri igrac minimalno 10 cm nizi i barem 20 kg laksi?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ako si gledao cijelu utakmicu onda nisi mogao da ne primjetis da je bilo masa situacija gdje se izborio za poziciju u reketu -postirao svog igraca ili ga zatvorio “seal-om” jer su ga u odbrani konstantno branili frontingom, trazio loptu ali mu je nisu dodali. Kad god je dobio loptu zavrsio je na obrucu s lakocom i vrlo dominantno. Ako to trener tolerise on tu nema sta da se krivi, radi svoj posao, za to ga placaju i ceka istek ugovora (sto **** sam rekao vise puta). S druge strane u masi slucajeva i akcija on se izvlci na trojku otvara prostor drugima. Sve to zajedno je nacin na koji Billups postavlja igru i akcije. Igra Portlanda je kompletno bazirana na bekove sutere a svi ostali bez obzira ko je na bekovima a ko jos igra u petorci rade za njih. I bez Dame-a i CJ-a Billups absolutno nista nije promijenio takticki a da ne govorim da pravi akcije za Juku i nesto mijenja namjenski zavisno od protivnika za sta u NBA obzirom na raspored realno ni nema vremena u toku sezone i svih putovanja. Ozbiljna analiza i priprema za utukmicu se radi samo u play off-u a do tamo ko stigne stigne.edin139 je napisao/la: ↑06 jan 2022, 06:36Sam je sebi kriv ako u ovakvoj situaciji bez cj i lillarda ima ovaj status.AlphonseKauders je napisao/la: ↑06 jan 2022, 06:297 suteva, pa jbt, to dobije 8-i igrac u rotaciji obicno.. ubio ih Mad Max sakama..
Razočarao me ovakvom bezm.... Da ima imalo obraza poslao bi ih sve gdje sunce ne sija i na sljedeći bi blok izašao za 4 utakmice. Pa lik u napadu ne postoji ne vide ga nestao u vremenu i prostoru, sljedeću ako bude kasnio na blok još će ga Simmons za uši izvući nije mu on lillard da to tolerise
On sa rezervama rezervi uzme 7 šuteva, da mi je neko rekao da ima manje košarkaško srce od Atica rekao bi nema sanse
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Odlicno napisano. Juka nema taj luksuz da "bira" hoce li izaci da postavi blok ili nece, već jednostavno radi šta mu je rečeno. To što Billups nema namjeru da pravi akcije za njega da dobije bar 15 šuteva po utakmici, nije njegova krivica.badboy je napisao/la: ↑06 jan 2022, 08:38Ako si gledao cijelu utakmicu onda nisi mogao da ne primjetis da je bilo masa situacija gdje se izborio za poziciju u reketu -postirao svog igraca ili ga zatvorio “seal-om” jer su ga u odbrani konstantno branili frontingom, trazio loptu ali mu je nisu dodali. Kad god je dobio loptu zavrsio je na obrucu s lakocom i vrlo dominantno. Ako to trener tolerise on tu nema sta da se krivi, radi svoj posao, za to ga placaju i ceka istek ugovora (sto **** sam rekao vise puta). S druge strane u masi slucajeva i akcija on se izvlci na trojku otvara prostor drugima. Sve to zajedno je nacin na koji Billups postavlja igru i akcije. Igra Portlanda je kompletno bazirana na bekove sutere a svi ostali bez obzira ko je na bekovima a ko jos igra u petorci rade za njih. I bez Dame-a i CJ-a Billups absolutno nista nije promijenio takticki a da ne govorim da pravi akcije za Juku i nesto mijenja namjenski zavisno od protivnika za sta u NBA obzirom na raspored realno ni nema vremena u toku sezone i svih putovanja. Ozbiljna analiza i priprema za utukmicu se radi samo u play off-u a do tamo ko stigne stigne.edin139 je napisao/la: ↑06 jan 2022, 06:36Sam je sebi kriv ako u ovakvoj situaciji bez cj i lillarda ima ovaj status.AlphonseKauders je napisao/la: ↑06 jan 2022, 06:297 suteva, pa jbt, to dobije 8-i igrac u rotaciji obicno.. ubio ih Mad Max sakama..
Bekovi Portlanda generalno ne pokazuju baš zavidan nivo košarkaške inteligencije, često ne prepoznaju mis matchup-e već drljaju neke divlje šuteve ili forsiraju igru 1 na 1, a pri tome ih svaki protivnički bek redovno ubija kad pokušavaju da igraju odbranu.
Ne znam, Miami ima beton trenera koji od okej igrača izvuče maksimalno. Lopta rotira, svi imaju šuteve, svi su u nekom stalnom pokretu.
Nažalost, Billups nije nikako uspio da ugradi ikakav koncept odbrane u svoj tim, timovi ih rasturaju kao bugarsku skupštinu tricama i p&r-om, a nemaju dovoljnu kompenzaciju u napadu da malo ublaže odbrambene nedostatke.
Juka je odigrao odlično s obzirom koliko je malo imao loptu u rukama i neka je pucao trice - ko ih hebe, ako mogu svi preko čovjeka, moze i on otvorene šuteve, nije sad da ima kamenjašku ruku.
Hajmo se organizovati da pisemo Herou sve i svasta na indtagramu da shvati da nas Nurk u ovoj borbi nije sam.
Trolanje Herre? Upisi me
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.