Normala.

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
a jest infantilno,hoće to kad si posebno emotivno involviran,da ti je znati kak se hezonja secirao na hr forumu. to se išlo od prijedloga boksačkog-plesnih treninga za footwork do najsitnijih detalja psihološkog profila iz njegovog pogleda i govora tijela nadalje.RAGIBIZSTRMINA je napisao/la: ↑16 jan 2022, 04:45Ovdje se misljenja mijenjaju iz sekunde u sekundu....
Cuj ovo napravi glup faul,pa kako ovo promasi,pa sto nije dodao,pa sto pravi blok,pa sto ne suta....
Kakve gluposti pisete stvarno....
Pa nema igrac koji ne promasi neka zicer i ne napravi glupe poteze
da,al nurkić nije efikasan u tome i sad ti svaku noć kmečiš kako po tebio on slabo rješava te situacije?= kojom "logikom" bi usred sezone,u 28.godini trebao on sada najednom postati napast na niskom bloku? nakon individualnog rada u offseasonu eventualno bi i bilo šanse.Ghuraba je napisao/la: ↑16 jan 2022, 19:11Kakve veze ima Nurkic s ostalim startnim centrima? To je isto da poredis Curryja s nekim playmakerom koji je ciglaros. Neko jednostavno nema adute za to i logicno da ce bjezati od te igre. Juki je Bog dao nenormalnu snagu i smijesno je pitati zasto bi najjaci igrac lige (ili jedan od trojice najjacih) igrao low post.
Buniš se kako je loš lijevom rukom ovo-ono,kako maši zicere,što je onda to nego "mora bolje". Po meni ako mu ne ide,bolje da ne forsira. A ovdje se stalno pisalo što mu ne daju loptu u post,što mu ne spuštaju da igra leđima,svako malo nalijetah na takvo što.Ghuraba je napisao/la: ↑16 jan 2022, 22:17Gdje sam napisao da bi momentalno morao igrati bolje na niskom postu?! Sve vrijeme se pise da ocigledno nedovoljno radi preko ljeta i da nije unaprijedio taj segment svoje igre. Ti pricas o low postu kao da je to nesto nemoguce popraviti, pogotovo za Nurkica koji ima sve fizicke predispozicije i solidnu osnovu na koju se moze nadograditi bolja zavrsnica. Ako se ista moze unaprijediti u kosarci, onda je to igra pod kosem. Nije niko rekao da mora postati Brook Lopez u sutiranju trojki (premda je i on dobar dio svoje karijere bio operisan od suta s distance) jer nema taj kapacitet i na tome sve pocinje i zavrsava, ali niski post je nesto gdje se itekako moze popraviti. To je zapravo jedino sto i moze unaprijediti u ofanzivnom dijelu igre i na to treba staviti fokus u kontekstu rada na svojoj igri.
Ja pisem ono sto vidim da mu je lose, a, buduci da gledam svaku njegovu utakmicu, mislim da imam pravo o tome pisati. Nisam nikad rekao da ocekujem neki ekspresan napredak, nego sam pisao sta bih ja na njegovom mjestu uradio (tj. angazovao bih dokazanog strucnjaka za taj segment i cijelo ljeto s njim proveo radeci iskljucivo na tome). Dok se ova trojica nisu povrijedila, on gotovo nikako nije ni dobijao loptu u postu. U pocetku sam mislio da mu treba malo vremena da se adaptira na vecu ulogu u napadu, ali se poslije vidjelo da se radi o standardnim greskama i da neke stvari uopste nije popravio.Felixians4 je napisao/la: ↑16 jan 2022, 22:49Buniš se kako je loš lijevom rukom ovo-ono,kako maši zicere,što je onda to nego "mora bolje". Po meni ako mu ne ide,bolje da ne forsira. A ovdje se stalno pisalo što mu ne daju loptu u post,što mu ne spuštaju da igra leđima,svako malo nalijetah na takvo što.
Naravno da je moguće unaprijediti,al nije realno da usred sezone neefikasan igrač na ne prevelikom,al ni malom uzorku, već formiran i zreo igrač, najednom u određenom segmentu bude preveć bolji. OK,možda me demantira u nastavku sezone.
Brook Lopez je recimo bio low post meštar u primeu,kasnije postao spacing "kreator".
Nikako se ne slažem da je to jedino što mora unaprijediti,al dobro. Nisu ovo 2000-e nego 2020-e i jako je teško biti volumen low post prijetnja. Nurk treba ovo u čemu je OK/dobar dovesti na još bolji level i vratiti se u def.elitu kako je nagovijestio pred povredu da jest i može biti-
U svakom slučaju, lijepo je gledati ove Blazerse,sad im predstoji gadan road schedule, Nurkić je zaintrigirao opet pažnju na sebe pred trade deadline. Bitno da ostane u komadu.
e pa to su slični tipovi centara redom koji se lakše uklapaju u ekipe ko sistemski igrači. o tome se radi kad ja se "pobunim" kad napišete da ovome il onome contenderu fali nurkić. naime,jusuf ima sigurno viši ofanzivni plafon od navedenih,ali nije prikazao to nikada u playoffu.Ghuraba je napisao/la: ↑17 jan 2022, 00:47Eto recimo Jakob Poeltl ima iste ili slicne brojke, a ofanzivno nema nijedan adut za koji se moze 'uhvatiti'. Da ne spominjem sad Capelu, Allena i slicne njima, koji na racun atleticizma imaju i bolje brojke od njega, a takodjer nemaju nista dobro u svojoj napadackoj igri. Da se razumijemo, njih dvojica su odlicni timski igraci, itekako korisni na obje strane parketa, ali je smijesno da Nurkic ne sutira i ne zabija vise poena od jednog Capele.