FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Evo neki moj rezime igrača koji su danas igrali.
° Kanurić - Imao je jednu dobru intervenciju, zicer gdje smo mogli primiti drugi gol. Riješiti ga se na ljeto, jer momak odiše nesigurnošću. Ne znam ima li ijednog aspekta u kojem je dobar, tek igra nogom mu je užas. Ne smije poslati dugu loptu kao Dizdarević neki dan, prvom do sebe i to jedva. Njegovo mjesto treba zauzeti Šahinović.
° Dupovac - bio je dobar danas, ali po meni, on ne smije biti u prvoj postavi. Najveća njegova mana je ta tromost, trom je brate do zla boga. Kod iznošenja lopte, on dok je primi i dok se skonta, protivnik već uveliko presing odradio. Slab je u igri nogom, s loptom na vi. Prednost mu je skok igra i iskustvo.
° Lazić - ništa posebno. Koliko je ovaj lik grohn'o, to je nevjerovatno. Isto kao i Dupovac, dosta spor, dosta sporo razmišlja, tehnika loša. Dobre su mu dijagonale, par puta je fino prebacio stranu. Dešavaju mu se neke glupe greške i opet griješi u postavljanju kod centaršuta.
Opet, stavio bih ga prije Dupovca, ali bih ozbiljno počeo da razmišljam o Traki kao drugom stoperu uz Mujakića.
° Šabanović - solidno, ništa spektakularno. Par finih protrčavanja, ali i dalje su mu boljka ta glupa ispadanja iz defanzive.
° Islamović - njemu će trebati vremena da se oslobodi, jer je imao jednu-dvije teške povrede. Vidi se da igra u grču i da ne može još uvijek zamijeniti Pidru u prvih 11. Najveća mana mu je sporost. Druga stvar, Velkoski mu svakako nije pomagao, tako da je momak ostajao sam u većini situacija.
° Tarik Ramić - najbolji omladinac. Ima strašno fin kontakt i osjećaj za igru i prostor, ogroman je potencijal. Nije ga strah, ide jako, što mi se sviđa. Najveća mana mu je bespotrebno peljanje i carinjenje lopte, to mora ići dosta brže, pogotovo jer igra tako odgovornu poziciju.
° Buljubašić - ima mali potencijala, to se vidi odmah, ali je još rano da zaigra za prvi tim.
° Irfan Ramić - odličan. Ima strašnu brzinu, tehnika dosta dobra i ono najbitnije, ima damu da krene naprijed. Par puta je fino povukao. Njemu bi se mogla davati minutaža pri kraju mečeva, ako budu kakvi ubjedljiviji rezultati.
° Čataković - nema se tu šta pričati, vidi se da je momak ozbiljan igrač i strašno koliko je napredovao otkad je otišao. Ima samopouzdanje, odličnu tehniku, tako da se za njega ne sekiram. Danas nije bio nešto primjetan, ali je opet mogao zabiti na početku nakon kombinacije poslije kornera.
° Cmiljanić - ništa posebno nije napravio. Žao mi ga je zbog te povrede, nadam se da nije ništa strašno. Ne bih da sudim samo po ovoj tekmi, vidjećemo još do kraja sezone, ali mislim da je kandidat da ode na ljeto. Dobar je momak, vidi se da grize i da mu je stalo, ali satraše ga te povrede i ne pokazuje neki pretjeran kvalitet, nažalost. Gotivan mi je igrač, ali..
° Velkoski - nula velika. Igrač koji ničim ne doprinosi na terenu, od kojeg doslovno nemaš koristi. Ovo što je on danas odigrao, može bilo ko od nas navijača. U defanzivi fali, u ofanzivi bolje da ga nema, pravi neke nebulozne greške itd. Ja da se pitam, raskinuo bih ugovor na ljeto i ponudio mu da Klub plaća školovanje za "A" licencu. Naravno, ako je i to njegova želja. Mada, znam da od toga nema ništa i da će ga istrpiti do kraja ugovora. Hvala njemu na svemu, ali samo zauzima mjesto u ekipi, ova njegova igra je na nivou terminske.
° Trako - ozbiljan potencijal da upadne u prvih 11, ali mislim da se Vasoski neće kockati i da će tu biti Dupovac ili Lazić, prvenstveno zbog Evrope koja se mora izboriti.
° Ališah - ima potencijala, meni se svidio prošlu kako je odigrao. Mana mu je ta tromost, s ozbirom na visinu, ali to ne mora predstavljati toliki problem. Busquets je čitavu karijeru smlata obična, pa je jedan od najinteligentnijih igrača već deceniju.
Čestitke svima, pogotovo ovoj djeci. Igra nije bila neka, ali to je logično, jer je bio previše izmiksan sastav. Ovi Uzbekistanci nisu uopšte loša ekipa, dobro jesmo mi bili loši, ali se vidi da su dobra ekipa. Namučili bi i prvu ekipu. Vasoski je ovo htio ciljano, tako da je i on sigurno dobio odličan uvid ko i koliko može, odnosno ne može. Dobra provjera, još crveni karton, tako da neka se i to iskusilo.
Sutra će to već biti gledljivo siguran sam, jer će ekipa biti u fullu.
° Kanurić - Imao je jednu dobru intervenciju, zicer gdje smo mogli primiti drugi gol. Riješiti ga se na ljeto, jer momak odiše nesigurnošću. Ne znam ima li ijednog aspekta u kojem je dobar, tek igra nogom mu je užas. Ne smije poslati dugu loptu kao Dizdarević neki dan, prvom do sebe i to jedva. Njegovo mjesto treba zauzeti Šahinović.
° Dupovac - bio je dobar danas, ali po meni, on ne smije biti u prvoj postavi. Najveća njegova mana je ta tromost, trom je brate do zla boga. Kod iznošenja lopte, on dok je primi i dok se skonta, protivnik već uveliko presing odradio. Slab je u igri nogom, s loptom na vi. Prednost mu je skok igra i iskustvo.
° Lazić - ništa posebno. Koliko je ovaj lik grohn'o, to je nevjerovatno. Isto kao i Dupovac, dosta spor, dosta sporo razmišlja, tehnika loša. Dobre su mu dijagonale, par puta je fino prebacio stranu. Dešavaju mu se neke glupe greške i opet griješi u postavljanju kod centaršuta.
Opet, stavio bih ga prije Dupovca, ali bih ozbiljno počeo da razmišljam o Traki kao drugom stoperu uz Mujakića.
° Šabanović - solidno, ništa spektakularno. Par finih protrčavanja, ali i dalje su mu boljka ta glupa ispadanja iz defanzive.
° Islamović - njemu će trebati vremena da se oslobodi, jer je imao jednu-dvije teške povrede. Vidi se da igra u grču i da ne može još uvijek zamijeniti Pidru u prvih 11. Najveća mana mu je sporost. Druga stvar, Velkoski mu svakako nije pomagao, tako da je momak ostajao sam u većini situacija.
° Tarik Ramić - najbolji omladinac. Ima strašno fin kontakt i osjećaj za igru i prostor, ogroman je potencijal. Nije ga strah, ide jako, što mi se sviđa. Najveća mana mu je bespotrebno peljanje i carinjenje lopte, to mora ići dosta brže, pogotovo jer igra tako odgovornu poziciju.
° Buljubašić - ima mali potencijala, to se vidi odmah, ali je još rano da zaigra za prvi tim.
° Irfan Ramić - odličan. Ima strašnu brzinu, tehnika dosta dobra i ono najbitnije, ima damu da krene naprijed. Par puta je fino povukao. Njemu bi se mogla davati minutaža pri kraju mečeva, ako budu kakvi ubjedljiviji rezultati.
° Čataković - nema se tu šta pričati, vidi se da je momak ozbiljan igrač i strašno koliko je napredovao otkad je otišao. Ima samopouzdanje, odličnu tehniku, tako da se za njega ne sekiram. Danas nije bio nešto primjetan, ali je opet mogao zabiti na početku nakon kombinacije poslije kornera.
° Cmiljanić - ništa posebno nije napravio. Žao mi ga je zbog te povrede, nadam se da nije ništa strašno. Ne bih da sudim samo po ovoj tekmi, vidjećemo još do kraja sezone, ali mislim da je kandidat da ode na ljeto. Dobar je momak, vidi se da grize i da mu je stalo, ali satraše ga te povrede i ne pokazuje neki pretjeran kvalitet, nažalost. Gotivan mi je igrač, ali..
° Velkoski - nula velika. Igrač koji ničim ne doprinosi na terenu, od kojeg doslovno nemaš koristi. Ovo što je on danas odigrao, može bilo ko od nas navijača. U defanzivi fali, u ofanzivi bolje da ga nema, pravi neke nebulozne greške itd. Ja da se pitam, raskinuo bih ugovor na ljeto i ponudio mu da Klub plaća školovanje za "A" licencu. Naravno, ako je i to njegova želja. Mada, znam da od toga nema ništa i da će ga istrpiti do kraja ugovora. Hvala njemu na svemu, ali samo zauzima mjesto u ekipi, ova njegova igra je na nivou terminske.
° Trako - ozbiljan potencijal da upadne u prvih 11, ali mislim da se Vasoski neće kockati i da će tu biti Dupovac ili Lazić, prvenstveno zbog Evrope koja se mora izboriti.
° Ališah - ima potencijala, meni se svidio prošlu kako je odigrao. Mana mu je ta tromost, s ozbirom na visinu, ali to ne mora predstavljati toliki problem. Busquets je čitavu karijeru smlata obična, pa je jedan od najinteligentnijih igrača već deceniju.
Čestitke svima, pogotovo ovoj djeci. Igra nije bila neka, ali to je logično, jer je bio previše izmiksan sastav. Ovi Uzbekistanci nisu uopšte loša ekipa, dobro jesmo mi bili loši, ali se vidi da su dobra ekipa. Namučili bi i prvu ekipu. Vasoski je ovo htio ciljano, tako da je i on sigurno dobio odličan uvid ko i koliko može, odnosno ne može. Dobra provjera, još crveni karton, tako da neka se i to iskusilo.
Sutra će to već biti gledljivo siguran sam, jer će ekipa biti u fullu.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 11 feb 2022, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.
- TinoSexSusic
- Kontakt:
Bobija poslat nazad u NBA, nije on za ovog.
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Za Bordo-Bijele boje i Sarajevo grad!!!
Za Bordo-Bijele boje i Sarajevo grad!!!
-
- Kontakt:
Trbić izbrisao objavu o današnjem porazu koju je stavio prije 15 minuta, vjerovatno zbog brutalnih komentara za Velkoskog, pa onda tu istu objavu ponovo okačio

Vidim neko kaze Catakovic strasno napredovao pa lik je i kod nas bio veliki potencijal i to su svi znali koji su ga barem jednom gledali
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Poslijek Alena Sultanovića i Damira Čosića, gledaj da i Alen Kolar udari po VelkoskomHistoricar je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:27Trbić izbrisao objavu o današnjem porazu koju je stavio prije 15 minuta, vjerovatno zbog brutalnih komentara za Velkoskog, pa onda tu istu objavu ponovo okačio![]()
![]()
![]()

Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Kolar i Nino Rezak su na poslu, druga smjena.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:33Poslijek Alena Sultanovića i Damira Čosića, gledaj da i Alen Kolar udari po VelkoskomHistoricar je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:27Trbić izbrisao objavu o današnjem porazu koju je stavio prije 15 minuta, vjerovatno zbog brutalnih komentara za Velkoskog, pa onda tu istu objavu ponovo okačio![]()
![]()
![]()
![]()

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
joker90 je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:40Kolar i Nino Rezak su na poslu, druga smjena.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:33Poslijek Alena Sultanovića i Damira Čosića, gledaj da i Alen Kolar udari po VelkoskomHistoricar je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:27Trbić izbrisao objavu o današnjem porazu koju je stavio prije 15 minuta, vjerovatno zbog brutalnih komentara za Velkoskog, pa onda tu istu objavu ponovo okačio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Mislim znam da si retardiran i malouman, covjek koji vlastitu mater mrzi, ali da mi je bar jednom dočekati da razumijem o cemu pricas kad mi se obracasSarajevoJeBordo je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:33Poslijek Alena Sultanovića i Damira Čosića, gledaj da i Alen Kolar udari po VelkoskomHistoricar je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:27Trbić izbrisao objavu o današnjem porazu koju je stavio prije 15 minuta, vjerovatno zbog brutalnih komentara za Velkoskog, pa onda tu istu objavu ponovo okačio![]()
![]()
![]()
![]()

Nadat se da ce crnac vratit, jer ova 3 ca postava je nivo zelje slobode max..
Poslat sta na pisudbu ove turiste krstu ahmeta penzionisat kupit im stannu alanji za 50 k€ i to jeto
Poslat sta na pisudbu ove turiste krstu ahmeta penzionisat kupit im stannu alanji za 50 k€ i to jeto
Hajmo pogledati ovo danas s vedrije strane: utakmicu su za nas vecinom odigrali momci koji kod nas su klupa ili nisu ni na klupi. I pokazali se dobro. Moglo je bolje ali ok je ovo. I po TM ova uzbekistanska ekipa vrijedi vise od nas dakle kedva su dobili nas neki drugi tim ili kombinovani. A na kraju krajeva pripremna je i rezultat je totalno nebitan.
Hahahaha upravu si isti Bobi
- ElCartel11
- Kontakt:
Dobro je ovo, da se svi igraci isprobaju.
Samo steta sto Avrama nije bilo mogao je barem 20min odigrati.
Cmilja ko Cmilja svako 2 utakmicu se povrijedi. Nema od njega nista. Zato mi je ekstra sto smo doveli normalnog napadaca koji je pa skoro pa kapitalac. Ahmetovic i onako ne može vise, Bagaric igra toplo-hladno ali nije kvalitet za prvog špica.
Fali nam desno krilo. Da imamo top ekipu za ligu.
Za Evropu moramo dovesti jos oba beka na postojecu ekipu.
Cmilja ko Cmilja svako 2 utakmicu se povrijedi. Nema od njega nista. Zato mi je ekstra sto smo doveli normalnog napadaca koji je pa skoro pa kapitalac. Ahmetovic i onako ne može vise, Bagaric igra toplo-hladno ali nije kvalitet za prvog špica.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Boga mi, i stoper nije na odmet na ljeto.ElCartel11 je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:52Dobro je ovo, da se svi igraci isprobaju.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim da će Čataković biti polušpic, Avramovski krilo a Bagarić napadač.ElCartel11 je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:52Dobro je ovo, da se svi igraci isprobaju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
GalileoGalilei je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:53Boga mi, i stoper nije na odmet na ljeto.ElCartel11 je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:52Dobro je ovo, da se svi igraci isprobaju.

- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Damir Kukić, Damir Čosić, Nino Režak, Alen Kolar, Alen Sultanović, Damir MalićHistoricar je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:40Mislim znam da si retardiran i malouman, covjek koji vlastitu mater mrzi, ali da mi je bar jednom dočekati da razumijem o cemu pricas kad mi se obracasSarajevoJeBordo je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:33Poslijek Alena Sultanovića i Damira Čosića, gledaj da i Alen Kolar udari po VelkoskomHistoricar je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:27Trbić izbrisao objavu o današnjem porazu koju je stavio prije 15 minuta, vjerovatno zbog brutalnih komentara za Velkoskog, pa onda tu istu objavu ponovo okačio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koji od ovih komentarišu politiku, a koji sport? Koji ti je najdraži?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- ElCartel11
- Kontakt:
Upravu si i to sam zaboravio. Vidjecemo kakav ce Mujakic biti. Ja se nadam, da ce ponoviti one svoje igre i to bi bilo za nas top. Značilo bi to, da smo dobili jakog stopera.GalileoGalilei je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:53Boga mi, i stoper nije na odmet na ljeto.ElCartel11 je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:52Dobro je ovo, da se svi igraci isprobaju.
Sad drugi stoper je stvarno žalost kod nas. Dupovac i Lazic kao dva najiskusnija igraca bi trebala biti najbolja, a njih sva najgora. Pogotovo Lazic glede na CV treba, da bude Ramos za ovu ligu.
Forsirao bi Traku, da sam na mjestu Vasoskog. I onako nemamo sta izgubiti, a možemo dobiti stopercinu. Ako se i on pokaže kao taraba onda na ljeto kao sto kazes dovesti stopera

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Ozbiljna rekonstrukcija je potrebna u AKADEMI, ako su ovo proizvodi akademije (AKADEMIJE) ovo nije ni za -2.. ovakav kvalitet ima i igman famos sloboda, gdje djeca sulice (lokalni) treniraju placaju clanarinu..
Mi moramo dovest trenere i direktora u akademiju.
Takodje da sam MIRVIC autobus bi da akademcima.. mislim da bi to njima vise znacilo nego ovim starohanima jer oni su naucili da peglaju guzove po cicovima mercedesa bmw audija..
Mi moramo dovest trenere i direktora u akademiju.
Takodje da sam MIRVIC autobus bi da akademcima.. mislim da bi to njima vise znacilo nego ovim starohanima jer oni su naucili da peglaju guzove po cicovima mercedesa bmw audija..
Šteta što Zulfo ne navija za Sarajevo. Pozdrav za lijepe dameSarajevoJeBordo je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:59Damir Kukić, Damir Čosić, Nino Režak, Alen Kolar, Alen Sultanović, Damir MalićHistoricar je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:40Mislim znam da si retardiran i malouman, covjek koji vlastitu mater mrzi, ali da mi je bar jednom dočekati da razumijem o cemu pricas kad mi se obracasSarajevoJeBordo je napisao/la: ↑11 feb 2022, 15:33
Poslijek Alena Sultanovića i Damira Čosića, gledaj da i Alen Kolar udari po Velkoskom![]()
![]()
Koji od ovih komentarišu politiku, a koji sport? Koji ti je najdraži?

-
- Kontakt:
Nadamo se akobogda da ce se pripreme zavrsiti bez povreda. Imamo idealnu priliku za osvajanje maximalnih bodova na pocetku vec.
Trenutno korisnika/ca: Ado_77, keli, nedimmmm1337 i 50 gostiju.