Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Epidaurus
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Epidaurus » 30 mar 2022, 00:50

Tristan je napisao/la:
30 mar 2022, 00:45
Epidaurus je napisao/la:
30 mar 2022, 00:40
Tristan je napisao/la:
30 mar 2022, 00:09
Odakle ta prica, procitao sam ovdje 100 puta, da je Rusija trebala zauzeti Ukrajinu za 3 dana? Obzirom da nisu, vec 5. ili 6. dana se pisalo da su Rusi izgubili jer nisu za 3 dana zavrsili posao. Jel to ima neki tajni snimak Putina da je plan bio za 3 dana ili pretpostavljate?
Plan je bio zauzeti Kijev, oboriti vladu i postaviti nekog svog poslusnika na celo drzave tipa Yanukovycha i jasno je odavno da je to davno propalo.
E to me zanima, odakle znas da je to bio plan?
Pa koje je drugo objasnjenje za onolike pokusaje desanta na aerodrome oko Kijeva i onolike sabotere po samom Kijevu? Vec je potvrdjeno da je dosta elitnih jedinica ruske vojske oko Kijeva, a njih sigurno ne saljes sa istom namjerom ko regrute. Plus kolone su isle direktno na Kijev bez da zauzimaju mjesta izmedju. Prilicno je ocito, cak je i onaj vojni analiticar Robert Baric to potvrdio vise puta.

Soldat
Kontakt:

Post Postao/la Soldat » 30 mar 2022, 00:51

Iskreno većina je očekivala rusku vojsku kao...
slika

A ruska vojska je
slika

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 mar 2022, 00:53

Epidaurus je napisao/la:
30 mar 2022, 00:50
Tristan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Plan je bio zauzeti Kijev, oboriti vladu i postaviti nekog svog poslusnika na celo drzave tipa Yanukovycha i jasno je odavno da je to davno propalo.
Pa koje je drugo objasnjenje za onolike pokusaje desanta na aerodrome oko Kijeva i onolike sabotere po samom Kijevu? Vec je potvrdjeno da je dosta elitnih jedinica ruske vojske oko Kijeva, a njih sigurno ne saljes sa istom namjerom ko regrute. Plus kolone su isle direktno na Kijev bez da zauzimaju mjesta izmedju. Prilicno je ocito, cak je i onaj vojni analiticar Robert Baric to potvrdio vise puta.
Ma slali hiljade tenkova,bruku vojske oko Kijeva i na Kijev al to su neki specijalni manevri oko Kijeva da se potrosi gorivo iz 1989 godine

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 30 mar 2022, 00:57

Tristan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Tristan je napisao/la:
Odakle ta prica, procitao sam ovdje 100 puta, da je Rusija trebala zauzeti Ukrajinu za 3 dana? Obzirom da nisu, vec 5. ili 6. dana se pisalo da su Rusi izgubili jer nisu za 3 dana zavrsili posao. Jel to ima neki tajni snimak Putina da je plan bio za 3 dana ili pretpostavljate?
Odakle ti znas da nije ?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 mar 2022, 01:03

Bukvalno skoro bila informacija da je Zelenski prezivio 3 pokusaja atentata, i ovi opet ova pitanja pitaju
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 mar 2022, 01:10

merdanovic je napisao/la:
30 mar 2022, 00:47
Robust je napisao/la:
30 mar 2022, 00:38
merdanovic je napisao/la:
30 mar 2022, 00:20

To je simbolički sve , Lazanski jos 2014e objašnjavao a i nije neka extra znanost. Imaš jasno razrađene doktrine ruske politike i oni od toga neće odustati.
Jedini gubitnik u svemu je Ukrajina , država ista biti neće
Niti demografski ,niti kulturno , niti politicki , niti ekonomski.
Nije mi jasan dio Bošnjaka i to većinski koji ovo doživljaju kao neku pobjedu nad ne znam ti na čim. Za sve lose u proteklih 30 godina kriva je zapadna politika.Mediji žele pokazati nekakav ruski uticaj koji je uvijek negativan , dok je eto zapadni baš pozitivan. Za stradanja 90 ih i zbog americke hegemonije sve instrumente su mogli koristiti , nisu htijeli , htijeli su nas oslabiti. I uspjeli su u tome .
kako prepoznati ruskog bota kratki tutorijal
-hvali lazanskog
- minimizira ukrajinsku državu
- prokleti zapad natjero jadne ruse na rat
- ubaci malo antizapadnjacke propagande u vezi naseg stradanja
- zabrinutost za život evropljana i nas kako cemo bez ruskog plina bolje bez ruskog plina nego pod ruskom cizmom itd itd
1.Lazanski nije otkrio nikakvu toplu vodu , nego je najpoznatiji video koji komentira tematiku.
2.Ukrajinska država neće biti u istim granicama , jer će etnički Rusi dobiti dio kolača bilo autonomijom , bilo neovisnosti.To će pregovori pokazati .
3. U svakom slučaju participira i zapad u sukobu u Ukrajini ,a prije toga i u Gruziji.
4. Apsolutna krivica zapada u vezi dešavanja u bivšoj Ex -Yu ,a koliko vidim i ugledni profesori i političari iz probosanskih snaga sve više upiru prstom u zapad i njihove diplomate da su i u trenutnim vremenima nesposobni u BiH.
5.Europa će svakako nastaviti koristiti ruski plin , možda u nekoj manjoj mjeri ,al koristiće..
Zapad kriv jer su Srbi silovali 30 000 bosnjakinja ubili 50000 bosnjackih I hrvatskih civil , za manjacu , keraterm , omarsku za milion protjeranih bosnjaka I bh hrvata sa okupiranog dijela bosne , drzali sarajevo pod opsadom pune 4 godine , za genocid u srebrenici , vukovaru, zvorniku, vlasenici , foci , prijedoru, visegradu,? Zapad kriv za pogrome I etnicko ciscenje banja luke I posavine a nije kriva spc I komsije odrasle na svetosavskoj sizofreniji I kosovskom mitu?

Evropa ce se do 2027 u potpunosti slimut sa ruskog gasa...

Momak ti si izgubljen

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 30 mar 2022, 01:15

Brokula je napisao/la:
29 mar 2022, 23:53
huupmil je napisao/la:
29 mar 2022, 22:59
Na zadvoljstvo i korist svih nas izgleda da sanse za mir postaju vece.
Evo mene opet sa jednim kvalitetnim i sistematizovanim pregledom, ovaj put tema je sta se desavalo u vazduhu.
Jel ti stvarno mislis da te iko na ovoj temi dozivljava drugacije nego obicni mitoman i rusofil?
Prosjecni korisnik ove teme uglavnom nije sposobni sastaviti suvislu recenicu na zadatu temu, dok ja prilazem ekspertake analize, tako da razumijem da postoji frustracija zbog slozenosti sadrzaja i kriterijuma koji se namece.

To mitoman, nemam pojma sta znaci, dobro bi doslo objasnjenje.
Rusofil svakako jesam, ali to ne znaci da sam ista manji Anglofil i Frankofil obzirom da su to velike kulture vrijedne divljenja, opet kazem- mislim da se ne razumijemo.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 mar 2022, 01:27

huupmil je napisao/la:
30 mar 2022, 01:15
Brokula je napisao/la:
huupmil je napisao/la:
Evo mene opet sa jednim kvalitetnim i sistematizovanim pregledom, ovaj put tema je sta se desavalo u vazduhu.
Jel ti stvarno mislis da te iko na ovoj temi dozivljava drugacije nego obicni mitoman i rusofil?
Prosjecni korisnik ove teme uglavnom nije sposobni sastaviti suvislu recenicu na zadatu temu, dok ja prilazem ekspertake analize, tako da razumijem da postoji frustracija zbog slozenosti sadrzaja i kriterijuma koji se namece.

Rusofil svakako jesam, ali to ne znaci da sam ista manji Anglofil i Frankofil obzirom da su to velike kulture vrijedne divljenja, opet kazem- mislim da se ne razumijemo.
Ponavljas se, sve si isto ovo pisao. Iste sitne provokacije i uvrede si vec koristio.

Supalj si, ljudsko olicenje floskule. Tvoje pisanje ovdje je besmisleno koliko i pristrane analize koje postavljas koje cine zacarani krug lazi.
Tebe svi ovdje odlicno razumiju vjeruj mi, imamo cijelu historiju sa ljudima poput tebe, znamo kakve rijeci koristite, kakve lazi i manipulacije koristite.
Ne pomaze ti fensi vokabular od 20 malo slozenijih rijeci, jer ne mozes promijenit ono sto jesi, rusofil i mitoman.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 30 mar 2022, 01:48

Epidaurus je napisao/la:
30 mar 2022, 00:50
Tristan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Kijev je vazan iz vise razloga, ali da je sve trebalo biti gotovo za 3 dana je neko nagadjanje, pretpostavka. Mislio sam da postoji neki konkretan dokaz, da su Ameri nesto hakovali pa nasli neki plan, obzirom da se stalno ponavlja ta prica o 3 dana.
Brokula je napisao/la:
30 mar 2022, 01:03
Bukvalno skoro bila informacija da je Zelenski prezivio 3 pokusaja atentata, i ovi opet ova pitanja pitaju
Ovdje pise 10 atentata, a vijest je od 10. marta. Koliko je do danas tek prezivio...

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/s ... nova-meta/
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 30 mar 2022, 02:05

Brokula je napisao/la:
30 mar 2022, 01:27
huupmil je napisao/la:
Brokula je napisao/la:

Ponavljas se, sve si isto ovo pisao. Iste sitne provokacije i uvrede si vec koristio.

Supalj si, ljudsko olicenje floskule. Tvoje pisanje ovdje je besmisleno koliko i pristrane analize koje postavljas koje cine zacarani krug lazi.
Tebe svi ovdje odlicno razumiju vjeruj mi, imamo cijelu historiju sa ljudima poput tebe, znamo kakve rijeci koristite, kakve lazi i manipulacije koristite.
Ne pomaze ti fensi vokabular od 20 malo slozenijih rijeci, jer ne mozes promijenit ono sto jesi, rusofil i mitoman.
Ok hvala.

Sppminjanje Srba svako malo, kao da nisu tu - i to u takvom psiho tonu kakav bi na skoro svakom Srb ili Hr forumu ( ovo je neka moja procjena ) bio sankcionosan i prepoznat kao prekoracenje granica i sirenje etnicke mrzenje tiho se provlaci ovim forumom od pocetka teme.

Opet kazem jasno mi je- neki ljudi imaju licne rane, previse je slicnosti sa ovim zadnjim ratom, analogija, sjecanja , i tu dolazi do identifikacija sa jednom stranom,
meni je jasno da je kod nekih ljudi to slucaj, ali bi bilo dobro da postujemo i razumijemo da postoje ljudi koji ne prave paralele izmedju ta dva dogadjaja, ili da razumijemo da je mozda i bolje - i u cilju istinitijeg sagledavanja, da se te dvije situacije ne mjesaju.

Kada se poistovjetimo sa necim- svaku informaciju koju mozak prima a koja dovodi u pitanje validnost identifikacije, mozak odbacuje.

Tako da smo dosli u paradoksalnu situaciju da forum , po definiciji- mjesto susreta misljenja, postane mjesto nasilja nad misljenjem.

Sto se tice teze ' znamo mi vas kroz istoriju i kako i sta hocete' i proizvodnje mrznje medju narodima BIH, smatram da je to manjinsko misljenje i da ce jedini gubitnici biti nosioci takvih stavova, ostace sami izolovani u mjehuru sapunice, fiksirani na predmet mrznje a to se placa izolacijom od tokova modernosti, to se placa irelevantnoscu i nemoci.

Ko je imalo integrisan u ekonomsku i trgovacku sferu vidi da ljudi sasvim normalno funkcionisu i ostvaruju sve veze koje trebaju.

Jedini je preduslov postovanje i slusanje sagovornika. Druge teme su pokazatelji da su razgovori medju ljudima moguci, ovdje svakako zalaze ljubitelji toksicne atmosfere

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 mar 2022, 07:09

huupmil je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
huupmil je napisao/la:

Ma sagnes nam se kolektivno na ovoj temi,posto nismo sposobni recenicu sastaviti odhebes odavde i odes na neki srpski forum pa te clanke na cirilici postavljaj i nadjes odma bolje i sposobnije sagovornike smecaru cetnicki. Koliko ste fini i sposobni da sastavljate recenice govori i ta cinjenica da ste jedini u evropi izasli na ulice da podrzite ruse i popusite ga i vi i rusi kao sto ga pusite evo godinama

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 mar 2022, 07:12

huupmil je napisao/la:
30 mar 2022, 02:05
Brokula je napisao/la:
30 mar 2022, 01:27
huupmil je napisao/la:

Ok hvala.

Sppminjanje Srba svako malo, kao da nisu tu - i to u takvom psiho tonu kakav bi na skoro svakom Srb ili Hr forumu ( ovo je neka moja procjena ) bio sankcionosan i prepoznat kao prekoracenje granica i sirenje etnicke mrzenje tiho se provlaci ovim forumom od pocetka teme.

Opet kazem jasno mi je- neki ljudi imaju licne rane, previse je slicnosti sa ovim zadnjim ratom, analogija, sjecanja , i tu dolazi do identifikacija sa jednom stranom,
meni je jasno da je kod nekih ljudi to slucaj, ali bi bilo dobro da postujemo i razumijemo da postoje ljudi koji ne prave paralele izmedju ta dva dogadjaja, ili da razumijemo da je mozda i bolje - i u cilju istinitijeg sagledavanja, da se te dvije situacije ne mjesaju.

Kada se poistovjetimo sa necim- svaku informaciju koju mozak prima a koja dovodi u pitanje validnost identifikacije, mozak odbacuje.

Tako da smo dosli u paradoksalnu situaciju da forum , po definiciji- mjesto susreta misljenja, postane mjesto nasilja nad misljenjem.

Sto se tice teze ' znamo mi vas kroz istoriju i kako i sta hocete' i proizvodnje mrznje medju narodima BIH, smatram da je to manjinsko misljenje i da ce jedini gubitnici biti nosioci takvih stavova, ostace sami izolovani u mjehuru sapunice, fiksirani na predmet mrznje a to se placa izolacijom od tokova modernosti, to se placa irelevantnoscu i nemoci.

Ko je imalo integrisan u ekonomsku i trgovacku sferu vidi da ljudi sasvim normalno funkcionisu i ostvaruju sve veze koje trebaju.

Jedini je preduslov postovanje i slusanje sagovornika. Druge teme su pokazatelji da su razgovori medju ljudima moguci, ovdje svakako zalaze ljubitelji toksicne atmosfere
Kome ti to pises ublehe? Od na forum neki nasim komsijama iz RS pa stavi BH zastavu na avatar odma dobijes ban,upravu si za sankcije al te banuju odma ako nisi srbenda,rusofil il kazes nesto protiv njih tu demokratiju tamo prosipaj gnjido vlaska. Vidi se kako funkcionisete kad svako malo nam masete slikama Mladica,prijetite nekakvim rusima,psujete i negurate Srebrenicu mani se price o vase demokratije i da znamo vas odlicno na kilometar smrdite. U 21 vijeku skupovi ravnogorskog pokreta,heroji koje velicaju umiru u Hagu i oni nekom pricaju sta treba i kako treba ovo je Evropa nije Rusija i morate se sagnuti kao sto to radite jer ne cekate redove za Rusiju vec za Njemacku

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 30 mar 2022, 07:29

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 30 mar 2022, 08:06

Opet najezda ovih rusofila ovdje!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2022, 08:18

Tristan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Tristan je napisao/la:
Ma veze on nema sta je bio plan.

Vrlo moguce da je putinov strateski plan bio da se oslabi ruska drzava, osiromasi tamosnji narod. Planirali su natjerati Nijemce da promjene svoju energetsku politiku i konacno prestanu kupovati njihov plin. Kratkorocno, imao je plan da tenkovima dodje na sred ukrajine i tu im ostavi staro zeljezo zbog nedostatka goriva, time da se kutarise smeca, a ukrajince i zapad da zavali da moraju cistiti.

Ovdje lokalno kod nas planirao je otanjiti svoj uticaj i pomoci svojim saveznicima da se poklope usima i da krenu gledati kako bi se mogli privaliti evropi.

U biti, ide mu odlicno, sve u skladu s planom. Dodatni bonus je u tome sto svi kontamo da mu ne ide i ne shvatam o da u stvari ruski narod ne voli zapadnu luksuznu robu, a oni sjede u Novosibirsku, po cetvorica umacu u konzervu sardine i smiju nam se.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 mar 2022, 08:24

admin je napisao/la:
30 mar 2022, 08:18
Tristan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Vrlo moguce da je putinov strateski plan bio da se oslabi ruska drzava, osiromasi tamosnji narod. Planirali su natjerati Nijemce da promjene svoju energetsku politiku i konacno prestanu kupovati njihov plin. Kratkorocno, imao je plan da tenkovima dodje na sred ukrajine i tu im ostavi staro zeljezo zbog nedostatka goriva, time da se kutarise smeca, a ukrajince i zapad da zavali da moraju cistiti.

Ovdje lokalno kod nas planirao je otanjiti svoj uticaj i pomoci svojim saveznicima da se poklope usima i da krenu gledati kako bi se mogli privaliti evropi.

U biti, ide mu odlicno, sve u skladu s planom. Dodatni bonus je u tome sto svi kontamo da mu ne ide i ne shvatam o da u stvari ruski narod ne voli zapadnu luksuznu robu, a oni sjede u Novosibirsku, po cetvorica umacu u konzervu sardine i smiju nam se.
Jest, i Putin nosi šuškavac sa Sirana, bolji ja od njega imam.

slika
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 mar 2022, 08:28

GG3 je napisao/la:
30 mar 2022, 08:06
Opet najezda ovih rusofila ovdje!
Što, pa neka ih.
U svemu imaju dvije strane.
Nema šanse da svi isto mislimo.
Sad ko je realan, objektivan, ko se zamlaćuje propagandom...
Mašinerija je čudo. Propaganda. Dok se zapad optužuje za otvorenu propagandu na max, Rusi su pak objektivni i pišu manje-više istinu.
E u tom čuču grmi zec! Rusi ga bolje zamotaju, pa manje boli :mrgreen:

Pitanje je šta su sad smislili sa ovim taktičkim povlačenjem, koji dio Ukrajine će nayebati, nema teorije da će priznati poraz i povući se tek tako.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 mar 2022, 08:36

Tristan je napisao/la:
Ne baš zauzeti, više je to trebalo biti nešto poput ulaska na Krim.
Meni je nevjerovatno da je Rusija igrala na tu kartu.
Da li je planiran rat na duge staze, čisto sumnjam.
Bili su oni neki dokumenti koji su kao otkriveni od strane ukrajinske obavještajne službe o dvosedmičnoj specijalnoj operaciji.
To nije baš tri dana, ali nije ni više od mjesec koliko sukob traje.
U ovim uslovima nije realno očekivati da se ovo brzo završi, jedino da neko prizna poraz i prihvati uslove druge strane.

I da, vođenje pregovora bez preduslova primirja i prekida borbenih dejstava je ništavno.
Koševo Zapad

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 mar 2022, 09:24

Shategabri je napisao/la:
30 mar 2022, 08:24
admin je napisao/la:
30 mar 2022, 08:18
Tristan je napisao/la:

Jest, i Putin nosi šuškavac sa Sirana, bolji ja od njega imam.

slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2022, 09:58

huupmil je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
huupmil je napisao/la:

Iskreno, osim tona u kojem su pisani postovi koje nam ovdje kopiras, zaista nisam primijetio nista ‘ekspertsko’ u analizi.

Poprilicna gomila gluposti nekog poluobrazovanog tipa (vjerovatno jedino u selu ima zavrsen fakultet i to odbranu i zastitu, pa moze njima pametovati i onda tako navikao. Nesto tipa Izeta Radje iz OK).

Lik se poziva na strategije PVO Srbije u nato bombardivanjima, a svi znamo da tu nije bilo ni strategije ni odbrane. Otprilike kao kad bih ja pricao kako sam se branio od Tysona. Mislim, cim to procitas, vidis koliko je sve neozbiljno i pisano u duhu propagande i pametovanja bez osnova. Ne znam kako ti to ne prepoznas obzirom da trazis kvalitet u stivu?

U ‘sistematizovanom pregledu’ lik objasnjava kako rusi iz zraka raznose ukrajinske polozaje, a ljudi zaustavljeni na svim frontovima i raketiraju gradove, ubijaju civile, realno jos uvijek nisu nista napravili. Ne znam, cini mi se kao da si zrtva velikog broja rijeci gdje bi kvantitet trebao podrazumjevati i kvalitet.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.