Navijacki izvjestaji (PL BIH)

KONTRASVIH
Kontakt:

Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Post Postao/la KONTRASVIH » 11 maj 2022, 20:31

napoleon72 je napisao/la:
11 maj 2022, 18:28
KONTRASVIH je napisao/la:
11 maj 2022, 08:13
OsmaDolazi je napisao/la:
11 maj 2022, 08:12

Nazif Gljiva za građane grada. A ni godinu poslije toga pjevano "navijači Sarajeva". Mora da se i tada prisvojilo. Ali nejse, zna se dobro na šta se misli. A vi pjevate u kontru 20 godina, tako da to nije ništa čudno. Ili da kažem prepjevate 90 % stvari poslije nas. Dovoljno.
Navedi sta je u pitanju.
Evo da se umijesam, ako mislimo na isto... Skoro svaku "provokatorsku" pjesmu Hordi Manijaci prepjevaju.
Hz: To heroji idu majko, navijaci Sarajeva
Tm: To nam qrac puse majko navijaci Sarajeva

Hz: Sve ove godine plave qaramo, a papak s juga uvijek plakat ce jer je bordo Saraj'vo
Tm: Sve ove godine jasno je ko dan, da od Zelje bolji budete za vas je samo san

Hz: Zeljo Zeljo, Zeljo Zeljo, yebemo te mi (jazz ba melodija)
Tm: -||- volimo te mi, sampion si ti, mali plavi mi smo strumfovi, dal ste znali da smo vase mame yebali (malo starija al prepjevana)

Hz: Predaj se Strumfe, izgubio si boj, nikada vise ti ne pricaj o njoj
Tm: Predaj se Dino, izgubio si boj, pusis nam qrac, Zeljo je sampion (pjevalo se nakon pobjede na Kosevu 0:1 u aprilu 2016. godine)

Da ne pricam o paroli "Manijaci, Zeljo, Bog i carsija" negdje iz 2007. kad se to na Kosevu pjevalo 90tih.
Odavno nisam u navijackom svijetu al ovo iz glave onako, nesto se ne sjecam da su Horde ikad prepjevale.direktno neku pjesmu od TM, bilo provokatorsku ili neku drugu.
Ne znam da li je OsmaDolazi na ovo mislio s tim "prepjevate 90% stvari", vjerujem da jest.
Od svih sto si nabrojao samo se ova prva kao malo vise forsirala a to se i vidjelo jucer a ovo ostalo nije vrijedno spomena. Bog i carsija smo mi ozivjeli prvi u sezoni 2006/2007 godine. 90tih se pjevalo nesto slicno ali nije bila ni vasa ni nasa.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 11 maj 2022, 20:35

killafrommanilla je napisao/la:
11 maj 2022, 19:46
BegovicRamiz je napisao/la:
11 maj 2022, 19:32
nozeva je uvijek bilo i bice
znaci nema navijackog kodeksa ni u Splitu ni u Beogradu ni u Sarajevu
koja je razlika izmedju letve, kamencuge i noza
jedan udarac u glavu i kamenom i letvom te moze ubiti ili napraviti trajne posljedice isto ko sto mozes nastradati on noza
noz,sjekira, maceta jos malo i zage i puske poceti koristit
sve je otislo u 3 pm i nema ni 10% pravih navijaca i akcija
Letva po ledjima je vrh u poredjenju sa nozinom u ledja.

U Mostaru se jos uvijek ne koriste nozevi, niti su se koristili, takoda je zasad to samo sarajevski problem. Nesto je kod vas trulo, ili stvarno ljudi misle da je bit navijac = biti kriminalac.
ma dobro buraz da je preko ledja al nije spuca u glavu i onda sviraj
ovdje drug na druga udara
imao sam primjer gdje su se pod fantomkama pobili međusobno i kasnije kroz pricu su skontali da su braca udarila jedan na drugog eto zamisli to kakve su to budale

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 maj 2022, 21:28

11 maj 2022, 20:31
Od svih sto si nabrojao samo se ova prva kao malo vise forsirala a to se i vidjelo jucer a ovo ostalo nije vrijedno spomena. Bog i carsija smo mi ozivjeli prvi u sezoni 2006/2007 godine. 90tih se pjevalo nesto slicno ali nije bila ni vasa ni nasa.
Mislim da grijesis za "Bog i carsija". Nek me neko od starijih hordasa ispravi ako grijesim, ali navijanje "Sarajevo, Horde, Bog i carsija, carsija, gol samo gol, samo dajte gol" se pjevalo protiv Zvezde u sezoni 89/90 na Kosevu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

DandaNosic
Kontakt:

Post Postao/la DandaNosic » 11 maj 2022, 21:33

curvanord je napisao/la:
11 maj 2022, 16:42
Pestkop je napisao/la:
11 maj 2022, 16:39
curvanord je napisao/la:
11 maj 2022, 16:33

Ako mi mozes samo objasniti sta mislis pod ovim pruzili otpor na koji nacin su pruzili jer ja bi reko da otpora nije bilo nikako ? Pitanje nije provokacija nemoj me pogresno shvatiti.
Nisu se povukli, vec stali pred horde i pokušali odbraniti se. Ali poslije upotrebe noža i sjekira tjt završava se na tom. Barem tako kruže informacije po gradu
Ako ovo nisu se povukli predstavlje one dvije sekunde koje su stajali onda su pruzili otpor
Otpor je pružen, da su se povukli ostali bi bez povreda, razmisli malo glavom.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 11 maj 2022, 21:35

Pred rat se pjevalo " Sarajevo, horde, Bog i carsija, neka zivi Bosna nasa drzava"

Vid odgovora sovinizmu i fasizmu od susjeda i komsija.
- FKS -

prijeratni mangup
Kontakt:

Post Postao/la prijeratni mangup » 11 maj 2022, 21:38

11 maj 2022, 21:28
Mislim da grijesis za "Bog i carsija". Nek me neko od starijih hordasa ispravi ako grijesim, ali navijanje "Sarajevo, Horde, Bog i carsija, carsija, gol samo gol, samo dajte gol" se pjevalo protiv Zvezde u sezoni 89/90 na Kosevu.
Sarajevo,Horde ,Bog i Carsija se pjevalo 90-ih.Imaju video klipovi na yt mislim protiv Dinama ili Zvijezde nisam siguran.Ovo drugo sto si naveo "Samo dajte go'" je nastalo ako se dobro sjecam u Bihacu na gostovanju ,samo sto se ritam i melodija korigovala..

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 maj 2022, 21:49

prijeratni mangup je napisao/la:
11 maj 2022, 21:38
11 maj 2022, 21:28
Sarajevo,Horde ,Bog i Carsija se pjevalo 90-ih.Imaju video klipovi na yt mislim protiv Dinama ili Zvijezde nisam siguran.Ovo drugo sto si naveo "Samo dajte go'" je nastalo ako se dobro sjecam u Bihacu na gostovanju ,samo sto se ritam i melodija korigovala..
Ja ja, dobro si, hvala na korekciji. :thumbup:
Al znam da slogan za Sarajevo datira iz 90tih.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 11 maj 2022, 22:28

izvorna domaca verzija te pjesme glasi Sarajevo Zeljo Bog i carsija koja datira iz vakta dok se zajedno islo na tekme krajem osamdesetih. Sve ovo ostalo je nastalo od tog pocetka :D
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 maj 2022, 22:37

Čakijanje je problem mentaliteta u Sarajevu, a ne problem navijača u Sarajevu. Hoću reći da je to "tradicija" koja je puno šira od navijačkog pokreta, u svakom slučaju je katastrofa.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

marun90
Kontakt:

Post Postao/la marun90 » 11 maj 2022, 22:42

Balorda je napisao/la:
11 maj 2022, 22:37
Čakijanje je problem mentaliteta u Sarajevu, a ne problem navijača u Sarajevu. Hoću reći da je to "tradicija" koja je puno šira od navijačkog pokreta, u svakom slučaju je katastrofa.
Bas tako, nesto slicno sam krenuo napisat ali si me preduhitrio. "Cakije" u Sarajevu su vazda nosili sarajevski jalijasi koji su dio grada tako da ima tu malo i sireg znacenja.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 11 maj 2022, 22:43

Tatamata1946 je napisao/la:
11 maj 2022, 20:18
Ima i pozitivnih primjera koje sam vidio jucer gdje jedan hordas (prije vodio navijanje) sprovodi prema jugu 4 navijaca zelje sa salovima i dresovima koji su nekako zalutali i traze jug iza kosevskog istoka da ne bi ko pokusao nesto jer se vidi da su obicni navijaci vjerovatno iz drugog grada
Ima jos nade i dobre raje da se na vrijeme zaustave gluposti jer kad jednom padne mrtva glava ide obicno neka osveta i sve tako u krug
:thumbup:
1946-1987

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 11 maj 2022, 23:32

Ne razumijem samo da u Sarajevu se ne moze organizovati 30 na 30 ili 50 na 50, odete fino na livadu ovi koji hoce da su huligani k ovi isto sto po forumima drkaju na to, posibajte se jednom godisnje na sake bez flasa, kamenja, nozeva i nirna Bosna. Ovako i sa jedne i sa druge strane lnudi koji nemaju veze s tim ispastaju a vodje lagano kafe ispijaju jedni sa drugima.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

SelamKomsija
Kontakt:

Post Postao/la SelamKomsija » 11 maj 2022, 23:38

Udara brat na brata i komsija na komsiju. A ako nam dodje kakva ozbiljna ekipa iz evrope valja opet zajedno branit grad 😁

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 11 maj 2022, 23:43

Debilna furka, ne razumijem brate kakav mozak moras biti da zbodes lika ili da ga kamenom u glavu spucas smao sto navija za drugi klub.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 11 maj 2022, 23:45

@steelman

Sta tacno, koga i na koji nacin su manijaci uvrijedili? Podrskom Arbih, obiljazavanju datuma, podrske BiH?

Jesu mozda velicali neki zlocin?

Sa druge strane bruku manijaka nisu Bosnjaci tako da prica je nidje veze...ako igdje nema sovinizma nacionalnog to je u HZ i TM..ako ga i ima pojedinacan je i zanemqriv u poredjenju sa HiS grupama.

Ova prica o kodeksu ne da je smijesna..pa sta vi tacno zamisljate kako izgledaju grupe :rol: Ono kao ima savez, sudije itd pa se sve fakturise i dogovori prije sukoba :rol: Mislim ne pravdam uopste ali Bar pola ekipa i jednih i srugih upoteijebice hladno oruzje..ako ne noz onda ide flasa ili palica sto te moze i vise i sybat od noza ili da te sprzi bakljom recimo...uostalom jeste li vi svjesni da je vecina ovih sukoba spontana...znaci koristi se sta god ko stigne...kao ni u evropi tako i kod nas..ti nema pravila pogotovo kad si nadjacan
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 12 maj 2022, 00:14

11 maj 2022, 18:28
11 maj 2022, 08:13
OsmaDolazi je napisao/la:
11 maj 2022, 08:12

Nazif Gljiva za građane grada. A ni godinu poslije toga pjevano "navijači Sarajeva". Mora da se i tada prisvojilo. Ali nejse, zna se dobro na šta se misli. A vi pjevate u kontru 20 godina, tako da to nije ništa čudno. Ili da kažem prepjevate 90 % stvari poslije nas. Dovoljno.
Navedi sta je u pitanju.
Evo da se umijesam, ako mislimo na isto... Skoro svaku "provokatorsku" pjesmu Hordi Manijaci prepjevaju.
Hz: To heroji idu majko, navijaci Sarajeva
Tm: To nam qrac puse majko navijaci Sarajeva

Hz: Sve ove godine plave qaramo, a papak s juga uvijek plakat ce jer je bordo Saraj'vo
Tm: Sve ove godine jasno je ko dan, da od Zelje bolji budete za vas je samo san

Hz: Zeljo Zeljo, Zeljo Zeljo, yebemo te mi (jazz ba melodija)
Tm: -||- volimo te mi, sampion si ti, mali plavi mi smo strumfovi, dal ste znali da smo vase mame yebali (malo starija al prepjevana)

Hz: Predaj se Strumfe, izgubio si boj, nikada vise ti ne pricaj o njoj
Tm: Predaj se Dino, izgubio si boj, pusis nam qrac, Zeljo je sampion (pjevalo se nakon pobjede na Kosevu 0:1 u aprilu 2016. godine)

Da ne pricam o paroli "Manijaci, Zeljo, Bog i carsija" negdje iz 2007. kad se to na Kosevu pjevalo 90tih.
Odavno nisam u navijackom svijetu al ovo iz glave onako, nesto se ne sjecam da su Horde ikad prepjevale.direktno neku pjesmu od TM, bilo provokatorsku ili neku drugu.
Ne znam da li je OsmaDolazi na ovo mislio s tim "prepjevate 90% stvari", vjerujem da jest.

Jel moguce kakve gluposti pises? Predaj se Dino izgubio si boj, nakon pobjede otpjevano bukvalno 15 sekundi i nikad vise, jer je u to vrijeme previse debilan bio .. ovo ostalo nema potrebe komentarisati jer se nikad na jugu nije pjevalo, osim naravno ovo u utorak, i ja smatram da je glupo, kao sto Ultrasi pjevaju 'Dunavom lesevi plove' .. Toliko predobrih pjesama imamo, otompotom, uglavnom 80% tvog navedenog je netacno :nene:

Pestkop

Post Postao/la Pestkop » 12 maj 2022, 00:27

tikTak1 je napisao/la:
11 maj 2022, 19:13
Jedina razlika u upotrebi noževa je što su manijaci u svakoj od nabrojenih scenarija u gradu bili u omjerima 5 na 1 i onda jauču horde traže kodeks što ih je neko "nevine" izbo u svopstvenim akcijama. Možemo razumijeti nemoć njihovu u kojoj im jedino ostaje da sačekuše prave sa sjekirama te hvalisaju iste po forumima🐵 Nemaju drugog nacina da ne dobiju batine
Najpametniji komentar do sada. Ne opravdavam nozeve nikako da se razumijemo ali u situaciji scc koju oni navode kao ogroman prekrsaj kodeksa jedan manijak upotrijebio noz da se odbrani od 5 hordasa koji su potegli specijalku i baklju na njega. Jos se pri tom popišamo na vas na pretprošli derbi na Koševu sa pročitanom parolom. Pitari i kad su brojniji u tuči bodu, dokaz situacija od jučer...

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 12 maj 2022, 01:13

Pestkop je napisao/la:
12 maj 2022, 00:27
Pitari i kad su brojniji u tuči bodu, dokaz situacija od jučer...
Pa na prošlom derbiju na Grbavici manijak izbode hordaša koji je sam stao na njih 5-10.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 12 maj 2022, 02:04

Manijaci bude li jos na tribini onaj debelli ćelo (bas debel ) stalno stajao u prvim redovima?
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 12 maj 2022, 02:52

Miljacka je napisao/la:
12 maj 2022, 01:13
Pestkop je napisao/la:
12 maj 2022, 00:27
Pitari i kad su brojniji u tuči bodu, dokaz situacija od jučer...
Pa na prošlom derbiju na Grbavici manijak izbode hordaša koji je sam stao na njih 5-10.
Samo mitovi i mitovi. Sa djecom se raspravljate.
Kad ti oni pričaju o kodeksu, a organizovano prije 10 godina išli da kupuju noževe. Vođa im pištolj nosa, ližu jaja kriminalcima od kad znam za njih. Bacaju bombe po Zenici, ubiše svog iz pištolja u udruženju. Nađena im bomba ispred istog. Izboli su naših ne zna im se broj. Pa nam jednog u vrat izbodoše, pa bila priča, nemojte on je iz Srebrenice. Pa nam uzeše parolu na kvarno, sačekali da odemo na trening i upalo ih 80, nema šta nisu imali. Mogu ovako do sutra. Unazad 15 godina bodu aktivno i sad im kao čudno. Uticalo se na mlađe koliko se moglo, više im se i ne priča, nema svrhe.
Onda našima pričaju i opravdavaju svoje jer smo i mi uzeli svakakvih rekvizita jer nismo ovce da šakama idemo na pištolj i nož.
Nikad niste imali ekipu za fajt, nikad se pošteno niste pobili, a zvali smo vas. Zna ko treba da zna.
Zadnja izmjena: Torino, dana/u 12 maj 2022, 04:57, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Jadnimi, NeSamSafetee, rishovski i 23 gosta.