FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
82
36%

Ukupno glasova: 229

keli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la keli » 12 jun 2022, 22:56

Lucas je napisao/la:
12 jun 2022, 22:43
Ma dragi Keli, pa pogledaj statistiku Kobiljara od prošle sezone, ofanzivac koji nije dao ni jedan jedini gol, niti je imao jednu jedinu asistenciju, iznervirao sam se sto i on nije završio među ovim otpadom.Ta statistika je trebala biti dovoljna da dobije nogu iz kluba, a imao je poprilučnu minutažu.Pa golman Zvezde Milan Borjan prošle sezone imao jednu asistenciju i dao jedan gol.
Slazem se ja da je bio los. Ali je razlika sto mislim da se od njega moze nesto izvuci a od ovih sto su nogu dobili ne moze sigurno. Neka ga tu u nekoj siroj rotaciji moze se potrefiti povrede, kartoni svasta nesto.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 jun 2022, 22:57

izdzezveubrazil je napisao/la:
12 jun 2022, 22:52
Radovac je već bio jedan od najboljih veznjaka lige, Kobiljaru je domet Igman :D

Ja svakako mislim da je ovo tek prva faza čišćenja i da će kadar još biti reduciran do kraja priprema.
Kobiljar je imao bolju karijeru od Radovca ako gledamo da je ipak igrao van ove lige a isto su godiste.Al nevažna tema svakako :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 12 jun 2022, 23:00

Daidza8 je napisao/la:
12 jun 2022, 21:46
U ovom momentu u klub su zvanično stigla tri fudbalera. Ivan Ikić, Frane Čirjak i Nemanja Tomašević novi su fudbaleri tima sa Koševa. Ono što je sigurno je da će klub sa Koševa već sutra dobiti novog fudbalera, a to je makedonski stoper Vlatko Drobarov.

29-godšnji fudbaler iz Sjeverne Makedonije na Koševo dolazi kao slobodan fudbaler iz bugarskog Cherno More Varna. Drobarov je nastupao za Skopje, Vardar, Teteks, Banants, Aris Limassol, Belasicu, Ohod Al-Medinu u Saudijskoj Arabiji te Kerala Blasters u Indiji. Drobarova od potpisa dijeli samo još ljekarski pregled, a prema našim informacijama Makedonac je stigao u naš glavni grad i upoznao se sa ljudima iz kluba.

U prethodnoj sezoni proglašen je za osmog najboljeg fudbalera u bugarskoj ligi, a svakako da bi svojim iskustvom trebao pomoći odbrani kluba, koju će pored njega činiti još Nihad Mujakić i Muharem Trako, a tu je i Hamza Bešić, koji se vratio sa posudbe.

Ono što je još jasno da će Hadžić i Dudić morati pronaći rješenje za poziciju desnog beka, s obzirom na to da su klub napustili ili će ga napustiti i Šabanović i Hebibović i Oremuš. Doduše, na toj poziciji može igrati Vicko Ševelj, koji se kao Hamza Bešić vratio sa posudbe, ali smo sigurni da će se tražiti još bolje rješenje.

Pojačanje se traži i na poziciji špica, ali na Koševu ne žele žuriti s obzirom na to da prostora za manevar imaju jako malo i pokušavaju smanjiti mogućnost pogrešne akvizicije.

Sve u svemu jasno je da će Sarajevo imati potpuno novi izgled u narednoj sezoni, a kako će sve uklopiti, te ko će još doći na Koševo ostaje da se vidi u periodu ispred nas.
Lijepo je kada ovakve igrače dovodimo :kafa:
Kad’ jednom prodje sve...

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 12 jun 2022, 23:00

Lucas je napisao/la:
12 jun 2022, 22:08
Lakoste je napisao/la:
12 jun 2022, 21:58
Sve se nema, svaki na sebi ima min 8 glava u odjeci i obuci
Gledaj stajlinga na ovom kretenu :rol: :rol: :facepalm: :facepalm:

slika
Kao da je krenuo u granap po pive, trbonja debeli

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 jun 2022, 23:02

miky_hz je napisao/la:
12 jun 2022, 22:57
Radovac je već bio jedan od najboljih veznjaka lige, Kobiljaru je domet Igman :D

Ja svakako mislim da je ovo tek prva faza čišćenja i da će kadar još biti reduciran do kraja priprema.
Kobiljar je imao bolju karijeru od Radovca ako gledamo da je ipak igrao van ove lige a isto su godiste.Al nevažna tema svakako :mrgreen:
Ma nije brate, pa nigdje on ništa nije odigrao, Olimpija i Sarajevo su mu najveći klubovi, ali ni u jednom nije igrao. Tj. igrao je sad kod nas, ali kako. Jedino što je igrao u kontinuitetu bila je slovenska liga u Rudaru iz Velenja koji se raspao i bio nivo ispod ovosezonskog Rudar Prijedora.

Radovac je bio ozbiljan igrač i potencijal za lige petice kojem glava nije dala da to ostvari.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 jun 2022, 23:10

12 jun 2022, 23:02
miky_hz je napisao/la:
12 jun 2022, 22:57

Ma nije brate, pa nigdje on ništa nije odigrao, Olimpija i Sarajevo su mu najveći klubovi, ali ni u jednom nije igrao. Tj. igrao je sad kod nas, ali kako. Jedino što je igrao u kontinuitetu bila je slovenska liga u Rudaru iz Velenja koji se raspao i bio nivo ispod ovosezonskog Rudar Prijedora.

Radovac je bio ozbiljan igrač i potencijal za lige petice kojem glava nije dala da to ostvari.
Da ali opet Olimpija ga je kupila od Zrinjskog ,transfer u jacu ligu ok kod njih se nije naigro dali ga na posudbu u istu ligu u Velenju dobar bio igrao svaku mislim da je bio 10+(asistencije+golovi).

Radovac u karijeri nidokle nije dobacio,sve mu se svelo na PL,baš iz tog razloga sto je toliko obecavao opet nije uradio ništa,zato kazem Kobiljar je bar izašao iz lige imao dobru sezonu u Sloveniji,ovaj nije ni to uspio jbg.

Mislim znam ja da je Samir bolji igrac,ali ako poredim da je samo ovdje igrao a ovaj preko koliko toliko, recicu da je bolju do sad karijeru Riki imao bar zbog tih izleta vani
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 jun 2022, 23:12

Kobiljar bar ima neke motorike za Dudićevu igru i trku, pod uslovom da se spremi. Mozak mu nije nikad bio jača strana, ali eto, može za rotacije sigurno ostati. Ovi što su nogirani su sve dizelaši koji su agilni ko prosječan bošnjak.
Bahati, bahati Željkan!
1946

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 jun 2022, 23:18

Ali nisam baš siguran, jer Radovac je igrao u ozbiljnom Sarajevu i to ozbiljnu ulogu :D

Ovaj nije ništa odigrao u inostranstvu, ta sezona u Velenju je kao da sad dovedeš Clarismaria ili Amoaha. Ok, pokazali neki potencijal, ali generalno smiješan nivo :D

Radovac ima i važne evropske nastupe, tri trofeja u kojima je odigrao dosta bitnu ulogu, skoro duplo više odigranih utakmica, a i ta Olimpija u kojoj se samo vodio kao član i nije ni minute dobio ima samo jedno učešće u play offu, Sarajevo je po svemu veći i ozbiljniji klub od nje. I mislim, generalno je naša liga jača od slovenske, ili ako nije trenutno, tendencija je da to postane, oni su baš žestoko opali posljednjih godina.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 jun 2022, 23:40

Ide nova sedmica prvo Makedonac pa onda stadion...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 jun 2022, 23:45

holyman je napisao/la:
12 jun 2022, 21:17

Treci put rekonstrukcija reorganizacija i re jos nesto ahbabu. Poslije ovog poteza sve mi mirise na zdravu sezonu, necu pretjerati ako kazem titulu. Ova krizanja kao da je neko anketirao komentare sa foruma pa prenio fedji koga ce otjerati, bukvalno sve po nasoj zelji. Cak su i sa foruma udaljeni sabrini botovi, prodisalo se kao ikad je ona otjerana.

Sada su na redu pojacanja Ismire, ali pojacanja a ne novajlije!

Ja sam je velicao do neba :kuknjava: , nisam mogao povjerovati da ce nas ona uprava ovako zavaliti.

Bilo je vas koji ste nam pokusali objasniti, ali "ne mozes probuditi onog ko se pravi da spava". Posebno je ostao upecatljiv lik sa nickom @Obiteljskicovjek :thumbup:

Ipak treba biti jasno da mi navijaci mozemo biti "generali poslije bitke", jer mi ne zivimo od FKS. Za jezik su se ujeli pojedinci po pitanju Benjamina Benje Tatara, ali to su govorili misleci da je to dobro za Klub.

Jesu li ono Suljic i Dal ? Vozdra i Selam ahbabu :thumbup: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 12 jun 2022, 23:56

@izdzezveubrazil Nema Olimpija ni jedan play - off u Evropi :D

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 12 jun 2022, 23:57

keli je napisao/la:
12 jun 2022, 22:56
Lucas je napisao/la:
12 jun 2022, 22:43
Ma dragi Keli, pa pogledaj statistiku Kobiljara od prošle sezone, ofanzivac koji nije dao ni jedan jedini gol, niti je imao jednu jedinu asistenciju, iznervirao sam se sto i on nije završio među ovim otpadom.Ta statistika je trebala biti dovoljna da dobije nogu iz kluba, a imao je poprilučnu minutažu.Pa golman Zvezde Milan Borjan prošle sezone imao jednu asistenciju i dao jedan gol.
Slazem se ja da je bio los. Ali je razlika sto mislim da se od njega moze nesto izvuci a od ovih sto su nogu dobili ne moze sigurno. Neka ga tu u nekoj siroj rotaciji moze se potrefiti povrede, kartoni svasta nesto.
Slazem se. Ne igra za pretjerano veliku lovu, a domaci je igrac. Ona slika gdje je debeo je ocito ispala tako, nedavno je stavio sliku, vide se trbusnjaci skroz. Bio je neucinkovat, stoput sam ga i ja kritikovao, ali to je i znak da on nije kvalitet za startera, te stoga i treba imati manja ocekivanja. Postoje i igraci za klupe.

Moze pomoci u situacijama kada treba cuvati loptu. Tada on moze uci odmoran i bez problema osvojiti 30-ak metara terena, pa ako nista izboriti faul. Na kraju krajeva, mozda ga i Fedja dovede u red, mada ce on realno uvijek zadrzavati tu loptu, da ima zavrsnicu u vidu pasa ili suta igrao bi u jacoj ligi.

Uglavnom, bolje je u igru uvesti agilnog igraca, nego mrtvace ala Bodul, Velkoski u veznu liniju.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jun 2022, 00:24

12 jun 2022, 21:26
Sezona će biti propala u startu ako se karijera bude spašavala ijednom od ovih iz akademije rođenih 2001. godine i ranije. Dakle što se mladih tiče, samo 2002. i mlađe, a realno pošto 2002. godišta i nemamo, dakle samo 2003. i mlađe.
Nekakvo popunjavanje Bešićem, Imamovićem, Islamovićem, Dervišagićem je u startu promašaj i na dobro ne može izaći. Svaka minuta koju uzmu Jovaševiću, Ramićima, Bijelonji, Ališahu i da ne nabrajam dalje, potpuni je promašaj.
Naravno, ovdje ne mislim na etablirane prvotimce Dizdarevića, Dala i Đokanovića.

Vjerovatno si u pravu, ali imajmo povjerenja u Dudica,danas se dokazao. Ne moze naravno svaki polaznik Akademije biti igrac i potencijalna zarada.
Ako od ovih bordo dobijemo 2 dobra igraca nivoa Djokanovic, Pidro,Sabanovic,Dal (uzeti u obzir njihove teske povrede), pa od godista 2004 jos dvojicu, onda Akademija opravdava postojanje. I ova cetvorica plavih bi mogli igrati PL u ekipama 4+. Ko zna, mozda i iznenade.
Da poentiram, Akademija je temelj da Klub bude uspjesan.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 13 jun 2022, 00:41

Kakva čistka :shock:

E sad sam dobar s Feđom tek :mrgreen:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 13 jun 2022, 00:49

I ko je taj provjereni špic? :tralala:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 13 jun 2022, 01:11

Hasselbank :kafa:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 13 jun 2022, 01:16

Chony533 je napisao/la:
13 jun 2022, 00:49
I ko je taj provjereni špic? :tralala:
Vjerovatno neko sa našim papirima.Dolaskom Drobarova, valjda smo zaključili priču sa dovođenjem stranaca.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 13 jun 2022, 01:24

Eno Hebib pijan ispred BBI govori j ebat cu im majku boga pitaj na koga misli :urnebes:

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 13 jun 2022, 01:26

Od ovog dana čekam OVAJ dan :D
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 13 jun 2022, 01:40

Miljacka je napisao/la:
13 jun 2022, 01:26

Od ovog dana čekam OVAJ dan :D
Mjesec dana ranije na istom stadionu, Ahmetović u remiju protiv Krupe promašio prazne golove i udaljio nas dodatno u borbi za titulu.Stvarno je to bila jedna gotivna ekipa sa Ćalom, ali nevjerovatna količina nesrece nas je pratila cijelu tu sezonu, i u prvenstvu i u kupu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”