Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Simons 

- Felixians4
- Kontakt:
Ne razumijen što itko može kritiku i najmanju uputiti Simonsu. Momak im je bingo samo takav,makar će imati sexy beka u rebuildingu,ispada ko da je superstar pa mu prebacuješ ikakve mane.
Po svemu sudeći, Juka sebi mnogo toga dozvoljava. Rudari za druge. Ako je to odluka trenera, onda je taj trener glup. Umjesto da razvijaju Juku i grade igru na njemu, napravili su od njega bauštelca. Ne kažem da može imati status Jokića, jer ne može se porediti sa njim, ali može biti bitna karika u ekipi, kao šo je to Jokić u svojoj.
Najbrze stigao do 500-200-200 brojki jos od Lebrona. Ozbiljan timski igrač, mislim da ce uzeti 3+ titule u karijeri. A Nurkic ako protiv ovakve Oklahome bez klasicnog centra i matchup odbranom nije dobio dovoljno lopti ja ne znam kad ce...ali ima tu u njegove krivice jbg
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Odem leci na polovini trece cetvrtine, probudim se i imam sta vidjeti, zabili 30 poena za citavo drugo poluvrijeme 

- Felixians4
- Kontakt:
Feb. 10 trade deadline is approaching, and because he is in the last year of his contract and is playing at such a high level, he figures to garner interest around the league. No matter where he is after the deadline, he will become an unrestricted free agent this summer, a position of power and freedom he has long desired. He says his gut tells him he will not be traded in February, and in his heart, he wants to remain in Portland beyond this season. The way he sees it, there is unfinished business here on and off the court. He wants to help find solutions to Portland’s homelessness problem. He wants to aid the restaurant scene impacted by the pandemic. And he wants to be there to unveil the new basketball court he built at the Islamic Bosniaks Education and Cultural Center in Southeast Portland.
Bravo Jusufe, budi naš Steven Adams.
Pusti nek te je.bu čamuge bez imalo mozga
Pusti nek te je.bu čamuge bez imalo mozga
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- AshburtonG
- Kontakt:
Nema on ni pribliznu sansu da bude bitan u svojoj ekipi kao Jokic, jer je Portland napadacka ekipa, a Jusufu je napadacki arsenal manje-vise isti od prvog dana u NBA.Sarmica je napisao/la: ↑01 feb 2022, 08:01Po svemu sudeći, Juka sebi mnogo toga dozvoljava. Rudari za druge. Ako je to odluka trenera, onda je taj trener glup. Umjesto da razvijaju Juku i grade igru na njemu, napravili su od njega bauštelca. Ne kažem da može imati status Jokića, jer ne može se porediti sa njim, ali može biti bitna karika u ekipi, kao šo je to Jokić u svojoj.
Ne mozes gradit ekipu na covjeku koji nema nijedan "signature" potez odnosno akciju, koju ce zavrsavat konstantno u visokim procentima. Pored svega toga, ulazi cesto u probleme s greskama, koje su uglavnom nepotrebne. Osim sto sebe izbaci iz takta, izbaci i ritam ekipe, tj. unaprijed planirane rotacije.
Ona polusezona prije povrede i bubble su otprilike njegov maksimum. Odlicna treca opcija, koja moze pruzit solidne brojke na obje strane parketa, te koja moze rijesit i utakmicu/dvije u seriji, ako ga krene. Da ga se pogresno koristi, to se slazem, ali on svojom nekonstantnoscu ne pomaze nikako sam sebi i svojoj ulozi u ekipi.
Za ovo sto pojedinci sanjare o 20-12 treba popravit previse stvari, a mislim da on nije kapacitet za takvo nesto. S takvom sezonom bi bio legitimni All Star, a ne vjerujem da je i blizu takve konstante.
Mislim može on bolje brojke imati, upada mi u oči koliko on rijetko ima laganih poena kao i ostali centri, čak i OKC sinoć dosta akcija izvrtio za lagane poene na obruču, a on se dobro mora napatiti da bi došao do pozicije za šut.
Nurkic da je pametan imao bi prosjek 20/10 svaku noc ali jock, lakse 5 metara od kosa igrati.
𝕎𝕒𝕪 𝟚 𝕣𝕖𝕒𝕝 𝟜 𝕥𝕙𝕚𝕤 𝕗𝕒𝕜𝕖 𝕒$$ 𝕨𝕠𝕣𝕝𝕕
sljedecu ce Simons imati sut 12/20, i svi ce zaboraviti ove zadnje dvije partije i kako ih je kanalio. umjesto da mu u startu iskorijeni lose navike, Billups ga pusta da divlja. u isto vrijeme, i on i CJ su poceli paniciti nakon povratka Powella, zabrinuti za svoju kvotu lopti.....prosto receno, malo je tako nakaradnih petorki diljem lige, kao sto je ona Portlanda, sa tri sebicna beka od 193 cm, koji su pritom i kese u odbrani.
da sam neki lokalni novinar kojem je stalo do Blazersa, samo bi udarao po narativu da ova trojka ima low iq (ne bih se trudio da dodam ono kosarkaski), pa bi im mozda sujeta proradila da pokazu da nemaju nizak IQ i da im licna statistika nije najvazniji segment o kojem brinu.
da sam neki lokalni novinar kojem je stalo do Blazersa, samo bi udarao po narativu da ova trojka ima low iq (ne bih se trudio da dodam ono kosarkaski), pa bi im mozda sujeta proradila da pokazu da nemaju nizak IQ i da im licna statistika nije najvazniji segment o kojem brinu.
Jukina prirodna pozicija je reket zbog njegove sirove snage sa kojom može izdominirati mnoge. Ta sirova snaga se ne iskorištava i ne kristalizuje. Dijelom je sam kriv što ne radi na tom aspektu, a dijelom i treneri. Čak i ovakav, još uvijek sirov iako godine prolaze, mogao bi isporučivati 20 + poena po utakmici.AshburtonG je napisao/la: ↑01 feb 2022, 14:56Nema on ni pribliznu sansu da bude bitan u svojoj ekipi kao Jokic, jer je Portland napadacka ekipa, a Jusufu je napadacki arsenal manje-vise isti od prvog dana u NBA.Sarmica je napisao/la: ↑01 feb 2022, 08:01Po svemu sudeći, Juka sebi mnogo toga dozvoljava. Rudari za druge. Ako je to odluka trenera, onda je taj trener glup. Umjesto da razvijaju Juku i grade igru na njemu, napravili su od njega bauštelca. Ne kažem da može imati status Jokića, jer ne može se porediti sa njim, ali može biti bitna karika u ekipi, kao šo je to Jokić u svojoj.
Ne mozes gradit ekipu na covjeku koji nema nijedan "signature" potez odnosno akciju, koju ce zavrsavat konstantno u visokim procentima. Pored svega toga, ulazi cesto u probleme s greskama, koje su uglavnom nepotrebne. Osim sto sebe izbaci iz takta, izbaci i ritam ekipe, tj. unaprijed planirane rotacije.
Ona polusezona prije povrede i bubble su otprilike njegov maksimum. Odlicna treca opcija, koja moze pruzit solidne brojke na obje strane parketa, te koja moze rijesit i utakmicu/dvije u seriji, ako ga krene. Da ga se pogresno koristi, to se slazem, ali on svojom nekonstantnoscu ne pomaze nikako sam sebi i svojoj ulozi u ekipi.
Za ovo sto pojedinci sanjare o 20-12 treba popravit previse stvari, a mislim da on nije kapacitet za takvo nesto. S takvom sezonom bi bio legitimni All Star, a ne vjerujem da je i blizu takve konstante.
Najgore što čovjeka prolazi volja i da gleda i da komentarise.
Mislim dozvolis sebi da trckaras i zidas blokove nekim Simonsima i sličnim i da uzmes 5 šuteva po utakmici.
Ubit ce sam sebi vrijednost do kraja sezone.
Kao da gledam scenario trojac se ispucava, Juku potpisu za sitnu lovu a onda sa visokim pikom uzmu visokog. Juku sa ponovo smiješnim ugovorom šalju negdje u .... Za pikove.
Juku ponovo uzmu na šuplju kako dame, CJ i on su osnova za šampione svemira al eto nažalost za njega nema para dovoljno, al bit ce veća uloga u timu
Jusuf koliko mogu primjetiti je musliman e pa muslimana ne smije zmija dva puta iz iste rupe ujesti, pa nek se primi na prazna obećanja ko i svake sezone.
Dozvoljavam da njemu odgovara ova uloga rudara sa 5 šuteva po utakmici onda sve pet
Što se tiče rasprave Juka zna ne zna može biti 2-5 opcija, trt vrt, igrali su skoro čitav januar u odsustvu jednog od dvojice CJ Powell sa dva beka i vecim ovlastima Juki i vidjeli smo na šta je to ličilo. Sa rezervnom postavom je mnogo bolje izgledalo na oba kraja parketa.
Mislim dozvolis sebi da trckaras i zidas blokove nekim Simonsima i sličnim i da uzmes 5 šuteva po utakmici.
Ubit ce sam sebi vrijednost do kraja sezone.
Kao da gledam scenario trojac se ispucava, Juku potpisu za sitnu lovu a onda sa visokim pikom uzmu visokog. Juku sa ponovo smiješnim ugovorom šalju negdje u .... Za pikove.
Juku ponovo uzmu na šuplju kako dame, CJ i on su osnova za šampione svemira al eto nažalost za njega nema para dovoljno, al bit ce veća uloga u timu

Jusuf koliko mogu primjetiti je musliman e pa muslimana ne smije zmija dva puta iz iste rupe ujesti, pa nek se primi na prazna obećanja ko i svake sezone.
Dozvoljavam da njemu odgovara ova uloga rudara sa 5 šuteva po utakmici onda sve pet

Što se tiče rasprave Juka zna ne zna može biti 2-5 opcija, trt vrt, igrali su skoro čitav januar u odsustvu jednog od dvojice CJ Powell sa dva beka i vecim ovlastima Juki i vidjeli smo na šta je to ličilo. Sa rezervnom postavom je mnogo bolje izgledalo na oba kraja parketa.
Blazers' Nurkic says he wants to stay and believes he will
Jan. 28: Jusuf Nurkic has turned his season around, and he wants to remain in Portland. He's on a $12 million expiring contract, but he told The Athletic's Jason Quick that his gut tells him he won't be traded.
"Nothing is 100 percent, but I feel like for the team, and who I think I am as a player, there is no way I'm leaving [in a trade]," Nurkic said. "I don't see anything possible. Obviously, I want to be part of this organization as long as Dame [Lillard] is, and as long as we want to win. But if the team wants to go in a different direction, then I'm willing to do whatever they want to do."
Jan. 28: Jusuf Nurkic has turned his season around, and he wants to remain in Portland. He's on a $12 million expiring contract, but he told The Athletic's Jason Quick that his gut tells him he won't be traded.
"Nothing is 100 percent, but I feel like for the team, and who I think I am as a player, there is no way I'm leaving [in a trade]," Nurkic said. "I don't see anything possible. Obviously, I want to be part of this organization as long as Dame [Lillard] is, and as long as we want to win. But if the team wants to go in a different direction, then I'm willing to do whatever they want to do."
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Klasicna seljacka prica s kojom je vec odavno smorio.
Ovo gofno ghurabu treba banovati da ga se ne čita više.
Poduvaj ti ghurabi zajedno s ovim trolom ispod.

Meni je preko glave price kako je on tu za tim bez obzira na sve, kako ni ne pomislja da ide dok je Dame tu, kako ovo, kako ono. Kao da se radi o reprezentaciji za koju ga veze patriotizam od malih nogu, pa je eto spreman progutati mnoge stvari. Taj isti Dame zasluzuje postovanje samo ako ga i on Nurkicu pokaze, a u ovoj sezoni ga je ignorisao na svakoj utakmici. Isto vazi i za cijelu fransizu, koja ce svoje pravo lice pokazati kad bude dobio ponudu za novi ugovor. Nurkiceva seljacka prica otprilike zvuci ovako: Dajte mi ugovor samo da mogu da prezivim i stavite me na parket s Lillardom taman ne uzeo nijedan sut na utakmici - bit cu vam zahvalan do kraja zivota. Ako je toliko pi.cka, onda...
kruze price da vlada slab interes za nurkica
kao sto gledam, trziste ce odrediti njegov sljedeci ugovor, bas kao i ovaj trenutni, a to bi veoma lako moglo zavrsiti lose po nurkica
kao sto gledam, trziste ce odrediti njegov sljedeci ugovor, bas kao i ovaj trenutni, a to bi veoma lako moglo zavrsiti lose po nurkica
Nurk, Simons i Watford na Day to Day for Lakers večeras, znači da bi mogli ići u trade, jer niko od njih nije bio povrijeđen.
Za Nurka mogu nešto dobiti sada, jer čovjek koji ima 14/11 DD ove sezone je sigurno jako poželjan. Nurk je na ljeto slobodan, a menađer mu je dobar tako da se ne sekiraš đaba.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.