AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 02 jul 2022, 00:56

Imati ofanzivnog veznjaka i Kessija na mjestu desetke je nebo i zemlja, ne pravite se glupi.

Ako dođe Ziyech, onda Dybala otpada (ako je uopšte ikad i bio ideja, ovo mi liči na nategnutu medijsku clickbait strategiju), jasno kao dan. Postaviti njih dvojicu uz Lea bi bilo taktičko samoubistvo, ne samo zbog defanzivne neozbiljnosti već i zbog presinga na zadnju liniju, što je nešto što Pioli stalno prakticira i na čemu se temelji ofanzivna igra.

Za poziciju desetke postoje dvije solucije, ili De Katelere (ili igrač sličan njegovom profilu) ili već postojeći igrač iz rostera tj. Adli.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jul 2022, 01:05

Izvini :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 jul 2022, 01:11

Prihvatam ispriku, ne nervirajte me više. :mrgreen:

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 jul 2022, 01:46

Tis rope bas uporan i dosadan, tebi niko ne pase neg samo neke tvoje zamisli, eto Adli pase provjeren igrac nema sta, pun iskustva i trofeja, isto kao i CDK

Jednostavno nekad moras prihvatiti i druga misljenja, a ne samo furati svoje

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 jul 2022, 02:04

Pa ko kaže da ne prihvatam druga mišljenja? Samo diskutujemo i izlažemo svoje stavove, uopšte se ne moramo slagati. :kafa:

Džabe mu što je provjeren (iako je ostao nedorečeni vječni talent) kad se po meni ne uklapa u ovu formaciju, a pogotovo ne pored Ziyecha.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 02 jul 2022, 03:26

ronaldo99 je napisao/la:
02 jul 2022, 01:46
Tis rope bas uporan i dosadan, tebi niko ne pase neg samo neke tvoje zamisli, eto Adli pase provjeren igrac nema sta, pun iskustva i trofeja, isto kao i CDK
Ziyech i Dybala su vec isfurani igraci. CDK ima iskustva u LP a ima i trofeja. Ni Kalulu nije bio provjeren cak ni blizu toga da igra u La Ligue ali se ispostavilo da je dobar posao.

Uostalom upravu je rope kad kaze da nece igrati odbranu jos uz to Ziyech je odvratan karakter.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 02 jul 2022, 09:28

E jbg Rope, koliko puta si recimo gledao CDK i Adlija, daj odvadi malo i ti niko ti ne godi :D

Ja bi bio i vise nego sretan sa Leaom Dybalom i Zyjechom iza Girouda ili Origija :D Pa necemo se valjda braniti sa 11 igraca pa da se uvijek trazi neko ko je bolji defanzivno. Dosta Bennacer i Tonali koji su ispred bedema.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 jul 2022, 09:50

meepo je napisao/la:
02 jul 2022, 03:26
ronaldo99 je napisao/la:
02 jul 2022, 01:46
Ziyech i Dybala su vec isfurani igraci. CDK ima iskustva u LP a ima i trofeja. Ni Kalulu nije bio provjeren cak ni blizu toga da igra u La Ligue ali se ispostavilo da je dobar posao.

Uostalom upravu je rope kad kaze da nece igrati odbranu jos uz to Ziyech je odvratan karakter.
To prijatelju sto ti igras FM pa on bude tamo dobar i izdominira ne mora znaciti da ce tako biti i u stvarnosti da pa se tvrdi da je CDK bolja opcija od Dybala, stvarno mi to nije jasno

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 02 jul 2022, 10:48

ronaldo99 je napisao/la:
02 jul 2022, 09:50
To prijatelju sto ti igras FM pa on bude tamo dobar i izdominira ne mora znaciti da ce tako biti i u stvarnosti da pa se tvrdi da je CDK bolja opcija od Dybala, stvarno mi to nije jasno
Ma ne igram ti ja FM vec 10 godina. CDK jeste bolja opcija , ali ne i bolji igrac od Dybale trenutno. Bolja opcija u smislu :

Moze odigrati 30-35 utakmica u sezoni dok ce Dybala biti ozlijedjen i van stroja pola sezone.
Mladji je (21 godina vs 29)
Manja plata (1.5 miliona vs 6 miliona)
Mozes ga prodati u buducnosti (Dybala lagano ulazi u 30-e i nece sigurno praviti neke velike transfere do kraja karijere)
Zeljan dokazivanja

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 02 jul 2022, 10:58

Eh ovo zeljan dokazivanja je najbitnije. Potrebni su nam igraci koji dosta trce i hoce odgovoriti na takticke zamisli trenera i u tom smislu svakako ds je recimo CDK bolja opcija od Dybale.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 02 jul 2022, 11:52

Nista onda gurnuti Maldinija mladjeg na 10-ku i tamam. Mlad je, nije sklon povredama isporucit ce gotovo sve utakmice u sezoni. plata k'o kikiriki, i na to sve mozes ga prodati ako se pokaze. Blago nama.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 02 jul 2022, 12:44

milanist je napisao/la:
02 jul 2022, 11:52
Nista onda gurnuti Maldinija mladjeg na 10-ku i tamam. Mlad je, nije sklon povredama isporucit ce gotovo sve utakmice u sezoni. plata k'o kikiriki, i na to sve mozes ga prodati ako se pokaze. Blago nama.
Pa i ne bas. Ne kosta CDK dzaba 30 miliona po transfermarktu uzima se niz parametara. Recimo CDK je u LP odigrao 16 utakmica , odnosno 1000 minuta, i ima 2 gola i 3 asistencije. Osim toga moze pokriti dosta pozicija u napadu a njegova visina Milanu daje jos vise mogucnosti sto se tice prekida. Generalno CDK bi bio super deal. U Belgiji ga porede sa KDB i puno se ocekuje od njega , a znamo kakav je bazen talenata zadnjih 10-ak godina bila Belgija.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 jul 2022, 14:30

Pa ovdje čim kažeš nešto protiv Dybale, odmah se ide iz krajnosti u krajnost "eto neka ti je bolji Kessie/Maldini/Krunić/pizdamaterina", kao da ne postoji ništa između. Niđe veze. :zzz:

S tim da ja i nisam nužno protiv Dybale, ali u kombinaciji sa Leom i Ziyechom (kojeg je u ovom momentu vrlo realno očekivati u Milanu) je jedno veliko NE jer bi to bila užasno loše balansirana ekipa. Nije stvar ni u kvalitetu već što su u tom slučaju igrači poput Katelerea taktički daleko bolji fit za Milan i Piolijeve zamisli.

A kad se već dotičemo njega, on bi mi bio daleko uzbudljiviji transfer nego Dybala. Mlad i talentovan igrač sa velikim plafonom i prostorom za napredak.

FORZA MILAN !

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 02 jul 2022, 14:53

Ma ne mirisem ni Dybalu ni Ziyecha.

Vise bih volio da dodju Ziyech i CDK, nego Dybala i Ziyech :mrgreen:

Spominje se i dalje Lang kao i Danilo iz Palmeirasa za kojeg kazu da je veliki talent.

Maldini ce imati vece ovlasti, koje ce znaciti da za budzet koji ima na raspolaganju moze kupiti koga hoće bez da mora CEO ili vlasnik odobriti :mrgreen:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 02 jul 2022, 18:02

Kad nam na kraju samo ostanemo na Brahimu, Salami i električaru, dozivat' ćemo mi sve te gore nabrojane :P
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 02 jul 2022, 19:43

Ma nije to Rope kako kazes cim se kaze nesto prorov Dibale, sto sr mene tice yebat ga, ali kazem da bi nam godio na mjestu 10, i da ne mora striktno biti neki razbijac kao sto trazite, zato sam i naveo Kessiea kao primjer. Kad je on igrao 10 opet nije godilo.
Meni licno bi bilo super da su naprijed Leao Dibala i Zyjech recimo. Nek neko zna i igrati a ne sve same drvosjece da su.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 03 jul 2022, 01:20

Mercato po mom subjektivnom ukusu.

Ziyech
De Ketelaere
Sanches
Marcelo

+ još 1 napadač, recimo Belotti za dž. Ibrahimović će svakako igrati 10ak tekmi, Olivier također nije u cvijetu mladosti pa nam ostaje samo Origi a koji također može pokriti desnu stranu napada tako da nekada može igrati i sa gore navedenim a Ziyech odmarati, samo da ne gledam električara i bezmozgovića na toj desnoj strani :D

Znači malo stvarne love, samo ugovore ispoštovati a dobijemo faktički sve što nam zaista treba.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 jul 2022, 19:36

Osijedih cekajuci HERE WE GO.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 04 jul 2022, 14:01

slika

Ako ništa, bar će odraditi pripreme sa ekipom. Ubrzo će i pripremne utakmice, pa ćemo vidjeti koliko može ovaj čupo. :)
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 jul 2022, 14:28

Dobar čupo, volim ovako profinjene i elegantne igrače sa loptom. :mrgreen:

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.