FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Valencia
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Valencia » 10 feb 2011, 18:15

Stefan Effenberg je napisao/la:A vidiš, nisam htio ovo napisati a sad ću morati.

1. Nabroji 5 stopera do 21. godine koji su bolji od Badstubera a da si ih gledao. Neću da kažem 10 jer bi to bilo previše za tebe. Nabroji što Badstuber nema da postane više od prosječnog igrača. Jedino di si u pravu jest kad kažeš da je obrana najslabiji dio, što je svakako istina kolega.

Nisi mi naveo apsolutno nikakve argumente koji dokazuju prosječnost ovog igrača. Moraš napisati što drugi nemaju a što on ima. Uspoređujući ga s drugim igračima je samo pokušaj da dokažeš da je, po tvojem mišljenju, Badstuber lošiji igrač od gore spomenutih. To ne prolazi. Ako već uspoređuješ onda napiši koje su to prednosti nekog igrača a koje su mu mane.

Nisi shvatio poantu. Da li su svi ti igrači u 21.godini života bili bolji od Badstubera???

Kako care pojma nemaš. Eto za tvoju informaciju, mnogo tih igrača je igralo u svojim klubovima od malena i od 20. godine svog života su bili stoperi u prvoj momčadi.

:"samo sto u ozbiljnim klubovima ti igraci ne igraju u vaznim mecevima dok u potpunosti ne sazriju".

Da imaš sliku što su momci radili sa 21,22 godine:
Terry- sa 21 godinom odigrao 32 utakmice kao standardan igrač Čelzija. Ali ti valjda misliš da Premiership nije dovoljno jaka liga gdje naravno nema važnih mečeva....
Agger- vjerojatno je bio premlad da bi donio naslov Liverpoolu u finalu 2007. Slažem se, ali je igrao u finalu, što za tebe nije ozbiljan pokazatelj stvari. Imao je tada samo 22 godine.
Puyol- nije igrao važne mečeve u mladosti....sigurno.....Osim što je odigrao 8 utakmica Lige prvaka u sezoni 99-00...Vjerojatno Barcelona nije ozbiljan klub...A on verovatno nije bio dovoljno dobar pa ga ipak forsirali.
Gerard Pique-ti misliš da finale Lige prvaka nije dovoljno dobar pokazatelj? E pa onda šta reći. Sa 22.godine zaustavio Manchester.

Eto, ovo su ti argumenti (dokazi, činjenice, tvrdnje). Ta ti teorija već pada u vodu. Razmisli što pišeš, nemoj biti kao ja u prošlim postovima. :) :) :) :) :)

Sad ćeš napisat da se oni ( ovi igrači koje sam naveo ) trenutno ne mogu usporedit. Razmisli prije nego to napišeš ili nešto kao oni su morali igrati jer nije bilo drugih igrača.

Isto tako, igrači koje si naveo: Toure, Lescott, Raul Albiol, Hummels, Subotic, Vermaelen: za mene sigurno nisu ništa bolji od Badstubera. U najmanju ruku su podjednake kvalitete, nema teorije da su bolji.

Još nešto, kada ti tvrdiš da je jedan Raul Albiol bolji od Badstubera onda stvarno ne znam šta bi čovjek trebao na to reći. Ili da je Subotic bolji od Badstubera. Ili Geromel.
Ako su oni bolji od Badstubera ja onda gledam neke druge utakmice na TV-u ili možda neke druge igrače. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ;) ;) ;) ;) ;)

Spomenuo si neiskustvo. To je ono u čemu se slažemo kao i da treba još jedan odličan stoper kao što je Badstuber. Tu si u pravu.

Također u tvojem postu je vidljivo da govoriš ono kao da je baba muško zvala bi se duško.....

Nema toga. Kao što torrenteS veli: postoji dobar ili loš.
Kakvi ti argumenti trebaju? Je l' dovoljno napisati da odbrana Bajerna igra ocajno u ovoj sezoni, da su im mnoge (znatno slabije) ekipe uspjele postici pogodak, iako su u (skoro) svakoj utakmici imali nadmoc na sredini terena!? Gled'o sam Bajern 5-6 puta ove godine i nisam primjetio da Stuber odskace kvalitetom od Timoscuka ( :mrgreen: :lol: ) i Brena (Bujtena ne racunam, on je 'kljast' :mrgreen: ). Prosjecan igrac, nit' smrdi nit' mirse. Ne mogu reci da je u nekom segmentu igre dobar, niti da je los. Da bi bio 'nosioc' Bajernove odbrane, mora biti u svakom pogledu odlican odbrambeni igrac. Robert Kovac je u najboljim danima bio u svakom pogledu (skok igra, duel igra, citanje igre, samopouzdanje, smirenost,...) bolji igrac nego sto je sada Batsuber. Linke i Kufur su takodjer u najboljim danima bili bolji od Bastubera. Poenta ovih recenica je da moras imat jako dobre odbrambene igrace ako zelis osvajati titule. Batstuber to nije, a o ostalim odbrambenim igracima da ne govorim. (Da mi ne bi kao nekakav dokaz navodio proslu sezonu, da odmah napisem da je Stuber prosle godine igr'o lijevog beka, sto nije njegove prirodna pozicija,.. Hoakim Lev je to uvidio i brzo ga preselio na klupu, jer na beku nije dobar, a na stoperu je im'o bolje igrace.)

Mnogi od navedenih nisu bili znacajno bolji od njega kada su bili u ranim dvadesetim. Al' oni su iz godine u godinu strahovito napredovali i postali izuzetno dobri odbrambeni igraci. Niko ne moze garantovati da ce Batsuber nekada doci na njihov nivo, kao sto niko ne moze garantovati da nikada nece biti (izuzetno) dobar odbrambeni igrac. Poenta moje price je da Bajern u ovom trenutku treba ekstra kvalitetnog odbrambenog igraca, uz kojeg bi (za sada) prosjecni Stuber mog'o dodatno napredovati (ako kod njega ima prostora za napredak),.. Ovo sto sada pokazuje nije dovoljno da Bajern ostvari svoje ambicije u prvenstvu i LP. Ponavljam, nemam utisak da je on sada bolji odbrambeni igrac od Timoscuka i Brena. Bajernu treba jedan vrhunski odbrambeni igrac, a drugu rupu bi popunjavali Stuber, Timoscuk i Breno.

Teri - Celzi tada nije bio ni izbliza mocan kao sto je sada. I pored toga, Dzon je tada pruz'o znatno bolje partije nego Batstuber sada.
Ager - Ager je pored sebe im'o Karagera. Koga ima Batstuber :mrgreen: :lol: !??
Pujol - Pujol je pored sebe im'o Franka de Bura, koga ima Batstuber :mrgreen: :lol: !??
Pike - On je pored sebe im'o prekaljenog Pujola, koga ima Batstuber :mrgreen: :lol: !?
(Uz to, Mancester je zaustavio Barsin srednji red, nisu uspjeli doci do Pikea i Pujola :mrgreen: )

Nema nista protiv (to svakako :mrgreen: ) da Batstuber igra u prvoj postavi, ali nije dobro da mu kolega bude prosjecan kao i on ili jos gori od njega. To je propast. Napis'o sam kako Evans odigra dobro kada je pored njega Rio, al' pliva u plicaku kada mu drustvo prave Braun ili Osea. To je poenta. Batstuber (trenutno) nije dovoljno dobar da bude glavni igrac Bajernove odbrane.

Raul Albiol je u Valensii bio neprelazan, sto ga je i dovelo u Real. Sta mislis koliko bi Real izdvojio za Batstubera u ovom trenutku ( :mrgreen: :lol: )!?? Druga je stvar sto Real ima dva bolja odbrambena igraca u timu (Pepe i Karvaljo), pa Albiol mora sjediti na klupi. Da su ova tri igraca kojim slucajem u Bajernu, Stuber bi sada nastup'o za rezervni tim Bajerna. Ture i Leskot su se dokazali u Arsenalu i Evertonu, igrali na vrhunskom nivou, sto ih je na kraju dovelo u prebogati Siti. Druga je stvar sto je Siti kanta od ekipe, bez ikakve koncepcije, pa ko god zaigra izgleda 5 puta gore nego da igra u nekom profilisanom klubu. Humles i Subotic ovu sezonu igraju savrseno dobro,.. Humels nagovjestava vrhunsku karijeru, djeluje impozantno na terenu. Za razliku od njih, mene Batstuber jos nikako nije odusevio. Miler me je odusevio, ali Stuber nije. Bajern je veliki klub i po meni mora imat makar jednog odbrambenog igraca klase Terija, Vidica, Karagera, Lusia, Kielinia, Neste, Karvalja, Pujola (primjeti da nabrajam sve velike ekipe, a te velike ekipe imaju najmanje dva vrhunska odbrambena igraca, igraca svjetske klase),... Ako vec ne moze dovesti igraca top klase, onda moze nekog igraca druge klase (Bruno Alves, Aleks, Ivanovic, Skrtel, Ager, Humels, Subotic,...),...
Mozda u komunizmu :mrgreen: . Svijet nije crno-bijel, mnogo je sareniji nego sto mislis. Isto tako postoje fenomenalni, odlicni, dobri, srednje dobri, prosjecni, losi,... igraci :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 feb 2011, 18:15

melanholicar je napisao/la:Ne znam što sam ubjedjenja da bi se Bayern ove sezone mogao pravo obrukat,kad kažem obrukat tu prije svega mislim da bi na kraju mogli da izgube i mjesto broj 3.
Brukas se ti konstantno, nemoj za dobro svih nas ovdje.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 10 feb 2011, 18:17

ne pada mi na pamet upustati se u ´diskusije´ sa kojekakvom balavurdijom koja je kliknula par puta na neku stranicu i misli da je pokupila svu pamet svijeta.
cvrsto sam ubijedjen da ce moderator koji moderiraju ovaj podforum reagovati i ocistiti ovu temu od truhleza s kojim nas terorizira ovaj balavac.
isakovich je napisao/la:ako je neko sinoc gledao utakmicu njemacka vs. Itlija (žaba) mogao se je uvjeriti kako je njemacka odbrana odlicno igrala dok je holger badstuber bio u igri nisu moglu prici golu,,ali cim je usao humels odma su dobili gol i propustili pobjediti Žabare nakon 16 god. cini mi se...lijep pozz najboljim navijacima i forumasima na svijetu
lijep pozdrav i tebi, navijacu njemackog giganta i rekordmeister-a 8-)
lov je jos jednom dokazao da je ocajan trener, barem sto se mene tice.
inace, navijao sam da u odbrani zaigraju hummi--badstuber, bayernova djeca.
ali, ali, glupko ostavlja mertea koji je dosao istraumatiziran onim sto se desava u bremenu.
naravno da se to stanje preslikalo i na teren pa je merte odigrao daleko ispod ocekivanog ispadajuci i gubeci duele.
cak je skrivio i penal kojeg coravi sudac nije svirao.
sve u svemu, pred njima je svijetla buducnost i oni ce biti njemacki bedem iako je hovedes za klasu ispred humija, barem po meni.
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 10 feb 2011, 18:28

Valencia je napisao/la:Mozda u komunizmu :mrgreen: . Svijet nije crno-bijel, mnogo je sareniji nego sto mislis. Isto tako postoje fenomenalni, odlicni, dobri, srednje dobri, prosjecni, losi,... igraci
koji bukvalac :roll:
momcino, dzaba se sramotis, jer o fudbalu znas k´o prosjecna mahalkusa koja zivi od cula-kazala.
ja stvarno ne znam jesi l´ dobar doktor, vrijedan fizicki radnik, marljiv ucenik..., al´ sto se tice fudbala, tu si liliputanac.
el ima ko zivi???

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 10 feb 2011, 18:31

Centre forward je napisao/la:
melanholicar je napisao/la:Ne znam što sam ubjedjenja da bi se Bayern ove sezone mogao pravo obrukat,kad kažem obrukat tu prije svega mislim da bi na kraju mogli da izgube i mjesto broj 3.
Brukas se ti konstantno, nemoj za dobro svih nas ovdje.
365 postova :o
yebo je maaaajku singerici :lol:
el ima ko zivi???

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 18:33

Borussia nema konkurencije ove godine samim time i Bundesliga je nezanimljivija u rezultatskom smislu, jer jbš ti i suficite ako nema konkurencije!
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 10 feb 2011, 18:33

torrenteS je napisao/la:nemam vremena, al obecavam i'll be back :twisted: :lol:
Za Lahm si me iznenadio i to jako. Ne mogu da vjerujem da momak ima samo 59% dobivenih duela! Očekivao sam barem 65-70 posto.
pa ni ovo nije malo, niposto. recimo da u odbrani ima i 70 posto.

ako cemo o yebenoj statistici onda vrijedi pogledati i ovoo ;)
badtruba
http://www.bundesliga.de/de/liga/clubs/ ... /index.php
vs.
humi(heej, hvale se nasim igracem koji ce se vratiti u bayern :lol:)
http://www.bundesliga.de/de/liga/clubs/ ... /index.php

jos ak u obz. uzmemo to u kojim usl. igra dor. a u kojim bayern, onda je sve jasno ;)
Sta se prepirete sa njim,neka uziva ove sezone koliko moze,pa neka suti opet sljedecih 9-10 ha ya :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 feb 2011, 18:51

torrenteS je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Mozda u komunizmu :mrgreen: . Svijet nije crno-bijel, mnogo je sareniji nego sto mislis. Isto tako postoje fenomenalni, odlicni, dobri, srednje dobri, prosjecni, losi,... igraci
koji bukvalac :roll:
momcino, dzaba se sramotis, jer o fudbalu znas k´o prosjecna mahalkusa koja zivi od cula-kazala.
ja stvarno ne znam jesi l´ dobar doktor, vrijedan fizicki radnik, marljiv ucenik..., al´ sto se tice fudbala, tu si liliputanac.
Vaaaoooo, al' me ovaj zavrti pa doceka na aperkat :mrgreen: :lol: . Ne znam gdje se nalazim nakon ovako dubokoumnog komentara, mozak mi je pomutio :mrgreen: :lol: .

Niko me nikad nije ovako procjenio,... Daj jos neku procjenu, dobro ti ide :roll: :o .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 10 feb 2011, 18:58

Valencia je napisao/la:Niko me nikad nije ovako procjenio
vjerujem ;) to mi je fah 8-)
el ima ko zivi???

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 feb 2011, 19:13

torrenteS je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Niko me nikad nije ovako procjenio
vjerujem ;) to mi je fah 8-)
Hvala momce. Impresionirala me je tvoja inteligencija :D . Nastavi prenositi svoje visokotrazeno i visokocijenjeno znanje, koje je vise nego potrebno pojedinim balavcima i liliputancima na ovom forumu :D :lol: .

Bas se slatko nasmija, malo mi popravi ovaj turoban dan,..

Ima zivopisni likova na ovom forumu sto jes' jes' :mrgreen: .

Oprostite citaoci, mor'o sam malo procaskati (na visem intelektualnom nivou) sa nasim Sejom :mrgreen: :lol: . Ovdje zavrsavam, obecavam :) .

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 10 feb 2011, 19:31

Valencia je napisao/la:Nastavi prenositi svoje visokotrazeno i visokocijenjeno znanje, koje je vise nego potrebno pojedinim balavcima i liliputancima na ovom forumu
potrebno, itekako potrebno, samo sto ce pojedinci prije zapaliti i rodjenu kucu nego se odreci predrasuda ;)
kako no bi :? metar u..., nego centimetr :?
Valencia je napisao/la:na visem intelektualnom nivou
popeo si se na hoklicu, ili :?
el ima ko zivi???

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 feb 2011, 19:52

halo ba torrents valencia dajte nemoj te vrijedjat jedan drugog, to vec polahko izmice kontroli, ovdje smo svi da diskutujemo i dopunjavamo se informacijama , nemoj te tog ba pretjerat ce te, pogotov torrents prvi pocinjes da kajlas skrati malo jezik ili u ovom slucaju tastaturu :D ... Hebo vise i Badstudlu i hummels i sve ih hebat im mamu ba oni millione u dzep i jos se medju sobno druze a mi se raspravljamo radi takvih dajte polako ba vrijeme je pred nama sve ce se pokazat .... puske dole i mir sad hebo svadju i vrijedjanje ne pretjerujte svi mi sto sta znamo ovdje o fudbalu i to se vidi al nije vrijedno da se vrijedjamo izmedju se samo opusteno i relax bez vrijedanja ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 feb 2011, 19:54

Nego torents sta bi usuti se ti meni kad ti ja da crno na bijelo da je hummy zadnje 2 sezone bolji od tvog holgera ? sta velis na to :D .... :mrgreen:
BvB Echte Liebe !!!

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 10 feb 2011, 20:15

iskren si momak pa cu se potruditi da da ovu misao zapakujem i serviram tako da se ne naljutis ;)
dakle, zeleno je da zelenije ne moze biti ako mislis da si mi nesto dokaz´o servirajuci neki link na kojem se moze procitati njjjesta.
vjerujes da je humi bolji od badst. i to je za mene ok, sve dok ne pocnes nametati svoje misljenje gnjaveci ostale forumashe. nemojte misliti da cu se ja upustati u neke diskusije i raspravljati o nekim glupostima, nije moj nivo.
sto se mene tice, vi slobodno mozete nastaviti ako vjerujete u onu st. ;) ´stotinu puta izgovorena laz postaje istinom´.
el ima ko zivi???

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 feb 2011, 20:22

Ja ne želim nikog vrijeđat.

Činjenica je da si ti, @Damir_BvB, mene uvrijedio napisavši pogrešno moj nick, naravno ne bi bilo problema da nije namjerno.

Ko tu koga onda vrijeđa?

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 feb 2011, 20:23

torrenteS je napisao/la:iskren si momak pa cu se potruditi da da ovu misao zapakujem i serviram tako da se ne naljutis ;)
dakle, zeleno je da zelenije ne moze biti ako mislis da si mi nesto dokaz´o servirajuci neki link na kojem se moze procitati njjjesta.
vjerujes da je humi bolji od badst. i to je za mene ok, sve dok ne pocnes nametati svoje misljenje gnjaveci ostale forumashe. nemojte misliti da cu se ja upustati u neke diskusije i raspravljati o nekim glupostima, nije moj nivo.
sto se mene tice, vi slobodno mozete nastaviti ako vjerujete u onu st. ;) ´stotinu puta izgovorena laz postaje istinom´.
Eh tu sam te cekao, s tobom covjek jednostavno ne moze lijepo, jel vidis kako ti ljudima upakujes da su il glupi il zeleni, dalje kazes ja zelen radi linka, pa sto ti onda prvi postavi link sta je to jbg sta si onda ti druze sam sebi skaces u stomak najgore je kad se neko praFi pametan i sam sebe dize i govori spominje neke nivoe, prepusti to drugima ;), ovako ispadas bezze bgm ... da ne bih koristio neke rijeci koje ce te povrijedit dovoljno je da ti kazem bezze ispadas ;) ... sretno i malo razmisli o ovome ...
BvB Echte Liebe !!!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 10 feb 2011, 20:24

Damir_BvB je napisao/la:
torrenteS je napisao/la:iskren si momak pa cu se potruditi da da ovu misao zapakujem i serviram tako da se ne naljutis ;)
Eh tu sam te cekao, s tobom covjek jednostavno ne moze lijepo, jel vidis kako ti ljudima upakujes da su il glupi il zeleni, dalje kazes ja zelen radi linka, pa sto ti onda prvi postavi link sta je to jbg sta si onda ti druze sam sebi skaces u stomak najgore je kad se neko praFi pametan i sam sebe dize i govori spominje neke nivoe, prepusti to drugima ;), ovako ispadas bezze bgm ... da ne bih koristio neke rijeci koje ce te povrijedit dovoljno je da ti kazem bezze ispadas ;) ... sretno i malo razmisli o ovome ...
http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=70&t=751
Samo prosetaj do ove teme.:)

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 10 feb 2011, 20:25

ok... :)
sretno...
el ima ko zivi???

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 feb 2011, 20:26

Stefan Effenberg je napisao/la:Ja ne želim nikog vrijeđat.

Činjenica je da si ti, @Damir_BvB, mene uvrijedio napisavši pogrešno moj nick, naravno ne bi bilo problema da nije namjerno.

Ko tu koga onda vrijeđa?
E drug moj vjeruj mi nista protiv tebe nit na tvoj racun to nije bilo al najiskrenije to se samo odnosi na igraca znamo vec kojeg der tiger affenberg to sam cuo da su ga tako neki zezali pa je radi tog , i nemoj mislit da ga smatram losim na protiv za mene je to igrac kojeg danas dan niko nije naslijedio u bayernu i takav vam treba ... Effe je majstor veliki bio, i nemoj se ljutit kazem ti samo sala na osnovu njegovog prezimena ...
BvB Echte Liebe !!!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 feb 2011, 21:46

Valencia je napisao/la:Kakvi ti argumenti trebaju? Je l' dovoljno napisati da odbrana Bajerna igra ocajno u ovoj sezoni, da su im mnoge (znatno slabije) ekipe uspjele postici pogodak, iako su u (skoro) svakoj utakmici imali nadmoc na sredini terena!? Gled'o sam Bajern 5-6 puta ove godine i nisam primjetio da Stuber odskace kvalitetom od Timoscuka ( :mrgreen: :lol: ) i Brena (Bujtena ne racunam, on je 'kljast' :mrgreen: ). Prosjecan igrac, nit' smrdi nit' mirse. Ne mogu reci da je u nekom segmentu igre dobar, niti da je los. Da bi bio 'nosioc' Bajernove odbrane, mora biti u svakom pogledu odlican odbrambeni igrac. Robert Kovac je u najboljim danima bio u svakom pogledu (skok igra, duel igra, citanje igre, samopouzdanje, smirenost,...) bolji igrac nego sto je sada Batsuber. Linke i Kufur su takodjer u najboljim danima bili bolji od Bastubera. Poenta ovih recenica je da moras imat jako dobre odbrambene igrace ako zelis osvajati titule. Batstuber to nije, a o ostalim odbrambenim igracima da ne govorim. (Da mi ne bi kao nekakav dokaz navodio proslu sezonu, da odmah napisem da je Stuber prosle godine igr'o lijevog beka, sto nije njegove prirodna pozicija,.. Hoakim Lev je to uvidio i brzo ga preselio na klupu, jer na beku nije dobar, a na stoperu je im'o bolje igrace.)

Mnogi od navedenih nisu bili znacajno bolji od njega kada su bili u ranim dvadesetim. Al' oni su iz godine u godinu strahovito napredovali i postali izuzetno dobri odbrambeni igraci. Niko ne moze garantovati da ce Batsuber nekada doci na njihov nivo, kao sto niko ne moze garantovati da nikada nece biti (izuzetno) dobar odbrambeni igrac. Poenta moje price je da Bajern u ovom trenutku treba ekstra kvalitetnog odbrambenog igraca, uz kojeg bi (za sada) prosjecni Stuber mog'o dodatno napredovati (ako kod njega ima prostora za napredak),.. Ovo sto sada pokazuje nije dovoljno da Bajern ostvari svoje ambicije u prvenstvu i LP. Ponavljam, nemam utisak da je on sada bolji odbrambeni igrac od Timoscuka i Brena. Bajernu treba jedan vrhunski odbrambeni igrac, a drugu rupu bi popunjavali Stuber, Timoscuk i Breno.

Teri - Celzi tada nije bio ni izbliza mocan kao sto je sada. I pored toga, Dzon je tada pruz'o znatno bolje partije nego Batstuber sada.
Ager - Ager je pored sebe im'o Karagera. Koga ima Batstuber :mrgreen: :lol: !??
Pujol - Pujol je pored sebe im'o Franka de Bura, koga ima Batstuber :mrgreen: :lol: !??
Pike - On je pored sebe im'o prekaljenog Pujola, koga ima Batstuber :mrgreen: :lol: !?
(Uz to, Mancester je zaustavio Barsin srednji red, nisu uspjeli doci do Pikea i Pujola :mrgreen: )

Nema nista protiv (to svakako :mrgreen: ) da Batstuber igra u prvoj postavi, ali nije dobro da mu kolega bude prosjecan kao i on ili jos gori od njega. To je propast. Napis'o sam kako Evans odigra dobro kada je pored njega Rio, al' pliva u plicaku kada mu drustvo prave Braun ili Osea. To je poenta. Batstuber (trenutno) nije dovoljno dobar da bude glavni igrac Bajernove odbrane.

Raul Albiol je u Valensii bio neprelazan, sto ga je i dovelo u Real. Sta mislis koliko bi Real izdvojio za Batstubera u ovom trenutku ( :mrgreen: :lol: )!?? Druga je stvar sto Real ima dva bolja odbrambena igraca u timu (Pepe i Karvaljo), pa Albiol mora sjediti na klupi. Da su ova tri igraca kojim slucajem u Bajernu, Stuber bi sada nastup'o za rezervni tim Bajerna. Ture i Leskot su se dokazali u Arsenalu i Evertonu, igrali na vrhunskom nivou, sto ih je na kraju dovelo u prebogati Siti. Druga je stvar sto je Siti kanta od ekipe, bez ikakve koncepcije, pa ko god zaigra izgleda 5 puta gore nego da igra u nekom profilisanom klubu. Humles i Subotic ovu sezonu igraju savrseno dobro,.. Humels nagovjestava vrhunsku karijeru, djeluje impozantno na terenu. Za razliku od njih, mene Batstuber jos nikako nije odusevio. Miler me je odusevio, ali Stuber nije. Bajern je veliki klub i po meni mora imat makar jednog odbrambenog igraca klase Terija, Vidica, Karagera, Lusia, Kielinia, Neste, Karvalja, Pujola (primjeti da nabrajam sve velike ekipe, a te velike ekipe imaju najmanje dva vrhunska odbrambena igraca, igraca svjetske klase),... Ako vec ne moze dovesti igraca top klase, onda moze nekog igraca druge klase (Bruno Alves, Aleks, Ivanovic, Skrtel, Ager, Humels, Subotic,...),...

Mozda u komunizmu :mrgreen: . Svijet nije crno-bijel, mnogo je sareniji nego sto mislis. Isto tako postoje fenomenalni, odlicni, dobri, srednje dobri, prosjecni, losi,... igraci :mrgreen: .

Ti si gledo Bayern 5-6 puta i misliš da možeš meni soliti pamet ko kako igra? I na osnovu dvije loše utakmice ti procjenjuješ igrača??? I dolaziš ovam PROVOCIRATI???

Rekao sam ti pročitaj prvo još jednom svoj prvi post, zatim moj i onda daj suvisli odgovor.

A ne što tu bubaš napamet neke stvari o kojima pojma nemaš.

Jer očito po mojem mišljenju - ili mene zezaš ili nemaš pojma o nogometu. Nema trećeg.

Ti si se našao da mi soliš pamet a nisi nijedan pametan i razuman argument protiv Badstubera naveo???

:"Ne mogu reci da je u nekom segmentu igre dobar, niti da je los".

Pa normalno kad si gledao 5 utakmica Bayerna i onda praviš zaključak. Ne raspravljaj o nečem o čemu pojma nemaš.

Tvoj argument: "Da bi bio 'nosioc' Bajernove odbrane, mora biti u svakom pogledu odlican odbrambeni igrac. Robert Kovac je u najboljim danima bio u svakom pogledu (skok igra, duel igra, citanje igre, samopouzdanje, smirenost,...) bolji igrac nego sto je sada Batsuber. Linke i Kufur su takodjer u najboljim danima bili bolji od Bastubera".

I to je tebi argument??? Pa ti čitaš uopće šta pišeš?? Ti si uopće pročitao moj post? Jesi li shvatio što sam želio reći??

Očito je da nisi.

Ti spominješ ovu trojicu u najboljim godinama i onda ih ideš uspoređivati s Badstuberom koji ima 21. godinu i njegovo vrijeme tek dolazi??? Jetzt muss ich lachen! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Još jednom. Nabroji mi 5 igrača do 21. godine koji su bolji igrači od Badstubera.

Ne možeš??? Potrudi se malo. Sigurno si nekoga gledao. Sigurno ti je neko zapao za oči. Ali shvati jedno, igrač do 21 godine!

Mene ne zanimaju igrači stariji od 21 godine. Govorimo o trenutnom potencijalu igrača. Ne ono što će se dogoditi.
Ima li boljih stopera od Badstubera koji su mlađi od njega?????

Ima valjda ( ili nema? ) a želim da ih ti nabrojiš.

Mene ne zanima što će biti. Bitno je da li određeni igrač sa svojim potencijalom može dostignuti najviši nivo.

Ono što je Badstuber pokazao prošle sezone je bilo skoro dovoljno da se uzme i liga prvaka. Momak, ne lupaj bezveze.

Ja ti argumentiram kakve gluposti pišeš, a ti meni mojim odgovorom pokušavaš nešto dokazati...Ovo se ne viđa često.

I najbitnije od svega, onda još sam sebe ismijavaš napisavši ko je koga imao u obrani.... :lol: :lol: :lol:

Znači ta četvorica ( Terry, Agger, Pique, Puyol ) su bili prosječni igrači pa su zato igrali u prvoj momčadi?

Pa vjerojatno su bila po tvojem mišljenju.. :D :D

Ali ja ipak mislim da su već onda imali ogroman potencijal da bi uspjeli, već onda nisu bili samo prosjek.

To je vrh tvojeg posta!!!!!!!!!!

Idemo dalje. Ti meni govoriš da je Toure dobar igrač??? A šta kažeš na činjenicu da ga je Wenger lagano otpisao jer nije bio dovoljno dobar??? On prelazi u City jer ga nitko od jačih ne želi. I ti mi to sad tu pokušavaš objasniti da je Toure odličan igrač??? A da nije igrač za Arsenal je rekao sam Wenger.... :o :o :o :lol: :lol: :lol: :D :D

Ako, po vašem mišljenju, Badstuber igra ovu sezonu slabo gdje su onda Hummels i Subotic bili prošle sezone kad je Badstuber bio nezamjenjiv igrač u obrani Bayerna i još k tome osvojio prvenstvno, kup i bio u finalu Lige prvaka??

Prvo pogledaj neke realne stvari pa tek onda napiši. Glavni stoperski par Dortmunda je prošle sezone bio klasa ispod Badstubera.

Eto još jednog dokaza:

Jesi li sad vidio kako igra Terry i obrana Chelsea kad nema Carvalha??
Kako igraju Vidić i Ferdinand kad ne igraju skupa??
Jesi vidio kako igra Carvalho u paru s Albiolom i Pepeom??
Kako u paru igraju Samuel i Lucio a sad igraju Cordoba i Lucio???

I šta sad, ja ću reći da su Terry, Carvalho, Vidić, Ferdinand, Lucio prosječni igrači koji ne mogu nositi obranu jer dobivaju previše golova???

Ovo je već komedija.

Raul Albiol??? Moje društvo prati, igra, razumije se u nogomet, neki su bili nogometni treneri u klubovima nižih liga pa kažu da je Raul Albiol prosječan igrač. Neki idu čak i dalje: ispodprosječan igrač za Real.

Nemoj napisati sad da on igra konstantno zadnje vrijeme kad znamo da su ozljede i suspenzije pojedinih igrača skrojile zadnji red. I nemoj napisati da igra u Realu kad i ja i ti znamo da je njega u Real doveo neki "stric" ili "tetak".

Opet ti teorija pada u vodu. Badstuber je klasa igrač. Nije on kriv što Gaal stavlja igrače na krive pozicije.

Ili što Bayern nema još jednog takvog stopera.

Za vrhunske klubove ne postoje loši igrači. Ako to ne shvaćaš onda još moraš puno učiti.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.