Kakvi ti argumenti trebaju? Je l' dovoljno napisati da odbrana Bajerna igra ocajno u ovoj sezoni, da su im mnoge (znatno slabije) ekipe uspjele postici pogodak, iako su u (skoro) svakoj utakmici imali nadmoc na sredini terena!? Gled'o sam Bajern 5-6 puta ove godine i nisam primjetio da Stuber odskace kvalitetom od Timoscuka (Stefan Effenberg je napisao/la:A vidiš, nisam htio ovo napisati a sad ću morati.
1. Nabroji 5 stopera do 21. godine koji su bolji od Badstubera a da si ih gledao. Neću da kažem 10 jer bi to bilo previše za tebe. Nabroji što Badstuber nema da postane više od prosječnog igrača. Jedino di si u pravu jest kad kažeš da je obrana najslabiji dio, što je svakako istina kolega.
Nisi mi naveo apsolutno nikakve argumente koji dokazuju prosječnost ovog igrača. Moraš napisati što drugi nemaju a što on ima. Uspoređujući ga s drugim igračima je samo pokušaj da dokažeš da je, po tvojem mišljenju, Badstuber lošiji igrač od gore spomenutih. To ne prolazi. Ako već uspoređuješ onda napiši koje su to prednosti nekog igrača a koje su mu mane.
Nisi shvatio poantu. Da li su svi ti igrači u 21.godini života bili bolji od Badstubera???
Kako care pojma nemaš. Eto za tvoju informaciju, mnogo tih igrača je igralo u svojim klubovima od malena i od 20. godine svog života su bili stoperi u prvoj momčadi.
:"samo sto u ozbiljnim klubovima ti igraci ne igraju u vaznim mecevima dok u potpunosti ne sazriju".
Da imaš sliku što su momci radili sa 21,22 godine:
Terry- sa 21 godinom odigrao 32 utakmice kao standardan igrač Čelzija. Ali ti valjda misliš da Premiership nije dovoljno jaka liga gdje naravno nema važnih mečeva....
Agger- vjerojatno je bio premlad da bi donio naslov Liverpoolu u finalu 2007. Slažem se, ali je igrao u finalu, što za tebe nije ozbiljan pokazatelj stvari. Imao je tada samo 22 godine.
Puyol- nije igrao važne mečeve u mladosti....sigurno.....Osim što je odigrao 8 utakmica Lige prvaka u sezoni 99-00...Vjerojatno Barcelona nije ozbiljan klub...A on verovatno nije bio dovoljno dobar pa ga ipak forsirali.
Gerard Pique-ti misliš da finale Lige prvaka nije dovoljno dobar pokazatelj? E pa onda šta reći. Sa 22.godine zaustavio Manchester.
Eto, ovo su ti argumenti (dokazi, činjenice, tvrdnje). Ta ti teorija već pada u vodu. Razmisli što pišeš, nemoj biti kao ja u prošlim postovima.![]()
![]()
![]()
![]()
Sad ćeš napisat da se oni ( ovi igrači koje sam naveo ) trenutno ne mogu usporedit. Razmisli prije nego to napišeš ili nešto kao oni su morali igrati jer nije bilo drugih igrača.
Isto tako, igrači koje si naveo: Toure, Lescott, Raul Albiol, Hummels, Subotic, Vermaelen: za mene sigurno nisu ništa bolji od Badstubera. U najmanju ruku su podjednake kvalitete, nema teorije da su bolji.
Još nešto, kada ti tvrdiš da je jedan Raul Albiol bolji od Badstubera onda stvarno ne znam šta bi čovjek trebao na to reći. Ili da je Subotic bolji od Badstubera. Ili Geromel.
Ako su oni bolji od Badstubera ja onda gledam neke druge utakmice na TV-u ili možda neke druge igrače.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Spomenuo si neiskustvo. To je ono u čemu se slažemo kao i da treba još jedan odličan stoper kao što je Badstuber. Tu si u pravu.
Također u tvojem postu je vidljivo da govoriš ono kao da je baba muško zvala bi se duško.....
Nema toga. Kao što torrenteS veli: postoji dobar ili loš.

Mnogi od navedenih nisu bili znacajno bolji od njega kada su bili u ranim dvadesetim. Al' oni su iz godine u godinu strahovito napredovali i postali izuzetno dobri odbrambeni igraci. Niko ne moze garantovati da ce Batsuber nekada doci na njihov nivo, kao sto niko ne moze garantovati da nikada nece biti (izuzetno) dobar odbrambeni igrac. Poenta moje price je da Bajern u ovom trenutku treba ekstra kvalitetnog odbrambenog igraca, uz kojeg bi (za sada) prosjecni Stuber mog'o dodatno napredovati (ako kod njega ima prostora za napredak),.. Ovo sto sada pokazuje nije dovoljno da Bajern ostvari svoje ambicije u prvenstvu i LP. Ponavljam, nemam utisak da je on sada bolji odbrambeni igrac od Timoscuka i Brena. Bajernu treba jedan vrhunski odbrambeni igrac, a drugu rupu bi popunjavali Stuber, Timoscuk i Breno.
Teri - Celzi tada nije bio ni izbliza mocan kao sto je sada. I pored toga, Dzon je tada pruz'o znatno bolje partije nego Batstuber sada.
Ager - Ager je pored sebe im'o Karagera. Koga ima Batstuber

Pujol - Pujol je pored sebe im'o Franka de Bura, koga ima Batstuber

Pike - On je pored sebe im'o prekaljenog Pujola, koga ima Batstuber

(Uz to, Mancester je zaustavio Barsin srednji red, nisu uspjeli doci do Pikea i Pujola

Nema nista protiv (to svakako

Raul Albiol je u Valensii bio neprelazan, sto ga je i dovelo u Real. Sta mislis koliko bi Real izdvojio za Batstubera u ovom trenutku (

Mozda u komunizmuNema toga. Kao što torrenteS veli: postoji dobar ili loš.