FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Valencia
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Valencia » 11 feb 2011, 20:57

Stefan Efenberg

Ocekiv'o sam od tebe ovakav komentar, jer sam osjetio da si dobar momak, sa dobrim karakterom. Malo je ljudi koji su spremni priznati gresku, promjeniti ton i nacin razogvora, ako vide da ih to nece dovesti do cilja. To nije dokaz slabosti, nego dokaz intelgencije i suptilnosti. Treba znati osjetiti sagovornika i primjeniti konverzaciju koja ce dovesti do dobrog rezultata.

Zadnje tri recenice su se odnosile na ljude u zrelim godinama, koji misle da su najpametniji i da sve znaju, ali su ostvari ograniceni kao balkon. I najveci umovi u istoriji covjecanstva su svojevremeno izjavljivali 'Tek sada znam koliko malo znam. Ja znam da ništa ne znam.', dok ogranicen covjek ne moze uviditi svoje greske, neznanje i slabosti, jer jednostavno nije sposoban da sudi o sebi. Nisam ninakoga mislio, a ako se neko prepozna, mozda mu pomogne da redukuje neke svoje stavove, gardove i poglede.

Pobogu si, ne trebam nikakvu pomoc :mrgreen: . Volio bih cuti njihova razmislja, jer sam za ovo vrijeme provedeno na forumu primjetio da pisu kvalitetne komentare, iako se cesto ne slazem sa njima. Volio bih vidjeti sta Admir_Sa ima napisati o Stuberu i odbrani Bajerna.

Zato mogu reći da će Badstuber biti igrač koji će biti podjednako dobar ako ne i bolji.

To je tvoje 'predvidjanje', za koje ja nigdje nisam napis'o da se ne moze obistiniti. Moje predvidjanje je da nece biti igrac njihovog kalibra, sto se ne mora ispostaviti kao tacno. (Sto vise vjerujes, vise se razocaras,.. Ovo je neka moja poslovica :mrgreen: .) Al' pustimo pretpostavke i prorocanstva, poenta mojih komentara je Batstuber danas. Vidim da je Adnan u potpunosti shvatio o cemu pisem, potpisujem ga od a do ž. Dakle, pitanje je, da li je Batstuber sada bolji od Kovaca, Linkea i Lusia (odnosi se na njihove partije u Bajernu, naravno). Bajern u svakoj sezoni zeli titule, pa se postavlja pitanje da li je Batstuber sada defanzivac ekstra klase, igrac koji moze biti nosioc Bajernove odbrane!? Ovo je kljucno pitanje, a ja nigdje ne vidim odgovor na njega, iako ga stalno postavljm.

Koga bi ti doveo da igra odbranu za Batstuberom!? Ko je taj za koga smatras da ima 'podjednak' kvalitet kao on (sada, u ovom trenutku)!??

:"Za neke slijedeće opaske tipa "prosječan igrač", slobodno napišite što vas smeta kod njega odnosno što fali tom igraču i naravno uz to predložite argumente".

Je l' znas sta znaci rijec 'prosjek'!? Znaci sredina, ni dobar ni los. Nema nista lose, nema nista dobro. Batstuber ne pravi velike greske, ali ne prikazuje ni bravurozne partije (nema kvalitetne intervencije). Teri ne pravi velike greske, ali zato odigrava bravurozne partije (ima kvalitetne intervencije). But je prosjecan golman. Ne pravi prevelike greske, ali zato nema ni bravurozne odbrane. Kasiljas ne pravi prevelike greske, ali ima bravurozne odbrane. To je razlika izmedju prosjecnog i ekstra kvalitetnog igraca.

Posto je Bajern veliki klub, Stubera mogu porediti sa njegovim kolegama iz drugih velikih klubova. Vidic - bolje igra glavom, jaci u duelu, bolje cita igru,.. ima sve bolje od njega, da ne nabrajam. Isto vazi za Terija, Karagera, Pujola, Kielinia, Karvalja, Lusia,.. Da li ti vidis da svi veliki klubovi imaju bolje odbrambene igrace nego sto je Stuber!?? Da li ce Stuber nekada doci na njihov nivo, to je vec gatanje, bitno je sta sada imaju veliki klubovi. Mozda ce i Rafael (Batstuber) za 3-4 godine biti jedan od najboljih bekova svijeta, ali je cinjenica da je Lam (Vidic) trenutno duplo bolji igrac. Razumijes li sada sta ti pokusavam reci!??

:"Nisi mi naveo apsolutno nikakve argumente koji dokazuju prosječnost ovog igrača. Moraš napisati što drugi nemaju a što on ima. Uspoređujući ga s drugim igračima je samo pokušaj da dokažeš da je, po tvojem mišljenju, Badstuber lošiji igrač od gore spomenutih. To ne prolazi. Ako već uspoređuješ onda napiši koje su to prednosti nekog igrača a koje su mu mane".

Pa ne igra on u Atalanti iz Kacuna, igra u Bajernu. Samim tim mora posjedovati odredjeni kvalitet i talenat. Neki igraci (kao Lam i Svajnstajger) taj talenat opravdaju, a neki ne(Lel ili Otl). Za sada je Stuber najblaze receno ost'o nedorecen.

Kada sam prvi put vidio Lama (Stutgart), odmah sam pomislio da ce biti veliki igrac. Sa Svajnstajgerom sam pogrjesio, nisam ocekiv'o da ce ikada postati igrac svjetske klase. Za Nedveda sam odmah (nakon prve sezone u Laciu) pomislio da ce biti igrac svjetske klase. Da mi je neko prije dvi godine rek'o da ce neko Kerola (Njukasl) platiti 10 miliona eura, rek'o bi mu da ide na lijecenje, jer mi je lik djelovo kao zesci antitalenat. Svi smo vidjeli koliko je placen :mrgreen: . Dakle, ne postoji prognozer koji ne grijesi u procjeni. Zato ti kazem da ne budes tako siguran. Moji drugari (simpatizeri Bajerna) su kao buduce zvijezde Bajerna navodili Gerlica, Trokovskog, Lama, Svajnstajgera, Lela, Otla, Kontenta, Brena,... Za sada su samo dvojica opravdali ocekivanja.

Tvoj argument: "Da bi bio 'nosioc' Bajernove odbrane, mora biti u svakom pogledu odlican odbrambeni igrac. Robert Kovac je u najboljim danima bio u svakom pogledu (skok igra, duel igra, citanje igre, samopouzdanje, smirenost,...) bolji igrac nego sto je sada Batsuber. Linke i Kufur su takodjer u najboljim danima bili bolji od Bastubera".

Moj odgovor: "Ti spominješ ovu trojicu u najboljim godinama i onda ih ideš uspoređivati s Badstuberom koji ima 21. godinu i njegovo vrijeme tek dolazi" ?

Covjece, ponavljam ti, nisam nikakav prorok niti gatara, ne znam sta ce biti sutra, ali (mislim da) znam sta je danas. Cijelo vrijeme govorim o sadasnjosti, a ne o buducnosti. Bajernu za titule treba sada jak odbrambeni igrac. E sad, druga je stvar ako je Bajernu vaznije od Stubera praviti igraca nego osvojiti titulu.

: "Još jednom. Nabroji mi 5 igrača do 21. godine koji su bolji igrači od Badstubera".

Ne mogu ti nabrojati, ne pratim Interove i Barsine juniore. Veliki klubovi se uzdaju u provjerene i iskusne defanzivce.

: "Mene ne zanimaju igrači stariji od 21 godine. Govorimo o trenutnom potencijalu igrača. Ne ono što će se dogoditi".
:" Ima li boljih stopera od Badstubera koji su mlađi od njega"?

Pogresno razumijes poentu mog pisanja. Da opet ponovim, vjerujem da Stuber nece biti vrhunski defanzivac, ali ostavljam prostor da grijesim u procjeni. Ono na sta bacam akcenat je sadasnjost. Stuber je senior, niko nece Bajernu upisati bod vise na tabelu jer imaju mladog igraca u ekipi, naprotiv,.. Kada dodjes u seniorski pogon onda se poredis sa seniorima, a ne sa juniorima. Shvati to.

A zbog ovog ćete sigurno morati odgovoriti jer nećete izdržati.

Nisam mog'o izdrzat' :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 feb 2011, 21:58

torrenteS je napisao/la:efenberze, ne trosi vrijeme na neke, neke, neke... :roll:

badstuber + breno ili badstuber + timoscuk

sta mislis :?:

osim toga, zasto badstubera ne poredis i sa starijim stoperima :?:
ja mislim da je badstuber trenutno najbolji stoper u bl 8-)

jah, izgleda da je i veliki murinjo bacio oko na nasu brenicu(rtl text) bavarci, znate li nesto vise :?
Badstuber najbolji stoper bundeslige, kako moze neko bit najjaci stoper lige ako je ove sezone odigrao pisljivih 13 utakmica, zar se moze u 13 utakmica dokazat da si najbolji u ligi , smjesno mi je to stvarno sto si lupio da je najbolji stoper lige sad si usro al sve ... A nemoj bgti da ga vise poredimo bilo s kim ima metar stopera koji su bolji od njeg vjeruj mi u to u bundesligi a da ne pricamo o drugim ligama dzaba ... Jah taj veliki murinjo je fino lijepo nadigro van galla izmedju ostalog ;) ... A sto se tog tice pa vidis da su ljudi spremni uzet prije lepu brenu koji nije ni standardan nego holgera :D, ja jos nisam cuo da ga i jedan klub na svijetu trazi ... Razmisli malo sta pricas o holgeru pa napisi ne lupaj gluposti da je najbolji hahaha moj boze :D, izmedju ostalog vidi se po rezultatima i bodovima blago tebi kad imas najboljeg stopera u svojim redovima :D ...
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 feb 2011, 22:09

Joj Damire care, stvarno nemam nista protiv tebe, ali fakat ponekad izgledas naporan. :?
Covjek je iznio svoje misljenje, koje kaze da je Truba najbolji stopet Bundeslige, a nase je da ga postujemo, jer brate dragi vlada li kod nas demokratija ili ne?
Eh ako jos budes malo citao izmedju redaka, samo ce ti se reci da je vjerovatno pod "najboljim" mislio stoper koji igra lijevom nogom, tacnije igra na lijevoj strani odbrambenog reda.
Ja isto kazem da je Truba najbolji stoper, pazi, stoper koji igra lijevom nogom, jer malo je danas takvih odbrambenih igraca.
Mi postujemo tvojem misljenje, od tebe ocekujemo da i ti nase postujes. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 feb 2011, 22:28

Omerbavarac je napisao/la:Joj Damire care, stvarno nemam nista protiv tebe, ali fakat ponekad izgledas naporan. :?
Covjek je iznio svoje misljenje, koje kaze da je Truba najbolji stopet Bundeslige, a nase je da ga postujemo, jer brate dragi vlada li kod nas demokratija ili ne?
Eh ako jos budes malo citao izmedju redaka, samo ce ti se reci da je vjerovatno pod "najboljim" mislio stoper koji igra lijevom nogom, tacnije igra na lijevoj strani odbrambenog reda.
Ja isto kazem da je Truba najbolji stoper, pazi, stoper koji igra lijevom nogom, jer malo je danas takvih odbrambenih igraca.
Mi postujemo tvojem misljenje, od tebe ocekujemo da i ti nase postujes. ;)
OK druze ja smatram da noga nije toliko bitna to su dokazali najveci i najbolji zna se stoperov zadatak je da kolje ne da daje pasove, zapravo hajde ne bitno necu vise nista pisati komentarisati stvarno ne bitno je moje misljenje oko igraca bayerna, vi imate svoje misljenje i vjeruj mi kako god izgledalo ja ga postujem i doista to tako mislim kako kazem postujem ... Kazes ponekad izgledam naporan ok postujem to je bio jedan fin lijep kulturan nacin da mi se nesto izmedju redova kaze ok nije problem stvarno shvatio sam nepozeljan sam ovdje i to je to ... Eto posto sam bio naporan od sad pa nadalje je za mene ova tema Bayern pod zabranom i necu komentarisati nista obecaavam vam ... Izvinjavam se svakom Bavarcu kojeg sam ovdje gnjavio, ili nedaj boze povrjedio i kojem su smetali moji postovi... Eto toliko od mene dovidenja allahimanet kako ko zeli i kako je kome draze ... Jos jednom sorry i samo znajte bgm nista nije bilo zlonamjerno ili ono da provociram bgm to nije samo sam pisao sto je po meni najbolje za FCB, jer Bayern je Bayern u njemackoj i zasluzuju veliki repsekt, tako da se sigurno ne bih usudio pljuvati po bayernu ili njegovim navijacima tj vama ... Puno srece protiv talijanskih lopova i donesite pehar evropski u njemacku ! A sledece sezone se nadam da ce vam BvB bit dostojan konkurent i da ce bit lijepih dvoboja izmedju BvB.A fcba narednih nekoliko godina, jer jedini i pravi veliki rival Bayernu u bundesligi je uvijek bio i ostao DORTMUND !
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 feb 2011, 23:10

@Damir BVB: pogresno si me shvatio. :?
Kao prvo, naporan nisi bio zbog pisanja po temi nego zbog jednog te istog misljenja, koje se samo vrtilo u krug.
Protiv tebe nemam nista, a vjerujem da su i ostali navijaci tog misljenja.
Drugo, tema je za svakoga i nema nepozeljnihm osim onih koji smatraju da je doci na ovu temu i napisati samo rijec provokacije, a vjerujem da ti nisi takav. :)
I na kraju da kazem da sigurno nisi nikoga uvrijedio, barem ono sto kako sam ja shvatio i ocekujem da nastavis ovdje pisati, jer opet naglasavam, ovo je forum i svima je dozvoljeno iznijeti svoje misljenje. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 11 feb 2011, 23:23

Omerbavarac je napisao/la:@Damir BVB: pogresno si me shvatio. :?
Kao prvo, naporan nisi bio zbog pisanja po temi nego zbog jednog te istog misljenja, koje se samo vrtilo u krug.
Protiv tebe nemam nista, a vjerujem da su i ostali navijaci tog misljenja.
Drugo, tema je za svakoga i nema nepozeljnihm osim onih koji smatraju da je doci na ovu temu i napisati samo rijec provokacije, a vjerujem da ti nisi takav. :)
I na kraju da kazem da sigurno nisi nikoga uvrijedio, barem ono sto kako sam ja shvatio i ocekujem da nastavis ovdje pisati, jer opet naglasavam, ovo je forum i svima je dozvoljeno iznijeti svoje misljenje. ;)

Slažem se!!!

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 11 feb 2011, 23:39

Omerbavarac je napisao/la:Eh ako jos budes malo citao izmedju redaka, samo ce ti se reci da je vjerovatno pod "najboljim" mislio stoper koji igra lijevom nogom, tacnije igra na lijevoj strani odbrambenog reda.
jok, nego sam mislio bas onako kako sam i rek´o ;)

badstuber, fridrih, hovedes, vesterman i merte su najbolji stoperi bundeslige.
nek´ prodaju brenu i dovedu jednog od ove cetvorice. vjerujem da nece pogrijesiti kojeg god da dovedu.

lahku noc 8-)
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 feb 2011, 23:45

torrenteS je napisao/la: lahku noc 8-)
neces ti nigdje :!:
pa kakav je to nacin? ja tek stigao a ti bi lige-mage :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 11 feb 2011, 23:49

stvarno nemrem vise, a i ovo je bilo nazor.
ustvari imam jos jean ´poslic´ da odradim 8-)
tschüss
el ima ko zivi???

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 feb 2011, 23:55

ne slazem se sa tvojim izborom, mada si vjerovatno pokusao da spojis mladost i iskustvo.
friedrich je vec u godinama, nije ni u herthi valj´o u zadnjoj godini (svaka cast za sp), operisao kicmu - slobodno ga prekrizi! mada je jedno vrijeme bio aktuelan njegov prelazak na isar.
westermann - bez komentara
per - dosta oscilira kao i njegov bremen, baz nalda neprepoznatljiv. nije los, mada ja vjerujem da on ide u englesku, tacnije arsenal.
höwedes, kao i hummels su veliki talenti. uostalom kao i "nas" badi. s tim da ova dvojica imaju bolju sezonu od holgera.
zasto traziti samo u buli, mozda je najzad vrijeme da se neko sa strane dovede?
ja, uostalom kao i ti, manje pratim ostale lige, ali mnogi na velika usta hvale ovog ili nekakvog sakha.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 feb 2011, 23:57

torrenteS je napisao/la:stvarno nemrem vise, a i ovo je bilo nazor.
tschüss
ako je ono sto ja mislim, onda viel spaß :D
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 feb 2011, 00:21

geronimo je napisao/la:
torrenteS je napisao/la:stvarno nemrem vise, a i ovo je bilo nazor.
tschüss
ako je ono sto ja mislim, onda viel spaß :D

Hahaah to sam ja mislio napisati! :D :D :D :lol: :lol: :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 feb 2011, 00:44

kada raspravljate o badstuberu ili o štoperima u bundesligi onda treba razlikovat u kakvoj je ko formi i ko je zaista do sada se vise dokazao kao igrac i nesto postigao.....hummels na primjer igra odlicnu sezonu i zaista je sjajan ali badstuber npr je vise se do sad dokazao od njega, pogotovo na visokom nivou s bayernom prosle sezone kada je bio sjajan pa onda i u reprezentaciji...dok prave svjetle trenutke u repki nije imao na mundijalu u kvalifikacijama je bio odlican...low ga jako mnogo cijeni, pa i van gaal.....nekako se ovde stice utisak da badstubera neki zele razapet pogotovo nakon lose prosle utakmice...al cak i u toj utakmici malo je njegove krivice....kod drugog gola nije smio mnogo rizikovat jer je imao zuti, a i njegove kolege su ga ostavile u nuzdi...on je tu ispao "arme sau". momak ima veliki potencijal, svoju prvu sezonu odigrao fenomenalno i jedan je od boljih štopera bundeslige
što se tice nekih imena koja su ovde spominjana u zadnje vrijeme tice ne drzim nesto do njih mnogo, prije bi volio il da vratimo hummelsa, il da dovedemo subotica, a iz ostalih liga mi sad pada na pamet heitinga koji bi bio odlicno pojacanje
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 12 feb 2011, 01:17

Pobjeda protiv Hoffenheima je imperativ! Prema Bildu danas se u startnoj postavi očekuju sljedeći igrači: Kraft - Lahm, Timoschtschuk, Badstuber, Gustavo - Schweinsteiger, Pranjic - Robben, Müller, Ribéry – Gomez. Hoffenheim ima solidnu ekipu, ali danas bodovi ostaju u Minhenu.

Auf gehts ihr Roten! :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 feb 2011, 01:21

suicidesquad je napisao/la:Pobjeda protiv Hoffenheima je imperativ! Prema Bildu danas se u startnoj postavi očekuju sljedeći igrači: Kraft - Lahm, Timoschtschuk, Badstuber, Gustavo - Schweinsteiger, Pranjic - Robben, Müller, Ribéry – Gomez. Hoffenheim ima solidnu ekipu, ali danas bodovi ostaju u Minhenu.

Auf gehts ihr Roten! :mrgreen:
Ja nacuo malo drugaciji sastav, ali cekacemo sutra da se uvjerimo. :)

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 12 feb 2011, 01:45

@ Omerbavarac

Sa LVG nikad ne znaš. Sviđa mi se ova postava. Ribery i Robben su zadnji put zajedno igrali prije 9 mjeseci protiv Werdera. Becku i Ibertsbergeru ne bi bio u koži. Hannover i Mainz imaju dva teška gostovanja u Bremenu i Kölnu. Werderu je isto pobjeda imperativ. Mora i njih krenuti. Köln u drugom dijelu sezone igra dobro kući. Dobili su nas i Werder. Leverkusen gostuje kod Frankfurta koji je još bez gola u drugom dijelu sezone. Sutra bi trebali dati gol. Red je da ga zabiju. Mislim da bi Bayern nakon ovog kola mogao napraviti skok na tabeli. Ako ništa da preskočimo Hannover i Mainz.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 feb 2011, 02:19

Valencia je napisao/la:A zbog ovog ćete sigurno morati odgovoriti jer nećete izdržati.

Nisam mog'o izdrzat' :mrgreen: .
Znao sam. :D

Nisi bio jedini. :D
Valencia je napisao/la:Zato mogu reći da će Badstuber biti igrač koji će biti podjednako dobar ako ne i bolji.

To je tvoje 'predvidjanje', za koje ja nigdje nisam napis'o da se ne moze obistiniti. Moje predvidjanje je da nece biti igrac njihovog kalibra, sto se ne mora ispostaviti kao tacno. (Sto vise vjerujes, vise se razocaras,.. Ovo je neka moja poslovica :mrgreen: .) Al' pustimo pretpostavke i prorocanstva, poenta mojih komentara je Batstuber danas. Vidim da je Adnan u potpunosti shvatio o cemu pisem, potpisujem ga od a do ž. Dakle, pitanje je, da li je Batstuber sada bolji od Kovaca, Linkea i Lusia (odnosi se na njihove partije u Bajernu, naravno). Bajern u svakoj sezoni zeli titule, pa se postavlja pitanje da li je Batstuber sada defanzivac ekstra klase, igrac koji moze biti nosioc Bajernove odbrane!? Ovo je kljucno pitanje, a ja nigdje ne vidim odgovor na njega, iako ga stalno postavljm.

Odlično pitanje. I također nisam dao odgovor. Konačno dolazimo do prave istine.

Svoje tvrdnje često pokušavam da argumentiram sa nekim činjenicama protiv kojih se ne može.

Da Badstuber može biti nosioc obrane Bayerna je dokazano u prošloj sezoni. Igrač kojega je primjetio Gaal ubrzo izranja u najboljeg stopera Bayerna, postaje nezamjenjiv u prvoj Bayerna.
Dokaz: prošla sezona. Badstuber je nastupio skoro svaku tekmu i odigrao KONSTANTNO dobro.
I dokazao da vrijedi. Inače bi ga brzo proslijedili na klupu pa opet u amatere. Nije li to dovoljan dokaz?

A extra klasu tek mora dosegnuti.

Badstuber je već sada bolji igrač od Kovača. Po mojem mišljenju. Možete se smijat ali zbilja tako mislim.
Ne vidim po čemu to Kovač odskače u kvaliteti od Badstubera. Jer je imao smirenost? Ovaj momak ju već ima sada a kamoli još kada odigra 2-3 sezone.

Badstuber je, po meni, na istoj razini kao i Linke. Za sada.

Lucio je sada bolji stoper od Badstubera. Nema filozofiranja.

Valencia je napisao/la:Koga bi ti doveo da igra odbranu za Batstuberom!? Ko je taj za koga smatras da ima 'podjednak' kvalitet kao on (sada, u ovom trenutku)!??
Odlično pitanje. Još lakši odgovor.

Badstuber je spor igrač. To je njegova mana i preko toga se ne može. Nije on kriv za to. Neće dobit na brzini u budućnosti. Možeš dobiti samo na agilnosti i početnom startu. Ne možeš dobiti brzinu za duže staze.

Znači taj drugi stoper mora biti brz. To mu mora biti odlika. Nadam se da će i biti tako.
Hoćeš imena? Christian Zapata ( Udinese ).
Taj ima sve da igra u vrhunskom klubu. A posjeduje brzinu između ostalog. Moj odabir.

Valencia je napisao/la:Je l' znas sta znaci rijec 'prosjek'!? Znaci sredina, ni dobar ni los. Nema nista lose, nema nista dobro. Batstuber ne pravi velike greske, ali ne prikazuje ni bravurozne partije (nema kvalitetne intervencije). Teri ne pravi velike greske, ali zato odigrava bravurozne partije (ima kvalitetne intervencije). But je prosjecan golman. Ne pravi prevelike greske, ali zato nema ni bravurozne odbrane. Kasiljas ne pravi prevelike greske, ali ima bravurozne odbrane. To je razlika izmedju prosjecnog i ekstra kvalitetnog igraca.

Naravno da razumijem. Ali opet se vraćam na svoje, treba argumentirati zašto je taj igrač prosjek, što mu nedostaje a koje prednosti ima?

Valencia je napisao/la:Posto je Bajern veliki klub, Stubera mogu porediti sa njegovim kolegama iz drugih velikih klubova. Vidic - bolje igra glavom, jaci u duelu, bolje cita igru,.. ima sve bolje od njega, da ne nabrajam. Isto vazi za Terija, Karagera, Pujola, Kielinia, Karvalja, Lusia,.. Da li ti vidis da svi veliki klubovi imaju bolje odbrambene igrace nego sto je Stuber!?? Da li ce Stuber nekada doci na njihov nivo, to je vec gatanje, bitno je sta sada imaju veliki klubovi. Mozda ce i Rafael (Batstuber) za 3-4 godine biti jedan od najboljih bekova svijeta, ali je cinjenica da je Lam (Vidic) trenutno duplo bolji igrac. Razumijes li sada sta ti pokusavam reci!??
Svakako se može usporediti sa tim igračima iako su bolji. Nije problem. Ostavljam otvorenim ovu temu za neki drugi put.
Priznam, Terry Puyol Carvalho Lucio su TRENUTNO bolji igrači od Badstubera ako to želiš čuti.
Nikad nisam rekao da Bayernu ne fali jedan takav igrač. To nisam nigdje napisao.

Ali opet se vračamo na početak.

Shvaćam ja sve to, nije to problem. Isti nastaje kad se ulazi u diskusiju sa nedovoljno odgledanih utakmica Bayerna pa onda govori o igraču.

Ja sam u puno ovih rečenica do sada napisao da je Badstuber kvalitetan igrač. Ima sve predispozicije da dođe u društvo najboljih.

Kakvi su ti igrači bili sa 21.godinom? Ne puno bolji od Badstubera a opet već onda kvalitetni.

Dakle, mi govorimo o Badstuberu. Ne govorimo kakav je on u usporedbi sa najboljima. Prvo treba definirati kvalitete Badstubera pa tek onda uspoređivati njega s ostalima.
To je ključ ove diskusije. Utvrdimo kvalitete/nedostatak ovog igrača pa nastavimo dalje. Tu prosječnost Badstubera treba dokazati nekim argumentima.

Da li se mogao uspoređivati Puyol sa Frank De Boureom?

Vjerojatno nije. Ali su svi bili uvjereni da imaju vrhunskog mladog igrača u svojim redovima.
I da, priznam jedino da Bayern treba još jednog kvalitetnog stopera.

Valencia je napisao/la:Tvoj argument: "Da bi bio 'nosioc' Bajernove odbrane, mora biti u svakom pogledu odlican odbrambeni igrac. Robert Kovac je u najboljim danima bio u svakom pogledu (skok igra, duel igra, citanje igre, samopouzdanje, smirenost,...) bolji igrac nego sto je sada Batsuber. Linke i Kufur su takodjer u najboljim danima bili bolji od Bastubera".

Moj odgovor: "Ti spominješ ovu trojicu u najboljim godinama i onda ih ideš uspoređivati s Badstuberom koji ima 21. godinu i njegovo vrijeme tek dolazi"?
Hmm....Ponovno greška. Nisi shvatio da si usporedio Roberta Kovača u najboljim danima i Badstubera čije najbolje godine tek dolaze? Shvaćaš?
Valencia je napisao/la:Covjece, ponavljam ti, nisam nikakav prorok niti gatara, ne znam sta ce biti sutra, ali (mislim da) znam sta je danas. Cijelo vrijeme govorim o sadasnjosti, a ne o buducnosti. Bajernu za titule treba sada jak odbrambeni igrac. E sad, druga je stvar ako je Bajernu vaznije od Stubera praviti igraca nego osvojiti titulu.
Zadnja rečenica uopče ne drži vodu.
Da ponovim još jednom. Bayern je s tim Badstuberom osvojio prvenstvo, kup i skoro osvojio ligu prvaka. Kakav dokaz još trebaš?
Da u Bayernu ne računaju na njega prodali bi ga nekome. Ne bi on sigurno igrao.
Bayern pravi igrača od Badstubera a i s njim osvaja titule.
Valencia je napisao/la:Ne mogu ti nabrojati, ne pratim Interove i Barsine juniore. Veliki klubovi se uzdaju u provjerene i iskusne defanzivce.
Nema brige što ne pratiš. Ja tvrdim da ima jako malo igrača koji su bolji od Badstubera a imaju 21.godinu ili niže.
Po drugi puta si napravio istu grešku. Mislio sam da si pročitao moj prvi post još jednom ali očito nisi.
Uzdali su se veliki klubovi u iznimno mlade igrače i od njih napravili IGRAČINE.

Da ne pišem još jednom.

:"samo sto u ozbiljnim klubovima ti igraci ne igraju u vaznim mecevima dok u potpunosti ne sazriju".

Na ovo dodajem zadnju tvoju rečenicu.

I ispada da opet praviš pogrešku. Ta teorija ti ne drži vodu. Kao dokaz:

:"Da imaš sliku što su momci radili sa 21,22 godine:
Terry- sa 21 godinom odigrao 32 utakmice kao standardan igrač Čelzija. Ali ti valjda misliš da Premiership nije dovoljno jaka liga gdje naravno nema važnih mečeva....
Agger- vjerojatno je bio premlad da bi donio naslov Liverpoolu u finalu 2007. Slažem se, ali je igrao u finalu, što za tebe nije ozbiljan pokazatelj stvari. Imao je tada samo 22 godine.
Puyol- nije igrao važne mečeve u mladosti....sigurno.....Osim što je odigrao 8 utakmica Lige prvaka u sezoni 99-00...Vjerojatno Barcelona nije ozbiljan klub...A on verovatno nije bio dovoljno dobar pa ga ipak forsirali.
Gerard Pique-ti misliš da finale Lige prvaka nije dovoljno dobar pokazatelj? E pa onda šta reći. Sa 22.godine zaustavio Manchester".

Da li si shvatio?

Dalje, što ja smatram nekim igračkim argumentom?

Pa eto da spomenem neke: skok igra, duel igra, 1 na 1, postavljanje u obrani u situaciji 2 na 3 ili 3-4,koncentracija igrača, odluke igrača, odlučnost, čitanje igre itd. Ima ih još, a ti probaj iskoristiti neke od njih da bi opisao igrača.

Aha, još da velim ovo. Ti si kao primjer naveo Evansa. Da se ja sad idem upuštati u diskusije kakav je igrač ne mogu jer ga nisam gledao jako dugo.Prvo bih morao odgledati nekolicinu utakmica da se uopće prisjetim što je dobro radio a što loše na terenu.

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 12 feb 2011, 09:07

geronimo je napisao/la:ako je ono sto ja mislim, onda viel spaß
prop´o pos´o - poslodavac zasp´o :lol:
geronimo je napisao/la:friedrich je vec u godinama, nije ni u herthi valj´o u zadnjoj godini (svaka cast za sp), operisao kicmu - slobodno ga prekrizi! mada je jedno vrijeme bio aktuelan njegov prelazak na isar.
fridriha sam pratio na sp-u i samo sp-u na kojem me je odusevio.
nisam rekao da bi arne trebao preci u bayern, niposto, samo sam nabrajao najbolje stopere bl ;)
geronimo je napisao/la:westermann - bez komentara
zasto?
geronimo je napisao/la:per - dosta oscilira kao i njegov bremen, baz nalda neprepoznatljiv. nije los, mada ja vjerujem da on ide u englesku, tacnije arsenal.
za njega vazi isto kao za fridriha.
geronimo je napisao/la:höwedes, kao i hummels su veliki talenti. uostalom kao i "nas" badi. s tim da ova dvojica imaju bolju sezonu od holgera.
hovedes je moja zelja i vjerujem da bi njegovim dolaskom pojacali odbranu, tacnije imali bi jednu od najjacih odbrana u evropi.
geronimo je napisao/la:zasto traziti samo u buli, mozda je najzad vrijeme da se neko sa strane dovede?
napadaci zabijaju golove ali je odbrana ta koja osvaja prvenstva ;)
nijemci su bezbroj puta dokazali da izvode najbolje branice i zbog toga se seco odlucuje za stari, dobri pancer.
uostalom, ako u evropi ima nesto dobro onda je i preskupo ;)

jah, ja znam najbolje ;) dok su gosti obicni suckeri 8-)

nego, kol´ko je ozbiljno ovo u vezi reala i brenice :?
el ima ko zivi???

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 feb 2011, 09:53

slika

Ajde poželimo im sreću i nadajmo se da će nakon 9 mjeseci opet skupa zaigrati!

:o
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 12 feb 2011, 11:45

Da malo prekinem tradiciju dugačkih postova :D :D :D

* ovo je 6. međusobni duel i imamo skor od 3 pobjede i 2 remija
* na Allianz Areni smo ih uvijek pobijeđivali (još uvijek se sjetim scene kad Toni daje gol u 90' minuti i jedini ja slavim, a svi ostalu psuju mater :twisted: )
* kod kuće imamo najbolji skor u BL u sezoni. 7 od 10 smo pobijedili i osvojili smo 23 boda (tu su još 2 remija i poraz od Mainza)
* Hoffenheim ima niz od 3 utakmice bez poraza u drugom dijelu BL-a (2 pobjede i remi)
* ovo će biti susret bivših igrača. Gustavo na jednoj i Alaba na drugoj strani. Braafheid je pokupio crveni i nema pravo nastupa
* Bayern je ekipa koja je postigla najviše golova u prvom poluvremenu (20), a drugi na listi je Hoffenheim (17)
* Hoffenheim nije u 4 od 5 zadnjih tekmi primio gol u prvom poluvremenu
* u zadnjih 9 utakmice, samo nam je 1 puta mreža ostala netaknuta (3:0 pobjeda protiv St.Paulija)
* imamo niz od 9 pobjeda kod kuće u svim takmičenjima
* ukupno smo primili dosad 26 golova, od toga je 9 primljeno u prvom poluvremenu, a 9 u prvih 15 minuta drugog poluvremena
* Hoffenheim se nije proslavio igrajući u gostima ove sezone. U zadnjih 10 utakmica, imaju 2 pobjede, 5 remija i 3 poraza
* u drugom dijelu sezone smo postigli 11 golova, što je najviše od svih ekipa
* Hoffenheim ima najviše igrača koji su postigli golove u drugom dijelu sezone, čak 7
* u drugom dijeli sezone smo primili 6 golova što nas čini najgorom odbranom proljetnog dijela zajedno sa Werderom i Kaiserslauternom

Prethodne utakmice protiv Hoffenheima su 'vako izgledale
21/09/10, 20:00 1899 Hoffenheim - Bayern München 1 : 2
15/01/10, 20:30 Bayern München - 1899 Hoffenheim 2 : 0
08/08/09, 18:30 1899 Hoffenheim - Bayern München 1 : 1
16/05/09, 15:30 1899 Hoffenheim - Bayern München 2 : 2
05/12/08, 20:30 Bayern München - 1899 Hoffenheim 2 : 1

I još ovo da spomenem. Klose je golom u utakmici protiv Italije se približio Gerdu na samo 9 golova prednosti (Klose 59, a Gerd 68). Postizao je golove u zadnjih 5 utakmice poslije SP-a i postigao 7 golova ;)
Sent from my Philips Smart TV.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.