Ocekiv'o sam od tebe ovakav komentar, jer sam osjetio da si dobar momak, sa dobrim karakterom. Malo je ljudi koji su spremni priznati gresku, promjeniti ton i nacin razogvora, ako vide da ih to nece dovesti do cilja. To nije dokaz slabosti, nego dokaz intelgencije i suptilnosti. Treba znati osjetiti sagovornika i primjeniti konverzaciju koja ce dovesti do dobrog rezultata.
Zadnje tri recenice su se odnosile na ljude u zrelim godinama, koji misle da su najpametniji i da sve znaju, ali su ostvari ograniceni kao balkon. I najveci umovi u istoriji covjecanstva su svojevremeno izjavljivali 'Tek sada znam koliko malo znam. Ja znam da ništa ne znam.', dok ogranicen covjek ne moze uviditi svoje greske, neznanje i slabosti, jer jednostavno nije sposoban da sudi o sebi. Nisam ninakoga mislio, a ako se neko prepozna, mozda mu pomogne da redukuje neke svoje stavove, gardove i poglede.
Pobogu si, ne trebam nikakvu pomoc

Zato mogu reći da će Badstuber biti igrač koji će biti podjednako dobar ako ne i bolji.
To je tvoje 'predvidjanje', za koje ja nigdje nisam napis'o da se ne moze obistiniti. Moje predvidjanje je da nece biti igrac njihovog kalibra, sto se ne mora ispostaviti kao tacno. (Sto vise vjerujes, vise se razocaras,.. Ovo je neka moja poslovica

Koga bi ti doveo da igra odbranu za Batstuberom!? Ko je taj za koga smatras da ima 'podjednak' kvalitet kao on (sada, u ovom trenutku)!??
:"Za neke slijedeće opaske tipa "prosječan igrač", slobodno napišite što vas smeta kod njega odnosno što fali tom igraču i naravno uz to predložite argumente".
Je l' znas sta znaci rijec 'prosjek'!? Znaci sredina, ni dobar ni los. Nema nista lose, nema nista dobro. Batstuber ne pravi velike greske, ali ne prikazuje ni bravurozne partije (nema kvalitetne intervencije). Teri ne pravi velike greske, ali zato odigrava bravurozne partije (ima kvalitetne intervencije). But je prosjecan golman. Ne pravi prevelike greske, ali zato nema ni bravurozne odbrane. Kasiljas ne pravi prevelike greske, ali ima bravurozne odbrane. To je razlika izmedju prosjecnog i ekstra kvalitetnog igraca.
Posto je Bajern veliki klub, Stubera mogu porediti sa njegovim kolegama iz drugih velikih klubova. Vidic - bolje igra glavom, jaci u duelu, bolje cita igru,.. ima sve bolje od njega, da ne nabrajam. Isto vazi za Terija, Karagera, Pujola, Kielinia, Karvalja, Lusia,.. Da li ti vidis da svi veliki klubovi imaju bolje odbrambene igrace nego sto je Stuber!?? Da li ce Stuber nekada doci na njihov nivo, to je vec gatanje, bitno je sta sada imaju veliki klubovi. Mozda ce i Rafael (Batstuber) za 3-4 godine biti jedan od najboljih bekova svijeta, ali je cinjenica da je Lam (Vidic) trenutno duplo bolji igrac. Razumijes li sada sta ti pokusavam reci!??
:"Nisi mi naveo apsolutno nikakve argumente koji dokazuju prosječnost ovog igrača. Moraš napisati što drugi nemaju a što on ima. Uspoređujući ga s drugim igračima je samo pokušaj da dokažeš da je, po tvojem mišljenju, Badstuber lošiji igrač od gore spomenutih. To ne prolazi. Ako već uspoređuješ onda napiši koje su to prednosti nekog igrača a koje su mu mane".
Pa ne igra on u Atalanti iz Kacuna, igra u Bajernu. Samim tim mora posjedovati odredjeni kvalitet i talenat. Neki igraci (kao Lam i Svajnstajger) taj talenat opravdaju, a neki ne(Lel ili Otl). Za sada je Stuber najblaze receno ost'o nedorecen.
Kada sam prvi put vidio Lama (Stutgart), odmah sam pomislio da ce biti veliki igrac. Sa Svajnstajgerom sam pogrjesio, nisam ocekiv'o da ce ikada postati igrac svjetske klase. Za Nedveda sam odmah (nakon prve sezone u Laciu) pomislio da ce biti igrac svjetske klase. Da mi je neko prije dvi godine rek'o da ce neko Kerola (Njukasl) platiti 10 miliona eura, rek'o bi mu da ide na lijecenje, jer mi je lik djelovo kao zesci antitalenat. Svi smo vidjeli koliko je placen

Tvoj argument: "Da bi bio 'nosioc' Bajernove odbrane, mora biti u svakom pogledu odlican odbrambeni igrac. Robert Kovac je u najboljim danima bio u svakom pogledu (skok igra, duel igra, citanje igre, samopouzdanje, smirenost,...) bolji igrac nego sto je sada Batsuber. Linke i Kufur su takodjer u najboljim danima bili bolji od Bastubera".
Moj odgovor: "Ti spominješ ovu trojicu u najboljim godinama i onda ih ideš uspoređivati s Badstuberom koji ima 21. godinu i njegovo vrijeme tek dolazi" ?
Covjece, ponavljam ti, nisam nikakav prorok niti gatara, ne znam sta ce biti sutra, ali (mislim da) znam sta je danas. Cijelo vrijeme govorim o sadasnjosti, a ne o buducnosti. Bajernu za titule treba sada jak odbrambeni igrac. E sad, druga je stvar ako je Bajernu vaznije od Stubera praviti igraca nego osvojiti titulu.
: "Još jednom. Nabroji mi 5 igrača do 21. godine koji su bolji igrači od Badstubera".
Ne mogu ti nabrojati, ne pratim Interove i Barsine juniore. Veliki klubovi se uzdaju u provjerene i iskusne defanzivce.
: "Mene ne zanimaju igrači stariji od 21 godine. Govorimo o trenutnom potencijalu igrača. Ne ono što će se dogoditi".
:" Ima li boljih stopera od Badstubera koji su mlađi od njega"?
Pogresno razumijes poentu mog pisanja. Da opet ponovim, vjerujem da Stuber nece biti vrhunski defanzivac, ali ostavljam prostor da grijesim u procjeni. Ono na sta bacam akcenat je sadasnjost. Stuber je senior, niko nece Bajernu upisati bod vise na tabelu jer imaju mladog igraca u ekipi, naprotiv,.. Kada dodjes u seniorski pogon onda se poredis sa seniorima, a ne sa juniorima. Shvati to.
A zbog ovog ćete sigurno morati odgovoriti jer nećete izdržati.
Nisam mog'o izdrzat'