FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Smajlagić mi se jako svidio u Sloveniji na pripremama. Dobro me zabrinuo u euro utakmicama a protiv Slobode me bukvalno razočarao. Nadam se da nastavi gdje je u Zenici stao.Vidjeli smo svi njegovu izvedbu kod 5-og gola.Ipak je Željina zadnja linija sporija od Sa a meni apetit pojačan.
-
- Kontakt:
Ma kakav Pantelic, sastav iz Zenice treba poceti protiv Zelje. Mala sala, svaki igrac je potreban, svaki ima svoje vrline i mane tako da dobri igraci uvjek dobro dodju. Sukilovic i "valderamu" treba pustiti da igraju, mladi, poletni i zeljni dokazivanja. Mora se Pantelic "navici" na ekipu, a fali mu i snage jos malo. Ali posto nije moje da odlucujem, ovo je moje misljenje. Pantelic je registrovan, hoceli ga koristiti sutra do trenera je. Posle onakve pobjede prva postava zasluzuje sa su da opet pocnu (moj stav) Pri kraju su pregovori sa pojacanjem, ubrzo je sa nama.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Ma slažem se da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati. E sad koliko su se regenerisali i koliko se mogu potrošiti sutra to struka zna. Da je sreće da imamo širi izbor jer sa više kvalitete rotacija je bezbolnija. Drago mi je za Pantelića, ako je kvalitet zadnjih 20 min je dovoljno da pomogne.elvirbaljic je napisao/la: ↑12 avg 2022, 14:10Ma kakav Pantelic, sastav iz Zenice treba poceti protiv Zelje. Mala sala, svaki igrac je potreban, svaki ima svoje vrline i mane tako da dobri igraci uvjek dobro dodju. Sukilovic i "valderamu" treba pustiti da igraju, mladi, poletni i zeljni dokazivanja. Mora se Pantelic "navici" na ekipu, a fali mu i snage jos malo. Ali posto nije moje da odlucujem, ovo je moje misljenje. Pantelic je registrovan, hoceli ga koristiti sutra do trenera je. Posle onakve pobjede prva postava zasluzuje sa su da opet pocnu (moj stav) Pri kraju su pregovori sa pojacanjem, ubrzo je sa nama.
Treba zaista spomenuti Smajlagića.Ovaj njegov gol u Zenici je dokaz da on i te kako vrijedi i zna lopte.Najljepši naš gol Sarajevu.Beledija je napisao/la: ↑12 avg 2022, 11:56Smajlagić mi se jako svidio u Sloveniji na pripremama. Dobro me zabrinuo u euro utakmicama a protiv Slobode me bukvalno razočarao. Nadam se da nastavi gdje je u Zenici stao.Vidjeli smo svi njegovu izvedbu kod 5-og gola.Ipak je Željina zadnja linija sporija od Sa a meni apetit pojačan.
- Svi mi sada očekujemo reprizu Bilinog Polja na Grbavici.Sad smo vidjeli da imamo i širi izbor igrača od onog kojeg smo konstatovali.Na stranu što je Kalibali bio sakriveni đoker u Jovićevom rukavu, ali evidentno je da Karić,Veselinović,Gavrić,Hrkač.... čine vrlo dobar oslonac i da mogu biti i starteri po potrebi.O Fereiri neću da se ponavljam.Jović će sigurno izbalinsirati ekipu kad je umor u pitanju.Naravno da o potcjenjivanju nema niti govora.Željezničar je skinuo skalp Zrinskom.Kod kuće se pod moranjem da pobijede teže snalaze.Publika ih nosi nema šta.Grbavica ,njihova avlija.Ova utakmica protiv Željezničara će sigurno biti drukčija u odnosu na Sarajevo.Može Mulalić pustiti nas da napadamo i da imamo posjed lopte pa tražiti šansu preko Santosa iz polukontri i kontri.Mulalić je protiv Širokog priznao da su se oni potrošili,t,j. da nemaju snage za ritam koji nametnu od početka do kraja utakmice.Mi, ako nismo iscijeđeni u Zenici trebamo igrati svoju igru pa neka se protivnik prilagođava nama a ne obrnuto.Vidjet ćemo hoće li Jović promiješati karte kad je sastav u pitanju.Imamo fala Bogu solidan izbor igrača.Kondicija Europska,igra ista od 1 do 90' i to po cijelom terenu.Sad je očito da je Kalibali pojačanje, što je odlična vijest.On će sad navlačiti na sebe dva igrača i more faulova koje moraju sudije svirati makar imali zadatak da nas oštete u utakmici.Sad poslije ove igre protiv Sarajeva, sudije će dobiti poseban nalog kad smo mi upitanju.Oni našu igru ne mogu spriječiti ali će dijeliti kartone kad god im se ćefne.
@igrajlopte 🐦
Ovaj Raphael može biti novi Nsue.On se je najeo hljeba i nafato para i slatkog života.Nema taj motiva .Od prošlosti se ne živi.Vidi se TM u kakvom je STRMOGLAVOM padu njegova karijera.
- Drugo je Kulibali,on je došao gladan dokazivanja i zato grize.
- Drugo je Kulibali,on je došao gladan dokazivanja i zato grize.
-
- Kontakt:
Ne vjerujem da je se zasitio i osiguro,dosta je mladji od Nsuea..ne znamo ni ko i cijom voljom je doveden Nsue.
Rizik je uvijek tu kao i u svemu drugom u zivotu..
TEREN U SREBRENIKU.KO PERZIJSKI ĆILIM .

Ja bih njemu uz Ugovor stavio i klauzulu.Da ne bacamo pare.Pozitivanstav je napisao/la: ↑12 avg 2022, 15:51Ne vjerujem da je se zasitio i osiguro,dosta je mladji od Nsuea..ne znamo ni ko i cijom voljom je doveden Nsue.
Rizik je uvijek tu kao i u svemu drugom u zivotu..
- Pitanje je i kako će ga prihvatiti igrači?
- On danas da potpiše nemamo od njega ništa još do proljeća.
Bez dovođenja igrača sa strane nema stabilnosti.To je dugotrajan proces.
Da bi mogao dovesti dobrog igrača moraju se poklopiti nekoliko stavki:
1) igrač koji drži do sebe bira klub koji ima renome
2) klub mora biti stabilan
3) finansije neupitne
4) klub koji će ga izbaciti na tržištu
Koliko je samo kroz Zrinjski prošlo igrača da bi sad bili u plej ofu
Promašaja(nsue) mora biti ali mora biti i pogodaka.
Čelik se mora unovčiti jer da ode kao Dofo nije baš u redu.Dofo nije bio top 5 igrač PL Čelik je top3. Bar ja vjerujem da jest.
3) finansije neupitne
Čelik se mora unovčiti jer da ode kao Dofo nije baš u redu.Dofo nije bio top 5 igrač PL Čelik je top3. Bar ja vjerujem da jest.

................................Fejzić
....Fereira.........Hrkač................Čeliković......Mehidić.
............Karjašević....................Karić(Mendeš od 80')
......Mešinović(Nukić 2.pol.).................Mišić(Pantelić ili Veselinović od 60')..............Kuzmanović
..............................Kalibali(Smajlagić od 80').
p.s.
Pantelić, ako je registrovan i ima pravo nastupa.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 avg 2022, 17:21, ukupno mijenjano 3 puta.
Primjer Zrinjskog je ogled za nas.Istina oni imaju "privilegiju" da imaju dosta igrača sa dvojnim državljanstvom (BIH -HRV).Dobivaju odlične igrače na taj način.Ali, generalno, od 2004 kad su izbjegli ispadanje u predzadnjem kolu oni rastu.Posluju domaćinski i imaju odličan roster.Prodaju ali i nadopunjuju.Beledija je napisao/la: ↑12 avg 2022, 16:56Bez dovođenja igrača sa strane nema stabilnosti.To je dugotrajan proces.
3) finansije neupitne
Desni bek će biti sigurno Nukic valja trčati sa brzonogim Santosom. I nemoj Veselinovica nikako. On se ne uklapa. Dobro bi bilo da u sastavu Želje bude Dzenis.tuzlac je napisao/la: ↑12 avg 2022, 17:07
......Mešinović(Nukić 2.pol.).................Mišić(Pantelić ili Veselinović od 60')..............Kuzmanović
p.s.
-
- Kontakt:
Ma Nukic ce igrat to je sigurno,dost je sto je jedan bek relativno spor(Mehidic),jos da i Fereira igra s malim koracima kao patak,defanziva ok ali za nesto vise,tesko.
Nema danas fudbala bez brzine,posbenk krila i bekovi,onaj ko nema te karakteristike moze u nizi rang.
Nema danas fudbala bez brzine,posbenk krila i bekovi,onaj ko nema te karakteristike moze u nizi rang.
Da i ja koju dodam...hah
Smijesno je poredit Dwamenu sa Nsueom...jedan hoče da vrati karieru na pravi kolosijek drugi gleda gdje če ubrat još koji dinar. Ovaj da nije imao srčanih problema sad bi igrao makar u Young Boysima. Ako ima ko voljan, rado se kladim da če zabit više od 15golova ove sezone
Što se tiče Želje, nisam misljenja da treba Coulibaly počet utakmicu, pojest če ga Cocalić i Kosorić, naša prednost je po bokovima gdje imaju loše Malića i Galića. Ako bude branio opet Muftić i tu je naša šansa.
Ne gotivim Mešinovića al treba počet utakmicu sa Nukićem na desnoj strani da pomaže u defanzivi zaustavit Santosa. I Mustrafu stavit umjesto Hrkaća dobijamo na brzini, a oni visine osim stopera ionako nemaju...Ne očekivam velik broj pogodaka, ko povede bit če u ogromnoj prednosti. Sretno nam momci

Smijesno je poredit Dwamenu sa Nsueom...jedan hoče da vrati karieru na pravi kolosijek drugi gleda gdje če ubrat još koji dinar. Ovaj da nije imao srčanih problema sad bi igrao makar u Young Boysima. Ako ima ko voljan, rado se kladim da če zabit više od 15golova ove sezone
Što se tiče Želje, nisam misljenja da treba Coulibaly počet utakmicu, pojest če ga Cocalić i Kosorić, naša prednost je po bokovima gdje imaju loše Malića i Galića. Ako bude branio opet Muftić i tu je naša šansa.
Ne gotivim Mešinovića al treba počet utakmicu sa Nukićem na desnoj strani da pomaže u defanzivi zaustavit Santosa. I Mustrafu stavit umjesto Hrkaća dobijamo na brzini, a oni visine osim stopera ionako nemaju...Ne očekivam velik broj pogodaka, ko povede bit če u ogromnoj prednosti. Sretno nam momci
Nsue je dobar igrac, sto je i pokazao u tom kratkom periodu kod nas prosle sezone.
Sto se mene tice on nije nista kriv, krivi su oni koji su ga doveli a da ni sami ne znaju zasto su ga doveli i sta ce sa njim.
Svaku utakmicu su ga saltali po razlicitim pozicijama, daleko od njegove prave pozicije...
Opet kazem, bar za mene, Nsue nije nista kriv vec oni koji su ga angazovali bez ikakve ideje sta ce sa njim kad se pojavi na treningu.
Sretno ekipi veceras.
Naravno, volio bih da se ponovi Zenica, ali mislim da to nije realno i da se onakva igra i rezultat ne mogu bas tako lako ponoviti.
Zavisi mnogo i od toga dal je Misic na raspolaganju ili ne.
Naravno, nasi opet jedu gofna i ne organizuju ni press pred utakmicu...
Sto se mene tice on nije nista kriv, krivi su oni koji su ga doveli a da ni sami ne znaju zasto su ga doveli i sta ce sa njim.
Svaku utakmicu su ga saltali po razlicitim pozicijama, daleko od njegove prave pozicije...
Opet kazem, bar za mene, Nsue nije nista kriv vec oni koji su ga angazovali bez ikakve ideje sta ce sa njim kad se pojavi na treningu.
Sretno ekipi veceras.
Naravno, volio bih da se ponovi Zenica, ali mislim da to nije realno i da se onakva igra i rezultat ne mogu bas tako lako ponoviti.
Zavisi mnogo i od toga dal je Misic na raspolaganju ili ne.
Naravno, nasi opet jedu gofna i ne organizuju ni press pred utakmicu...
-
- Kontakt:
Nesto mi govori da bi Mesinovic ove godine mogao bit dobar,nekako mi djeluje fit i opusten,kao da je pun samopouzdanja..
MOJA ZAMISAO JE, ODMORITI NUKIĆA 1. POLUVRIJEME PA GA UVESTI U DRUGOM.OPĆENITO ,MORAĆEMO RAZMIŠLJATI DA ODMORIMO 5 IGRAČA NA NAČIN DA ,ILI BUDU REZERVE PA UĐU, ILI POČNU PA IH ZAMIJENITI.TREBA U UTAKMICI DANAS OPTERETITI IGRAČE RAVNOMIJERNO.NUKIĆ JE PUNO ISTRČAO U ZENICI ZATO JE ZAMIJENJEN U 68'.husrefbeg je napisao/la: ↑12 avg 2022, 20:43Desni bek će biti sigurno Nukic valja trčati sa brzonogim Santosom. I nemoj Veselinovica nikako. On se ne uklapa. Dobro bi bilo da u sastavu Želje bude Dzenis.tuzlac je napisao/la: ↑12 avg 2022, 17:07
p.s.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 avg 2022, 13:04, ukupno mijenjano 1 put.
Ma neka trči i ometa protivnika u njihovoj a i našoj polovini terena i dobro je.On nema tehniku niti drskost i neće je ni imati.Trčati može, to je evidentno.Pozitivanstav je napisao/la: ↑13 avg 2022, 10:00Nesto mi govori da bi Mesinovic ove godine mogao bit dobar,nekako mi djeluje fit i opusten,kao da je pun samopouzdanja..
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 avg 2022, 13:01, ukupno mijenjano 2 puta.
[url [/url]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.