FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Organizovan je prijevoz za gostovanje u Posušju.
Cijena prijevoza: 30 KM.
Cijena ulaznice: 10 KM.
Uplate su večeras od 18:00 h do 20:00 h u prostoriji shopa.
Utakmica se igra sutra (srijeda), s početkom od 17:30 h.
SVI U POSUŠJE!
Zvanični Telegram kanal grupe The Maniacs:
https://t.me/TheManiacs1987
Cijena prijevoza: 30 KM.
Cijena ulaznice: 10 KM.
Uplate su večeras od 18:00 h do 20:00 h u prostoriji shopa.
Utakmica se igra sutra (srijeda), s početkom od 17:30 h.
SVI U POSUŠJE!
Zvanični Telegram kanal grupe The Maniacs:
https://t.me/TheManiacs1987
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.
Sta im sve nece pasti na pamet ja ne mogu da vjerujem...Nunez je napisao/la: ↑29 avg 2022, 21:32zna se to vec od subote da i nama slijedi isto jer ovi su naveli da je sudija pomocnici mu delegat kao i igraci fks da su gadjani raznim predmetima pri ulazu u tunel a delegat naveo i da je pogodjen punom casom piva sa zapadne tribine prilikom smirivanja klupe domacih igracaGanola1921 je napisao/la: ↑29 avg 2022, 19:02Vidjet ćemo, vjerovatno će i FK Željezničar biti kažnjen zatvaranjem jedne ili više tribina zbog ponavljanja upotrebe pirotehničkih sredstava, rekao nam je Kljajić u obrazloženju odluke koja je danas dostavljena FK Sarajevo.
Mamu im vise, pa ni jedna baklja od strane Manijaka nije ubacena u teren!!!!
-
- Kontakt:
Realno i baceno je svasta na teren, tako da i do nas je, ne trebamo se zavaravat.
Prije šest godina, u Sarajevu je u 71. godini života preminuo legendarni fudbaler Željezničara, Josip Bukal. 

Za Željezničar je ukupno odigrao 290 zvaničnih utakmica, uključujući i standardne nastupe u šampionskoj generaciji u sezoni 1971/1972. Postigao je i 128 golova i drugi je strijelac u historiji Kluba.
Jedan je od najzaslužnijih što je Željezničar opstao za vrijeme agresije. Sa još nekoliko entuzijasta, održao je rad Kluba u njegovim najtežim trenucima.
"Odanost i čast simbol su njegovog imena, a ljubav prema klubu primjer za sva vremena. Njegove riječi nek' su vam uvijek u glavi, igrajte srcem sarajevski plavi."
Josip Bukal 1945 - 2016
Za Željezničar je ukupno odigrao 290 zvaničnih utakmica, uključujući i standardne nastupe u šampionskoj generaciji u sezoni 1971/1972. Postigao je i 128 golova i drugi je strijelac u historiji Kluba.
Jedan je od najzaslužnijih što je Željezničar opstao za vrijeme agresije. Sa još nekoliko entuzijasta, održao je rad Kluba u njegovim najtežim trenucima.
"Odanost i čast simbol su njegovog imena, a ljubav prema klubu primjer za sva vremena. Njegove riječi nek' su vam uvijek u glavi, igrajte srcem sarajevski plavi."
Josip Bukal 1945 - 2016
-
- Kontakt:
Papci, sta’s ti tu.drzgemboadislic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 10:27Još na to dodajte i bacanje kamenja i baklji na tribine na kojima se nalaze žene i djeca.
https://www.youtube.com/shorts/WdXdtr9hV0A
bodljikava žica oko njihovog sektora spojena na struju, drugačije ih ja ne bi puštao na stadion
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dzenis Beganovic je (pre)spor za napadaca, nema ni Bog zna kakav odraz i sto je najgore nema ni kretnju napadaca nit na terenu izgleda kao napadac. Rezulat svega navedenog jesu odigrane 382 minute, 0 golova, jedna - dvije sanse ukupno i jedna asistencija koja je fakticki bila los sut prema golu Leotara koji je Coca skrenuo u gol. Haracic je za njega Drogba. Mozda bi neka pozicija u vezi bila bolja za njega.
Sto se tice Edisa sve je vec receno i napisano. Koliki je on strucnjak dokazuje cinjenica da mi sanse nismo napravili protiv Nja sa igracem vise odnosno penal je promijenio sve objasnjenje koje govori da Edis po obicaju nije kriv za bilo sta.
Guranje Stilica da skoro svaku tekmu igra 90' je za ozbiljnijeg izucavanja. Ovaj koliko god da se trudio i trudi jednostavno je prespor i pegla loptu do iznemoglosti. Jel vrijeme da se nekome mladjem ukaze prilika, barem 30-ak minuta ? Ako se Edisa pita nije, to je vise puta dokazao.
5 oobjeda na 21 tekmi je uzas, ako protiv Posusja i Igmana ne uzme 4 bobe logicno bi bilo da ga se rijesimo. Ako ih uzme, nek' nastavi pa da vidimo dokle mozemo da doguramo. A sansu za Europu imamo, to je i budali jasno. **** Edisove bahato bezobrazne izgovore i opravdanja. Mislim da je i njemu jasno da nakon Zeljeznicara on vise nece dobiti priliku u nekom "ozbilinijem" klubu. Ako ne napravi rezultat, a sve su prilike da nece, nadam se iskreno da grijesim i da cu svaki dan pisati kako sam bio retardiran i kako sam pogrijesio u vezi njega. Niko sretniji od mene ako se to dogodi.
Next stop: Posusje !
Sto se tice Edisa sve je vec receno i napisano. Koliki je on strucnjak dokazuje cinjenica da mi sanse nismo napravili protiv Nja sa igracem vise odnosno penal je promijenio sve objasnjenje koje govori da Edis po obicaju nije kriv za bilo sta.
Guranje Stilica da skoro svaku tekmu igra 90' je za ozbiljnijeg izucavanja. Ovaj koliko god da se trudio i trudi jednostavno je prespor i pegla loptu do iznemoglosti. Jel vrijeme da se nekome mladjem ukaze prilika, barem 30-ak minuta ? Ako se Edisa pita nije, to je vise puta dokazao.
5 oobjeda na 21 tekmi je uzas, ako protiv Posusja i Igmana ne uzme 4 bobe logicno bi bilo da ga se rijesimo. Ako ih uzme, nek' nastavi pa da vidimo dokle mozemo da doguramo. A sansu za Europu imamo, to je i budali jasno. **** Edisove bahato bezobrazne izgovore i opravdanja. Mislim da je i njemu jasno da nakon Zeljeznicara on vise nece dobiti priliku u nekom "ozbilinijem" klubu. Ako ne napravi rezultat, a sve su prilike da nece, nadam se iskreno da grijesim i da cu svaki dan pisati kako sam bio retardiran i kako sam pogrijesio u vezi njega. Niko sretniji od mene ako se to dogodi.
Next stop: Posusje !
-
- Kontakt:
Samo kavez do krova i oko kaveza zicanu mrezu.. Ograniciti taj dio na 700 mjesta.. Mi se odavno pravimo budale dajuci im vise od obaveznog.. Nasi trebaju shvatiti da je to neodgovorno i da na taj nacin ugrozavaju sigurnost nasih navijaca, a i velikim tampon zonama onemogucavaju gledanje tekme za bar jos 1500 ljudi koji bi to zelili.. Kad se nekad uradi jug i zapad onda citav sjever koristiti kao gostujucu tribinu..Ganola1921 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 14:21Iskopat rupu oko njih, nasut vodu i pustit krokodile da kruze.
Pročepit će negdje.
Ja mislim da bi Dženis bio puno efikasniji i produktivniji na terenu na poziciji iza napadača kao polušpic ili ofanzivni vezni.BorbenaGljiva je napisao/la: ↑30 avg 2022, 14:27Dzenis Beganovic je (pre)spor za napadaca, nema ni Bog zna kakav odraz i sto je najgore nema ni kretnju napadaca nit na terenu izgleda kao napadac. Rezulat svega navedenog jesu odigrane 382 minute, 0 golova, jedna - dvije sanse ukupno i jedna asistencija koja je fakticki bila los sut prema golu Leotara koji je Coca skrenuo u gol. Haracic je za njega Drogba. Mozda bi neka pozicija u vezi bila bolja za njega.
Tih pet utakmica će odrediti koliko možemo i čemu se možemo nadati. Isto tako će odrediti šta će biti sa Edisom i njegovom pozicijom, uredu je da on dobije još jednu priliku ali mislim da to treba biti zadnji put.
Utakmice će biti teške, moje mišljenje je da možemo iznenaditi i uzeti svih 15 bodova ali isto tako da se može desiti da uzmemo mizeran broj bodova. Ako već imamo ambicije za Evropu realno je da u narednih pet utakmica uzmemo od 11 do 13 bodova i to bi bilo uredu i prihvatljivo, sve preko bi bila premija ali sve ispod bi bio neuspjeh.
Ali najbolje je da idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti koliko ćemo bodova uzeti i šta možemo očekivati kako sezona bude odmicala.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Vrlo jednostavna racunica. Haracic je efikasniji od Dzenisa, a ima manje minuta na terenu.
Ne znam zasto ga Edis forsira!?
Ne znam zasto ga Edis forsira!?
-
- Kontakt:
Vrlo jednostavno, i jedan i drugi su klocevi i nema neke fajde od njih. Skoro da je svejedno koji ce igrati.
-
- Kontakt:
Haracic nije nista losiji od Lazara Popovica recimo.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Haracic se nalazi u šansama (promašio je dvije odlične), a ovaj drugi lafo napadač nije šanse vidio.
Vrlo jednostavno, nemamo boljih trenutno i zbog toga smanjite pljuvanje. Da smo mogli platiti imali bi bolje, kako nismo moramo gledati to što imamo.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑30 avg 2022, 15:43Vrlo jednostavno, i jedan i drugi su klocevi i nema neke fajde od njih. Skoro da je svejedno koji ce igrati.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Iskreno, ako uzmemo 11 boba bice odlicno. To su tri pobjede i dva remija i kada to uporedimo sa 5 11 5 omjerom koji Zeljeznicar ima u Edisovom drugom mandatu imamo ozbiljan napredak sto se tice broja pobjeda i osvojenih bodova.1921boy je napisao/la: ↑30 avg 2022, 15:19Ja mislim da bi Dženis bio puno efikasniji i produktivniji na terenu na poziciji iza napadača kao polušpic ili ofanzivni vezni.BorbenaGljiva je napisao/la: ↑30 avg 2022, 14:27Dzenis Beganovic je (pre)spor za napadaca, nema ni Bog zna kakav odraz i sto je najgore nema ni kretnju napadaca nit na terenu izgleda kao napadac. Rezulat svega navedenog jesu odigrane 382 minute, 0 golova, jedna - dvije sanse ukupno i jedna asistencija koja je fakticki bila los sut prema golu Leotara koji je Coca skrenuo u gol. Haracic je za njega Drogba. Mozda bi neka pozicija u vezi bila bolja za njega.
Tih pet utakmica će odrediti koliko možemo i čemu se možemo nadati. Isto tako će odrediti šta će biti sa Edisom i njegovom pozicijom, uredu je da on dobije još jednu priliku ali mislim da to treba biti zadnji put.
Utakmice će biti teške, moje mišljenje je da možemo iznenaditi i uzeti svih 15 bodova ali isto tako da se može desiti da uzmemo mizeran broj bodova. Ako već imamo ambicije za Evropu realno je da u narednih pet utakmica uzmemo od 11 do 13 bodova i to bi bilo uredu i prihvatljivo, sve preko bi bila premija ali sve ispod bi bio neuspjeh.
Ali najbolje je da idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti koliko ćemo bodova uzeti i šta možemo očekivati kako sezona bude odmicala.
Ps. Slazem se za Dzenisa, ne bih ga tek tako otpisivao, al za napadaca definitivno nije.
Ma svi bi voljeli kavez, to bi bila najbolja opcija. Kavez kad se stavi nek im daju i besplatno ulaznice sto se mene tiče, ovo sto puštaju ovako i prave tampon zone je sve zbog toga da bi bili u dobrim odnosima, a oni nas yebu kako stignu... Stvarno ružno izgleda kad ti istok i sjever nisu puni, plus roditelji od male djece trebaju da strepe hoce li im dijete pogodit baklja, kamen ili sta vec. Kavez puknut, 700-800 mjesta za gostujuce navijače u vrh glave i kud koji mili mojiMojaMalenkost je napisao/la: ↑30 avg 2022, 15:19Samo kavez do krova i oko kaveza zicanu mrezu.. Ograniciti taj dio na 700 mjesta.. Mi se odavno pravimo budale dajuci im vise od obaveznog.. Nasi trebaju shvatiti da je to neodgovorno i da na taj nacin ugrozavaju sigurnost nasih navijaca, a i velikim tampon zonama onemogucavaju gledanje tekme za bar jos 1500 ljudi koji bi to zelili.. Kad se nekad uradi jug i zapad onda citav sjever koristiti kao gostujucu tribinu..Ganola1921 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 14:21Iskopat rupu oko njih, nasut vodu i pustit krokodile da kruze.
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.
Gojak ide iz Dinama, imamo li kakvog procenta? 

-
- Kontakt:
Pa nije problem sto su obojica losi nego je problem sto losiji vazda igra. Haracic odigra lose poluvrijeme protiv borca i odmah ulazi dzenis, protiv veleza isto. Dzenisa ne vidis na terenu prvo poluvrijeme protiv uhljupa osim kad zajebe nesto i opet pocne drugo poluvrijeme, to mi fkt nije jasno. I eto opet smo proigrali kad je izasao. Ne treba ga otjerati al ne treba ni igrati ako ne doprinosi nista, a u ovih 7 kola je na svakoj tekmi imao minute osim sa tuzlom i u svakoj tekmi je bio los. To su cinjenice, nije to losa forma ako u 7 tekmi nista ne pokazes.
-
- Kontakt:
Ne mozes ljudima objasnit koji nisu igrali lopte, dzaba sto imas fudbalski potez i vic u nozi kad ne osjetis prostor i brzinu igre, ne moze dobar veznjak bit bolji u spicu od loseg napadaca, Haracic ulazi stalno u sanse, stalno je blizu lopti, redovno je meta bekovima, kad je Dzenis na tereni vidjeli ste par centarsuteva Vege kojeg se dobro izbaci na krilo al Dzenis kasni u 16 i propada sve.drzgemboadislic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 16:14Haracic se nalazi u šansama (promašio je dvije odlične), a ovaj drugi lafo napadač nije šanse vidio.