Champions League 2022/2023
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Champions League 2022/2023
Bez zamjerke jel , 100% ucinak do sada.
Ovi paraglajder fanovi su mi najjaci.
Ako ne kazes da smo najjaci i ako ne hvalis svoj tim a druge ne pljujes , onda nisi simpatizer jer valjda je odlika pravih simpatizera.Biti zatucan , slijep i obicna neznalica.
Zamisli koliko znas o fudbalu kad si uvjeren da je Pique bolji stoper od Ramosa.
Julian Nagelsmann - Barcelona 3:0
prvi trener koji je tri puta zaredom dobio Barcelonu u Evropi
prvi trener koji je tri puta zaredom dobio Barcelonu u Evropi

-
- Kontakt:
Niko ne spominje proslu godinu jer prosle godine bi nas Sloboda dobila. Ja pricam samo o ovoj godini, ove godine se ocekuje nesto od Barcelone jer su dovedeni igraci da se bore za vrh. Pocetak je sezone nisu ljudi uigrani. Nije Bayern sam od sebe bio smijesan, Barcelona ih je napravila da budu smijesni. Oba gola su primljena radi gresaka odbrane i ti kazes da nije problem odbrana. Ili pocni gledati utakmice jer imam osjecaj da ih ne gledas ili idi ocnom ljekaru pa tek onda pocniJoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:47Po cemu ?TheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:05Ne znam po cemu to govoris da ce ih svaka jaca ekipa dobiti. Sinoc je Barcelona bila relativno na nivou sa protivnikom. Primljena su 2 gola na greske jer odbrana nije uigrana. Prvo poluvrijeme Barca je ubila Bayerna. Nismo definitivno na nivou Bayerna i Citya ali nismo ni toliko ispod, pogotovo kad se uigra ekipa. Real je na tom nivou kao i oni ali Barca protiv Reala kada je i najlosija bila je znala pobijediti jer je to drukciji rivalitet.
Jel me fakat pitas po cemu ?
Po godinama u nazad gdje bukvalno kad su trebali da pokazu od cega su , oni su pokazali da su od govana i obicne kante.
Prosle godine te edukuje Benfica i Eintrach , jos pitas po cemu!?
Igrali smo fino ,nismo imali srece.Ta je najjaca.
Sta cemo ako ih Inter dobije a ovi kao budu bolji ? I tad ce se dobro igrati al’ neces srece imati.
LP je takmicenje koje zahtjeva individualnu klasu , momentum i fizicke predispozicije.Barcelona moze do sutra igrati leprsavo(uopste ne igra) ako nema golova , dzaba ti sve.
Bili smo dobri prvih 45minuta ? Prije da je Bayern bio smijesan prvih 45minuta.U drugom djelu cas fudbala , egzekucije , presinga , brzine i svega sto zahtjeva moderni fudbal.Imas momentum na svojoj strani , iskoristis ga nema tu mudrovanja.
Real Madrid je prvak Evrope jer preokrene utakmicu za 3 minute iako je losiji od rivala 87minuta.
Ne pravi se pita od govana ali se isto tako ne pravi brend od poluproizvoda.Kad citam hype koji se dize od pojedinih Barcinih igraca muka mi bude , ovaj samar ili je realnost Barcelone ili iziskuje promjene koje prije svega Cavi treba da uvidi konacno i na svojim plecima.
Barci nije problem odbrana , ima sjajne stopere ali stoperi nisu jedini igraci koji trebaju braniti go.Valjda je to do sada jasno.
Ceka se Inter koji kao i Bayern je u nikakvoj formi.
- Shategabri
- Kontakt:
Niko ne može garantovati da odbrana neće biti problem i kad se uigraju.
Alonso je Chelsijev otpadak, ne ulazeći u to koliko je Alba propo kao bek i igrač uopšte, upitno je koliko je ovaj adekvatna zamjena ili riješenje na toj strani. Osim toga, ovaj stoperski par je upitan.
I Dembaš koliko god dobrog radi je često krava koja prolije kantu od 20 litara mlijeka koju je dala.
Sve te stvari se ne vide toliko u utakmicama s malim protivnicima.
Da li je Barsa bolja nego prošle sezone? Apsolutno.
Al ima dosta da se radi i mnogi od ovih koji sad igraju neće biti tu u narednim sezonama.
Bar bi tako trebalo biti ako Xavi bude aktivno radio s ekipom.
Ako mu i dogodine bude igrao Busquets prvu, e onda je on ikebana na klupi.
Alonso je Chelsijev otpadak, ne ulazeći u to koliko je Alba propo kao bek i igrač uopšte, upitno je koliko je ovaj adekvatna zamjena ili riješenje na toj strani. Osim toga, ovaj stoperski par je upitan.
I Dembaš koliko god dobrog radi je često krava koja prolije kantu od 20 litara mlijeka koju je dala.
Al ima dosta da se radi i mnogi od ovih koji sad igraju neće biti tu u narednim sezonama.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Ja Alonsa ne racunam kao prvu postavu. Mislim da ce tu Balde u dogledno vrijeme uletiti kao prvotimac.Shategabri je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:17Niko ne može garantovati da odbrana neće biti problem i kad se uigraju.
Stoperski par trebaju ciniti Araujo i Garcia ako se Bellerin ne pokaze kao dobar desni bek, ako se pokaze onda Araujo i Kounde definitivno.
Naravno da ima mnogo da se radi ali ovo sto @JoeBleck prica su nebuloze. Barcelona trenutno moze sa svakim igrati na relativno jednakom nivou, jedino mozda protiv Citya ne moze jer su oni bas iznad svih.
Za Busquetsa se slazem jer je on zadnjih 5 godina kanta i FdJ treba na tu poziciju definitivno.
Ne citiraj me, dosadan siJoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 12:08Bez zamjerke jel , 100% ucinak do sada.
Ako ne kazes da smo najjaci i ako ne hvalis svoj tim a druge ne pljujes , onda nisi simpatizer jer valjda je odlika pravih simpatizera.Biti zatucan , slijep i obicna neznalica.
Zamisli koliko znas o fudbalu kad si uvjeren da je Pique bolji stoper od Ramosa.
https://youtu.be/OXlHyfUnbMoTheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 12:45Niko ne spominje proslu godinu jer prosle godine bi nas Sloboda dobila. Ja pricam samo o ovoj godini, ove godine se ocekuje nesto od Barcelone jer su dovedeni igraci da se bore za vrh. Pocetak je sezone nisu ljudi uigrani. Nije Bayern sam od sebe bio smijesan, Barcelona ih je napravila da budu smijesni. Oba gola su primljena radi gresaka odbrane i ti kazes da nije problem odbrana. Ili pocni gledati utakmice jer imam osjecaj da ih ne gledas ili idi ocnom ljekaru pa tek onda pocniJoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:47Po cemu ?TheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:05
Ne znam po cemu to govoris da ce ih svaka jaca ekipa dobiti. Sinoc je Barcelona bila relativno na nivou sa protivnikom. Primljena su 2 gola na greske jer odbrana nije uigrana. Prvo poluvrijeme Barca je ubila Bayerna. Nismo definitivno na nivou Bayerna i Citya ali nismo ni toliko ispod, pogotovo kad se uigra ekipa. Real je na tom nivou kao i oni ali Barca protiv Reala kada je i najlosija bila je znala pobijediti jer je to drukciji rivalitet.
Po godinama u nazad gdje bukvalno kad su trebali da pokazu od cega su , oni su pokazali da su od govana i obicne kante.
Sta cemo ako ih Inter dobije a ovi kao budu bolji ? I tad ce se dobro igrati al’ neces srece imati.
LP je takmicenje koje zahtjeva individualnu klasu , momentum i fizicke predispozicije.Barcelona moze do sutra igrati leprsavo(uopste ne igra) ako nema golova , dzaba ti sve.
Bili smo dobri prvih 45minuta ? Prije da je Bayern bio smijesan prvih 45minuta.U drugom djelu cas fudbala , egzekucije , presinga , brzine i svega sto zahtjeva moderni fudbal.Imas momentum na svojoj strani , iskoristis ga nema tu mudrovanja.
Real Madrid je prvak Evrope jer preokrene utakmicu za 3 minute iako je losiji od rivala 87minuta.
Ne pravi se pita od govana ali se isto tako ne pravi brend od poluproizvoda.Kad citam hype koji se dize od pojedinih Barcinih igraca muka mi bude , ovaj samar ili je realnost Barcelone ili iziskuje promjene koje prije svega Cavi treba da uvidi konacno i na svojim plecima.
Barci nije problem odbrana , ima sjajne stopere ali stoperi nisu jedini igraci koji trebaju braniti go.Valjda je to do sada jasno.
Vidi jarane.Odbranu ne igraju samo stoperi.Sta ocekujes da stoper ganja Sanea , pa to ne moze ni jedan defender na Svijetu.Lik punim sprintom utrcava , vazno samo da prodje lopta ,; defanzivac na koljenima.
Problem ovdje lezi upravo u ovom snimku gdje se vidi da 2/3 veznjak ne igraju odbranu.Prati sta radi Buskec i prati sta radi Pedri.Gavi je zakasnio , zaganjao ali zakasnio.
Valjda je jasno gdje puca po savovima.
Slazem se , izbaci Buskeca i Alonsa iz prvih 11 mozes igrati sa svima.Mozes li pobjediti upitno je , ali veci otpor ces pruziti definitivno.TheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:29Ja Alonsa ne racunam kao prvu postavu. Mislim da ce tu Balde u dogledno vrijeme uletiti kao prvotimac.Shategabri je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:17Niko ne može garantovati da odbrana neće biti problem i kad se uigraju.
Stoperski par trebaju ciniti Araujo i Garcia ako se Bellerin ne pokaze kao dobar desni bek, ako se pokaze onda Araujo i Kounde definitivno.
Naravno da ima mnogo da se radi ali ovo sto @JoeBleck prica su nebuloze. Barcelona trenutno moze sa svakim igrati na relativno jednakom nivou, jedino mozda protiv Citya ne moze jer su oni bas iznad svih.
Za Busquetsa se slazem jer je on zadnjih 5 godina kanta i FdJ treba na tu poziciju definitivno.
Za sad , ne mogu igrati.
- Shategabri
- Kontakt:
Vidjećemo. City svake godine ista priča, pa na kraju ćorak.TheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:29Ja Alonsa ne racunam kao prvu postavu. Mislim da ce tu Balde u dogledno vrijeme uletiti kao prvotimac.Shategabri je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:17Niko ne može garantovati da odbrana neće biti problem i kad se uigraju.
Sad izgleda da su sa Haalandom dobili dimenziju više, al dok ne uzmu ćup LP, ne pikam im da su prije svega iznad RM

Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Busquetsa ja iskreno vise i ne komentarisem. On je poluigrac zadnjih 5 godina tako da zna se da je za kriv vecinu tih "prolaza" igraca. Pedri i Gavi su pravili pritisak na protivnickoj polovini, za nasu polovinu je zaduzen gospodin Busquets ali njemu je mrsko potrcati ili jednostavno ne moze. Jel se slazes sa mnom da Busquets je trebao biti ispred Sanea a ne na centru kada se gradi njihov napad? Jel se to broji kao greska defanzivnih igraca jer su igraci na njegovoj poziciji vecinom zaduzeni da pomazu odbrani, kao npr Casemiro dok je bio u Realu.JoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:33https://youtu.be/OXlHyfUnbMoTheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 12:45Niko ne spominje proslu godinu jer prosle godine bi nas Sloboda dobila. Ja pricam samo o ovoj godini, ove godine se ocekuje nesto od Barcelone jer su dovedeni igraci da se bore za vrh. Pocetak je sezone nisu ljudi uigrani. Nije Bayern sam od sebe bio smijesan, Barcelona ih je napravila da budu smijesni. Oba gola su primljena radi gresaka odbrane i ti kazes da nije problem odbrana. Ili pocni gledati utakmice jer imam osjecaj da ih ne gledas ili idi ocnom ljekaru pa tek onda pocniJoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:47
Po cemu ?
Vidi jarane.Odbranu ne igraju samo stoperi.Sta ocekujes da stoper ganja Sanea , pa to ne moze ni jedan defender na Svijetu.Lik punim sprintom utrcava , vazno samo da prodje lopta ,; defanzivac na koljenima.
Problem ovdje lezi upravo u ovom snimku gdje se vidi da 2/3 veznjak ne igraju odbranu.Prati sta radi Buskec i prati sta radi Pedri.Gavi je zakasnio , zaganjao ali zakasnio.
Zadnja izmjena: TheWeekndXO, dana/u 14 sep 2022, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.
Al cuj Pique > Ramosenobarca je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:32Ne citiraj me, dosadan siJoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 12:08Bez zamjerke jel , 100% ucinak do sada.

Ovo ni Shakira nije mislila dok je Pikac trpao.
-
- Kontakt:
Real nisam stavio iznad Barcelone samo iz razloga sto je taj rivalitet drukciji i tu nema veze kakva je ko ekipa obje ekipe mogu pobijediti. Da su trenutno bolji pogotovo u LP? Jesu. Da su 50-50 sanse ko bi iz tog dvoboja izasao kao pobjednik? Jesu. Real definitivno jeste na nivou sa Cityem iznad svih ostalih.Shategabri je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:35Vidjećemo. City svake godine ista priča, pa na kraju ćorak.TheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:29Ja Alonsa ne racunam kao prvu postavu. Mislim da ce tu Balde u dogledno vrijeme uletiti kao prvotimac.Shategabri je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:17Niko ne može garantovati da odbrana neće biti problem i kad se uigraju.
Sad izgleda da su sa Haalandom dobili dimenziju više, al dok ne uzmu ćup LP, ne pikam im da su prije svega iznad RM![]()
- Nail for Real
- Kontakt:
Ma dobra je Barca, puno bolja nego prosle sezone, samo im neki igraci nisu fizicki na nivou i odbrana jos ne stima kako treba.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Slazem se.TheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:37Busquetsa ja iskreno vise i ne komentarisem. On je poluigrac zadnjih 5 godina tako da zna se da je za vecinu tih "prolaza" igraca. Pedri i Gavi su pravili pritisak na protivnickoj polovini, za nasu polovinu je zaduzen gospodin Busquets ali njemu je mrsko potrcati ili jednostavno ne moze. Jel se slazes sa mnom da Busquets je trebao biti ispred Sanea a ne na centru kada se gradi njihov napad? Jel se to broji kao greska defanzivnih igraca jer su igraci na njegovoj poziciji vecinom zaduzeni da pomazu odbrani, kao npr Casemiro dok je bio u Realu.JoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:33https://youtu.be/OXlHyfUnbMoTheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 12:45
Niko ne spominje proslu godinu jer prosle godine bi nas Sloboda dobila. Ja pricam samo o ovoj godini, ove godine se ocekuje nesto od Barcelone jer su dovedeni igraci da se bore za vrh. Pocetak je sezone nisu ljudi uigrani. Nije Bayern sam od sebe bio smijesan, Barcelona ih je napravila da budu smijesni. Oba gola su primljena radi gresaka odbrane i ti kazes da nije problem odbrana. Ili pocni gledati utakmice jer imam osjecaj da ih ne gledas ili idi ocnom ljekaru pa tek onda pocni
Buskec je trebao biti na Musiali pa do ovog pasa ne bi ni doslo jer bi lopta bila vracena nazad za Kimmicha i to je kraj opasnosti.
Pa ja govorim sta je poblem , necu kritikovati Arauja ili Koundea kad su vrhunski fudbaleri.Ja pljujem Buskeca jer je kanturina evo treca godina.Dok je on prvih 11 a ne neko ko ce razbiti napad rivala , Barca ce ovakve utakmice gubiti.Casemiro je doktor fudbala u igri brz lopte.Kao takav korisniji od ovog nehljebara koji je totalno beskoristan.
Fizika je najvaznija u fudbalu , bez igraca koji kogu sprintati brzo i ganjati nema rezultata.
Lik lagani trk prema nazad, a Sane vec zabija. Ali bio je jedan od najbolje ocijenjenih 

⚽FK Garaže⚽
-
- Kontakt:
Korisnik @JoeBleck opet o Busquetsu, nema dileme da ga sanja
Ko je kriv za sinoćnji poraz neka digne 3 prsta

Ko je kriv za sinoćnji poraz neka digne 3 prsta

JoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:43Slazem se.TheWeekndXO je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:37Busquetsa ja iskreno vise i ne komentarisem. On je poluigrac zadnjih 5 godina tako da zna se da je za vecinu tih "prolaza" igraca. Pedri i Gavi su pravili pritisak na protivnickoj polovini, za nasu polovinu je zaduzen gospodin Busquets ali njemu je mrsko potrcati ili jednostavno ne moze. Jel se slazes sa mnom da Busquets je trebao biti ispred Sanea a ne na centru kada se gradi njihov napad? Jel se to broji kao greska defanzivnih igraca jer su igraci na njegovoj poziciji vecinom zaduzeni da pomazu odbrani, kao npr Casemiro dok je bio u Realu.JoeBleck je napisao/la: ↑14 sep 2022, 13:33
https://youtu.be/OXlHyfUnbMo
Buskec je trebao biti na Musiali pa do ovog pasa ne bi ni doslo jer bi lopta bila vracena nazad za Kimmicha i to je kraj opasnosti.
Pa ja govorim sta je poblem , necu kritikovati Arauja ili Koundea kad su vrhunski fudbaleri.Ja pljujem Buskeca jer je kanturina evo treca godina.Dok je on prvih 11 a ne neko ko ce razbiti napad rivala , Barca ce ovakve utakmice gubiti.Casemiro je doktor fudbala u igri brz lopte.Kao takav korisniji od ovog nehljebara koji je totalno beskoristan.
Fizika je najvaznija u fudbalu , bez igraca koji kogu sprintati brzo i ganjati nema rezultata.
JoeBleck je napisao/la: ↑16 jun 2015, 21:37Busquets je plemeniti veznjak.Da je visina bitna Barceloni , on bi igrao stopera a Mascherano DMFa.Razlika izmedju Mascherana i njega u fizikalijama je miljama na strani Argentinca koji je sigurno jedan od najboljih klasicnih destruktivaca na Svijetu(fizicka snaga,trka,borbenost i nevjerovatan klizeci start).Zasto onda igra Busquets ?
Zato sto razmislja 6x brze i bolje od Argentinca.Njegova brain igra je nacin na koji on kvari igru i istu gradi.
Toure je preselio na klupu a potom i napustio Barcelonu jer je Busquets imao nesto sto navedeni nije.Dakle covjek koji je fizicki i tehnicki vjerovatno jedan od dominantnijih igraca u zadnjoj eri je potisnut od strane "brainera".
Ne znam sta si zapeo za nekom fizickom konstitucijom , totalno irelevantan segment u fudbalu.Fizicka snaga je bitan faktor ako se zna exploatisati , pa tako imas jednog Messija koji je visok 169cm a u duelu se ponasa kao da je Dwight Howard(ima jos slicnih igraca poput Jacka,Verattija,Aguerra).

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.