Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 feb 2011, 00:33

nerminh74 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
iskreno receno kada sam ovo primjetio, porasla mi je zelja da ga vidim u dresu Bosne jer mislim da ovaj nacin igre koji gaji parezanin daleko vise pogoduje jefticu, a nebi volio da upropaste ovaj njegov napredak

Vjeruj mi Jeftu znam i volim ga ko brata iskreno , ali covjek samo njemu smije reci jer zna da mu nece reci , ne smije Hrncicu i ostalima , ako Sene ode a u to cisto sumnjam dobro bi bilo ,a momak se trudi radi da dodje u prethodnu formu koju je bio pa povredio se na onom turniru protiv Laskog . Ne znam od nekada velikog kluba postali smo bez ambicija i cilja , jer kada Sene rece u jednoj izjavi da nece biti velika steta ako se ne plasirmo u ligu za prvaka sve jasno bilo .
BiH kosarka je uopsteno pala na niske grane prvenstveno zahvaljujuci onim uhljupima u KS BiH kojima se i dalje igraci iz regiona i domaci igraci koji igraju za druge reprezentacije kao domaci igraci, a u istim tim zemljama mi se vodimo kao stranci

dok se ne naprave korjenite promjene slabo da ce nam sloboda, bosna, borac, celik, zrinski napredovati sa ove tacke :oops: :roll:

Pa dobro ima i toga , ova slijedeca sezona bi bila prekretnica , samo ne znam sta ce ovi sto igraju pretezno sa strancima :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 feb 2011, 00:35

BiH kosarka je uopsteno pala na niske grane prvenstveno zahvaljujuci onim uhljupima u KS BiH kojima se i dalje igraci iz regiona i domaci igraci koji igraju za druge reprezentacije kao domaci igraci, a u istim tim zemljama mi se vodimo kao stranci

dok se ne naprave korjenite promjene slabo da ce nam sloboda, bosna, borac, celik, zrinski napredovati sa ove tacke :oops: :roll:[/quote]

Pa dobro ima i toga , ova slijedeca sezona bi bila prekretnica , samo ne znam sta ce ovi sto igraju pretezno sa strancima :)[/quote]

Sutra lagano na utakmicu Sloboda - Igokea pa cemo da vidimo koliko vrijedimo ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

kelecevic
Kontakt:

Post Postao/la kelecevic » 08 feb 2011, 14:16

IMALI GDJE PRENOS UTAKMICE.NEK JAVI AKO NEKO ZNA

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 feb 2011, 16:38

kelecevic je napisao/la:IMALI GDJE PRENOS UTAKMICE.NEK JAVI AKO NEKO ZNA

Mozda na TVTK bude , ali cisto sumnjam , ako hoces dacu ti ja broj svoj pa me nazovi pa cu ti reci rezultate po cetvrtinama ili kakao vec :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 feb 2011, 16:40

Na BHT 1 postali proroci?!

ŠIROKI BRIJEG - Već smo najavili na našem portalu kako se predstojećeg vikenda igra završnica košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine, te također spomenuli da se prvog dana, u subotu, u polufinalnim susretima sastaju Bosna ASA BHT i Čapljina Lasta (18 sati), te domaćin Široki TT Kabeli i pobjednik susreta Sloboda - Igokea (21 sat).

Naime, Tuzlaci će tek danas (utorak) ugostiti Igokeu u utakmici četvrtzavršnice, pa ćemo nakon toga znati i četvrtog sudionika Final-foura Kupa BiH u Širokom Brijegu.

No, na BHT 1 se gospoda igraju proroka, pa su u svojoj programskoj shemi već uvrstili da će u izravnom prijenosu u subotu prenositi utakmicu Široki TT Kabeli - Igokea!

Dakle, oni su već prekrižili Slobodu. Istina, Tuzlaci trenutnom kvalitetom objektivno jesu u podređenom položaju u odnosu na goste iz Aleksandrovca, međutim nije lijep taj toliki podcjenjivački odnos prema jednom od najuspješnijih košarkaških kolektiva u državi.

Ovim povodom smo kontaktirali i čelnike tuzlanskog kluba, te je kod njih jednoglasan stav kako ih nešto takvo ne iznenađuje, jer drže da je sve to posljedica jednog dugogodišnjeg antagonizma Tuzle i Sarajeva, prije svega upravo na sportskom polju, a zatim, evo kako vidiomo iz očiglednog primjera, i na nekim drugim poljima.

Oni stoga i ovim putem pozivaju sve svoje gledatelje da večeras u što većem broju pohode Mejdan gdje se od 19 sati igra susret Slobode s Igokeom, pomognu svojim igračima da još jednom skinu skalp favoriziranim gostima, te još jednom daju do znanja što su posljednjih sezona upravo oni "crna mačka" za Igokeu, koja najlošiji međusobni skor (pored Širokog TT Kabela) od svih klubova u BiH upravo ima s Tuzlacima!

Naravno, gospodi s BHT 1 to bi bila najbolja opomena da se više ne igraju proroka. A ako su toliko dalekovidni, dobri proroci i dobri prognozeri možda ne bi bilo loše da već u programskoj shemi uvrste parove četvrtfinalnih utakmica nogometne Lige prvaka bez obzira što još nisu odigrane ni utakmice osmine finala niti je poznato pobjednik kojeg para ove faze natjecanja ide na pobjednika nekog drugog para!
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

kelecevic
Kontakt:

Post Postao/la kelecevic » 08 feb 2011, 17:23

TaRgEt_ je napisao/la:

Mozda na TVTK bude , ali cisto sumnjam , ako hoces dacu ti ja broj svoj pa me nazovi pa cu ti reci rezultate po cetvrtinama ili kakao vec :D
MOZE BR

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 feb 2011, 17:27

kelecevic je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

MOZE BR

Imas inbox a trebao si doci ugostio bi te drage volje ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 feb 2011, 20:38

TaRgEt_ je napisao/la: Na BHT 1 postali proroci?!

ŠIROKI BRIJEG - Već smo najavili na našem portalu kako se predstojećeg vikenda igra završnica košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine, te također spomenuli da se prvog dana, u subotu, u polufinalnim susretima sastaju Bosna ASA BHT i Čapljina Lasta (18 sati), te domaćin Široki TT Kabeli i pobjednik susreta Sloboda - Igokea (21 sat).

Naime, Tuzlaci će tek danas (utorak) ugostiti Igokeu u utakmici četvrtzavršnice, pa ćemo nakon toga znati i četvrtog sudionika Final-foura Kupa BiH u Širokom Brijegu.

No, na BHT 1 se gospoda igraju proroka, pa su u svojoj programskoj shemi već uvrstili da će u izravnom prijenosu u subotu prenositi utakmicu Široki TT Kabeli - Igokea!

Dakle, oni su već prekrižili Slobodu. Istina, Tuzlaci trenutnom kvalitetom objektivno jesu u podređenom položaju u odnosu na goste iz Aleksandrovca, međutim nije lijep taj toliki podcjenjivački odnos prema jednom od najuspješnijih košarkaških kolektiva u državi.

Ovim povodom smo kontaktirali i čelnike tuzlanskog kluba, te je kod njih jednoglasan stav kako ih nešto takvo ne iznenađuje, jer drže da je sve to posljedica jednog dugogodišnjeg antagonizma Tuzle i Sarajeva, prije svega upravo na sportskom polju, a zatim, evo kako vidiomo iz očiglednog primjera, i na nekim drugim poljima.

Oni stoga i ovim putem pozivaju sve svoje gledatelje da večeras u što većem broju pohode Mejdan gdje se od 19 sati igra susret Slobode s Igokeom, pomognu svojim igračima da još jednom skinu skalp favoriziranim gostima, te još jednom daju do znanja što su posljednjih sezona upravo oni "crna mačka" za Igokeu, koja najlošiji međusobni skor (pored Širokog TT Kabela) od svih klubova u BiH upravo ima s Tuzlacima!

Naravno, gospodi s BHT 1 to bi bila najbolja opomena da se više ne igraju proroka. A ako su toliko dalekovidni, dobri proroci i dobri prognozeri možda ne bi bilo loše da već u programskoj shemi uvrste parove četvrtfinalnih utakmica nogometne Lige prvaka bez obzira što još nisu odigrane ni utakmice osmine finala niti je poznato pobjednik kojeg para ove faze natjecanja ide na pobjednika nekog drugog para!
joj gluposti :roll:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 08 feb 2011, 20:44

" & "?
TREĆI PUT ČASTIMO

kelecevic
Kontakt:

Post Postao/la kelecevic » 08 feb 2011, 21:12

borac_sampion je napisao/la:" & "?
POBJEDA IGOKEE NESTO SITNO

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 feb 2011, 21:17

71 - 78
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 08 feb 2011, 22:55

BULICU KONJU...............pa lik je isto zena,izbijaju mu loptu milion putaa na skoku.......sutno je brat bratu 7 lopti nije dao niti jedne.Ne znam sta onaj Sene krava vidi u njemu,nek forsira Jeftu.Glupo je nervirati se zbog poraza od visestruko bolje ekipe i imucnije al imali smo sansu i ode sve u pm.Povlacim sve dobro za Albu sto sam rekao lik je truba protiv iole ozbiljnijeg centra
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 09 feb 2011, 13:15

Slatinash_7 je napisao/la:BULICU KONJU...............pa lik je isto zena,izbijaju mu loptu milion putaa na skoku.......sutno je brat bratu 7 lopti nije dao niti jedne.Ne znam sta onaj Sene krava vidi u njemu,nek forsira Jeftu.Glupo je nervirati se zbog poraza od visestruko bolje ekipe i imucnije al imali smo sansu i ode sve u pm.Povlacim sve dobro za Albu sto sam rekao lik je truba protiv iole ozbiljnijeg centra

Druze Slatinas moras shvatiti neke stvari . Albijanic nije 7 dana trenirao i sinoc se povrijedio , i rezultat je onakva utakmica , a sto se tice Bulica jbga opet je sinoc najbolji skakac bio i ako se momak prepao to je bilo vidno ,ali kako je Chasea docekao odnosno blokirao , ja mislim da je Brian poslije sampouzadnje izgubio . Ovo mu je velika skola , i jedna jaka utakmica za napredak dalje nije to bas tako kao sto si ti vidio. Sto se tice Igosa onaj Harvey pored Mise i Hrnje se nije vidio 0 poena 7 skokova 7 izgubljeni , Vitkovac je imao 6 a i Chase 6 , sinoc zasto je Sloboda izgubila utakmicu razlog jeste u skoku gdje Igokea cini mi se sa 39 skokova zavrsila a Sloboda sa 22 , od cega su Igosi imali 12 ofanzivni . Zanimljiva jos jedna stvar je bila kada je Dozet pogodio tri poena sa zvukom sirene i ako su svi vidjeli da se trica nije mogla da vazi ni pod razno , sudija Bilic koji je bio najblizi je usutio se a sudija Duskaj gore je priznao , i ako nije bio njegov radijus kretanja , odnosno njegova nadleznost da sudi . Sve u svemu veoma dobra utakmica i steta sto Sloboda nije pobjedila , eh da ovakvu tekmu svaki put odigraju pa i neka izgube niko im A ne bi rekao . Dobra stvar sto se igralo u maloj dvorani jer sinoc je bila puna i bila je dobra atmosfera i mislim da i Jedinstvo a i Sloboda trebali bi da igraju u maloj zbog atmosfere ruzno izgleda, u velikoj svi se rastrkaju pa djeluje ko da ima 20 gledalaca i ako nema puno vise . Kod nas Tanasilovic utakmica zivota ( izgleda momak se samo lozi na velike ) 19 poena 4 skoka 7 ukradenih lopti , Hrncic 19 poena 4 skoka odlicna isto partija ovakva nam njih dvojica stalno trebaju , i ostali Halilbegovic sa 11 poena kastratovic sa 15 poena i ako ne volim njegov still igre izgleda da se uigrao pa konacno pokazuje ono sto zna sinoc se je Chase dugo vremena trazio , nije mu mogao nista .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 09 feb 2011, 15:37

TaRgEt_

hvala na strucnim informacijama.pozdravljam te iz mostara grada sunca i behara

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 feb 2011, 19:30

TaRgEt_ je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:BULICU KONJU...............pa lik je isto zena,izbijaju mu loptu milion putaa na skoku.......sutno je brat bratu 7 lopti nije dao niti jedne.Ne znam sta onaj Sene krava vidi u njemu,nek forsira Jeftu.Glupo je nervirati se zbog poraza od visestruko bolje ekipe i imucnije al imali smo sansu i ode sve u pm.Povlacim sve dobro za Albu sto sam rekao lik je truba protiv iole ozbiljnijeg centra

Druze Slatinas moras shvatiti neke stvari . Albijanic nije 7 dana trenirao i sinoc se povrijedio , i rezultat je onakva utakmica , a sto se tice Bulica jbga opet je sinoc najbolji skakac bio i ako se momak prepao to je bilo vidno ,ali kako je Chasea docekao odnosno blokirao , ja mislim da je Brian poslije sampouzadnje izgubio . Ovo mu je velika skola , i jedna jaka utakmica za napredak dalje nije to bas tako kao sto si ti vidio. Sto se tice Igosa onaj Harvey pored Mise i Hrnje se nije vidio 0 poena 7 skokova 7 izgubljeni , Vitkovac je imao 6 a i Chase 6 , sinoc zasto je Sloboda izgubila utakmicu razlog jeste u skoku gdje Igokea cini mi se sa 39 skokova zavrsila a Sloboda sa 22 , od cega su Igosi imali 12 ofanzivni . Zanimljiva jos jedna stvar je bila kada je Dozet pogodio tri poena sa zvukom sirene i ako su svi vidjeli da se trica nije mogla da vazi ni pod razno , sudija Bilic koji je bio najblizi je usutio se a sudija Duskaj gore je priznao , i ako nije bio njegov radijus kretanja , odnosno njegova nadleznost da sudi . Sve u svemu veoma dobra utakmica i steta sto Sloboda nije pobjedila , eh da ovakvu tekmu svaki put odigraju pa i neka izgube niko im A ne bi rekao . Dobra stvar sto se igralo u maloj dvorani jer sinoc je bila puna i bila je dobra atmosfera i mislim da i Jedinstvo a i Sloboda trebali bi da igraju u maloj zbog atmosfere ruzno izgleda, u velikoj svi se rastrkaju pa djeluje ko da ima 20 gledalaca i ako nema puno vise . Kod nas Tanasilovic utakmica zivota ( izgleda momak se samo lozi na velike ) 19 poena 4 skoka 7 ukradenih lopti , Hrncic 19 poena 4 skoka odlicna isto partija ovakva nam njih dvojica stalno trebaju , i ostali Halilbegovic sa 11 poena kastratovic sa 15 poena i ako ne volim njegov still igre izgleda da se uigrao pa konacno pokazuje ono sto zna sinoc se je Chase dugo vremena trazio , nije mu mogao nista .
a jeftic?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 feb 2011, 19:36

Fino sam govorio da protiv ozbiljnjih igraca nema on sta da trazi...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 09 feb 2011, 22:45

nerminh74 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

a jeftic?

Jeftic je igrao nekih 12 minuta i manje pogodio jednu krucijalnu 3-ojku u prvom poluvremnu sene ga uopste niej koristio iz nekoga meni nepoznatog taktickog razloga , ne znam mala minutaza je bila .... a Neno da si procitao moj dio gore bilo bi ti jasno kako i sta ... :lol: To sto ti ne volis Albijanica to je druga stvar 8-) :lol:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 10 feb 2011, 01:16

remistarmo je napisao/la:TaRgEt_

hvala na strucnim informacijama.pozdravljam te iz mostara grada sunca i behara

Nema na cemu druze i drugi put
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 feb 2011, 14:32

Jeftic je igrao nekih 12 minuta i manje pogodio jednu krucijalnu 3-ojku u prvom poluvremnu sene ga uopste niej koristio iz nekoga meni nepoznatog taktickog razloga , ne znam mala minutaza je bila .... a Neno da si procitao moj dio gore bilo bi ti jasno kako i sta ... :lol: To sto ti ne volis Albijanica to je druga stvar 8-) :lol
Procitao sam ja sve to, znam da je bio prehladjen i sve to, ali vidjet ces da Albijanic nije ono za sta ga ti smatras...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 feb 2011, 21:06

Kako je Sloboda dream- team prodala za 1,8 miliona KM?!

Mirza Begić treći je izdanak tuzlanske košarkaške škole koji je završio u najslavnijoj momčadi Starog kontinenta – Real Madridu. Prije njega bijeli kraljevski dres nosili su Mirza Delibašić Kindže i Damir Mulaomerović.

Legendarni Mirza, potom Mulaomerović, a na koncu i Begić, prošli su Slobodinu školu, igrali za juniorski tim, upisali par nastupa u seniorskom sastavu i onda su nestali iz „slanog grada“.

Delibašić je iz Slobode prešao u Bosnu sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Za najboljeg sportsitu BiH svih vremena i ponajboljeg košarkaša kojeg je Evropa ikada imala, Sloboda nije dobila niti jedan jedini dinar obeštećenja. Isti je slučaj i sa Mulaomerovićem, koji je 1991. godine zajedno sa rahmetli Edinom Salaharevićem, bio najbolji igrač juniorskog prvenstva Jugoslavije, na kojem je Sloboda osvojila titulu prvaka ostavivši iza sebe Jugoplastiku, Partizan, Crvenu Zvezdu...
Početkom agresije Mulaomerović je prešao u zagrebačku Cibonu, a Sloboda, pogađate, nije dobila ni kinte. Poslije Cibone popularni Mula zaigrao je za Frotitudo, Efes pilsen, Real, Panatanaikos,,,

Mirza Begić je posljednji junior Slobode koji se obreo u dresu Real Madrida. Istini za volju on je bio u rosteru u prvoj sezoni Jadranske lige, ali mu je trener Velimir Gašić, pored Kamerunca Sulejmana Wanea, davao minimalnu minutažu. No, Gašić je sa Begićem imao velike planove. Sve do trenurka kada je Begića iz Tuzle odveo menadžer/mešetar Enes Trnačević. Na insistiranje Gašića sazvana je hitna press – konferencija, srbijanski trener je gotovo zaplakao za Begićem, dok je tadašnji direktor Sead Husarić, imao drugačiju računicu. Begić je prodat Union Olimpiji za 50.000 KM. Novac je naplaćen arbitražom zajedno sa obeštećenjem za Jasmina Hukića.
Sloboda je tako za sitniš ostala bez vrhunskog talenta, ali ne i prvi put. Već pomenuta generacija iz 1990. godine imala je sve predispozicije za vrhunski evropski rezultat. Imena poput Damira Mulaomerovića, Damira Mršića, Asima Paščanovića, Nedima Delića, rahmetli Edina Salaharevića... nedvojbeno govore kako je Sloboda bila na putu da postane respektabilan evropski sastav. No, snove su srušile agresorske granate, a svi pomenuti, izuzimajući Salaharevića koji je mučki ubijen u logoru Sušica, ostvarili su impozantne igračke karijere.

I u Dejtonskoj BiH Sloboda je nastavila sa produkcijom vrhunskih igrača. Prvi koji je prodat u inostranstvo je Jasmin Hukić. Obeštećenje je iznosilo 700.000 KM. Potom je otišao Mirza Begić za tričavih 50.000 KM, a onda i Mirza Teletović, trenutno ponajbolji igrač najjače evropske lige, španske ACB-a. Stručnjaci iz Tuzle, vrhunskog su talenta prodali belgijskom Ostendeu za 80.000 KM.
Prostom računicom Sloboda je za dva košarkaša koji su završili u Španiji naplatila smiješnih 130.000 KM, dok je danas njihova tržišna cijena izražena u sedmocifrenim ciframa.

Prosjek je popravio Elmedin Kikanović koji je Crvenoj Zvezdi prodat za 800.000 KM obeštećenja, dok je, navodno, kompletan transfer iznosio 1.4 mliona KM. No, Sloboda još uvijek nije naplatila obeštećenje od Crvene Zvezde. A ne zna se i kad će?!
Ljetos je „Mejdan“ napustio i najmlađi kapiten u istoriji kluba Miralem Halilović. Prodat je Zagrebu CO za 220.000 KM. Između transfera Kikanovića i Halilovića u Crvenu Zvezdu je prodat i Milan Milošević za oko 200.000 KM.

Dakle, postratnu petroku snova u sastavu: Halilović, Teletović, Hukić, Kikanović i Begić, tuzlanska Sloboda je prodala za 1.850.000 KM. Današnja cijena pomenutog tima je desetostruko veća. Šta je u međuvremenu sa Slobodom? Nikad teža situacija s dugom između dva i tri miliona KM i timom koji nema imperativ plasmana u „Ligu za prvaka“.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 5 gostiju.