AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

koraj
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la koraj » 22 okt 2022, 20:17

Moja jedina zamjerka je Gabbia, trebao je Thiawa nagraditi makar sa pola sata za ona dva starta.
Rutinska pobjeda, neki su se i odmorili. Ja zadovoljan!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 okt 2022, 20:18

Romagnoli13 je napisao/la:
22 okt 2022, 19:54
A hvali se Napoli da igra otvoreno a Milan samo jedan gol iza njih. Još su ih potpuno nadigrali u međusobnom meču. Gdje je rezultat otišao sretno na stranu Napolia.
U CL-u su druze moj oni utrpali 14 golova Liverpoolu, i Ajaxu (u dvije utakmice),a 17 u totalu i upisali 4 pobjede u ne tako lahkoj grupi. Protiv Milana su odigrali vjerovatno najlosiju utakmicu u sezoni, ali opet su se izvukli zbog sirine koju imaju na klupi.

Svi hvale Kvaradonu iz Napolia, a Leao ima bolji učinak.
AjsKjub je napisao/la:
22 okt 2022, 19:55
Napolitansku kvocku je Davide samo tako dzepirao. Precijenjen igrac, dobar ali nije to wc nivo Rafe.
Kvaratschelia je u prvih 14 utakmica za Napoli postigao 7 golova i upisao 8 asistencija. Leao iz isto toliko utakmica (ove sezone) 5 golova i 8 asistencija. Kako je to bolji ucinak ? Leao se cekalo 2 sezone, a Kvarat igra odlicno odkako je dosao. Doveden za 10 miliona i sad kosta otprilike 40 miliona kako je to precijenjen igrac ? Leao mozda jest malo vise talentovan i brzi igrac ali Kvarat pokazuje vise zelje i borbenosti. Steta sto ga Milan nije doveo.

Usput rutinski odradjena utakmica. Svi su dobri bili.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 okt 2022, 20:18

Ma samo ove 4 tekme u ligi do kraja odraditi maksimalno i otici na pauzu sa 38 bodova, vjerujem da bi sa tim saldom na pauzu otisli kao vodeci ali otom potom

Sto se LP tice, vec sam ranije napisao ako ne mozes dobiti Dinamo i Salzburg onda i ne trebas proci grupu, toliko o tome

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 okt 2022, 20:19

35 pobjeda u zadnjih 50 utakmica Serie A, uz samo 5 poraza. Pioli je napravio ligaški stroj. Samo da to prenesu i na ligu prvaka. Tu kaskamo sami za sobom.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 okt 2022, 20:20

Precijenjen može biti svatko i lako u par dana postati podcijenjen i obratno,taj pojam uvijek se miješa u definiciji. Da,vrlo je po meni blizu zaključak da je Gruzin trenutno precijenjen što je i posve logično da ga se hajpa što se kaže.

ACM ponovno u Maksimir,kao u dobra stara vremena kraja prošlog milenijuma,opet s Paolom Maldinijem kao važnom uzdanicom,ključnom u klubu

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 okt 2022, 20:21

meepo je napisao/la:
22 okt 2022, 20:18
A hvali se Napoli da igra otvoreno a Milan samo jedan gol iza njih. Još su ih potpuno nadigrali u međusobnom meču. Gdje je rezultat otišao sretno na stranu Napolia.
U CL-u su druze moj oni utrpali 14 golova Liverpoolu, i Ajaxu (u dvije utakmice),a 17 u totalu i upisali 4 pobjede u ne tako lahkoj grupi. Protiv Milana su odigrali vjerovatno najlosiju utakmicu u sezoni, ali opet su se izvukli zbog sirine koju imaju na klupi.

Svi hvale Kvaradonu iz Napolia, a Leao ima bolji učinak.
AjsKjub je napisao/la:
22 okt 2022, 19:55
Napolitansku kvocku je Davide samo tako dzepirao. Precijenjen igrac, dobar ali nije to wc nivo Rafe.
Kvaratschelia je u prvih 14 utakmica za Napoli postigao 7 golova i upisao 8 asistencija. Leao iz isto toliko utakmica (ove sezone) 5 golova i 8 asistencija. Kako je to bolji ucinak ? Leao se cekalo 2 sezone, a Kvarat igra odlicno odkako je dosao. Doveden za 10 miliona i sad kosta otprilike 40 miliona kako je to precijenjen igrac ? Leao mozda jest malo vise talentovan i brzi igrac ali Kvarat pokazuje vise zelje i borbenosti. Steta sto ga Milan nije doveo.

Usput rutinski odradjena utakmica. Svi su dobri bili.
Niko nije napisao da je Kvara loš igrač. Samo da se masovno hvali(zasluženo), a Leao ima isti učinak u ligi. Mada je to možda jer je Leao već formiran igrač i od njega se očekuje ovo što pruža. I ako mislim da i on može još puno više i da nije dostigao svoj vrhunac.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 okt 2022, 20:33

22 okt 2022, 20:21
Niko nije napisao da je Kvara loš igrač. Samo da se masovno hvali(zasluženo), a Leao ima isti učinak u ligi. Mada je to možda jer je Leao već formiran igrač i od njega se očekuje ovo što pruža. I ako mislim da i on može još puno više i da nije dostigao svoj vrhunac.
Kao sto sam napisao Leao je vjerovatno malo vise talentovan i brzi igrac od Kvarata, ali me nekad nervira njegova kurcobolja i ono klizanje po terenu. Kvarat je trenutno u svim statistickim parametrima u ligi ispred Leao-a i trenutno su to dva najbolja igraca u ligi. To da je podcijenjen ili precijenjen okacite macku o rep , spominjao se on kao wonderkid vec prije dvije sezone. Za Gruziju je bljiriao u nekim utakmicama i to protiv mnogo jacih protivnika i znalo se vec tad da ce biti extra igrac. Steta sto ga Maldini nije doveo , lagano su mogli Leao gurnuti na centrafora a Kvichu po krilu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 okt 2022, 20:36

Šta je tu je. Mi imamo Rafu a Napoli Kvaru. Sad je red da Maldini nađe nekog ko je makar 70% Rafe ali na desnoj strani. Samim tim bi Milan postao još ubojitiji i opasniji. Ili ovakav Diaz da bude na desnoj strani a CdK kao desetka. Naravno uz rotiranja tokom meča. Mislim da bi to bila odlična kombinacija.

Mada prave partije od Charlesa očekujem tek u drugom dijelu sezone. Osjeti se u njegovoj igri da je pod golemim pritiskom. Ali tek 21 godina. Ima prostora za greške i dobre poteze, dok ne "sazrije". Čekali smo Kalulu-a, Leao, Diaza pa i Thea koji je bio rupa u odbrani. Sačekati ćemo i CdKa.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 okt 2022, 20:38

On Brahim Diaz: “He likes to act on the centre-right, today he had to stay upfield. When he is well you can see, he has fresh legs, his opponents struggle to catch him. He has had muscle fatigue: it does not seem anything serious for him, nor for Dest.

Izgleda da ništa ozbiljno nije kod Brahima. :pray:

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 22 okt 2022, 20:43

Ma muka mi Kvare i Napoli, prosječna ekipa koja ce zavrsit 3. Ili 4. :kafa:

Svake godine ista prica.

Vrancx mi izgleda bolje od Pobege, ocekujem da ce dobiti vise prilika za igru u drugom dijelu sezone i bas je krajnje vrijeme kupiti kvalitetnije desno krilo, ne znam sto se i dovodio Messias.

CDK i desno Diaz pa da se rotiraju, to bi bio pun pogodak

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 okt 2022, 20:45

Ako se nešto ne može prigovoriti Pobegi, a to je borbenost i dobro kretanje na terenu, a da ne spominjem da je fizički izuzetno snažan. Treba Vrancxa što više uvoditi u tim. Tako da imamo 2 dobra igrača za klupu i da povremeno odmjene Tonalija ili Bennacera.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 okt 2022, 20:46

Sto se Diaza tice. On nije igrac za Milana.Mislim italijanska liga i sistem igre Milana nije ono gdje ce ostvariti puni potencijal. Da je ostao u City-u sad bi on kod Guardiole igrao i pricalo bi se o novom Messiju itd jer bi mu odgovarao sistem igre koji forsira Guardiola , a kao igrac ima nisko teziste dobar je dribler .Ima ove bljeskove u Milanu gdje nekad odigra jednu utakmicu na vrhunskom nivou onda ga nema narednih 5.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 okt 2022, 20:51

Ja Diazu želim što više dobrih mečeva dok je u Milanu. A kad ode i ako ode, neće me zanimati kako i šta će uraditi. Tako je o svim igračima u timu. Dok su u Milanu želim im što više kvalitetnih mečeva. Mada ima i onih koji jednostavno nisu stvoreni za takve stvari, a neke od njih Pioli nažalost forsira.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 okt 2022, 21:48

Rafi je samo zdrav Chiesa ravan. Kvocka se tek ima za dokazati kad Napoli udje u krizu, sto ce svaka ekipa calcia imati cisto jer u ligi nema City, Real tier ekipa. Za sad je ovo napuhano bar za 20% zbog fantasticne kolektivne igre. A ovakvo dizanje igraca na netu poslije 1/3 sezone je nezasluzeno. Predstavlja se globalno ko top5 svijeta a najtezi mu protivnik Livco protiv kojeg je i MacAllister izgledo ko prime Kaka.
Unico amore sei!
❤️🖤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 okt 2022, 22:07

Ikone
Il Club più titolato al mondo!

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 22 okt 2022, 22:33

Chiesa nikada nije imao godišnji učinak kao što ima Kvića i Leao imaju na 14 tekmi. Naj lijevi bek ima ofanzivne stats kao Federico.
Što se tiće CdK-a , mislim da je duh Diaza ušao u njega..mnogo oklijeva i kasni u reakciji, dok je Diaz baš u tom segmentu napredovao.
Kako je lijepo imati napadača koji može prijetiti sa distance, kako Divok potegnu iz koljena. Milina!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 okt 2022, 22:35

Drago mi je za Diaza, drago mi je sto nisam pogrijesio u vezi njega jer se vidilo da ima slifa, da zna. Eto sad je opet uhvatio formu i nanizao psr dobrih utakmica, samo zabrinjavaju i dalje ti problemi sa misicima. Neko ce tu morati odgovarati za silne povrede.

CdK me nimalo nije odusevio, cak je u prvim utakmicama daleko bolje izgledao. I on ce sto prije morati se uklipiti u ekipu i podici formu, narocito ako prodje grupnu fazu LP. A vjerujem da hocemo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 okt 2022, 22:54

CDK=D.Maldini kilo gore kilo dole ( barem za sada )....

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 okt 2022, 23:05

Siguran sam da će pročepiti, mali ima kvalitet i samo fali to samopouzdanje i ići će to mnogo bolje.

Napokon nešto laska utakmica, sigurna pobjeda uz poštedu ključnih igrača.

Origi :ljepota:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 okt 2022, 11:39

Očit je nedostatak samopouzdanja kod CDK.
Mene kod njega nervira što ne grize, kao da je već izgradio karijeru ovdje.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.