Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
-
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
Ne podcjenjujem ih u tom smislu nego kažem da smo znatno jači. Hakimi je vjerojatno svjetska klasa, ali ovo ostalo što si nabrojao, npr. Harit, En Nesyri, Saiss i takvi su prosjek igrači. Mislim da bi možda tri njihova igrača imala mjesta u naših prvih 11.
-
- Kontakt:
Da, moguće.
Belgija je u padu od te 2018. kad su bili u peaku. I mi smo tad bili u peaku i padali do prvenstva prošlo ljeto. Od tada imamo par otkrića (Gvardiol, Sosa, Majer, Šutalo) i rastemo više od godinu dana i zato mislim da smo u boljoj poziciji od njih. Ali vidjet ćemo, više se stvari treba poklopiti.
Belgija je u padu od te 2018. kad su bili u peaku. I mi smo tad bili u peaku i padali do prvenstva prošlo ljeto. Od tada imamo par otkrića (Gvardiol, Sosa, Majer, Šutalo) i rastemo više od godinu dana i zato mislim da smo u boljoj poziciji od njih. Ali vidjet ćemo, više se stvari treba poklopiti.
-
- Kontakt:
Hrvatska je bolja ekipa od Belgije koja ima najveceg luzera medju velikim igracima De Bruynea. Belgija ima bolji napad, sve ostalo je debelo na strani Hrvata.
Belgija može pobjediti Hrvatsku ali ovi što prate nogomet od prvenstva do prvenstva mozda ne znaju ali Kompany,Vermalen,Vertonghen i Alderwiereld odavno ne igraju profesionalni nogomet.
Odbrana belgije ce imati Denayera,Boyatu i Faesa koji su prosjek.
Odbrana belgije ce imati Denayera,Boyatu i Faesa koji su prosjek.
-
- Kontakt:
Oni imaju boljega golmana.dachodachoni je napisao/la: ↑08 nov 2022, 21:48Hrvatska je bolja ekipa od Belgije koja ima najveceg luzera medju velikim igracima De Bruynea. Belgija ima bolji napad, sve ostalo je debelo na strani Hrvata.
Jan i Toby im uvijek igraju. Znam da igraju u belgijskoj ligi, ali i u zadnjem ciklusu su im njih dvojica bila u prvih 11.
-
- Kontakt:
Kakvi Srbi, mentalni patuljci. Najkukavičkiji narod na svijetu.
Bas tako. Prvenstvo nije ni pocelo, a pojedinci se pojedose od muke.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Pensioner26
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cudno za nekog ko voli stimulirati prostatu da se protivi ovim stvarima
- Pensioner26
- Kontakt:
Ovo su pametni ljudi, a ne ti dacho. Ti nemaš graničenja sa pameću.
Hoće nazor da ispadne smiješan a samo dublje tone
Da je znao da ce se ovaj put ovoliko trpiti izabrao bi pametniji nik.
Dačouskorobivši mu bolje stoji
Da je znao da ce se ovaj put ovoliko trpiti izabrao bi pametniji nik.
Dačouskorobivši mu bolje stoji

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Dacho > svi farmeri na temi.
Naravno da tako misliš kad si vec napravio novi profil
Dačoo....gidro bojaniću

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Iako je teško prognozirati, nekako mislim da bi potencijalno Brazil mogao otići do kraja. Ljudi konačno, nakon 3-4 prvenstva imaju vrhunsku ofanzivu koja može natrpati svaku ekipu. Ako u odbrani budu pristojni mislim da je to to.
Uvijek mi je bilo interesantno kako su ih na svakom prvenstvu od 2006. do 2018. posmatrali kao neke favorite a ljudi nisu imali uopšte neku širinu naprijed. Kad se sjetim 2014-te, favoriti a u prvoj im u napadu igraju faking Fred i Hulk
Sada je to jedan vrlo ozbiljan potencijal na tim krilinim i centarforskim pozicijama (po 2 skoro vrhunska igrača na svakoj poziciji) jedino će biti, kako sam već rekao, pitanje na koji način će defanziva odgovoriti kada im za protivnika dođe ozbiljna evropska reprezentacija, jer Thiago je star i sklon kiksevima a sigurno će biti prva iako bih ja lično u prvu stavio Markinjosa i Militaa, a bekovi su im objektivno najtanji dio tima.
Uvijek mi je bilo interesantno kako su ih na svakom prvenstvu od 2006. do 2018. posmatrali kao neke favorite a ljudi nisu imali uopšte neku širinu naprijed. Kad se sjetim 2014-te, favoriti a u prvoj im u napadu igraju faking Fred i Hulk

Sada je to jedan vrlo ozbiljan potencijal na tim krilinim i centarforskim pozicijama (po 2 skoro vrhunska igrača na svakoj poziciji) jedino će biti, kako sam već rekao, pitanje na koji način će defanziva odgovoriti kada im za protivnika dođe ozbiljna evropska reprezentacija, jer Thiago je star i sklon kiksevima a sigurno će biti prva iako bih ja lično u prvu stavio Markinjosa i Militaa, a bekovi su im objektivno najtanji dio tima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ovako ja to vidim 10-ak dana prije početka:
Grupa A: Katar je totalni autsajder i mogu iščupati bod u vrh glave, jer su dobili smiješnu grupu. Nizozemska neće imati probleme, a Ekvador-Senegal cijenim da je vrlo neizvjesno.
Grupa B: Ne vidim da ovdje možta išta da se desi osim da Englezi i Ameri prođu dalje. Vels je bezveze, a Iran će vjerovatno solidno igrati, ali gadna im je grupa prilično.
Grupa C: Argentina je valjda napokon kompaktna, a rijetko kad na prvenstvu su takvi. Tepko ih ovdje ko može povaliti. Meksiko je kud i kamo smisleniji od Poljske, a Arabija nema šanse.
Grupa D: Danska i Francuska, bez trun šanse da bude drugačije.
Grupa E: Španija i Njemačka, mada su im protivnici simpatični. Ne mislim da će ovi sad usrati nešto.
Grupa F: Belgija sigurna, a druga bi valjda trebala biti Hrvatska. Mada su i Maroko i Kanada skroz simpatične i zanimljive ekipe. Helem, neće biti glatko ni u kom slučaju i ovdje bih ostavio mogućnost za iznenađenje.
Grupa G: Brazil siguran, uz jedan kiks obavezno. Srbija dobro jača od Švicarske, ali ko će im znati. Pitanje je i ko će Brazilu skinuti skalp. Srbima ne valja što igraju prvu tekmu s njima. Ako već tu budu na -3 u odnosu na Švicarsku i Brazil, baš će biti gadno.
Grupa H: Portugal svakako, a ostale ekipe zanimljive pravo. Ipak, vjerujem da je Urugvaj kakav god jači od ove preostale dvije. Mada, i ovdje ostavljam šansu za iznenađenje.
U eventualnim križanjima ne bih isključio mogućnost da Amerikanci dohvate četvrtfinale. Englezi imaju lijepo otvoren put do tamo (mada se ne bih čudio da završe drugi u grupi i zakomplikuju). Eventualno Argentina-Danska je pravi ispit za Argentinu. Ako to prođu, mislim da mogu do finala. Francuzima je isto put otvoren prilično. Njemačku ne vidim nikako dalje od osmine finala. Ni Hrvatsku ni Belgiju ne mislim da mogu proći uopšte. Španija može obje ove. Brazil će izbaciti koga god iz grupe H, slično kao i Portugal iz grupe G.
Gađao bih četvrtfinala:
Argentina/Danska-Nizozemska/SAD (ovdje sam najneodlučniji, mislim da su šanse svima sasvim dobre)
Španija-Brazil
Engleska-Francuska
Belgija-Portugal
Ovdje cijenim da će Francuzima biti kraj putu, te da prvak dolazi iz ova prva dva polufinala. Mada, da se mogu kladiti, kladio bih se da to neće biti Brazil, jer vjerujem da će napraviti neko sranje, da će biti svađa i čega sve ne
Grupa A: Katar je totalni autsajder i mogu iščupati bod u vrh glave, jer su dobili smiješnu grupu. Nizozemska neće imati probleme, a Ekvador-Senegal cijenim da je vrlo neizvjesno.
Grupa B: Ne vidim da ovdje možta išta da se desi osim da Englezi i Ameri prođu dalje. Vels je bezveze, a Iran će vjerovatno solidno igrati, ali gadna im je grupa prilično.
Grupa C: Argentina je valjda napokon kompaktna, a rijetko kad na prvenstvu su takvi. Tepko ih ovdje ko može povaliti. Meksiko je kud i kamo smisleniji od Poljske, a Arabija nema šanse.
Grupa D: Danska i Francuska, bez trun šanse da bude drugačije.
Grupa E: Španija i Njemačka, mada su im protivnici simpatični. Ne mislim da će ovi sad usrati nešto.
Grupa F: Belgija sigurna, a druga bi valjda trebala biti Hrvatska. Mada su i Maroko i Kanada skroz simpatične i zanimljive ekipe. Helem, neće biti glatko ni u kom slučaju i ovdje bih ostavio mogućnost za iznenađenje.
Grupa G: Brazil siguran, uz jedan kiks obavezno. Srbija dobro jača od Švicarske, ali ko će im znati. Pitanje je i ko će Brazilu skinuti skalp. Srbima ne valja što igraju prvu tekmu s njima. Ako već tu budu na -3 u odnosu na Švicarsku i Brazil, baš će biti gadno.
Grupa H: Portugal svakako, a ostale ekipe zanimljive pravo. Ipak, vjerujem da je Urugvaj kakav god jači od ove preostale dvije. Mada, i ovdje ostavljam šansu za iznenađenje.
U eventualnim križanjima ne bih isključio mogućnost da Amerikanci dohvate četvrtfinale. Englezi imaju lijepo otvoren put do tamo (mada se ne bih čudio da završe drugi u grupi i zakomplikuju). Eventualno Argentina-Danska je pravi ispit za Argentinu. Ako to prođu, mislim da mogu do finala. Francuzima je isto put otvoren prilično. Njemačku ne vidim nikako dalje od osmine finala. Ni Hrvatsku ni Belgiju ne mislim da mogu proći uopšte. Španija može obje ove. Brazil će izbaciti koga god iz grupe H, slično kao i Portugal iz grupe G.
Gađao bih četvrtfinala:
Argentina/Danska-Nizozemska/SAD (ovdje sam najneodlučniji, mislim da su šanse svima sasvim dobre)
Španija-Brazil
Engleska-Francuska
Belgija-Portugal
Ovdje cijenim da će Francuzima biti kraj putu, te da prvak dolazi iz ova prva dva polufinala. Mada, da se mogu kladiti, kladio bih se da to neće biti Brazil, jer vjerujem da će napraviti neko sranje, da će biti svađa i čega sve ne

Lijeva strana neće bit problem jer Vinicius igra sa Mendyijem u Realu, momak se ne može sastavit što se tiče napada, centaršuta nije pogodio 2 godine, ali dobar u defanzivi i u iznošenju lopte, brz je.Raonffa je napisao/la: ↑09 nov 2022, 00:54Iako je teško prognozirati, nekako mislim da bi potencijalno Brazil mogao otići do kraja. Ljudi konačno, nakon 3-4 prvenstva imaju vrhunsku ofanzivu koja može natrpati svaku ekipu. Ako u odbrani budu pristojni mislim da je to to.
Uvijek mi je bilo interesantno kako su ih na svakom prvenstvu od 2006. do 2018. posmatrali kao neke favorite a ljudi nisu imali uopšte neku širinu naprijed. Kad se sjetim 2014-te, favoriti a u prvoj im u napadu igraju faking Fred i Hulk![]()
Može ga Alex Sandro "odglumit" sasvim dobro tu, ali problem može biti ta desna strana, to će bit zanimljivo šta i kako će odradit, mada će svakako većina napada ići (bar bi trebala) preko Vinija.
Marquinhos-Silva-Militao, sve vrhunski štoperi, lideri odbrane u svojim timovima, tako da odbrana ne bi smjela biti problem, a i svi bekovi iskusni lisci.
Jbg Fagner i Marcelo im bili bekovi 2018. u Rusiji, propuh 90min po tekmi.
Ja samo čekam da vidim kakva će biti sredina jer nemaju klasičnog veznog igrača, ako to Tite uklopi (što ćemo vidjet odmah protiv Srbije), onda nema sumnje da su prvi favoriti za titulu.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
-
- Kontakt:
U kojem smislu nemaju klasičnog veznog igrača? Misliš box-to-box? To će vjerojatno igrati Bruno Guimaraes.
Danska ima fenomenalan izbor igraca, a vjerovatno jacu defanzivu od Engleza. Andersen sila od stopera.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 09 nov 2022, 02:02, ukupno mijenjano 1 put.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.