jestamaji je napisao/la: ↑25 nov 2022, 14:45
nego kakve su impresije? ovi moji su poprilično razočarani, ali njihov uzorak za poređenje je veliki, zadnjih 4-6 SP, tebi je prvo pa bi bilo interesantno čuti
Ja sam impresioniran, prije svega organizacijom. To mi je onako nešto neopisivo, toliko volontera, ljubaznosti, kako svi trče da pomognu, ako na momenat vide da se vrtiš u mjestu odmah prilaze. Organizacija izlaska sa stadiona je sjajna, nema stampeda, nego organizovano i usmjereno, sve se zna u detalj. Prevoz do stadiona je savršen, presjedanja, brzina... onako baš impresivno.
Danas sam prvi put bio na West Bay i osim što je sve okićeno i blješti, atmosfera je tanka. U fan zonama je ludilo, ali samo u fan zonama.
Stadioni su priča za sebe, bar ova dva na koja sam bio do sad Lusail (Bra-Ser) i Al Bayt (Eng-Usa).
Sve one negativnosti koje su pratile ovo SP i medijska hajka, nema veze sa istinom. Ljudi rade što im je volja, nose odjeću koju žele, bez i najmanjeg negodovanja domaćina. Djevojke su se oslobodile, nose kratku odjeću, a alkohol je posebna priča, pivo u ovim klubovima košta 15 dolara i ne mogu ga nanijeti koliko se pije.
Aplikacija malo šteka, neće QR kod da se aktivira kod prilaska stadionu, ali i to odmah rješavaju tako što ti upišu neki kod i manuelno aktiviraju. Svaki problem se odmah rješava.