Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Mogu ga razumijeti sto ne igra ovaj prozor, pa da se teze povrijedi, jbt izbice sebi milione i milione iz dzepa, ljubav je ljubav, a zdrav razum je zdrav razum. Lako je pricati o tome iz nase pozicije, treba se staviti u njegovu kozu.
Ali ako poslije potpisa ne dodje, to je vec nesto drugo i tu apsolutno nema opravdanja.
Ali ako poslije potpisa ne dodje, to je vec nesto drugo i tu apsolutno nema opravdanja.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
neće mu kruha zafaliti valjda ako potpiše ugovor od 5 miliona umjesto od 14
-
- Kontakt:

Ma ebat ga svakako samo prica po internetu_dreamer_ je napisao/la: ↑27 jun 2022, 18:06Mogu ga razumijeti sto ne igra ovaj prozor, pa da se teze povrijedi, jbt izbice sebi milione i milione iz dzepa, ljubav je ljubav, a zdrav razum je zdrav razum. Lako je pricati o tome iz nase pozicije, treba se staviti u njegovu kozu.
I nekim drugim nasim igracima su istekli ugovori, pa su svejedno dosli da odigraju ove utakmice. Jedina razlika je sto se kod Nurkica radi o 15 ili 25 miliona, a kod njih o 150 ili 250 hiljada._dreamer_ je napisao/la: ↑27 jun 2022, 18:06Mogu ga razumijeti sto ne igra ovaj prozor, pa da se teze povrijedi, jbt izbice sebi milione i milione iz dzepa, ljubav je ljubav, a zdrav razum je zdrav razum. Lako je pricati o tome iz nase pozicije, treba se staviti u njegovu kozu.
Previse on se.re za osobu koja nije uopste nesto puno dala nasoj kosarci i reprezentaciji.Jedan Doncic izjavi da ce se uvijek odazvat pozivu Slovenije,a ovaj samo zna patriotizam davat preko interneta.I drugi igraju u NBA,pa ce se odazvat sad u kvalifikacijama.Da se mene pita ne bi ga ni zvao za Eurobasket.Nek igraju oni koji su ga na terenu izborili.Radi njega ce sad neko izvisit ko je proveo cijelo vrijeme s reprezentacijom u kvalifikacijama
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Da znas, a ocito ne znas, koliko je ovaj covjek URADIO za bh. narod kroz raznorazne donacije i pomoc, ne bi vise A rekao protiv njega. Milionske cifre su u pitanju. I ne samo u BiH, vec i u Hrvatskoj.DamirT je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:08Previse on se.re za osobu koja nije uopste nesto puno dala nasoj kosarci i reprezentaciji.Jedan Doncic izjavi da ce se uvijek odazvat pozivu Slovenije,a ovaj samo zna patriotizam davat preko interneta.I drugi igraju u NBA,pa ce se odazvat sad u kvalifikacijama.Da se mene pita ne bi ga ni zvao za Eurobasket.Nek igraju oni koji su ga na terenu izborili.Radi njega ce sad neko izvisit ko je proveo cijelo vrijeme s reprezentacijom u kvalifikacijama
Veci je patriota nego 90 % bh. sportista, tako da.

@igrajlopte 🐦
Tako je. Jusufov oprinos pomaganju ovom narodu i donacijama je nemjerljiv. Zato ije najbolje da se tome posveti , ite svoje mjesto na EuroBasketu prepusti momku koji je isto izborio na parketu.
Znam ja da je on jako puno pomagao u BiH,i jos uvijek pomaze i svaka mu cast na tome.Govorim o odnosu prema reprezentaciji.Mogu doci i veci igraci od njega iz NBA u reprezentacije,al eto uvijek samo on ne moze.Rizikuju i drugi povrede i da ne potpisu novi ugovor,pa dodju opet igrati kvalifikacijeReX je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:14Da znas, a ocito ne znas, koliko je ovaj covjek URADIO za bh. narod kroz raznorazne donacije i pomoc, ne bi vise A rekao protiv njega. Milionske cifre su u pitanju. I ne samo u BiH, vec i u Hrvatskoj.DamirT je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:08Previse on se.re za osobu koja nije uopste nesto puno dala nasoj kosarci i reprezentaciji.Jedan Doncic izjavi da ce se uvijek odazvat pozivu Slovenije,a ovaj samo zna patriotizam davat preko interneta.I drugi igraju u NBA,pa ce se odazvat sad u kvalifikacijama.Da se mene pita ne bi ga ni zvao za Eurobasket.Nek igraju oni koji su ga na terenu izborili.Radi njega ce sad neko izvisit ko je proveo cijelo vrijeme s reprezentacijom u kvalifikacijama
Veci je patriota nego 90 % bh. sportista, tako da.![]()
![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
To je okej, Taj sportski segment je druga stvar. O njemu se moze raspravljati ali toliko raje mlati kad je Juka u pitanju dizajuci neke druge sportiste u nebesa. Juka je najveci bh. ambasador preko bare. Da ne spominjem opet sta je sve uradio za bh. narod a sad mozes zasmisliti sta je sve uradio a da nije izaslo u javnost. Zbog toga on ima od mene vjecni respekt. A to sto ce rastuziti neke navijace sto ne moze/nece igrati u reprezentaciji meni je iskreno manje bitno.DamirT je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:38Znam ja da je on jako puno pomagao u BiH,i jos uvijek pomaze i svaka mu cast na tome.Govorim o odnosu prema reprezentaciji.Mogu doci i veci igraci od njega iz NBA u reprezentacije,al eto uvijek samo on ne moze.Rizikuju i drugi povrede i da ne potpisu novi ugovor,pa dodju opet igrati kvalifikacijeReX je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:14Da znas, a ocito ne znas, koliko je ovaj covjek URADIO za bh. narod kroz raznorazne donacije i pomoc, ne bi vise A rekao protiv njega. Milionske cifre su u pitanju. I ne samo u BiH, vec i u Hrvatskoj.DamirT je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:08Previse on se.re za osobu koja nije uopste nesto puno dala nasoj kosarci i reprezentaciji.Jedan Doncic izjavi da ce se uvijek odazvat pozivu Slovenije,a ovaj samo zna patriotizam davat preko interneta.I drugi igraju u NBA,pa ce se odazvat sad u kvalifikacijama.Da se mene pita ne bi ga ni zvao za Eurobasket.Nek igraju oni koji su ga na terenu izborili.Radi njega ce sad neko izvisit ko je proveo cijelo vrijeme s reprezentacijom u kvalifikacijama
Veci je patriota nego 90 % bh. sportista, tako da.![]()
![]()
S tim receno naravno da svi bi mi zeljeli da vidimo njega u bh. dresu ali sta da se radi jbg... Na kraju krajeva moras i ti shvatiti da Juka i Doncic nisu na istom nivou kad je u pitanju igranje u repci. Luka ima takav status da ako kaze ja idem, Dallas moze samo pjevati. S druge strane malo je "skakljivija" situcija kod Nurkica.
Vidjetcemo sta ce biti. Cekamo da se on sam izjavi o tome hoce li igrati ili ne. Selektor je izjavio da dolazi.
@igrajlopte 🐦
Upotpunosti potpisujem tvoj post. Samo bih dodao i to da su i ljudi koji rade u savezu i savez u Sloveniji jedno, a u Bosni i Hercegovini potpuno drugo i siguran sam da ima ljudi u savezu koji sve rade da omrznu igranje za reprezentaciju igracima kao sto je Nurkic.ReX je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:59To je okej, Taj sportski segment je druga stvar. O njemu se moze raspravljati ali toliko raje mlati kad je Juka u pitanju dizajuci neke druge sportiste u nebesa. Juka je najveci bh. ambasador preko bare. Da ne spominjem opet sta je sve uradio za bh. narod a sad mozes zasmisliti sta je sve uradio a da nije izaslo u javnost. Zbog toga on ima od mene vjecni respekt. A to sto ce rastuziti neke navijace sto ne moze/nece igrati u reprezentaciji meni je iskreno manje bitno.DamirT je napisao/la: ↑28 jun 2022, 11:38Znam ja da je on jako puno pomagao u BiH,i jos uvijek pomaze i svaka mu cast na tome.Govorim o odnosu prema reprezentaciji.Mogu doci i veci igraci od njega iz NBA u reprezentacije,al eto uvijek samo on ne moze.Rizikuju i drugi povrede i da ne potpisu novi ugovor,pa dodju opet igrati kvalifikacije
S tim receno naravno da svi bi mi zeljeli da vidimo njega u bh. dresu ali sta da se radi jbg... Na kraju krajeva moras i ti shvatiti da Juka i Doncic nisu na istom nivou kad je u pitanju igranje u repci. Luka ima takav status da ako kaze ja idem, Dallas moze samo pjevati. S druge strane malo je "skakljivija" situcija kod Nurkica.
Vidjetcemo sta ce biti. Cekamo da se on sam izjavi o tome hoce li igrati ili ne. Selektor je izjavio da dolazi.
Grozan clanak na naslovnoj s.s. ako ima uporista. Stvarno je debil ako izadje ispod 17 milja po godini. Cak ni Irving nije toliko lud da zrtvuju jedan milion a ovaj nas bi lahko mogao biti nasankan na pricu o lojalnosti...
Od njega me nista ne iznenadjuje, ali ipak
Momak definitvno nije dobar u vukgla ako ovo uradi.RoninX je napisao/la: ↑29 jun 2022, 09:12Grozan clanak na naslovnoj s.s. ako ima uporista. Stvarno je debil ako izadje ispod 17 milja po godini. Cak ni Irving nije toliko lud da zrtvuju jedan milion a ovaj nas bi lahko mogao biti nasankan na pricu o lojalnosti...
- Shategabri
- Kontakt:
Moj Jusufe, Simmons 20 miliona po sezoni, a ti uzmi još i manje nego imaš sad.
Bukvo bosanska, umjesto da ideš na max, ti dripcima kao što su Simmons praviš uslugu.
Ma igraj za dolar, kad završiš karijeru ionako se toga niko neće sjećati u Portlandu.
Bukvo bosanska, umjesto da ideš na max, ti dripcima kao što su Simmons praviš uslugu.
Ma igraj za dolar, kad završiš karijeru ionako se toga niko neće sjećati u Portlandu.
Koševo Zapad
Ako uradi ovo, onda stvarno nije normalan i jos vise ce dobiti na tezini tvrdnja da mu je reprezentacija nebitna. Za 10-ak miliona po sezoni bi ga uzela svaka fransiza, taman pokidao ahilovu tetivu u ovim kvalifikacionim utakmicama.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 29 jun 2022, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.
- NerminFatic
- Kontakt:
Ako je ovo istina, onda ce fakat ispast blecak. Sam voli reci kako je kosarka business i da je tako treba gledati a ovdje spominjati neku ljubav za ugovore koje dobiju parmaci s klupe... 

marc stein to nije nigdje napisao/izjavio, uostalom, dovoljno je poznavati nba prilike i znali bismo da je drugi nba ugovor (pred ili u free agency) onaj koji igracima donosi najvise para, jer su igraci tad u svom prime-u, a takav upravo ocekuje nurkica
novinar koji je napisao tekst evidentno lupeta gluposti, pa ne bi nurkic i rich paul dozvolili da zavrsi sezonu, obzirom da je igrao mozda najbolju kosarku u karijeri i da je pri tome bio u sezoni koja ce mu donijeti novi ugovor, naravno da bi igrao do kraja da sto vise poveca svoju vrijednost
cim su pristali na to da zavri sezonu, znaci da je ugovor vec tada bio dogovoren i da su nurkic/rich paul sretni i zadovoljni novim ugovorom, osim toga, nurkic nema sta "iz ljubavi pomagati portlandu", portland ce ga potpisati preko bird rights i svejedno je dal ce potpisati za €10 ili €30 mil godisnje
novinar koji se ovako izlupetao bi trebao nauciti sta su zapravo: "bird rights"
novinar koji je napisao tekst evidentno lupeta gluposti, pa ne bi nurkic i rich paul dozvolili da zavrsi sezonu, obzirom da je igrao mozda najbolju kosarku u karijeri i da je pri tome bio u sezoni koja ce mu donijeti novi ugovor, naravno da bi igrao do kraja da sto vise poveca svoju vrijednost
cim su pristali na to da zavri sezonu, znaci da je ugovor vec tada bio dogovoren i da su nurkic/rich paul sretni i zadovoljni novim ugovorom, osim toga, nurkic nema sta "iz ljubavi pomagati portlandu", portland ce ga potpisati preko bird rights i svejedno je dal ce potpisati za €10 ili €30 mil godisnje
novinar koji se ovako izlupetao bi trebao nauciti sta su zapravo: "bird rights"
Jedno pitanje za poznavaoce prilika oko ugovora i oko samog Jusufa. Pojavila se informnacija da će dobiti oko 17 miliona po sezoni. Da li smatrate da je moglo bolje za njega?
Mogao se protegnut do 20 komotno jer je korsniji igrac od Vucevica uprkos suhoj statistici koja ide u prilog vucku.
Njega hebe historijat povreda i propustenih utakmica, sto u pregovorima moze dosta sniziti stvarnu vrijednost. Onaj Nurkic iz finisa sezone je vrijedio barem 22-23 miliona po godini, dovoljno je na youtubeu pogledat sazetke protiv Bostona, Milvokija, Memfisa..
Izgleda ja potrefih da se radi o 17 milja...
Jest ih dame dolla odrao svaka mu cast ...."lojalan" za 50 milja po godini
iako mu je vec prosao prime
Njega hebe historijat povreda i propustenih utakmica, sto u pregovorima moze dosta sniziti stvarnu vrijednost. Onaj Nurkic iz finisa sezone je vrijedio barem 22-23 miliona po godini, dovoljno je na youtubeu pogledat sazetke protiv Bostona, Milvokija, Memfisa..
Jest ih dame dolla odrao svaka mu cast ...."lojalan" za 50 milja po godini

-
- Kontakt:
Nije mu prošao vrhunac .RoninX je napisao/la: ↑30 jun 2022, 09:15Mogao se protegnut do 20 komotno jer je korsniji igrac od Vucevica uprkos suhoj statistici koja ide u prilog vucku.
Jest ih dame dolla odrao svaka mu cast ...."lojalan" za 50 milja po godiniiako mu je vec prosao prime
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Tesko sa njegovom historijim povreda, 17-18M je neki plafon i mislim da je prosao veoma veoma dobra. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ne kontam ove koji govore kao mogao je na 20M prebacit... Mozda je mogao, ko zna, ali itekako sumnjam? Naprimjer Simons koji je mlad, atraktivan igrac, suter, eksplozivan, buducnost kluba, ce dobiti 20M (ako su tacne informacije). Tako da, Juka se nema sta zaliti. A i ocigledno je bio veoma zadovoljan sa tom ponudom, cim se dogovorio sa klubom (i Paulom) par mjeseci prije kraja prvenstva da ga stave po strani.
@igrajlopte 🐦