Euroleague 2022/2023
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Euroleague 2022/2023
Nedovic Nemanja, straight in your face 
- Felixians4
- Kontakt:
Izludjet će Žoc. Poslije Milana i Valencije,ispuštenih domaćih bodova,ovi bole najviše. Vildoza i Nedović limitirani,maše sve za 3 i onda stave trojku za trojkom koje su jedan drugom iskreirali,a s druge strane lakše šuteve Punter promaši s desnog krila/kuta. Duško da će ovako preporoditi crveno-bele,senzacija,savršen prvi mjesec suradnje. Doselekcija s Lucom Vildozom bingo,još ako mu pridruže MVP Facua Gauchosa,ufff. Oba Endesa dominacija, NBA avanture i povratak.
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Nema Partizanu velikih šansi protiv Zvezde dok se ne vrati Avramović , on može da probija i da digne ekipu . U Zvezdi to mogu i Nedović i Vildosa .Felixians4 je napisao/la: ↑08 dec 2022, 22:28Izludjet će Žoc. Poslije Milana i Valencije,ispuštenih domaćih bodova,ovi bole najviše. Vildoza i Nedović limitirani,maše sve za 3 i onda stave trojku za trojkom koje su jedan drugom iskreirali,a s druge strane lakše šuteve Punter promaši s desnog krila/kuta. Duško da će ovako preporoditi crveno-bele,senzacija,savršen prvi mjesec suradnje. Doselekcija s Lucom Vildozom bingo,još ako mu pridruže MVP Facua Gauchosa,ufff. Oba Endesa dominacija, NBA avanture i povratak.
Ali kakva odluka Pantera , 18 sekundi do kraja ima i napad od 14 sekundi i on odmah diže trojku
Naravno vidi se i da je Zvezda u seriji pobjeda , a Partizan obrnuto .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
elevenblues
- Kontakt:
Koja glupost pantera, umjesto sa igras do kraja napad ponese ga sut.
Preporodio Duško CZ,mislim da su na 8-0 u svim takmicenjima kako je on došao.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Zvezda na 5 uzastopnih pobjeda u Euroleague, a sada u duplom kolu docekuju Zalgiris i Milano. Mogli bi do kraja iduce sedmice i u TOP 8.
Zadnja izmjena: Napapijri, dana/u 08 dec 2022, 22:51, ukupno mijenjano 2 puta.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
Veliki gospodin i strucnjak dusko
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Felixians4
- Kontakt:
Ne znam što to znači da nema velikih šansi,pa ovo je Partizan ispustio dobijeno. Prije par tjedana ovdje se sprdalo da zvezda nema talent,sada se okreće priča ,recency bias. Dobar pogled na koš jako dobrog šutera,nema zamjerke da je to uzeo,hbg,mašio dvije kao i Papaetrou u zadnjim minuta,a 2 lopte Lazić ukrao u 2 posjeda,a zvezda ispogađala teže.bombaysaphire je napisao/la: ↑08 dec 2022, 22:35Nema Partizanu velikih šansi protiv Zvezde dok se ne vrati Avramović , on može da probija i da digne ekipu . U Zvezdi to mogu i Nedović i Vildosa .Felixians4 je napisao/la: ↑08 dec 2022, 22:28Izludjet će Žoc. Poslije Milana i Valencije,ispuštenih domaćih bodova,ovi bole najviše. Vildoza i Nedović limitirani,maše sve za 3 i onda stave trojku za trojkom koje su jedan drugom iskreirali,a s druge strane lakše šuteve Punter promaši s desnog krila/kuta. Duško da će ovako preporoditi crveno-bele,senzacija,savršen prvi mjesec suradnje. Doselekcija s Lucom Vildozom bingo,još ako mu pridruže MVP Facua Gauchosa,ufff. Oba Endesa dominacija, NBA avanture i povratak.
Ali kakva odluka Pantera , 18 sekundi do kraja ima i napad od 14 sekundi i on odmah diže trojku![]()
Naravno vidi se i da je Zvezda u seriji pobjeda , a Partizan obrnuto .
RMA-Monaco,uzbudljiv dvoboj,Mateo u četvrtoj s Llull,Musa,Yabusele,Tavares okrenuo mali zaostatak,peti su se smjenjivali na M.Jamesu Abalde(uspješniji) i Hezonja(dobri second passevi za 3 asistencije). James 3/3 promašio kad je bio fauliran od Marija,prije tog zabio mu stepback 3.
Osim Duleta Ivanovića,u silnom zaletu i Radonjić s Panatom(napokon uzeo scoring beka,Bacon rastura) kao i Mateo.
Mirota i Larkin oporavljeni,Shane je u ligaškom dvoboju doduše početkom tjedna u sudaru doživio manju povredu
Šta pogodi James, nevjerovatno
- Felixians4
- Kontakt:
88-84,6-7 sekundi do kraja,ili zatvoriš skok ili pustiš suparnika da uzme ofanzivni bez pretjeranog kontakta,a ono Yabusele strefi laktom Loyda,tamo se okupi svita liječnička 10-ak minuta dok odvedu Loyda i potom M.James na uručenju zabije s nekih 8m preko Tavaresa bez koske 3+1 za produžetak.
Koji k,koji k su na kraju pustili izgubiti bez agresivnog trapa ili prekršaja? Nevjerojatno. Sreća ili štagod na strani Monaca i zvezde,PAO včrs u egalu,raspleti dramatični
Koji k,koji k su na kraju pustili izgubiti bez agresivnog trapa ili prekršaja? Nevjerojatno. Sreća ili štagod na strani Monaca i zvezde,PAO včrs u egalu,raspleti dramatični
Zadnja izmjena: Felixians4, dana/u 08 dec 2022, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
Svaka čast Monacu
- LlullSergio
- Kontakt:
Tavares pokida utakmicu i uradi onakvu glupost, nerealno.
Kako sam se iznervirao aaaa
Kako sam se iznervirao aaaa
Meni je jezivo koliko se svake sezone na pocetku, ali bas svake podcjenjuju mogucnosti Zvezde i stavlja ih se kao u poziciju da oni zavise od nekog drugog a ne od sebe. Ljudi uzasan start sezone sa dvije promjene okrenuse u lud momentum na svojoj strani.
Mozda zvuci ludo, ali Partizan je za mene izgubio utakmicu u prvoj cetvrtini, imali su prilike da iskasape Zvezdu jer su dominirali ofanzivnim skokom i odbranom, na kraju "samo" +9 na kraju cetvrtine i primljen kos u zadnjem napadu.
Zvezda nakon toga hvata momentum, ostatak je egal utakmica i ostala je u egalu zahvaljujuci Vildozi i njegove dvije trojke. Nedovic takodjer u najbitnijim momentima mimo trojke je bio tu.
U zavrsnici vidjelo se da koliki Zvezda ima pritisak duplo je veci na Partizanu. Sad vec imaju dosije prosutih utakmica u zavrsnicama i cetvrtoj cetvrtini.
Partizan trenutno ne moze da spoji dovoljno dobro igru na obje strane terena. Tim vise ovaj poraz je gori jer su u ABA izgubili losom odbranom, a ovu losim napadom koji im je u dosadasnjem dijelu sezone izraziti kvalitet. Malo mi je zapalo za oko mada je mozda to samo moj subjektivni dojam da uz odredjenu dozu nadmjenosti i arogancije ulaze u utakmice protiv Zvezde od dolaska Zeljka, misleci na igrace, ponasaju se kao da su oni sampionski tim. Nije pomogla tome ni glupa izjava Lessorta o predjelu i Zvezdi kao glavnom jelu.
Ivanovic doktorski odradio defanzivu i kao sto je i sam rekao ne mogu dobiti Partizan na veliki broj poena, sto kad bolje razmislim je bio slucaj i prosle sezone, kad Zvezda zategne odbranu a takvim stilom igraju tu je Partizan u velikom kanalu jer defanzivno se bas muce da odgovore Zvezdi.
I sta bi sa onih likova sa pocetka sezone sto su najavljivali da Zvezda nece ni do 10 pobjeda, Partizan u top 8 i daleko ispred Zvezde itd.
Mozda zvuci ludo, ali Partizan je za mene izgubio utakmicu u prvoj cetvrtini, imali su prilike da iskasape Zvezdu jer su dominirali ofanzivnim skokom i odbranom, na kraju "samo" +9 na kraju cetvrtine i primljen kos u zadnjem napadu.
Zvezda nakon toga hvata momentum, ostatak je egal utakmica i ostala je u egalu zahvaljujuci Vildozi i njegove dvije trojke. Nedovic takodjer u najbitnijim momentima mimo trojke je bio tu.
U zavrsnici vidjelo se da koliki Zvezda ima pritisak duplo je veci na Partizanu. Sad vec imaju dosije prosutih utakmica u zavrsnicama i cetvrtoj cetvrtini.
Partizan trenutno ne moze da spoji dovoljno dobro igru na obje strane terena. Tim vise ovaj poraz je gori jer su u ABA izgubili losom odbranom, a ovu losim napadom koji im je u dosadasnjem dijelu sezone izraziti kvalitet. Malo mi je zapalo za oko mada je mozda to samo moj subjektivni dojam da uz odredjenu dozu nadmjenosti i arogancije ulaze u utakmice protiv Zvezde od dolaska Zeljka, misleci na igrace, ponasaju se kao da su oni sampionski tim. Nije pomogla tome ni glupa izjava Lessorta o predjelu i Zvezdi kao glavnom jelu.
Ivanovic doktorski odradio defanzivu i kao sto je i sam rekao ne mogu dobiti Partizan na veliki broj poena, sto kad bolje razmislim je bio slucaj i prosle sezone, kad Zvezda zategne odbranu a takvim stilom igraju tu je Partizan u velikom kanalu jer defanzivno se bas muce da odgovore Zvezdi.
I sta bi sa onih likova sa pocetka sezone sto su najavljivali da Zvezda nece ni do 10 pobjeda, Partizan u top 8 i daleko ispred Zvezde itd.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
-
Sanfrancisco
- Kontakt:
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Desio se Duško Ivanović i pozitivan šok .Ethel je napisao/la: ↑09 dec 2022, 00:28Meni je jezivo koliko se svake sezone na pocetku, ali bas svake podcjenjuju mogucnosti Zvezde i stavlja ih se kao u poziciju da oni zavise od nekog drugog a ne od sebe. Ljudi uzasan start sezone sa dvije promjene okrenuse u lud momentum na svojoj strani.
I sta bi sa onih likova sa pocetka sezone sto su najavljivali da Zvezda nece ni do 10 pobjeda, Partizan u top 8 i daleko ispred Zvezde itd.![]()
Serija pobjeda , mislim 3 nezivjesne završnice dobijene i ogromno samopouzdanje . Kod Partizana obrnuto 3 neizvjesne završnice i 3 poraza . Večeras 4 zadnja šuta promašena sva 4 otvorene pozicije .
Sam Duško je smirivao novinare na pres konferenciji jer i on zna da vrlo lako može ekipa da uđe u seriju poraza jer je duga sezona , ima još 22 kola .
Doktorska defanziva ? Daleko od toga . Kako će doktorska ofanziva ako si dozvolio čak 17 ofanzivnih skokova protivniku ?! Bruku šuteva Partizana su bile čiste pozicije , loša komunikacija u odbrani ...
Zna Zvezda puno bolje igrati odbranu , kao što si i sam napisao Partizan je izgubio utakmicu u prvoj četvrtini , jaka odbrana i pritisak publike , igrači Zvezde pogubljeni i opet nije dovoljno .
Sljedeće sedmice Zvezda ima odličnu šansu da nastavi seriju pobjeda , ali sada je malo drugačije . Oni će biti favoriti , Žalgiris je veoma neugodna ekipa , tu ako pobjede rastaviti će Olimpiju .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Vise sam mislio doktorski defanzivno da je sve karte bacio u zaustavljanju Partizanovog napada u ove dvije utakmice, nije dozvolio da ekipa udje u raspucavanje sa Partizanom. U trenucima kad su lose izgledali nisu ulazili u neka ispucavanja vec su iz kvalitetne odbrane se vracali. Realno prekratko je tu da bi to bila granitna odbrana protiv ponajboljeg napada i bilo je gresaka dosta, zna to i on. Ipak uspjeli su u dvije utakmice da zadrze Partizan na 70tak poena.bombaysaphire je napisao/la: ↑09 dec 2022, 01:04Desio se Duško Ivanović i pozitivan šok .Ethel je napisao/la: ↑09 dec 2022, 00:28Meni je jezivo koliko se svake sezone na pocetku, ali bas svake podcjenjuju mogucnosti Zvezde i stavlja ih se kao u poziciju da oni zavise od nekog drugog a ne od sebe. Ljudi uzasan start sezone sa dvije promjene okrenuse u lud momentum na svojoj strani.
I sta bi sa onih likova sa pocetka sezone sto su najavljivali da Zvezda nece ni do 10 pobjeda, Partizan u top 8 i daleko ispred Zvezde itd.![]()
Serija pobjeda , mislim 3 nezivjesne završnice dobijene i ogromno samopouzdanje . Kod Partizana obrnuto 3 neizvjesne završnice i 3 poraza . Večeras 4 zadnja šuta promašena sva 4 otvorene pozicije .
Sam Duško je smirivao novinare na pres konferenciji jer i on zna da vrlo lako može ekipa da uđe u seriju poraza jer je duga sezona , ima još 22 kola .
Doktorska defanziva ? Daleko od toga . Kako će doktorska ofanziva ako si dozvolio čak 17 ofanzivnih skokova protivniku ?! Bruku šuteva Partizana su bile čiste pozicije , loša komunikacija u odbrani ...
Zna Zvezda puno bolje igrati odbranu , kao što si i sam napisao Partizan je izgubio utakmicu u prvoj četvrtini , jaka odbrana i pritisak publike , igrači Zvezde pogubljeni i opet nije dovoljno .
Sljedeće sedmice Zvezda ima odličnu šansu da nastavi seriju pobjeda , ali sada je malo drugačije . Oni će biti favoriti , Žalgiris je veoma neugodna ekipa , tu ako pobjede rastaviti će Olimpiju .
Mislim da je Radonja sa Zvezdom imao seriju od 7 pobjeda u EL, one sezone kad smo igrali top 8. Nadam se da ce to Ivanovic izjednaciti i obici.
Vildosa i Nedovic su ekstra bekovski tandem za EL nivo i to se vidi. Sto je najbitnije, obojica su mudonje. Steta samo sto nije ostao i Kalinic, kakva bi tek onda ekipa bila.
Vildosa i Nedovic su ekstra bekovski tandem za EL nivo i to se vidi. Sto je najbitnije, obojica su mudonje. Steta samo sto nije ostao i Kalinic, kakva bi tek onda ekipa bila.
- Shategabri
- Kontakt:
Ono sinoć je bilo više sreće nego pameti realno.
Mislim egal utakmica, igralo se u nekim serijama do 10 poena, puno grešaka, loš šut pogotovo sa distance.
Na kraju presudi upravo to, ostaviš Pantera dvaput da fuli otvorenu tricu, ti za pobjedu zabiješ preko ruke iza table.
Naravno, nije zanemarivo šta je Duško uradio sa CZ, svaka čast.
Ovako instant da ih podigne, to se malo ko i u CZ nadao.
Kompaktna ekipa koja može svakog namučiti.
Recimo da bi tu trebao neki centar da ekipa bude još konkurentnija.
Partizan jest napravio jak tim, skup tim, međutim konkurencija je brutalna, ovu sezonu treba da iskoriste da se pobiju sa svakim, a već dogodine bi trebali da pucaju bar na playoff. Mislim ako ostane Žoc i ako im ostane ekipa na ovom nivou ili se još pojačaju.
Mislim egal utakmica, igralo se u nekim serijama do 10 poena, puno grešaka, loš šut pogotovo sa distance.
Na kraju presudi upravo to, ostaviš Pantera dvaput da fuli otvorenu tricu, ti za pobjedu zabiješ preko ruke iza table.
Partizan jest napravio jak tim, skup tim, međutim konkurencija je brutalna, ovu sezonu treba da iskoriste da se pobiju sa svakim, a već dogodine bi trebali da pucaju bar na playoff. Mislim ako ostane Žoc i ako im ostane ekipa na ovom nivou ili se još pojačaju.
Koševo Zapad
Pa ovo i jeste ekipa napravljena da se napadne playoff, ne znam sta jos da dovedu da bi usli u borbu za playoff. 6-7 ekipa imaju zvucniji roster od Partizana, a ni jedan zvucnije ime na klupi.Shategabri je napisao/la: ↑09 dec 2022, 15:27Ono sinoć je bilo više sreće nego pameti realno.
Konkurencija jeste velika, ali sa ovakvim Milanom otvorio se prostor za playoff, e sad sto u Euroligi ne funkcionise trenutno kako su zamislili to je druga stvar.
Jordan Lloyd mora na operaciju nosa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.