Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

rishovski
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la rishovski » 08 jul 2022, 01:06

Ja da sam zaradio milione..ne bi mi palo na pamet da imam fb..instagram.. samo bi lunjo... bez da se zna gdje sam.. a kamoli da se svadjam s nekim iz Čivčija kod Doboja na drustvenim mrezama...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 08 jul 2022, 02:45

Mi stvarno ne zasluzujemo Nurkica. Pishaj hejtere, Jusufe! :salut:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 jul 2022, 03:16

Bolesno smo mi drustvo duboko u korijenima svojim, je.bi me ako napredujemo ikad i 20%
Dakkle, ovako stvari stoje. Covjek je bez ikakve pomoci ove drzave (kao i vecina sportista), napravio neku finu karijeru.. kada niko pomisljao to nije igrao je za juniore koliko se sjecam i uveo ih u 1. diviziju
nakon toga je otisao u nba
tamo baksuzluk za baksuzlukom, prvo treneri koji ga nisu nesto mirisali, zatim jokic, i onda portland, ai i tamo ozljeda na ozljedu...

dakle, prvo se borio za ugovor, zatim za neku solidnu platu, zatim za novi tim, a u novom timu patnja oko ozljeda i ostanka u timu, te opet neki jaci ugoovor... U medjuvremenu, vecinom kada su bitne utakmice i kvale, on je vecinom bio opravdao zauzet... nekad oporavkom, nekad ljetnom ligom, nekad ozljedama...

Ne shvatam, ko bi to izabrao da npr par dana pred potpis ugovora od 70 mil, pristane da igra protiv češke i bugarske gdje zbog historije ozljeda, postoji mogucnost da se oozlijedi... i sad, scena, jusuf sjebe skočni (ne daj boze), 6 mjeseci pauza, umjesto 70 blazersi daju 40-45 drugi mozda 5 vise i sl... ode 20-25 mil niz vodu... a Mi? A mi nista, opet nam nece valjati jer "opet se ozlijedio kad najvise treba" a te milione koje je on zaradio svojim trudom i radom ova drzava a ni "navijaci" sigurno mu nece dati...

a on ovoj drzavi i ljudima daje toliko da je to nevjerovatno... na zalost na terenu ne toliko koliko kroz humanitarnu pomoc ali je i to dokaz kakav je to covjek i da je sve sto ima bog mu dao jer to i zasluzuje...
Ima nekih stvari iznad repke, nekog rezultata i nekih pobjeda
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 08 jul 2022, 03:18

:thumbup:

Vise duguje Sloveniji nego BiH. Ovi kvazi navijaci iz dijaspore najvise stete bh. sportu. Pisam se na bh. fanaticose.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 08 jul 2022, 03:31

Navijajte za svoje reprezentacije. Austrija, Njemacka, Svedska, Svicarska... Ostavite nas na miru!

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 08 jul 2022, 07:19

Pantelija je napisao/la:
08 jul 2022, 03:16
Bolesno smo mi drustvo duboko u korijenima svojim, je.bi me ako napredujemo ikad i 20%
Dakkle, ovako stvari stoje. Covjek je bez ikakve pomoci ove drzave (kao i vecina sportista), napravio neku finu karijeru.. kada niko pomisljao to nije igrao je za juniore koliko se sjecam i uveo ih u 1. diviziju
tamo baksuzluk za baksuzlukom, prvo treneri koji ga nisu nesto mirisali, zatim jokic, i onda portland, ai i tamo ozljeda na ozljedu...

dakle, prvo se borio za ugovor, zatim za neku solidnu platu, zatim za novi tim, a u novom timu patnja oko ozljeda i ostanka u timu, te opet neki jaci ugoovor... U medjuvremenu, vecinom kada su bitne utakmice i kvale, on je vecinom bio opravdao zauzet... nekad oporavkom, nekad ljetnom ligom, nekad ozljedama...

Ne shvatam, ko bi to izabrao da npr par dana pred potpis ugovora od 70 mil, pristane da igra protiv češke i bugarske gdje zbog historije ozljeda, postoji mogucnost da se oozlijedi... i sad, scena, jusuf sjebe skočni (ne daj boze), 6 mjeseci pauza, umjesto 70 blazersi daju 40-45 drugi mozda 5 vise i sl... ode 20-25 mil niz vodu... a Mi? A mi nista, opet nam nece valjati jer "opet se ozlijedio kad najvise treba" a te milione koje je on zaradio svojim trudom i radom ova drzava a ni "navijaci" sigurno mu nece dati...

a on ovoj drzavi i ljudima daje toliko da je to nevjerovatno... na zalost na terenu ne toliko koliko kroz humanitarnu pomoc ali je i to dokaz kakav je to covjek i da je sve sto ima bog mu dao jer to i zasluzuje...
Smanji ba doživljaj. Previše se pravi drama oko svega. Prvo sam Jusuf, pa onda navijači. Ovo dođe kao Jusuf protiv Jusufa ili Juka u borbi protiv vjetrenjača. Podiglo ga je dodatno ovih 70 milki na ionako ufuran karakter. Ili dođi ili ne dođi. Odazoveš se kad te pozove i gotov pos'o. Mani se dramatizacije.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 08 jul 2022, 07:24

Pantelija je na kraju pogodio sve. Ove sarmice su cisti hejteri

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 08 jul 2022, 07:37

Ghuraba je napisao/la:
07 jul 2022, 23:46
babino je napisao/la:
07 jul 2022, 23:26
je li mozda mis dzanan musa?
ono musino 'ja sam ovdje' meni odmah djelovako kao na jusufov racun...
Ta logika itekako ima smisla. Ako je to u pitanju (a nadam se da nije), rasulo je izvjesnije nego ikad. :mrgreen:
Rasulo je nastalo onog trenutka kada je savez s... Vedrana i za isto kao i mnogo lošije rezultate i igru je isključivo krivac savez.
Što se tiče Juke i Muse i bilo kakvog košarkaškog poredjenja pa to je recimo kada se prvacic pokušava staviti u isti koš sa učenikom 7-og razreda.
Musa nije dobar ni za mahaca peskirom u NBA a juka je legitimni starter u istoj.
Čuj musino ja sam tu. Pa nismo 100% sigurni Jel uopšte bolje što je bio tu zadnje dvije tekme :wtf:
Što se tiče Juke nek se pojavi u narednom periodu kada obaveze u NBA dozvoljavaju i to je to o igri neću jer kad je on bio tu baš je bio tu uvijek najbolji.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 08 jul 2022, 07:45

Pantelija je napisao/la:
08 jul 2022, 03:16

Bolesno smo mi drustvo, ali upravo zbog ovakvih kao sto je nurkic, koji hoce pare od nba lige ali i da glume velike patriote nagovjestavajuci svako malo da ce igrati, pa se rastrgase jadni, ne znaju kud gone. Da samo hoce reci ljudi ja imam ogroman ugovor ne mogu tek tako riskirati i dolaziti na bespotrebne utakmice, moram biti profesionalac prema ljudima kojime me placaju, e to bi bilo uredu, al onda bi se posrao po svim onim patriJotskim statusima, a to ne ide jer je godinama gajio taj imidz. I zato mora ovako iz suplje u prazno svako malo...

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 08 jul 2022, 09:00

rishovski je napisao/la:
08 jul 2022, 01:06
Ja da sam zaradio milione..ne bi mi palo na pamet da imam fb..instagram.. samo bi lunjo... bez da se zna gdje sam.. a kamoli da se svadjam s nekim iz Čivčija kod Doboja na drustvenim mrezama...
Ni manje ni vise…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 08 jul 2022, 09:34

Jusuf je ponos BiH, jedan od najvecih zivih sportista ove zemlje, jako dobrog srca, sto pokazuje godinama pomazuci slabe, siromasne i bolesne, a losiji rejting kod navijaca ima zbog onog cobana Trnavcevica, tzv.menadzera koji ga je iskoristio u obracunu s KS BiH, pa tako okrenuo i protiv navijaca BiH. Osjetim da se naostrio i da zeli na EP pokazati a i nadoknaditi ono sto jos uvijek nije dao u punom kapacitetu kosarci u BiH. :bih:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 jul 2022, 09:35

Haman sredjuje Garzi posao u Portlandu, eno garze igrao sinoc u ljetnoj ligi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 jul 2022, 09:36

Nije uopste bitno ko mu jeste ko nije sta dao...nek dodje odigra utakmica i tu ce sva rasprava zavrsit. Vako prabi dramu oko svakog nastupa, a premalo ih je bilo
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 08 jul 2022, 09:37

nerkolfc je napisao/la:
08 jul 2022, 07:24
Zaobiđi ti sarmicu u širokom luku. KRITIKA je riječ koju ti ne poznaješ i zahvaljući kritici se i napreduje, mjenja, a ti gladi muda svakome kome stigneš.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 08 jul 2022, 10:06

Sarmica je napisao/la:
08 jul 2022, 09:37
nerkolfc je napisao/la:
08 jul 2022, 07:24
Zaobiđi ti sarmicu u širokom luku. KRITIKA je riječ koju ti ne poznaješ i zahvaljući kritici se i napreduje, mjenja, a ti gladi muda svakome kome stigneš.
Kritikujem tebe i kazem da si hejter

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 08 jul 2022, 11:06

Nurkić je papak i seljačina. Uostalom, manje-više, kao i svaki sportista, naročito sa Balkana. Čovjek ne mora voliti protagoniste da bi volio sport. To što je Nurkić postigao u životu, postigao je radi sebe, a ne radi drugog. To što zarađuje novac, zarađuje sebi, a ne drugom. To što izdvaja za humanitarnu pomoć, to u Americi uzme na povratu poreza. Njegovo je da igra košarku i da se, AKO HOĆE, odazove pozivu. Njegovo nije da kači infantilne pjesmuljke po internetu (koje pogrešno citira btw) i tobože nekoga optužuje da mu ne da igrati. Stvari su vrlo jednostavne; ili hoćeš - ili nećeš. Sve ostalo su opravdanja.
Usporedbe radi: Jedan inžinjer, svaki mjesec, bez razlike, od primanja izdvoji 17% poreza + 12,5% na socijalna davanja + 1,25% za nezaposlene. Od neto iznosa, izdvaja još 10% poreza u odnosu na broj članova domaćinstva. Dakle, cca = 40,75% od ukupnih primanja ide socijalni kategorijama. To su nepovratna sredstva. Suma summarum; od 2000BAM primanja, inžinjer izdvoji, SVAKI MJESEC, oko 800BAM i tako 40 godina radnog staža, što je 480 mjeseci x 800BAM, nepovratno. A jedan inžinjer je puuuuno važniji od nekog golomozgog košarkaša koji nije u stanje sastaviti poštapalicu kako treba.
Zaostao i obesviješten narod, raduje se brašnu, jer je naviknut na sadaku. Uživa kad neko misli za njega i misli da je najpametniji jer tamo neki mastodont daje 15 koševa po utakmici.
Narod koji se raduje humanitarnoj, ni ne zaslužuje bolje nego da ga nakav polupismeni košarkaš zayebaye.

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 08 jul 2022, 11:25

Kako dobar post
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jul 2022, 11:29

Joj kad kazu puno je pomogao nasim ljudima putem humanitarne pomoci.Pa pomazu i "obicni" ljudi koliko mogu.Sramota bi bilo da ne pomogne makar malo,s obzirom koliko para zaradjuje.Naravno ne govorim da mora,pare su njegove,posteno ih je zaradio i moze radit s njima sta hoce.Ispade sad ako pomaze putem humanitarnih pomoci da moze izigravat klaunove od navijaca i govorit cas cu igrat,cas necu.Zar je toliko tesko rec ako neces igrat,hej ljudi necu se odazvat pozivu selektora zbog tog i tog razloga?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 08 jul 2022, 11:35

Haj ovo mi je jasno zasto nije igrao, najbitniji ugovor u karijeri, sklon povredama, ali ova piskaranja i seljacenje po drustvenim mrezama mi toliko vise idu na kur.ac, tesko je ovo vise i citati i gledati.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 08 jul 2022, 11:39

Ne zaboravimo da se ovdje doskora sprdalo Duranta radi svađanja s fanovima po društvenim mrežama, a ovaj naš šaban iz Svojata gori od njega.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Serha i 7 gostiju.