Euroleague 2022/2023

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Euroleague 2022/2023

Post Postao/la filip13 » 15 feb 2023, 18:11

Zar nije rano za kandidate za nagrade,ako su to zvanične nominacije

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 feb 2023, 06:45

dscile je napisao/la:
13 feb 2023, 09:58
Ivanovic da nije preuzeo ekipu sa skorom 1-6, tj da je dosao ranije, Zvezda bi sigurno imala dosta vece sanse za top 8. Ili da Campazzo nije morao presjediti dva mjeseca zbog zabrane EL.

Zvezdi je sad prakticno svaki mec biti ili ne biti. Ja se samo nadam da ce svi biti zdravi i licno mi uliva samopouzdanje to sto ce Facu odigrati zadnjih 9 meceva. Nista nije nemoguce, ali trebace se poklopiti neki rezultati da se udje u top 8.
Sa nekom velikom sigurnošću se ne može reći ni da ćemo ući u top8, ni da nećemo, ipak ima još 10 kola do kraja regularnog dijela.
Dobra stvar je to što 6 utakmica igramo kući, 4 u gostima (od toga 3 protiv timova koji su realno već ispali iz borbe za top8 + Barsa). Druga dobra stvar je što nakon Albe konačno i Kampazzo počinje da igra.
Rekao bih da su sljedeće 3 utakmice ključne. Za nas uvijek nezgodna Alba kući, Bajern u gostima i Efes kući. Ako te 3 dobijemo, onda smo ozbiljni kandidati za četvrtfinale. Nipošto ne treba zanemariti ni faktor sudija.
Iskreno, ja ipak ne mislim da možemo proći jer previše toga smo propustili do sad. Jako loš ulazak u sezonu, nemogućnost registrovanja Kampazza, par nekih glupih poraza (Milano u Bg, Žalgiris, derbi, plus kriminal protiv Barse), povrede bitnih igrača...
Ali ako ništa, cijenim da možemo do 15ak pobjeda vjerovatno što je sasvim pristojan bilans.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 feb 2023, 08:19

Što si derbi glupo izgubio?
Zaslužena pobjeda Partizana.
Više su oni glupo izgubili kući od vas.
Koševo Zapad

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 feb 2023, 09:06

Shategabri je napisao/la:
16 feb 2023, 08:19
Glupi porazi su samo bili protiv Barce i Žalgirisa .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 feb 2023, 09:12

bombaysaphire je napisao/la:
16 feb 2023, 09:06
Protiv Žalgirisa sjećam se da su na kraju prosuli, da su samo stali.
Barsa...a da, to je ono kad je Mirotić onu ludu tricu za produžetke.
A tako bi mogao i Partizan, oni su recimo glupo izgubili od Baskonije u gostima nešto slično je bilo.
Koševo Zapad

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 feb 2023, 11:48

16 feb 2023, 09:12
A tako bi mogao i Partizan, oni su recimo glupo izgubili od Baskonije u gostima nešto slično je bilo.
Pa svaka ekipa u Evroligi u ovakvom sistemu takmičenja svake sezone ima po par tih "glupih" poraza, samo što ja nisam pominjao nikoga osim Zvezde. Zato ne vidim čemu to pominjanje e imao je i Partizan glupih poraza. Jeste, imao je, pa šta?
Takođe nisam ni rekao da Partizan nije zasluženo dobio derbi. Naprotiv, mi smo generalno loše odigrali ne samo derbi, nego i čitav taj neki period od 4/5 utakmica, derbi, Kaunas, gostovanja u Italiji...
A derbi smo glupo izgubili u smislu što smo čitavu utakmicu ganjali rezultat, stignemo na pola koša zaostatka, imamo par napada da daih okrenemo ili da bar izjednačimo, i napravimo neku glupost u napadu, ovamo primimo poene i ajd ispočetka... Nedovićeva zasrljavanja na kraju... Sličan poraz onom protiv Milana u Bg.
Barsa... luda trica Mirotića kojoj je prethodilo očigledno gaženje aut linije.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 feb 2023, 11:59

alan_kardec je napisao/la:
16 feb 2023, 11:48
16 feb 2023, 09:12

Pa svaka ekipa u Evroligi u ovakvom sistemu takmičenja svake sezone ima po par tih "glupih" poraza, samo što ja nisam pominjao nikoga osim Zvezde. Zato ne vidim čemu to pominjanje e imao je i Partizan glupih poraza. Jeste, imao je, pa šta?
Takođe nisam ni rekao da Partizan nije zasluženo dobio derbi. Naprotiv, mi smo generalno loše odigrali ne samo derbi, nego i čitav taj neki period od 4/5 utakmica, derbi, Kaunas, gostovanja u Italiji...
A derbi smo glupo izgubili u smislu što smo čitavu utakmicu ganjali rezultat, stignemo na pola koša zaostatka, imamo par napada da daih okrenemo ili da bar izjednačimo, i napravimo neku glupost u napadu, ovamo primimo poene i ajd ispočetka... Nedovićeva zasrljavanja na kraju... Sličan poraz onom protiv Milana u Bg.
Barsa... luda trica Mirotića kojoj je prethodilo očigledno gaženje aut linije.
Pa i ja sam u tom kontekstu u prethodnom postu pomenuo kako je Partizan možda još gluplje izgubio derbi kući.
Dobro, to sa Barsom je bio i sudijski previd.
Od Zvezdinih mečeva, onaj sa Žalgirisom je baš prosuta pobjeda.
Što je još gore, pokazalo se da je Žalgiris također u kanalu u tom nekom periodu.

EL je brutalna ove sezone, ne pamtim da je ovako jaka bila u smislu izjednačenosti timova.
Eto recimo Partizan je gubio od Milana i Asvela, a top 8 drži.

Činjenica jeste da Zvezda ima neke jake skalpove i šteta je da ne budu nagrađeni top 8 plasmanom.
Naravno, 10 utakmica je dovoljno da se popravi plasman.
CZ može igrati sa svima, izuzetno žilavi, na klupi trenerčina.
Koševo Zapad

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 feb 2023, 14:22

Cini se da je Radonjic u Panati :wave:

A Poceko bi mogao u :arrow: Atinu.
Malo se Poceko necka, ostaje mu se u Italiji sa porodicom, tako da se jos uvijek pregovara oko njegovog angazmana...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 feb 2023, 14:26

kraljttbvb je napisao/la:
16 feb 2023, 14:22

Malo se Poceko necka, ostaje mu se u Italiji sa porodicom, tako da se jos uvijek pregovara oko njegovog angazmana...
Njima ne može pomoći ni jedan trener na svijetu. Imaju svake sezone očekivanja koja nisi realna iz razloga što ne ulažu dovoljno para u ekipu. Bitno im je samo da dovode igrače upitne kvalitete.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 feb 2023, 14:29

arelinho je napisao/la:
16 feb 2023, 14:26

Njima ne može pomoći ni jedan trener na svijetu. Imaju svake sezone očekivanja koja nisi realna iz razloga što ne ulažu dovoljno para u ekipu. Bitno im je samo da dovode igrače upitne kvalitete.
Po meni nije samo ulaganje lose, nego i odabir igraca.

Po meni oni i Macabi cesto fulaju sa igracima, vazda dovode neke "zvijezde", a na kraju to ispadnu flopovi teski...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 16 feb 2023, 18:11

arelinho je napisao/la:
16 feb 2023, 14:26

Uložili su više ove sezone i sigurno nemaju individualno slabiji roster od nekih ispred njih. Nisu za playoffs vjerojatno, no moglo je bolje. Radonjiću i ne ide tolko u EL nakon 2016. Recimo, s Bayernom je Trinka izvlačio kudikamo više, no zato u Njemačkoj je Radonjić osvajao, a ovaj kiksavao. Isto tako, u Zvezdi je praktički izbjegavao dovoditi igrače poput Bacona(što bi bio Nedović recimo), 10 šljakera mu daj i da on pegla svoje.

Ipak, realno nitko ne smije biti nezadovoljan, eventualno ASVEL, no već se vidjelo odlascima Okoba, Wembanyame, Jonesa da je nemoguće da nadoknade, a preplatili francuske veterane. Tony Parker se uči tom poslu ako uopće i ostane zagrijan. Pati on za Evom

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 feb 2023, 15:04

Ipak odbrojanu Radonjiću u Panati, a Crnogorac traži da ga isplate u potpunosti, opet će nastati tu peripetije.

Xavi Pascual se vraća u EL zasigurno, kandidat je i za Barcu ponovno, a možda i PAO, izvukao je u datom trenutku bio dosta.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 feb 2023, 14:33

Kako prenose mediji, Košarkaški klub Barselona je postavio ultimatum svom treneru Šarunasu Jasikevičijusu.

Naime, saradnja sa Jasikevičijusom biće nastavljena samo ukoliko Barselona osvoji Evroligu, što iz ove perspektive deluje kao nemoguća misija. Barselona je ispala u četvrtfinalu Kupa kralja od Unikahe i to je prvi izgubljen trofej u kampanji. Sledi trka za naredna dva, ali jedan je prioritetan.

Katalonski klub navodno prati Serđa Skariola, a u opticaju su i Ćavi Paskval i Jaka Lakovič.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 feb 2023, 14:38

Ne znam što je nemoguća misija.
Težak zadatak da, ali ako Barsa nije u krugu favorita za ff, onda ne znam.
Šaras je dobio dovoljno kredita, a osvojio praktično ništa.
Sam se doveo u poziciju ultimatuma.
Koševo Zapad

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 feb 2023, 18:50

22 feb 2023, 14:38
Ne znam što je nemoguća misija.
Težak zadatak da, ali ako Barsa nije u krugu favorita za ff, onda ne znam.
Šaras je dobio dovoljno kredita, a osvojio praktično ništa.
Sam se doveo u poziciju ultimatuma.
A potenciraju vjerojatno mučenje i slabiji napad. Svakako da su u 3-4 favorita. A nije baš ništa- kupove, prvenstvo(no lani je sramotno lako izgubio finale koje je već Chus Mateo vodio umjjesto Lasa) Nije ih bilo dulje vrijeme(5-6 godina) u samome vrhu,znali i biti ispodprosječni.

No nema šta, ovaj roster je prvi put od-do njegov potpis(jasno, htio bi vjerojatno Micića ili Tavaresa da može, pfff),a i po reputaciji i plaćama igrača, vjerojatno broj 1, iskustveno također, nemaju ni ozljeda, alibi mu ne postoji. Vrhunski je head coach, no srozao si je reputaciju,a bez titule tek će pritisak spram njemu biti izražen gdjegod bio. Ne zaboravimo, bio je top3 kandidat za Toronto onda kad su promovirali Nicka Nursea koji je G Ligu uzeo pa NBA s Raptorsima

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 feb 2023, 01:40

Ovaj kraj februara i mart mu je zadnji voz da podigne napadački dio igre Barcelone, inače je pod upitnikom i ACB, a i ne bi me čudilo da se oklizne u četvrtfinalu Eurolige već (dva puta su bili blizu). Bez toga ubiti će ga tvrdoglavost da pokušava da digne toliko defanzivni dio koji je od njegovog dolaska među najboljim ili najbolji u ligi na nivo da nadoknadi loš napad, tačnije rupe u napadu. Princip da toliko bolje igramo odbranu od ostalih i u ključnim utakmicama, da napad može biti i ispodprosječan je teško ostvariv, da ne kažem nemoguć u ovom vremenu i sistemu. Moglo u vrijeme Božidara Maljkovića danas ne.

Što se kandidata tiče ne sviđa mi se nešto ni tržište, mada i nisam razmišljao toliko o njemu, Scariolo fantastičan selektor, kao klupski trener mi se ne dojmi nikako, Pasqual bio tu već, djeluje da je napredovao još zadnjih sezona, poznaje sve, veći sam njegov fan zadnjih sezona dok vodi druge klubove nego dok je bio u Barci. Jaka Lakovič još veći rizik nego Šaras, u biti slična priča sa uspjesima na manjem nivou prije Barce.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 23 feb 2023, 23:16

Oćekivan poraz Partizana po meni , od svih ekipa Fenerbahče mu najmanje leži . Gudurić strašno odigrao , sve ključne poene je dao . Također treba spomenuti Pierra kamena sa ramena i trojke 5/5 , njegov lični rekord karijere u poenima i trojkama .

Sljedeća utakmica je Alba , i tu treba vratiti samopouzdanje nakon 2 teška poraza .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 24 feb 2023, 20:41

0-10 u 2 i pol minute otvaranja 4/4 u koju se ušlo s 61-60 za CZV. Standardno svake godine upišu ovako par domaćih poraza od Žalgirisa, Albe, Asvela i sl. "dosadnih" ispodprosječnih koje ih ostave van borbe za četvrtfinale.

Nedović zasrlja s realizacijom, ne pogodi ni Vildoza otvoren šut, pogube par lopti, a ovamo prime 2 za 2 za 2, gotovo. Šteta da Campazzu ne daju, loše su to izveli nadležni u boardu EL.

Hoće li Dobrić se priključiti reprezentaciji, Mitrović?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 feb 2023, 20:43

Maodo objasnio.Argenitina Argentina.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 24 feb 2023, 20:50

Je li ovo bio zadnji voz za Zvezdu ? Džaba im sada i kad se Facu priključi ...

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.