FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
65
32%

Ukupno glasova: 205

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 06 apr 2023, 15:37

belosevic23 je napisao/la:
06 apr 2023, 15:32

Nije da nisu imali kikseva ove sezone, Šahinović protiv Veleža u Kaknju direktno uticao na rezultat, a iskusan golman ulijeva sigurnost i odbrani.
Pa i iskusni su uticali na rezultat, delač par puta (zenica), bandovic svaku tekmu, o alaimu da ne pričamo. Ne vidim bas da je to neka sigurnost. A opet ove možeš prodati
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 06 apr 2023, 15:42

Jedino sto sam bio kolko tolko siguran su golmanske pozicije, al nastavak prvenstva je ipak pokazalo da imamo budale na golovima.
Ovaj prvi dok je branio, svaki primljen gol je bio njegov... ovaj drugi, nakon zenice nije smio biti ni peti golman. al dobro, zivot ide dalje

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 06 apr 2023, 15:55

Bolivia je napisao/la:
06 apr 2023, 15:05
Načuo sam da će se ukidati pravilo u-21 od iduće sezone.
Bolje da se ukine za strance 100 puta

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 apr 2023, 16:02

Pantelija je napisao/la:
06 apr 2023, 15:37
belosevic23 je napisao/la:
06 apr 2023, 15:32

Nije da nisu imali kikseva ove sezone, Šahinović protiv Veleža u Kaknju direktno uticao na rezultat, a iskusan golman ulijeva sigurnost i odbrani.
Pa i iskusni su uticali na rezultat, delač par puta (zenica), bandovic svaku tekmu, o alaimu da ne pričamo. Ne vidim bas da je to neka sigurnost. A opet ove možeš prodati
Delac osim Zenice nijednom nije kiksao, tako da to nije par puta nego jednom... Za ostalo se slazem. Prebrzo su se zaboravile Sahine odbrane kad nam je bodove spasavao. Borca ne bismo dobili u Zenici da nije njega, i oficijalna izbacila video odbrana na drustvene mreze.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 06 apr 2023, 16:02

brojjedan je napisao/la:
06 apr 2023, 15:25
Smetljari na vrijeme ovo uradise s Mulalicem.
Imaju neku želju, viziju, pravac, a feninga nemaju. Zadužit će se ponovo ali pokušati poboljšati stvari i izganjati Evropu. A mi...iščekujemo sreću...vratit ce nam se, itd.
Vjerovatno uslijedi neki pozitivan sok par kola ko god da dodje,ali njih toliko drma projekcija da imaju tim za prva tri mjesta da je to nevjerovatno.
Ako nastavimo ovaj mini niz bez obzira na (ne)dopadljivu igru mozemo samo biti bolji do derbija i do kraja sezone uopste. Uostalom kad zabijamo i pobjedjujemo to izgleda uvjerljivo,bez nekog mrljanja na srecu,itd…
Uvjeren sam ako uspostavimo kontinuitet da cemo ih dobiti. Ne mogu oni puno bolje od ovoga,plafon 10-20%.
Dok mi imamo taj kapacitet da se dignemo i za 50-60% najmanje.
Mi smo sebi jedino velika nepoznanica jos uvijek i samo je do nas.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 apr 2023, 16:18

egocentrik je napisao/la:
06 apr 2023, 14:13
ado-hz je napisao/la:
06 apr 2023, 11:10
Pregovaramo sa jednim izuzetnim trenerom rekao bih svjetskim, pomalo zaboravljen
Slaven Bilic :opaopa:
Štaće nam dva trenera ? :D

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 06 apr 2023, 16:33

FCUM je napisao/la:
06 apr 2023, 15:02
ZipSarajevo je napisao/la:
06 apr 2023, 14:58
FCUM je napisao/la:
06 apr 2023, 13:12

dudic voli vise pare nego svoju djecu i majku. Tako da mu nece problem biti preuzeti
Da cujem i to da neko u zelju ide zbog para
nece dzabe trenirati sigurno. Trenutno bez kkluba idealno
To se kaze "bolje ista nego nista".

Kenozoik87
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik87 » 06 apr 2023, 16:38

Ja razumijem da se većina ljudi zeza, ali da neko stvarno misli da je Mulalić bolji trener od Mirze to mi nikako nije jasno.
Prvo igračke karijere se ne mogu mjeriti, niti reprezentativni nastupi.
Mulalić u prvom mandatu sa Željom nije uspio izboriti Europu.
Otišao u Crnu Goru koja je lošija liga od naše 10 puta što je korak nazad u karijeri, promijenio 5 klubova, u nekim se zadržavao do 2-3 mjeseca, jednom zamalo ispao i na kraju petog mandata izborio Europu, u međuvremenu vodio i Mladost DK.
U drugom mandatu sa Željom opet nije izborio Europu i sad da je ostao do kraja sezone ne bi izborio Europu niti bi osvojio kup protiv onakvog Zrinjskog.
Čovjek u 8 godina trenerske karijere ima 0 trofeja i 1 izlazak u Europu.

Mirza vodio samo klubove u BiH sto je respektabilnije nego da je vodio neke poluamaterske ekipe u Crnoj Gori.
Sarajevo nije izborilo Europu kad je tek Mirza preuzeo. Sljedeće sezone završio drugi na tabeli i izborio Europu.
Sa Olimpikom osvojio kup i izborio Europu.
Izborio opstanak za Tuzlom.
Sad je na dobrom putu da izbori Europu opet sa Sarajevom a preuzeo je ekipu na -8.
Znači Mirza sa manje klubova i sa manje godina radnog staža bez kontinuiteta u težoj ligi ima 2 Europe i 1 trofej (kup) .

Je li relevantno to što Mulalić nema poraz u derbiju? Pa nema ni Mirza, 4 derbija kao trener nije izgubio. I to jos u prvom mandatu kad je Osim bio trener kad je Željo harao ligom u 2 od 3 derbija Sarajevo bilo bolje (bliže pobjedi) a i u ovom zadnjem derbiju je Sarajevo zaslužilo da pobijedi.

Mirza je fudbalski mag za Mulalića i u igračkoj i u reprezentativnoj i u trenerskoj i u svakoj mogućoj karijeri.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 06 apr 2023, 16:51

Kenozoik87 je napisao/la:
06 apr 2023, 16:38
Ja razumijem da se većina ljudi zeza, ali da neko stvarno misli da je Mulalić bolji trener od Mirze to mi nikako nije jasno.
Otišao u Crnu Goru koja je lošija liga od naše 10 puta što je korak nazad u karijeri, promijenio 5 klubova, u nekim se zadržavao do 2-3 mjeseca, jednom zamalo ispao i na kraju petog mandata izborio Europu, u međuvremenu vodio i Mladost DK.
U drugom mandatu sa Željom opet nije izborio Europu i sad da je ostao do kraja sezone ne bi izborio Europu niti bi osvojio kup protiv onakvog Zrinjskog.

Mirza vodio samo klubove u BiH sto je respektabilnije nego da je vodio neke poluamaterske ekipe u Crnoj Gori.
Sarajevo nije izborilo Europu kad je tek Mirza preuzeo. Sljedeće sezone završio drugi na tabeli i izborio Europu.
Sad je na dobrom putu da izbori Europu opet sa Sarajevom a preuzeo je ekipu na -8.

Znači Mirza sa manje klubova i sa manje godina radnog staža bez kontinuiteta u težoj ligi ima 2 Europe i 1 trofej (kup) .

Je li relevantno to što Mulalić nema poraz u derbiju? Pa nema ni Mirza, 4 derbija kao trener nije izgubio. I to jos u prvom mandatu kad je Osim bio trener kad je Željo harao ligom u 2 od 3 derbija Sarajevo bilo bolje (bliže pobjedi) a i u ovom zadnjem derbiju je Sarajevo zaslužilo da pobijedi.

Mirza je fudbalski mag za Mulalića i u igračkoj i u reprezentativnoj i u trenerskoj i u svakoj mogućoj karijeri.
Izborio opstanak jer su mu naši dali pobjedu koja ih je ostavila u ligi.
Na kakvom dobrom putu? Uvezali dvije pobjede protiv davljenika, ni sam ne zna kako. Kad dođe jači protivnik, neriješeno je pojam a o pobjedi da ne pričamo. Tek do derbija možemo reći da je u igri za Europu (ako mu se posreći pa dobijemo više utakmica nego što je realno) i ako ostali rezultati budu nama na "nogu".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 apr 2023, 17:00

tabba77 je napisao/la:
06 apr 2023, 16:51

Izborio opstanak jer su mu naši dali pobjedu koja ih je ostavila u ligi.
Na kakvom dobrom putu? Uvezali dvije pobjede protiv davljenika, ni sam ne zna kako. Kad dođe jači protivnik, neriješeno je pojam a o pobjedi da ne pričamo. Tek do derbija možemo reći da je u igri za Europu (ako mu se posreći pa dobijemo više utakmica nego što je realno) i ako ostali rezultati budu nama na "nogu".
Pusti Aylinog bota i Mirzahovog pusipenisa. Cuj argumenta, igracka karijera i reprezentativni nastupi. :rol: :rol: Po tom je onda Lampard bolji trener od Murinja.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 06 apr 2023, 17:01

fks74 je napisao/la:
06 apr 2023, 16:18
egocentrik je napisao/la:
06 apr 2023, 14:13
ado-hz je napisao/la:
06 apr 2023, 11:10
Pregovaramo sa jednim izuzetnim trenerom rekao bih svjetskim, pomalo zaboravljen
Slaven Bilic :opaopa:
Štaće nam dva trenera ? :D
Daj prvo slovo :zviz:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 06 apr 2023, 17:03

Nekad insan zaista zazali sti zna citati...

Sa TC izborio opstanak jer smo mu mi dali bodove. Btw, imao tada ekipu preyebenu i uspjeh sto je izborio opstanak ?! Kad je takav mag sto ima ovolike "pauze" u trenerskom poslu ?! Mulalic je nekoga vodio, ima kontinuitet, a ovaj je za to vrijeme vukao lajne...
E cuj mag u igrackoj i reprezentativnoj karujeri :rol: podsjeti me kakve to veze ima sa trenerskom ??? Tom logikom najbolji treneri na svijetu bi bili Maradona, Pele, Ronaldo debeli, Ronaldinjo... sve velika trenerska imena...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 apr 2023, 17:11

E jeste nasli oko koga cete se raspravljati Mirza vs Mulalic :urnebes:
Pa covjece bolje blejati u zid 4minute nego potrositi vrijeme na pisanje posta o ovoj dvojici.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 apr 2023, 17:14

bordobijelisampion je napisao/la:
06 apr 2023, 10:12
GalileoGalilei je napisao/la:
06 apr 2023, 10:12
Kakav Čačić, bolje se ubiti nego njega dovesti.
Kada neko ne zeli Kodru i Cacica a Mirza im na klupi
Ne provaljuj se s tim izlizanim rečenicama. Ja sam prvi za Kodru, za Čačića nisam, iako znam da nema šanse za njega. Lik je pregažen trener, svaka čast njemu na karijeri, ali daleko je on od modernog fudbala. U Hrvatskoj su ga i prije sprdali, od vremena kad je vodio repku.

Kenozoik87
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik87 » 06 apr 2023, 17:20

Jedini vam argument da smo ga mi pustili da izbori opstanak?
Vazi, Mirza ima 2 izlaska u Europu sa 2 BH kluba i jedan trofej
Mulalic ima jedan izlazak u Europu sa CG klubom i 0 trofeja i kontinuitet u ligi 10 puta losijoj od nase

A da, igracka i reprezentativna karijera nemaju uticaj na znanje i iskustvo za buducnost. Isto je igrati za Bosnu Semu i za Real Madrid, i isto je imati 0 i 50 nastupa za reprentaciju, nikako te to nece unaprijediti i izgraditi

Herson

Post Postao/la Herson » 06 apr 2023, 17:22

Nevjerovatno. Zamisli kakav moralni odron moras biti da branis Mirzu i napises nesto u njegovu korist. Nakon odradjenih priprema i odigranih preko 15 utakmica, ekipa jos uvijek nema ni glavu ni rep. Bez ikakvog sistema, plana, vizije, kad na to dodas ubijedljivo najsporiji vezni red u ligi... Stvarno ne znam na cemu ljudi zasnivaju optimizam. Koga uopste zanima Mirzina trenerska karijera nakon svega?

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 06 apr 2023, 17:25

06 apr 2023, 17:20
Mulalic ima jedan izlazak u Europu sa CG klubom i 0 trofeja i kontinuitet u ligi 10 puta losijoj od nase

A da, igracka i reprezentativna karijera nemaju uticaj na znanje i iskustvo za buducnost. Isto je igrati za Bosnu Semu i za Real Madrid, i isto je imati 0 i 50 nastupa za reprentaciju, nikako te to nece unaprijediti i izgraditi
Pogledaj nekad utakmicu ali objektivno, zaboravi da je Mirza trener. Sve će ti biti jasno… opet kažem, ne ovu sutra, nego protiv jače ekipe. A vidjet ćeš da će nas Sloga sutra namučiti zbog našeg maga a tvog lidera..

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 06 apr 2023, 17:26

06 apr 2023, 17:20

Evo je Keno turi je na avatar

slika
90!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 apr 2023, 17:26

Dobili Slobodu i sad svi očekuju do kraja niz 8-1-0.
Uozbiljite se.

Ja nam prognoziram oko maks 15 bodova do kraja. Hoce li to biti dovoljno za 3/4 mjesto tesko ali eto vidjecemo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 06 apr 2023, 17:29

U vezi fudbalske karijere i da ne znaci ništa u trenerskoj karijeri je tolika glupost.
To ne znaci da ćeš automatski postati dobar trener ali itekako je značajno da imaš igračkog iskustva, pogotovo internacionalnog.
Ovo vazi za bilo kakvu aktivnost.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: dlakavijazavac, Ferroviere1987 i 43 gosta.