Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Gdje je ta kafana gdje se svojevoljno služi alkohol? Može li malo više detalja? 

Zadnja izmjena: samocelik, dana/u 11 apr 2023, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- ASD
- Kontakt:
Sarajevo je sekularan grad, ne muslimanski.Beduin je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:04Sto opet nije izgovor da se ne posti ili osudjuje drugi, ako ti ni to ne radis.numanumaye22 je napisao/la: ↑11 apr 2023, 12:34I sta ako se sluzilo, opet te pitam? Ako postis, ne popijes i to je to. Sve dok je nama to vijest, nema nama napretka. Dosta vise licemjerja u toj rahat patnji, pola posti a ne klanja svakako nista. Ili poste, pa se sataru od alkohola za Bajram, a ovamo propovjedaju sta bi se smjelo a sta ne.
Nikad necemo u EU jer osudjujemo cim je nesto drugacije.
Ali to nije tema. Samo mi je bilo glupo da u jednom takvom okruzenju, takvom mjestu i centru grada gdje su mahom turisti arapi, turci iliti muslimanska populacija, kao i sam grad vecinski, da se sluzi svojevoljno alkohol svakom posjetiocu objekta, bez ikakve empatije, osjecanja prema ovom mjesecu i prema drugima. E to mi je zasmetalo i bilo glupo, nista vise.
Koliko znam (ako se nije sta promjenilo) ne prodaje se krmetina, sumnjam da postoji mesnica gdje imas uzetASD je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:13Sarajevo je sekularan grad, ne muslimanski.Beduin je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:04Sto opet nije izgovor da se ne posti ili osudjuje drugi, ako ti ni to ne radis.numanumaye22 je napisao/la: ↑11 apr 2023, 12:34
I sta ako se sluzilo, opet te pitam? Ako postis, ne popijes i to je to. Sve dok je nama to vijest, nema nama napretka. Dosta vise licemjerja u toj rahat patnji, pola posti a ne klanja svakako nista. Ili poste, pa se sataru od alkohola za Bajram, a ovamo propovjedaju sta bi se smjelo a sta ne.
Ali to nije tema. Samo mi je bilo glupo da u jednom takvom okruzenju, takvom mjestu i centru grada gdje su mahom turisti arapi, turci iliti muslimanska populacija, kao i sam grad vecinski, da se sluzi svojevoljno alkohol svakom posjetiocu objekta, bez ikakve empatije, osjecanja prema ovom mjesecu i prema drugima. E to mi je zasmetalo i bilo glupo, nista vise.
- Beduin
- Kontakt:
Muslimanski i sa vecinski muslimanskom populacijom mi zvuci kao dva razlicita termina. Barem meni.ASD je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:13Sarajevo je sekularan grad, ne muslimanski.Beduin je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:04Sto opet nije izgovor da se ne posti ili osudjuje drugi, ako ti ni to ne radis.numanumaye22 je napisao/la: ↑11 apr 2023, 12:34
I sta ako se sluzilo, opet te pitam? Ako postis, ne popijes i to je to. Sve dok je nama to vijest, nema nama napretka. Dosta vise licemjerja u toj rahat patnji, pola posti a ne klanja svakako nista. Ili poste, pa se sataru od alkohola za Bajram, a ovamo propovjedaju sta bi se smjelo a sta ne.

Jes' vidio da se zale kako u Jumbu nema nista za Uskrs.
Mada eto nemaju ni serdzadu npr.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- ASD
- Kontakt:
Ima zato u Lukavici.alemsa je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:16Koliko znam (ako se nije sta promjenilo) ne prodaje se krmetina, sumnjam da postoji mesnica gdje imas uzetASD je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:13Sarajevo je sekularan grad, ne muslimanski.Beduin je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:04
Sto opet nije izgovor da se ne posti ili osudjuje drugi, ako ti ni to ne radis.
Ljudi kupuju svinjetinu po pijacama, što se dovuče iz RS-a.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Bilo je kod nas u jednom trgovackom lancu.
Kaze frajer odreza pajdi komad prasetine, nije ni obrisao noz, hoce meni da odreze komad teletine.
Kaze ja u govorim, ipak necu sad meso kupovati, hvala vam

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
fališ mi, zlato moje

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Procenat turskih turista zajedno sa kompletnim arapskim svijetom iznosi 36% od ukupnog broja stranih turista u Sarajevu. Ja bi lično volio da je više jer se oni generalno duže zadrže što samim tim znači i da više troše.Beduin je napisao/la: ↑11 apr 2023, 13:04Sto opet nije izgovor da se ne posti ili osudjuje drugi, ako ti ni to ne radis.numanumaye22 je napisao/la: ↑11 apr 2023, 12:34I sta ako se sluzilo, opet te pitam? Ako postis, ne popijes i to je to. Sve dok je nama to vijest, nema nama napretka. Dosta vise licemjerja u toj rahat patnji, pola posti a ne klanja svakako nista. Ili poste, pa se sataru od alkohola za Bajram, a ovamo propovjedaju sta bi se smjelo a sta ne.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
U strukturi nocenja stranih turista za cijelu proslu godinu, procenat onih iz UAE, Arabije i Turske iznosio je 14,2 % od ukupnog broja stranih turista u BiH. Gledajuci pojedinacno, na turiste iz Turske otpada 5 % sto je mizerno i ispod svakog nivoa.
Najvise otpada na turiste iz Srbije (14,5%), Hrvatske (14,2), Slovenije (6,1), Njemacke (5,3) itd.
Turcima smo zadnja rupa na svirali.Što se tiče dužine boravka stranih turista u našoj zemlji, na prvom mjestu je: Kuvajt sa prosječnim zadržavanjem od 3,8 noći, Irska sa 3,3 noći, Iran sa 3,2 noći, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska i Egipat i sa po 3,0 noći.

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 apr 2023, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Al cuj to nikad necemo u EU jer osudjujemo ako je nesto drugacije
sigurno je to glavni razlog sto nas ne primaju u EU, uostalom ko vas je slagao da u Evropi niko nikoga ne osudjuje, jest tako al u kurcu, **** vas vise Evropa i ti mitovi o njoj, ne serite.

ima to na malti jos uvijek pub od 5 do 6, u gr ort kad je bio stari gazda sad ne znam i opera after work pon je bilo 1+1 varijanta
- kraljttbvb
- Kontakt:
Opet prica o Turskoj i njihovoj naklonosti prema nama.
A sto neko gore rece likovima smo u svemu zadnja rupa na svirali...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
al cuj price arapi turci turisti, pa isti isprate zene u marriot i pravac colosseum, sloga puna turaka 

- numanumaye22
- Kontakt:
Kazem opet, cim je nama vijest dana da se sluzi alkohol u nekom kaficu za vrijeme ramazana, nema od tog nista. Pa u arapskim emiratima nemas takve vijesti covjece. Sarajevo je multietnicki grad uvijek bilo, svidjalo se to vama ili ne.
Drasko otiso na iftar, bosnje pale u ekstazu.
Kad ce biti vijest da je puter kod nas 9 maraka a u Njemackoj recimo 2.30? Ja mislim da je to vrlo vaznija vijest, od toga kad ko posti i jel pije alkohol.
Drasko otiso na iftar, bosnje pale u ekstazu.

Kad ce biti vijest da je puter kod nas 9 maraka a u Njemackoj recimo 2.30? Ja mislim da je to vrlo vaznija vijest, od toga kad ko posti i jel pije alkohol.
Nisam na malti nikad bio u pubu, na carsiji da u jednom od pubaova (nije city, neki drugi je bio ne mogu se shetiti imena), donese mi dvije kaze happy hour pa reko jarane donesi kad ovu zavrsim grije mi se piva, kaze jebga ne mogu ja pamtit dal te slijeduje ili ne, kontam ma naplati bolje nego da se grije.
- numanumaye22
- Kontakt:
Turska 5 puta vise ulaze u Srbiju i veliki je partner s njom, dok nama redovno posalju tonu hurmi. Ali to je razumljivo, Srbija je ipak funkcionalnija drzava, nema blokada nikakvih kad stranac hoce nesto da ulozikraljttbvb je napisao/la: ↑11 apr 2023, 14:16Opet prica o Turskoj i njihovoj naklonosti prema nama.

to ti je vjerovatno ort bio ispod pub-a … ne znam ima li jos uvijek tj kako je postao vise narodnjacki kaficalemsa je napisao/la: ↑11 apr 2023, 14:22Nisam na malti nikad bio u pubu, na carsiji da u jednom od pubaova (nije city, neki drugi je bio ne mogu se shetiti imena), donese mi dvije kaze happy hour pa reko jarane donesi kad ovu zavrsim grije mi se piva, kaze jebga ne mogu ja pamtit dal te slijeduje ili ne, kontam ma naplati bolje nego da se grije.