FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Ko je najbolja opcija za novog trenera?

Anketa je završila: 27 feb 2024, 21:50.

Hansi Flick
10
21%
Imanol Alguacil
0
Nema glasova.
Julian Nagelsmann
14
29%
Michel
1
2%
Rafa Marquez
6
13%
Roberto de Zerbi
8
17%
Thiago Motta
5
10%
neko drugi
4
8%
 
Ukupno glasova: 48

Avatar
ElCartel11
Postovi: 13686
Pridružen/a: 26 feb 2015, 14:05
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ElCartel11 » 16 apr 2023, 19:12

Kriva im trava, a nisu krivi promasaji Raphinhe i Baldea pogotovo ovog zadnjeg, pa ono se zmireci pogodi, samo gurni loptu prema golu. Lik puca na drugu stativu gotovo u golmana i pogoditi stativu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Avatar
Furymaker
Postovi: 4632
Pridružen/a: 23 jun 2009, 09:59
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 16 apr 2023, 19:14

Rajaz je napisao/la:
16 apr 2023, 18:53
Furymaker je napisao/la:
16 apr 2023, 18:46
Jadno, al neka se produze ugovori Busquetsu, Robertu, nek nam se sabotiraju klinci koji imaju neku buducnost i mozda mogu okrenuti ovu sugu od utakmice.
Malo si naporan s Busquetsom, koji igra veoma dobru sezonu, i trpanjem istog u koš s Robertom.

Jel to možda impliciraš da bi neko drugi od mladića trebao igrati ispred kapitena, možda ovaj Torre koji ne zna uputit centaršut :?

Barcelona ima jednu od najmlađih ekipa u ligi, tako da stvarno ne znam o čemu pričaš.
Kako ti neke stvari ne kuzis, razlog zasto sam Busquetsa spomenuo je upravo taj sto ova ekipa ne zna nista nego njemu dati loptu i onda ce je on meljati ili pronaci neko dodavanje ili ne.

I kad je Pedri tu i kad je FDJ tu, lik je daleko najvise na lopti i ostali veznjaci su nebitni, a tako se danas ne moze vise igrati.
Znaci ne pricam ja protiv Busquetsa kao igraca, ni kao covjeka, nego protiv njegovog nacina igre i njegove uloge u ekipi i kakav efekt to ima na nasu igru i ostale igrace s kojima on igra u veznom redu.

Zbog tog svi govore nemoguce ga zamijeniti jer svi ocekuju da se trazi igrac koji ce spavati na lopti i biti jedini koji ce nesto raditi i kreirati, a to ne da ne moze upaliti nego nema igraca koji to mogu raditi niti imaju priliku to raditi u svojim ekipama da se vide jel to mogu ili ne.

Shvacas? Apsolutno je jadno da se lopta i igra bazira na covjeku koji mora gnjaviti loptu jer ne nudi nista drugo s loptom i kad se brani mora igrati toliko naprijed jer jedino tako ima sansu da bude koristan u tranziciji.

Znaci samom njegovom dominacijom na lopti stvara se nasa najveca mana, preocito sta radimo, a ako se izgubi lopta, riskiramo nasu najvecu defanzivnu manu, a to je ta tranzicija jer imamo igraca manje u veznom redu.

Busquets apsolutno igra fenomenalnu sezonu i nema se njemu sta reci u odnosu na njegove nastupe u odnosu na ocekivanja i zadatke koja ima, ali jbg care, ne moze ti jedan veznjak dirnuti loptu 80 puta a drugi 25, stvaras apsolutno veliki nebalans u ekipi.

Ne treba igrati Pablo Torre, ima tu i Garrido i Casado, ima i ona opcija sa Ericom, ima i opcija da se promijeni pristup igre i spusti se Gavi u izgradnju i da mu se neka bitnija uloga od trcanja za Busquetsa.

Roberto je panj, naveden ko primjer jer oduzima prostor drugim igracima, sto i Busquets na neki nacin radi.

Naravno, ovo je sve na Xaviju, jedan Emery je preuzeo prosjecan klub sa gorim igracima pa samara sve redom po engleskoj i ima jasan pristup igri i principe igre koje mi nemamo.

Fale 4 prvotimca, ali kralju da si malo fleksibilniji bio, mozda bi imao malo vecu rotaciju i ne bi spao sa levela prvaka prvenstva na nivo ekipe koja se bori za opstanak.

Avatar
NisamInSajder
Postovi: 3566
Pridružen/a: 25 jan 2021, 18:45
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la NisamInSajder » 16 apr 2023, 19:20

Jadno je ovo u zadnjih mjesec dana, malo više. I prije dva mjeseca je bila loša igra, dobio si neke utakmice, tad su pojedinci upozoravali da takva situacija ne vodi ničemu, a opet dio je branio sve i svašta.

Sad bukvalno niti jednom igraču ne možeš zamjeriti, ovo više nije individualni problem, gdje šteka par igrača kao naprimjer na jesen kad je ozbiljno loš bio Garcia u momentima, Raphinha, Fati i Torresa, Roberta itd.. Sad ništa ne štima, ekipa je u letargiji, ozbiljna kriza te trese. Xaviju podrška, ali ako se ne popravi slika u naredne 2-3 sedmice, i realno je i objektivno da se zamisliš oko njegove situacije. Dal mu produžit ugovor itd. Ponovo kažem, cjelokupna situacija u klubu nije glavni krivac. To su Laporta, Alemany i Cruyff jedini krivci, što si sad u problemima i što ćeš i narednih godina biti u bruka problemima. Xaviju jedino možeš zamjeriti što je ekipa upala u ovaj kanal, zašto nije očuvao motivaciju do samog kraja sezone ili bar do ovjere titule, a možda je i Laporta tu kriv jer očigledno po njegovim potezima jedini cilj je bio 1/4 finale LP, ekipa je ozbiljno podbacila i nije uspjela ni blizu tog biti, a onda kad su ispali iz EL to je ekipu dotuklo i pad polagano kreće od te utakmice.

Nakon malo jače od godinu dana, ekipa je taktički pogubljena, po rosteru je jako teško odrediti šta se konta igrat sa ovom ekipom, nemaš desnog beka, 3 lijeva beka, pa si jednog prebacio na štopera gdje je užasan, Kounde je solidan bio na desnom beku, fino je to ferceralo, pa si ga prebacio na štopera odjednom, a Arauja na beka, Garciu si pokopao kao štopera, izmislio mu novu poziciju, pa ga opet na štopera vraćaš. Nisi ustalio jednu ili dvije formacije i sistema, već je to uvijek u nekom mixu, nešto što ne možeš odrediti. 100 puta je bolja sve to izgledalo na početku sezone ili pred SP, nego sada, čak je bolje izgledalo i na samom početku kad je Xavi došao, kad je ekipa bila u prelošem stanju nego sada nakon malo više od godinu dana njegovog rada.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Avatar
jasonstatham
Postovi: 1014
Pridružen/a: 29 avg 2020, 18:32
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasonstatham » 16 apr 2023, 20:19

Izgledalo je 100 puta bolje jer si imao igrače koje danas nemaš. Real je protiv Villarreala igrao bez 5 standardnih. Znamo kako je završilo.
Ovdje je problem što igrači sa klupe nisu ispunili očekivanja. Toliko su loši da su pored klupe, na klupi. I što Raphinha nije kapacitet da odluči samostalno svaku.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Avatar
Furymaker
Postovi: 4632
Pridružen/a: 23 jun 2009, 09:59
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 16 apr 2023, 21:01

jasonstatham je napisao/la:
16 apr 2023, 20:19
Izgledalo je 100 puta bolje jer si imao igrače koje danas nemaš. Real je protiv Villarreala igrao bez 5 standardnih. Znamo kako je završilo.
Ovdje je problem što igrači sa klupe nisu ispunili očekivanja. Toliko su loši da su pored klupe, na klupi. I što Raphinha nije kapacitet da odluči samostalno svaku.
sve to stoji, ali mozda, samo mozda, da je xavi na vrijeme brinuo o tome, davao znacajne minute igracima i pokusavao uigrati dva sistema na visokom nivou, mozda bi imali rotaciju malo siru od tih 13-14 igraca koje sad imamo?

Pa naravno kad padnu 4 startera, i realno ta 4 igraca su nam ponajbitniji u fazi napada ce biti problemi.
Christensen je iza Ter Stegena prva linija dodavanja, glavni progresor i ako to nije, prebacuje igru do De Jonga il Busquetsa il Pedrija, gdje jedan ima zadatak iznijeti loptu nekim trkom, drugi treba pronaci neku sirinu, a treci igra izmedju redova.

Sad fali nam taj sto treba da ponese loptu, fali taj sto treba igrati izmedju redova, a ovaj kad dobaci u sirinu, tu fali najbitniji i najefikasniji igrac te sirine, Dembele.

To nisu male stvari, ali kad ti je sistem toliko limitiran da sve sto znamo u fazi napada je "overload lijevo i izolacija desno", logicno da ce biti patnja kad fale ti kotacici. Raphinha u toj izolaciji desno je vise playmaker, nego prodoran igrac, a bez beka da odvuce protivnika i bez Pedrija da odigra neki dupli, automatski ti je zatvorena i ta opcija il u najboljem slucaju, limitirana na minimalac.

Xavi je to sve trebao vidjeti na vrijeme, trebao se prebaciti na adekvatan sistem i prebaciti teziste igre na sredinu terena i balans u krilima, medjutim on je nastavio igrati isto i samo mijenjati raphinhu i ferrana i eventualno nekad ubaciti Fatija koji bez minuta, samopouzdana nema ni neke kemije sa Baldeom, Gavijem, Lewom.

Nije se pokusalo ni dati prilika klincima koji su pokazali da mogu biti prodorni po lijevoj strani, nije se ni dala prilika kreativcima na sredini u Torreu il Garridu, a realno, moglo se, kako kroz sezonu, tako i sad kad smo stekli tu lijepu prednost i vidjeli da standardno vise ne funkcionira.

Sad imamo neefikasna 4 napadaca, vezni red koji nije kreirao prilike pola sezone, jednog od veznjaka koji igra ko da je Gattuso i grupu nezadovoljnih igraca uz grupu igraca koji zbog te druge grupe nezadovoljnih ne trebaju ni igrati dobro da bi igrali.



Prvenstvo ce uistinu biti velika titula za ovu grupu igraca, zalosno je samo da umjesto da sjedimo na +15 il +16, cekamo mirno kraj sezone i dajemo priliku Angelu, Garridu, Pedroli, Casadu, Yamalu, Fatiju, mi gledamo ovu bruku od igre i vec razmisljamo o tome kako ce se prosuti bodovi do kraja sezone i ugroziti ova titula.

Avatar
miki_92
Postovi: 21599
Pridružen/a: 07 jun 2010, 19:41
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la miki_92 » 16 apr 2023, 22:01

Ako ti za Getafe i Gironu trebaju svi igraci onda ti sistem nije ni za qrca
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Avatar
jasonstatham
Postovi: 1014
Pridružen/a: 29 avg 2020, 18:32
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasonstatham » 16 apr 2023, 22:12

Fury, uvijek sam cijenio i s guštom čitao tvoje postove. Smisleno pišeš.

Arsenal će izgubiti titulu zbog jednog igrača- Salibe. A taj koji je uletio s klupe je uletio kriminalno. Džaba što rotira, doveo je Trossarda, Jesus mu se oporavio, izgleda pade sve zbog jednog čovjeka.
Bayern bi, pored onakvog igračkog kadra, mogao prosuti titulu da ima iko sposoban ju preoteti.
Zašto pravim paralele? Jer, iako ima do Xavija, ima mnogo više do igrača. Nije sada da Xavi nije davao prilike Ferranu i Fatiju. Fati jednostavno ne zna osnove fudbala (trk s loptom u nogama), a Ferran bljesne svaku petu. Zato te rupe krpi s Gavijem, danas je iz očaja gurnuo Baldea (jer je to kao na nešto ličilo protiv Girone). Navedeni dvojac je imao jako puno prilika u februaru i ništa osim scene sa penalom protiv Valencie nisu pokazali. Veliko 0.
Xavi nema alternative. A što nije šiljio Alarcona, Garridao i co ranije kad je imao 3:0/ 4:0, e to je druga priča. Također se da raspravljati zašto se riješio Depaya i Aube...
Možda i ovo do sada je uspjeh. Jer nema ekipe koja je odigrala sezonu bez desnog beka i napadača sa klupe. Zato se sva priča svede na 4 povrijeđena igrača...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Avatar
Rajaz
Postovi: 13370
Pridružen/a: 06 apr 2014, 21:59
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 16 apr 2023, 22:37

Furymaker je napisao/la:
16 apr 2023, 19:14
Rajaz je napisao/la:
16 apr 2023, 18:53
Furymaker je napisao/la:
16 apr 2023, 18:46
Jadno, al neka se produze ugovori Busquetsu, Robertu, nek nam se sabotiraju klinci koji imaju neku buducnost i mozda mogu okrenuti ovu sugu od utakmice.
Malo si naporan s Busquetsom, koji igra veoma dobru sezonu, i trpanjem istog u koš s Robertom.

Jel to možda impliciraš da bi neko drugi od mladića trebao igrati ispred kapitena, možda ovaj Torre koji ne zna uputit centaršut :?

Barcelona ima jednu od najmlađih ekipa u ligi, tako da stvarno ne znam o čemu pričaš.
Kako ti neke stvari ne kuzis, razlog zasto sam Busquetsa spomenuo je upravo taj sto ova ekipa ne zna nista nego njemu dati loptu i onda ce je on meljati ili pronaci neko dodavanje ili ne.

I kad je Pedri tu i kad je FDJ tu, lik je daleko najvise na lopti i ostali veznjaci su nebitni, a tako se danas ne moze vise igrati.
Frenkie i Pedri nebitni :?
Furymaker je napisao/la:
16 apr 2023, 19:14
Znaci ne pricam ja protiv Busquetsa kao igraca, ni kao covjeka, nego protiv njegovog nacina igre i njegove uloge u ekipi i kakav efekt to ima na nasu igru i ostale igrace s kojima on igra u veznom redu.

Zbog tog svi govore nemoguce ga zamijeniti jer svi ocekuju da se trazi igrac koji ce spavati na lopti i biti jedini koji ce nesto raditi i kreirati, a to ne da ne moze upaliti nego nema igraca koji to mogu raditi niti imaju priliku to raditi u svojim ekipama da se vide jel to mogu ili ne.

Shvacas? Apsolutno je jadno da se lopta i igra bazira na covjeku koji mora gnjaviti loptu jer ne nudi nista drugo s loptom i kad se brani mora igrati toliko naprijed jer jedino tako ima sansu da bude koristan u tranziciji.

Znaci samom njegovom dominacijom na lopti stvara se nasa najveca mana, preocito sta radimo, a ako se izgubi lopta, riskiramo nasu najvecu defanzivnu manu, a to je ta tranzicija jer imamo igraca manje u veznom redu.

Nikada se nećemo složiti oko ovoga

Furymaker je napisao/la:
16 apr 2023, 19:14
Busquets apsolutno igra fenomenalnu sezonu i nema se njemu sta reci u odnosu na njegove nastupe u odnosu na ocekivanja i zadatke koja ima, ali jbg care, ne moze ti jedan veznjak dirnuti loptu 80 puta a drugi 25, stvaras apsolutno veliki nebalans u ekipi.
To što je Gavi imao manje dodavanja od golmana govori više o njemu samom i nesposobnosti da u ovom trenutku bude playmaker ekipe. Kessie i Gavi su danas imali po 27 dodavanja, a Ter Stegen 41. Ali Busquets je kriv i za to :lol:
Kako onda objašnjavaš da Frenkie po pravilu ima 80+ dodavanja, da Pedri ide na 70+ iz utakmice u utakmicu ?
Furymaker je napisao/la:
16 apr 2023, 19:14
Ne treba igrati Pablo Torre, ima tu i Garrido i Casado, ima i ona opcija sa Ericom, ima i opcija da se promijeni pristup igre i spusti se Gavi u izgradnju i da mu se neka bitnija uloga od trcanja za Busquetsa.

Roberto je panj, naveden ko primjer jer oduzima prostor drugim igracima, sto i Busquets na neki nacin radi.

Naravno, ovo je sve na Xaviju, jedan Emery je preuzeo prosjecan klub sa gorim igracima pa samara sve redom po engleskoj i ima jasan pristup igri i principe igre koje mi nemamo.

Fale 4 prvotimca, ali kralju da si malo fleksibilniji bio, mozda bi imao malo vecu rotaciju i ne bi spao sa levela prvaka prvenstva na nivo ekipe koja se bori za opstanak.
90% trenera ne stigne uigrati jedan jedini sistem, a ti pišeš kako je Xavi trebao uigrati dva sistema na visokom nivou :facepalm:
Bez 4 prvotimca, od toga 2 veznjaka i jedinog krilnog napadača koji je u stanju rješavati 1v1 situacije.

A napad najgori dio ekipe ubjedljivo :stop:

let3
Postovi: 29065
Pridružen/a: 20 dec 2013, 12:46
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 16 apr 2023, 22:43

Bez De Jonga, Pedrija, Dembela i Christensena - to je 4 prvotimca, pola tima haman.
Pa naravno da se to odmah osjeti na igri, nebitno ko je protivnik. Izvadi Realu iz igre Benzemu, Viniciusa, Valvedrea (Modrića) i Militaoa, pa cemo vidjeti hoce li im se odraziti na igri ;) ustvari, vidjeli smo neki dan protiv Viljareala, kako su prošli bez nekoliko prvotimaca.

Vala i ovdje previše kritikovanja oko sistema, oko Xavija, drž nedaj.
Jednostavno Barca nema kvalitetne zamjene, nema širinu u kadru. Mislim ima ona zamjene, ali to su igraci na nivou Getafea, Girone i slicno..Alena i Munir na jednoj strani ili Roberto i Rafinja na drugoj...ima li neke osjetne razlike ? skoro isto pokažu na terenu.
Xavi kad ubaci silom prilka Garciju ili Alonsa, odmah budu šanse za protivnika. To je taj nekvalitet sa klupe. Mislite da on to ne vidi ? da mu je drago zbog toga ?

Barca ako uzme titulu, uzece je na odbranu i sto se pogodilo sa Koundeom i Christensenom :clap:
I ovo je sramota za klub ranga Barcelone da ima takve doktore, fizioterapeute, medicinare....toliko vremena su Pedri, Dembele i Frenki van terena :thumbdown: pa jbt nisu ranjeni u ratu :thumbdown: bruka i sramota.

Avatar
jasonstatham
Postovi: 1014
Pridružen/a: 29 avg 2020, 18:32
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasonstatham » 16 apr 2023, 23:19

Evo malo utjehe od Javi Miguela... Valjda je u pravu.

Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Avatar
ElCartel11
Postovi: 13686
Pridružen/a: 26 feb 2015, 14:05
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ElCartel11 » 17 apr 2023, 00:11

Kad pogledas nasu klupu kao da gledaš klupu nekog Valladolida ili Granade. Nikakvog kvaliteta na njoj, tu su igraci jer moraju biti.
A onda pogledaš ove klubove u LP i njihovu klupu gdje imaju barem 2 igraca koji mogu donijeti prevagu na terenu i odvesti utakmicu u korist svoje ekipe.

Al taj problem je godinama u Barci. Prvih 11 top, ostali su tu da potpune mjesto. Pa kad krenu povrede i kartoni ajme majko, ne možeš nikog vise dobit.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

let3
Postovi: 29065
Pridružen/a: 20 dec 2013, 12:46
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 17 apr 2023, 00:46

ElCartel11 je napisao/la:
17 apr 2023, 00:11
Kad pogledas nasu klupu kao da gledaš klupu nekog Valladolida ili Granade. Nikakvog kvaliteta na njoj, tu su igraci jer moraju biti.
A onda pogledaš ove klubove u LP i njihovu klupu gdje imaju barem 2 igraca koji mogu donijeti prevagu na terenu i odvesti utakmicu u korist svoje ekipe.

Al taj problem je godinama u Barci. Prvih 11 top, ostali su tu da potpune mjesto. Pa kad krenu povrede i kartoni ajme majko, ne možeš nikog vise dobit.
:thumbup: Upravo to.

Anceloti se okrene prema klupi, a tamo sjede Rodrygo, Asensio, Camavinga, Tchounameni, Lucas, Nacho i sl....npr. Rodrygo uđe i donese preokret protiv Citya u LP.
Xavi se okrene prema svojoj klupi kad tamo cuce jadnici Alba, Alonso, Garcija i Torre. I sad oni trebaju da donesu nesto, neki preokret, kako da ne :yawn:

I hocemo da se ganjamo sa njima...sto bi reko Rambo Amadeus - Hoces qrc, sine :mrgreen:

Avatar
jasmin10
Postovi: 13652
Pridružen/a: 22 avg 2011, 01:29
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2023, 04:24

Samo sto je Real pametno doveo tog Rodryga. Xavi je bacio 120 miliona na levate poput Torresa i Raphinhe. Tako da je i dobrim dijelom i sam kriv za taj manjak širine.
I Tchounameni je u prvih 11 Reala, nikakva klupa. Ako je Lucas neka sreca onda ybg.

Avatar
ElCartel11
Postovi: 13686
Pridružen/a: 26 feb 2015, 14:05
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ElCartel11 » 17 apr 2023, 05:18

let3 je napisao/la:
17 apr 2023, 00:46
ElCartel11 je napisao/la:
17 apr 2023, 00:11
Kad pogledas nasu klupu kao da gledaš klupu nekog Valladolida ili Granade. Nikakvog kvaliteta na njoj, tu su igraci jer moraju biti.
A onda pogledaš ove klubove u LP i njihovu klupu gdje imaju barem 2 igraca koji mogu donijeti prevagu na terenu i odvesti utakmicu u korist svoje ekipe.

Al taj problem je godinama u Barci. Prvih 11 top, ostali su tu da potpune mjesto. Pa kad krenu povrede i kartoni ajme majko, ne možeš nikog vise dobit.
:thumbup: Upravo to.

Anceloti se okrene prema klupi, a tamo sjede Rodrygo, Asensio, Camavinga, Tchounameni, Lucas, Nacho i sl....npr. Rodrygo uđe i donese preokret protiv Citya u LP.
Xavi se okrene prema svojoj klupi kad tamo cuce jadnici Alba, Alonso, Garcija i Torre. I sad oni trebaju da donesu nesto, neki preokret, kako da ne :yawn:

I hocemo da se ganjamo sa njima...sto bi reko Rambo Amadeus - Hoces qrc, sine :mrgreen:
Kod Citya na klupi Alvarez, Mahrez, kod Bayerna Muller, Mane, kod Intera Lukaku, Correa, kod Milana Rebic, de Kateelare, Origi itd
(govorim za zadnje mečeve LP).

Kod nas u upravi zajedno sa trenerom izgleda kontaju da je to glupo ili imamo takve igrace da ne žele grijati klupu. Auba je mogao ostati i biti back up Lewi recimo.
Za iducu sezonu bi raja odmah Raphinhu prodala ako Messi dodje itd. Neka ga tu kao joker sa klupe.

Mada kod nas je uvijek neka pobuna bila sa tim jokerima sa klupe koji su htjeli vise igrati. Kod Reala Rodrygo ulazi unutra, zabija i neprigovara nista jbt, da je kod nas dizao bi bunu zasto nije u prvih 11 :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Avatar
FCBLAUGRANA1987
Postovi: 543
Pridružen/a: 17 avg 2019, 04:59
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 17 apr 2023, 10:07

Dobili 3 dana odmora a ispali iz evrope ima mjesec dana, naporan im raspored da igraju svakih 7 dana…

Dembele propustio haman pola sezone sto znaci da jednostavno nije prevazisao one ozljede id ranije, taj ce uvijek biti po bolnicama…

Eb ga kad pogledam sastav sa Albom i Sergiom a na klupi nam najjaci igrac Ferran ili Fati ne znam sta da ocekivam ili naposem o utakmici…

Avatar
Shategabri
Postovi: 14626
Pridružen/a: 05 nov 2020, 08:14
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Shategabri » 17 apr 2023, 10:40

jasmin10 je napisao/la:
17 apr 2023, 04:24
Samo sto je Real pametno doveo tog Rodryga. Xavi je bacio 120 miliona na levate poput Torresa i Raphinhe. Tako da je i dobrim dijelom i sam kriv za taj manjak širine.
I Tchounameni je u prvih 11 Reala, nikakva klupa. Ako je Lucas neka sreca onda ybg.
Jest i niko da pomene vremešnog Modrića i Kroosa, Benzemu :D starci od tisuću ljeta :mrgreen:
Barsin najveći problem je što ih je onaj hajvan od predsjednika zakopao, sad se ide na ho-ruk i instant rezultat.
Sve su prilike da će biti titula lige, dakle prva Xavijeva sezona će biti uspješna.
Postavlja se pitanje da li je ovo što radi dobro na duge staze?
Tu je i problem sa finansijama, prije svega sa balansom plata.
I ako vrati Messija, onda je sam sebi skočio u stomak.
Koševo Zapad

Avatar
Shategabri
Postovi: 14626
Pridružen/a: 05 nov 2020, 08:14
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Shategabri » 17 apr 2023, 10:42

ElCartel11 je napisao/la:
17 apr 2023, 05:18
let3 je napisao/la:
17 apr 2023, 00:46
ElCartel11 je napisao/la:
17 apr 2023, 00:11
Kad pogledas nasu klupu kao da gledaš klupu nekog Valladolida ili Granade. Nikakvog kvaliteta na njoj, tu su igraci jer moraju biti.
A onda pogledaš ove klubove u LP i njihovu klupu gdje imaju barem 2 igraca koji mogu donijeti prevagu na terenu i odvesti utakmicu u korist svoje ekipe.

Al taj problem je godinama u Barci. Prvih 11 top, ostali su tu da potpune mjesto. Pa kad krenu povrede i kartoni ajme majko, ne možeš nikog vise dobit.
:thumbup: Upravo to.

Anceloti se okrene prema klupi, a tamo sjede Rodrygo, Asensio, Camavinga, Tchounameni, Lucas, Nacho i sl....npr. Rodrygo uđe i donese preokret protiv Citya u LP.
Xavi se okrene prema svojoj klupi kad tamo cuce jadnici Alba, Alonso, Garcija i Torre. I sad oni trebaju da donesu nesto, neki preokret, kako da ne :yawn:

I hocemo da se ganjamo sa njima...sto bi reko Rambo Amadeus - Hoces qrc, sine :mrgreen:
Kod Citya na klupi Alvarez, Mahrez, kod Bayerna Muller, Mane, kod Intera Lukaku, Correa, kod Milana Rebic, de Kateelare, Origi itd
(govorim za zadnje mečeve LP).

Kod nas u upravi zajedno sa trenerom izgleda kontaju da je to glupo ili imamo takve igrace da ne žele grijati klupu. Auba je mogao ostati i biti back up Lewi recimo.
Za iducu sezonu bi raja odmah Raphinhu prodala ako Messi dodje itd. Neka ga tu kao joker sa klupe.

Mada kod nas je uvijek neka pobuna bila sa tim jokerima sa klupe koji su htjeli vise igrati. Kod Reala Rodrygo ulazi unutra, zabija i neprigovara nista jbt, da je kod nas dizao bi bunu zasto nije u prvih 11 :mrgreen:
Ove ne bi niko živ poželio da mu budu na klupi kako stoje ove sezone :mrgreen:
Složio bih se za City da ima širinu ekipe. Ovo kod Bayerna, meh, potrošeni igrači, a Milan...Origi nije nikakva pljačka, Rebić i de Keteelare ništa posebno.
Koševo Zapad

Avatar
jasmin10
Postovi: 13652
Pridružen/a: 22 avg 2011, 01:29
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2023, 12:43

Kakva god da je klupa Barcelone jaca je od Interove i Milanove.
A jedan od ta dva klupa možda čak dogura i do finala Lige prvaka.

Avatar
ElCartel11
Postovi: 13686
Pridružen/a: 26 feb 2015, 14:05
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ElCartel11 » 17 apr 2023, 13:02

Shategabri je napisao/la:
17 apr 2023, 10:42
ElCartel11 je napisao/la:
17 apr 2023, 05:18
let3 je napisao/la:
17 apr 2023, 00:46


:thumbup: Upravo to.

Anceloti se okrene prema klupi, a tamo sjede Rodrygo, Asensio, Camavinga, Tchounameni, Lucas, Nacho i sl....npr. Rodrygo uđe i donese preokret protiv Citya u LP.
Xavi se okrene prema svojoj klupi kad tamo cuce jadnici Alba, Alonso, Garcija i Torre. I sad oni trebaju da donesu nesto, neki preokret, kako da ne :yawn:

I hocemo da se ganjamo sa njima...sto bi reko Rambo Amadeus - Hoces qrc, sine :mrgreen:
Kod Citya na klupi Alvarez, Mahrez, kod Bayerna Muller, Mane, kod Intera Lukaku, Correa, kod Milana Rebic, de Kateelare, Origi itd
(govorim za zadnje mečeve LP).

Kod nas u upravi zajedno sa trenerom izgleda kontaju da je to glupo ili imamo takve igrace da ne žele grijati klupu. Auba je mogao ostati i biti back up Lewi recimo.
Za iducu sezonu bi raja odmah Raphinhu prodala ako Messi dodje itd. Neka ga tu kao joker sa klupe.

Mada kod nas je uvijek neka pobuna bila sa tim jokerima sa klupe koji su htjeli vise igrati. Kod Reala Rodrygo ulazi unutra, zabija i neprigovara nista jbt, da je kod nas dizao bi bunu zasto nije u prvih 11 :mrgreen:
Ove ne bi niko živ poželio da mu budu na klupi kako stoje ove sezone :mrgreen:
Složio bih se za City da ima širinu ekipe. Ovo kod Bayerna, meh, potrošeni igrači, a Milan...Origi nije nikakva pljačka, Rebić i de Keteelare ništa posebno.
Ja iskreno Lukakua bih. Barem 1 pravog špica, da imamo kao backup Lewatovskom. Ovako cak i da ga Xavi konta izvesti iz igre koga ubaciti na njegovo mjesto Fatija, Ferrana? :crazy: :rol:

Volio bi i ja da imamo Kanea i Lewu u napadu pa nek se mjenjaju ali gledamo realnu sliku.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Avatar
jasmin10
Postovi: 13652
Pridružen/a: 22 avg 2011, 01:29
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2023, 13:09

Fati ima gol u ligi vise od Lukaku, a Ferran ima isto golova kao i Lukaku. Ta panjina ne bi mogla konkurirati ni za klupu.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.