Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Dobar je bio opcenito. Fina odnrana
Svaki tim mora imati jednog Josha Harta, kakva igračina.
Odličan su tim napravili, jedino Simons razočarenje za sada.
Odličan su tim napravili, jedino Simons razočarenje za sada.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Haha koji raspad sistema. Prva ekipa s glavom i repom i to je to. Jos se i lillard povrijedi. Anferni mozda pogađa preko ruke, al zato, za jednu njegovu trojku fasuju 10 poena
Prva ekipa s glavom I repom? A kako mozes sam sa sobom zivjeti covjece kad sam sebe lazes?
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Centar koji nema ni 40% iz igre 

A pa sta ces, nije li u ljudskoj prirodi samozavaravanje? Ko je ozbiljna ekipa, Kingsi,ili ovakvi Lakersi? Eto izuzecemo Sunse, uprkos cinjenici da je pocetak sezone, i Denver koji je one man show, ko i Portland. Meni je samo zao pomiriti se sa cinjenicom da je Stots od Jusufa izvukao vec napadački maksimum,tesko da ce bit vise onih partija, ili je je imao potentniju ekipu tada moguće je. A i povrede ne treba zaboraviti. S tim u vezi i mi trebamo malo urazumiti nasa ocekivanja od Jusufa.
U ovoj ekipi ofanzivno Juka je jedno 6-7 igrač u hijerarhiji, njegovo je da zida blokove i krpi rupe od odbrani.
Hvala Bogu dobio je ozbiljan ugovor i to je to, u ovoj konstelaciji odnosa njegova uloga je takva da jednostavno nije vrijedno čekanja utakmice i gledanja, bar iz moje perspektive.
Juka da smanji malo gas u odbrani i da ne trči bezglavo da postavi 67 blokova u jednom napadu vjerojatno bi bio i bolji i koncentrisaniji ofanzivno, došlo je to bilo na solidan nivo prošle sezone kad mu je bila veća iskoristenost.
Nažalost nema on petlju da ne kažem šta drugo da zatraži "svoje akcije", u prilici je da zategne al jednostavno je mantalno mali od palube i to će i ostati.
Hvala Bogu dobio je ozbiljan ugovor i to je to, u ovoj konstelaciji odnosa njegova uloga je takva da jednostavno nije vrijedno čekanja utakmice i gledanja, bar iz moje perspektive.
Juka da smanji malo gas u odbrani i da ne trči bezglavo da postavi 67 blokova u jednom napadu vjerojatno bi bio i bolji i koncentrisaniji ofanzivno, došlo je to bilo na solidan nivo prošle sezone kad mu je bila veća iskoristenost.
Nažalost nema on petlju da ne kažem šta drugo da zatraži "svoje akcije", u prilici je da zategne al jednostavno je mantalno mali od palube i to će i ostati.
edin139 je napisao/la: ↑27 okt 2022, 07:51U ovoj ekipi ofanzivno Juka je jedno 6-7 igrač u hijerarhiji, njegovo je da zida blokove i krpi rupe od odbrani.
I treba da Bude gdje jeste ,sve dok igra kako igra

Ne treba ti bolji pokazatelj od toga da ga cuva dijete od 19 godina nekih 5 min, na poziciji koju taj mali uopste ne igra, pritom (ako se ne varam) u svom debiju u NBA i opet za to vrijeme niko Jusufu da spusti loptu u reket. Neka sedma opcija u napadu, a nekad se ovdje smatralo da treba biti ispred CJ-a.edin139 je napisao/la: ↑27 okt 2022, 07:51U ovoj ekipi ofanzivno Juka je jedno 6-7 igrač u hijerarhiji, njegovo je da zida blokove i krpi rupe od odbrani.

Dzaba sve kad to njemu odgovara, nekakva djecurlija kolo vodi dok on trckara gore dole, nabacuje im kad ispaljuju u prvih 10 sekundi napada sa 8 metara a njega ne vide po citavu cetvrtinu osim kad im pravi skrinove da ispaljuju te rakete. A vala i njegovi pasovi u bunar, govor tijela i na momente totalna nezainteresovanost, promaseni ziceri, ne daju nikakav poseban razlog da se taj 'sistem' u igri promijeni.
nurkic trenutno ne zasluzuje vise suteva, procenat suta mu je uzasan i samo steti ekipi
pitam se dal uopste gledate nurkica od pocetka sezone, frajer sve zivo promasuje
pitam se dal uopste gledate nurkica od pocetka sezone, frajer sve zivo promasuje
Ja i?
Drugi ne promašuju?
Juka je u poziciji da može tražiti svašta nešto jer nemaju drugog centra. Rutina se stiče konstantnim ponavljanjem, on jednostavno treba "lupiti sakon" i svima reći, nema akcija za mene, nema me ni u odbrani kao ni blokova a alternative trenutno nemaju.
kao prvo, zaboravite na ideju da nurkic moze sta hoce, jer ne moze
kao drugo, nurkic mora zasluziti vise suteva, a s procentom suta 39.5% (centar koji igra pod kosem), to sigurno nece zasluziti
neka pospremi one zicere koje dobije, pa ce vratiti povjerenje saigraca i trenera, simple as that
kao drugo, nurkic mora zasluziti vise suteva, a s procentom suta 39.5% (centar koji igra pod kosem), to sigurno nece zasluziti
neka pospremi one zicere koje dobije, pa ce vratiti povjerenje saigraca i trenera, simple as that
Joj kako mi je glupa ta tvoja percepcija Jusufa sa strane nekog lafo hard core navijaca Portlanda...Chinaglia je napisao/la: ↑27 okt 2022, 23:48kao prvo, zaboravite na ideju da nurkic moze sta hoce, jer ne moze
Nema sta, kako je godinama zasluzivao po 30 suteva CJ kojeg u odbrani nikad nije bilo i preko kojeg su redovno primali 40 poena po utakmici, pa prosle godine Powell, pa evo sada i ovaj mali Simons (ako hoces da se jos prisjecam?), kako to sve divno funkcionise u mnogim NBA timovima gdje se sve mora debelo zaraditi

Imas likove koji uzimaju po 20 suteva, 30 miliona godisnje primaju, i ispadnu prije PO sa 30-52 omjerom i ti si nasao da pametujes za Jusufovih 8 šutića po utakmici i 12 miliona po sezoni (prosli ugovor)

Nigdje niko njega ne opravdava, ja sam i napisao gore kakva je njegova igra, samo sto se neke stvari ne gledaju na osnovu 3 utakmice nego na osnovu 5 sezona. I opet uz sve to pridodas indijanstinu i antikosarku NBA lige, gdje je mnogo toga van svake logike.
I da, naravno da on ne moze nista traziti, ipak igra u najtrofejnijem klubu lige

Tek je proslo pet utakmica, donosite prerano neke zakljucke. I prosle je godine slicno usao u sezonu.
Jedan grad, jedna ljubav!
Pravda za Jusufa, našeg najboljek košarkaša i borca za pravdu. Nikad prodata duša.
U pravu si, ovo što je dobio u Portlandu neće nigdje, zamisli ima čast da postavlja blokove jednom simonsu itd....Chinaglia je napisao/la: ↑27 okt 2022, 23:48kao prvo, zaboravite na ideju da nurkic moze sta hoce, jer ne moze

Juka može da se zajefrkava koliko hoće jer ovi nemaju drugu opciju na centru, a on je tek potpisao ugovor, znači jednostavna matematika nema akcija za mene, blokova ima al tri puta manje po tekmi, ne valja vam razmijenite me u februaru, šanse su 5% da može otići negdje gdje će imati lošiju situaciju i ulogu u ekipi
- baboedindzeko09
- Kontakt:
zakucaj je, **** joj mater i loptu
dvije ciste situacije je upropastio jer ne zeli zakucati
dvije ciste situacije je upropastio jer ne zeli zakucati
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Meshko91 i 18 gostiju.