FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

hibrid
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hibrid » 10 jul 2023, 15:35

nokee je napisao/la:
10 jul 2023, 15:21
Najbolji igrac ovog Torpeda desno krilo Giorgi Arabidze. Mogli bi mi poceti i sa Radovicem da zatvara, a i odlicno je odigrao pripremne, defanzivno je vjerovatno bolji od Durakovica. Tu ce zestoka biti borba. (generalno Durakovic jeste izbor br1)

Onako gledajuci necemo mi prelako proci ovaj Torpedo. Bolji jeamo sigurno, samo max ozbiljno moramo uci od 1 minute. Mene je samo hastra naseg maga, analize protivnika i pripreme igraca.

Opet tema Dal :facepalm: jel moguce? Daj ba porokajte se vise!
Bolji je Avram zmireci od ovoga, uzecemo pare na njemu i zatvori temu vise!
Ma sto se tice naseg maga i analiza i pripreme igraca i utakmice mislim da nema nikakve dodirne tacke sa tim. Ona skauting sluzba to sve uradi za nas, njegovo je samo da procita i kaze igracima to sto su ovi iz sluzbe poslali.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 10 jul 2023, 15:40

NazorUso je napisao/la:
10 jul 2023, 15:34
Milion eura 🤣🤣🤣🍓🍓🍓
Da je otet i da otmičari traže milion otkupnine, Mirza bi im spustio slušalicu ko kad one ankete provode telefonski! Ali pitari vjeruju da je neko poslao i neko odbio milion eura, ni manje ni više.
Bahati, bahati Željkan!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jul 2023, 15:45

nokee je napisao/la:
Najbolji igrac ovog Torpeda desno krilo Giorgi Arabidze. Mogli bi mi poceti i sa Radovicem da zatvara, a i odlicno je odigrao pripremne, defanzivno je vjerovatno bolji od Durakovica. Tu ce zestoka biti borba. (generalno Durakovic jeste izbor br1)

Onako gledajuci necemo mi prelako proci ovaj Torpedo. Bolji jeamo sigurno, samo max ozbiljno moramo uci od 1 minute. Mene je samo hastra naseg maga, analize protivnika i pripreme igraca.

Ne treba krenuti sa Radovićem, jer smo onda osuđeni na slabije ofanzivne napade po lijevoj strani. Ako nam baš tolike probleme bude pravio taj Arabidze, lako je ubaciti Slavišu i probati zatvoriti tu stranu.
Torpedo ćemo proći ako momci ne shvate olako protivnika.
Maksimalno profesionalan i jak pristup utakmici moramo imati, i pobjeda neće doći u pitanje ni prvi ni meč, a ni u revanšu.
Psihološke pripreme igrača me iskreno nije strah. Strah me kakve su mu taktičke zamisli. Pored toga, strah me da ako mu se sin osramoti, da ga nećemo nikad ni prodati.
Analize protivnika, kako timske, tako i individualne me nije strah, sa tim dijelom on nema apsolutno nikakve veze, i taj dio rade Brazilci. Njegovo je samo da lista prezentaciju i prepriča ono što su mu oni pripremili, a vjerujem da toliko zna :)
Avramovski je apsolutno bolji igrač od Dala, ali mi je smiješno neko onanisanje na njega, ko da je Isco iz primea.
Valjda ako je Dal od većine raje često pljuvan, hajmo mu konkurenta maksimalno gotiviti.
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 10 jul 2023, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 jul 2023, 15:46

joker90 je napisao/la:
10 jul 2023, 15:40
NazorUso je napisao/la:
10 jul 2023, 15:34
Milion eura 🤣🤣🤣🍓🍓🍓
Da je otet i da otmičari traže milion otkupnine, Mirza bi im spustio slušalicu ko kad one ankete provode telefonski! Ali pitari vjeruju da je neko poslao i neko odbio milion eura, ni manje ni više.
:rol: :rol:
Ma ne vjeruje niko nego po direktivi tako moraju da lazu...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 jul 2023, 15:50

Mi definitivno imamo sanse proc Torpedo ali samo ako mirza mentalno spremi ekipu i izbije ono naso stave oni, gledaj kakve igrace dovodimo gledaj pene 10 m€ sta ce rusi uzima ih ukraina

Ovo vazi isto i za prvenstvo, ako mi budemo govorili rijeci plitak porok noge suhe, Dal se nije prodo zato sto nije niko dao za njeg 100 km, forsirace ga cicak pocace penale, radi dala bice zavaljen ovaj onaj

Cicak izjavio 12 igeac, Ayla i hrasnicki ostapler odlazite, mirvic doso da opere pare itd.. ono sve sto zeljovci pisu po njihovom forumu mogli bi mi opet da se borimo za 4 mjesto

Fula 100% sansi ce bit poraza ce bit losi igara ce bit kao i uvjek al mi moramo podrzat klub i nemamo ekipu koja ce sad doc i samo ubacit u 6 brzinu izgazit sve do play offa sve i lagan proc do prvog mjesta..

Jer ima tu dosta stvari koje mi ne kontrolisemo prvo Gica pa gigovica pa pilava pa i mogucnost mozda kasnjenja plata povreda

Plus stvari koje trebaju vremena kao sto je uigranost adaptacija na klimu (za latino amerikance)

Takodje da se naviknu pena i drustvo na kradju treba razumit

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 10 jul 2023, 15:54

nokee je napisao/la:

Sve ti to zavisi od uloge i zadataka Almedina Ziljkića. Ako se postavimo tako da Radović, ili Duraković, 1 na 1 zatvaraju bilo koga, bit će zahebano. Opasnog igrača, baram po mome skromnom mišljenju, nužno je natjerati da se zabavi sam o sebi, pa tek onda, ako stigne, da misli na nas. Zato bih ja, mada Ziljkić nije baš podesan za tu ulogu, istog stavio da igra flastera na njemu dok oni imaju loptu, ili kad kreću u gradnju napada od svog gola. Zahebanom igraču je ključno onemogućiti dodir sa loptom, ili ga bar natjerati da se vraća po nju. Nešto slično što rade Džeki kad se mora vratiti na centar da uopšte dobije loptu. Kasno je kad on u dobroj poziciji dobije upotrebljivu loptu. Dvaput ćeš ga zatvorit, treći put nećeš.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 jul 2023, 15:57

Svi igrači imaju pravo nastupa ? I Juznoamerikanci ?

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 10 jul 2023, 15:57

tacno mi da osvojimo ligu sampina,duplu krunu i prodamo igraca za 300m,neko bi dosao i napisao da se nesto uradi sa onim vjetrom,kad stojis na tribini kao da si na mont everestu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 10 jul 2023, 16:04

benko21 je napisao/la:
09 jul 2023, 15:42

:ljepota:
Da se malo vratimo na dresove :mrgreen: obzirom da sam fulio par dana haha

Izgledaju super ali bi bilo jos bolje da su i ove linije i logo adidasa bordo, ili da je TA i grb crn. Nadam se da ce tako nesto biti sljedece sezone :njanjanja:
Sve mi znamo.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jul 2023, 16:14

HeraklitMracni je napisao/la:
10 jul 2023, 15:57
Penaranda nije u cometu. Samim time nisam siguran ni da su ga prijavili za utakmice protiv Torpeda. Doduše, imam još fore, u četvrtak do 00:00 je moguće naknadno 2 igrača prijaviti. Taman stoper jednog i Penu da prijave :mrgreen:

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 10 jul 2023, 16:20

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
10 jul 2023, 16:14
HeraklitMracni je napisao/la:
10 jul 2023, 15:57
Penaranda nije u cometu. Samim time nisam siguran ni da su ga prijavili za utakmice protiv Torpeda. Doduše, imam još fore, u četvrtak do 00:00 je moguće naknadno 2 igrača prijaviti. Taman stoper jednog i Penu da prijave :mrgreen:
Ma Penu i da prijave, realno nece minute dobiti

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 10 jul 2023, 16:21

Ma Pena ce za dva mjeseca biti za igranja, dotad ga ubacivati kad neko odmara u ligi…sad na pocetku sezone.
Sastav za cetvrtak:
Rogic-Beganovic, Serbecic, Soldo, Durakovic-Zeljkovic, Vrancic-Kyeremeh, Varesanovic, Ziljkic-Oliveira.
Kasnije Viverosa, Baltu i Hamzu ubaciti da ih dotuku.. :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 jul 2023, 16:24

muhamedhulk je napisao/la:
10 jul 2023, 16:21
Ma Pena ce za dva mjeseca biti za igranja, dotad ga ubacivati kad neko odmara u ligi…sad na pocetku sezone.
Sastav za cetvrtak:
Rogic-Beganovic, Serbecic, Soldo, Durakovic-Zeljkovic, Vrancic-Kyeremeh, Varesanovic, Ziljkic-Oliveira.
samo avrama umjesto 10ke i trenutno najjacih 11

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jul 2023, 16:26

keli je napisao/la:
10 jul 2023, 16:24
muhamedhulk je napisao/la:
10 jul 2023, 16:21
Sastav za cetvrtak:
samo avrama umjesto 10ke i trenutno najjacih 11
Jedno su želje, drugo je realnost. Nije generalku igrao Dal da bi na klupi sjedio. Realno samo ybg, volio bi i ja da Avram krene.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 10 jul 2023, 16:28

Pantelija je napisao/la:
10 jul 2023, 14:51
PeppermintSA je napisao/la:
10 jul 2023, 14:39
Donekle mogu razumjeti pljuvanje po Mirzi. Mislim, ne mogu, ali mogu razumjeti da postoji konkretan povod. Okej. Ali ne kapiram ovo pljuvanje po Dalu. Naše dijete, rođen tu, ponikao tu prije nego što je otišao vani, prošle polusezone je imao nekoliko dobrih partija, zabio je brdo važnih golova, itd. Kakvih je sve polovnjaka prodefilovalo kroz Sarajevo, ni trećinu pljuvacine nisu doživjeli. Meni je samo dovoljno da se sjetim Pejovica - najgori igrač u istoriji FKS, došao iz picke materine, i pri tom još tužio klub umjesto da je on platio sto mu je neko dozvolio da nosi nas dres.
Evo ukratko. Dal nije uopste los igrac.
Medjutim, imas problem savjesti naroda da 30 godina gleda kako se rodbina gura medjusobno po firmama i institucijama, i pun ik k nepotizma. Naravno, dal da nije bio talenat, ne bi bio u dinamu i liverpoolu ali da je materijal za seniorski fudbal igrao bi bar u engleskoj 2. ili 3. ligi pa se probijati prema PL. On ima EU pasoš i time 90% vecu sansu za transfer i igranje vani, ali ni to nisu uspjeli i onda dolazi u Sarajevo.
Ok. Igrao je na pocetku "nit smrdi nit mirise", pa povreda (koliko se sjecam), i onda dolazi otac (u toj sezoni ne odosmo u evropu). Opet igra lose, ito skoro konstantno uz tek neki bljesak, a te igre nas kostaše finih bodova jer je iz 10ak uzoraka bilo jasno da kad njega nema igra je puno tecnija i bolja defanzivno. A onda ide par utakmica gdje je odigrao dobro, medjutim, dobar fudbaler je konstanta i kad se placa igrac, placa ce onaj ko ima konstantuu a ne bljeskove. Realno uguran je u repku iako ima dosta boljih igraca koji su zasluzili da igraju prije njega, guran u klubu na maximum, na kraju slabe vajde, jer vidis, kada neko placa igraca, odradi ozbiljan skauting. Jedini nacin da platis igraca koji nije ekstra kvalitet je da imas fiinu shemu i uticaj i da klub ima povjerenje u neciju procjenu kvaliteta...

I sad, reakcija na sve ovo je ljuvanje i to je ocekivano, prvo zbog oca, i nemojmo se praviti tokmaci, znamo zasto, drug, nikakvo on ČUDO nije napravio vec su u 10ak kola siroki i velez osvojili 9-10 bodova, te na kraju zrinjski osvojio duplu krunu i to 4. mejsto vodilo u evropu. Imas ekipu za koju tvrde ljudi, strucni, da je DALEKO najvkalitetnija u ligi (i jeste), i na ustrub ekipe OPET cemo izgleda da gledamo nasu 10ku kako se pokusava prodati, pritom igrati sebiicno i za sebe (borac, gol u banjaluci 4 na 2 kontra on sutira sa 22-23 metra), pa se nadati da neko "Progleda" i kupi ga. Ovu sansu i minutazu da pruzimo nekome od 17-18 godina garantujem da bi za 6 mjeseci ga prodali za 500-1.000.000 mil eura ko iz p
A ko je to pored njega igrao odlično, ali nije dobio šansu? Imaš Avramovskog u ekipi koji je puno više placen, a pruža lošije partije od Dala. Dakle, ponavljam - Dal je bio jedan od naših najboljih igrača u prethodnoj polusezoni, bio je jedan od naših najboljih strijelaca, zabio je hrpu bitnih golova i imao brdo asistencija. To su prosto činjenice, htjeli mi priznati ili ne. Nadalje, nije njega Mirza proglasio najboljim mladim igračem sezone i članom tima sezone. Proglasili su ga ostali premijerligaški treneri i kapiteni. Samim tim, logično je da je dobio poziv u reprezentaciju u trenutku kad nam je reprezentacija goli očaj. Prosto je logično da najbolji mladi igrač domaće lige koji igra poziciju koja je deficitarna u reprzentaciji nađe svoje mjesto u timu. Ja bih razumio negodovanje da smo imali aman zaman ekipu prošle sezone i da su zbog Dala neki top igrači koji pružaju bolje partije grijali klupu, ali to nije slučaj. Da se Dal ne preziva Varešanović, uz onakve igre, svi bi ga dizali u nebesa. Trebam li napomenuti da su se igrači poput Mustendanagića, koji su igrali sličnu poziciju, dizani u nebesa premda su bili klasicni flopovi. Eno neko iznad na pravdi boga lupi da je Pejović bio top igrač, a lik sigurno jedan od najgorih igrača u istoriji klubu. Frajer igrao veznog a imao tačnost pasa ispod 50%.

Dal nije prvi igrač koji se na ovaj način pljuje. Aldin Janjoš je bio jedan od najtalentiranijih igrača poslije rata ali je propao kao kauč jer su mu navijači isto ovo radili zbog Čale. U krajnjoj liniji, kako misliš da je Husref došao u Sarajevo? Nemojmo se lagati. Možda si mlađa generacija pa ne znaš, no ja znam. I hvala bogu što je došao, jer nam je donio toliko titula, ali nemojmo biti đukci. Nikad, ali nikad neću na ovaj način pljuvati po našoj djeci, a braniti polovnjake poput Pejovića.

SarajevoNG
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoNG » 10 jul 2023, 16:35

Gledaj stadiona u Gruziji k'o da na Koševu igramo. Ja ne vidim razliku nikakvu :urnebes: :urnebes:

Komazec
Kontakt:

Post Postao/la Komazec » 10 jul 2023, 16:36

Serbecic nece igrat u cetvrtak, povreda

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 10 jul 2023, 16:39

Komazec je napisao/la:
10 jul 2023, 16:36
Serbecic nece igrat u cetvrtak, povreda
Uh, ništa onda Soldo+ Anicic/Trako/Novi stoper

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 jul 2023, 16:39

Hah nemoj o bojkotu, nemoj o dresovima , nemoj o Dalu i samo citam kmecanje Morto Mortooo reaguj… morto otac foruma :mrgreen:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 10 jul 2023, 16:40

Znaci spermatozoid igra opet ispred Avrama
Super

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.