Bosniak10 je napisao/la: ↑26 jul 2023, 17:04Proslavljeni bh. trener Husref Musemić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo potrvđeno je za Klix.
Musemić je napokon dobio odobrenje od čelnika kluba Igman da se nakon nekoliko godina ponovo vrati na Koševo.
Konkurent za nasljednika Mirza Varešanović bio mu je hrvatski stručnjak Ante Simundža, ali se u bordo klubu odučili za Musemića.
"Možda su emocije sada najviše prisutne i drago mi je što sam ponovo tu. Najvažnije je da fokus bude na ekipi, koja je u nažalost ispala iz Evrope. Izaći ćemo iz krize što prije, tražit ćemo kako i na koji način. I veće ekipe i klubovi se zadese u jednoj krizi pa tako i mi. Jako je bitno da ekipa u nedjelju odradi dobar posao sa gospodinom Doganom, da pokuša odigrati što bolje, a poslije toga slijedi trenažni proces, gdje ćemo se međusobno bolje upoznati i imati prostora za rad", rekao je Musemić za službenu stranicu bordo kluba.
Podsjetimo, Sarajevo je ispalo iz Evrope, što je i rezultiralo sa smjenom Mirze Varešanovića i njegovog stručnog štaba.
Pred Musemićem biti težak zadatak da probudi ekipu i vrati se u vrh premijerligaške tabele kao i borba za kup BiH.
Forum na aparatima
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
trznu se ocm