FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 05 sep 2023, 11:59

Treba otjerati ove sad da udjem ja sa svojim ljudima u klub :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 sep 2023, 12:01

irfo je napisao/la:
05 sep 2023, 11:59
Od 2018te se čeka :kafa:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 sep 2023, 12:09

Arvid je napisao/la:
05 sep 2023, 12:01
irfo je napisao/la:
05 sep 2023, 11:59
Od 2018te se čeka :kafa:
A podmeću mi nogu, znaju da sam bacio oko na pomoćni teren
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Urban90
Kontakt:

Post Postao/la Urban90 » 05 sep 2023, 12:32

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 13:59
Urban90 je napisao/la:
03 sep 2023, 12:37
Raonffa je napisao/la:
02 sep 2023, 18:49
Ma treba ih kritikovati normalno, posebno za organizaciju protiv Igmana. Ono je sramota sa prodajom karata, koliko je samo ljudi ostalo ispred stadiona.

Što se tiče same utakmice, neću puno jer je već prošlo i nije ni bitno ali generalno mislim da smo odigrali dosta bolje nego protiv Tuzle i Posušja al' nisam siguran koliko će Mekić i Krpić u prvom redu igrati na ovakvom nivou, a kad padnu biće svega bez pojačanja jbg.

Ono neko ciganisanje kada nismo vratili loptu Igmanu nakon što je onaj njihov čupavi izbacio loptu je sramotno kao i ulazak u one rasprave i naguravanje poslije toga, a krivi smo sto posto.

Situacija pred kraj utakmice sa Bodulom i dječakom koji dodaje lopte neću ni komentarisati jer ipak je dijete u pitanju, a svašta bih rekao.

I šlag na tortu ono sa Zebom, nekog xy navijača još i razumijem odnosno ne razumijem al' me ne čudi jer svakakve mrake ima al' kad pročitah da se Edis hvatao za međunožje i psovao Zebi, nisam mogao vjerovati da to jedan predsjednik može sebi dopustiti. Okej, iz kluba su to odmah demantovali, meni Edis ne djeluje kao takav lik i izgleda dosta smireno al' ružno je i čitati onakve stvari.

Sve u svemu, nema potrebe za tim stvarima, pogotovo nije bilo potrebe u tekmi sa Igmanom. Ljudi su došli igrati fudbal, nisu se bunkerisali, ponekad iskoristili priliku da se valjaju (ko to ne radi u našoj ligi), igrali fer i korektno, apsolutno bespotrebna tenzija i poslije nastavak rata saopćenjima.

PS: Ima li šta od Štile, dokle je sa oporavkom?
Izvini drug a šta treba ??? Dosta je pisanja po nama, puna podrška Edisu. Zeba i bivse legende osipam se na njih, klub ide sigurnim oporavkom abd za 2 3 sezone mi se borimo za titulu. A ti ako ces u ovoj ligi glumiti poštenje i fair play, svi ce te yebati... Nego svi zajedno da se borimo za naseg Želju jer briga nas kako do cilja, vazno je da uspijemo. VOLIM TE ŽELJO 💙🤍
Ne znam ali ne priliči predsjedniku bilo kojeg kluba na svijetu, a pogotovo Želje, da se hvata za qurac i yebe najmilije nekome iz protivničkog kluba, pod uslovom da je to istina u šta ja ipak ne vjerujem kako već napisah gore.

Taj duel sa Zebom, ko god da je učestvovao i ko god da je kriv, nema veze sa poštenjem i fair playom u ligi, niti bilo kakve veze sa terenom, to je valjda stvar zdravog razuma al' helem hajde bilo prošlo, ima mnogo važnijih stvari trenutno od toga.

Ja sam usrao što sam to i spomenuo dan pred novu utakmicu, taj Igman je već arhiviran.
Prijatelju naravno da ima veze sa fair play ponasanje glavnih ljudi ostalih klubova. Nas yebe ko stigne izvan terena to ti pricam 100% provjereno taj isti Zeba je prvi se okrenuo prema Edisu dok je bilo 0:0 i nesto dobacio, naravno kad smo poveli Edis je imao reakciju to nije za primjer ali svima se desi, Simeone u Atletiku ako se sjecas to je jacedesi se jbg.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 sep 2023, 14:39

Mamba21 je napisao/la:
05 sep 2023, 07:53
ŽELJO SE MORA OKRENUTI OPCIJI INVESTITORA! ZA 3 GODINE PONOVO ĆEMO SKUPLJATI PARE!
Puno si im dao roka. Ja ocekujem na zimu slicnu akciju kao sto je prosla bila. Jedini smo klub koji sto je 'stabilniji' dovodi gore, jeftinije igrace ili ih ne dovodi nikako. Nesto ne stima u rijecima i djelima.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 05 sep 2023, 14:55

LjoZee je napisao/la:
05 sep 2023, 14:39
Mamba21 je napisao/la:
ŽELJO SE MORA OKRENUTI OPCIJI INVESTITORA! ZA 3 GODINE PONOVO ĆEMO SKUPLJATI PARE!
Puno si im dao roka. Ja ocekujem na zimu slicnu akciju kao sto je prosla bila. Jedini smo klub koji sto je 'stabilniji' dovodi gore, jeftinije igrace ili ih ne dovodi nikako. Nesto ne stima u rijecima i djelima.
Optimističan sam, ovu zimu očekujem mirniju tačnije decembar, zbog para od Evrope, ali eto januar će biti pozivanje navijača i skupljanje para.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 sep 2023, 15:16

Nismo dugo neki romb odigrali kad već nemamo poštenih krila izuzev Jozefa :kafa:

----------------Krpić----Amoah---------------

-------------------Al Jaber--------------------

----------------Beća ---Ćosić---------------

--------------------Mekić--------------------

Jašarević----Cocalić--Kosorić------Ovčina

--------------------Muftić---------------------

Beća je tu zbog U-21 pravila. Taman mislim da bi ova pozicija i Ćosiću možda najviše odgovarala.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 05 sep 2023, 15:41

Mamba21 je napisao/la:
05 sep 2023, 14:55
LjoZee je napisao/la:
05 sep 2023, 14:39
Mamba21 je napisao/la:
Optimističan sam, ovu zimu očekujem mirniju tačnije decembar, zbog para od Evrope, ali eto januar će biti pozivanje navijača i skupljanje para.
Normalne navijace ne treba pozivati. To mogu biti pozivi za one sto se predstavljaju kao navijaci, a nemaju aktivnu clansku. Vjerujem da ih je pun forum.
Vjerujemo upravi. Idemo zajedno. Samo podrska. Ko ne zeli podrzati, neka sere po forumu.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 05 sep 2023, 16:25

Poslije onakve euforije i evrope kao pojacanja dovesti rustemovica, turuljanina, golmana koji sjedi na klupi, dubackica, alisona, bibera i sa njima krenuti u sezonu, a prije toga si ostao bez dva ubjedljivo najbolja igraca, je za krivicne prijave mozete pricati sta hocete.
Bolke dovesti 2 solidna igraca od kojih mozes nesto ocekivati na terenu nego 10 levata da popunjavaju broj.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 05 sep 2023, 16:31

Treba se fokusirati na sljedeće dvije utakmice,Gošk i Sloga na strani,6 bodova ako tu osvojiimo bit će ekstra,a ubrzo je i derbi na Koševu,nadam se povratku Štilića i da zaigra taj Al Jaber više da vidimo ima li šta od njega,dobro je da kući pobjeđujemo,prošlih sezona smo prosipali kući baš dosta bodova,a što se tiče gostovanja proigrat ćemo mi polahko,još Bašić traži kombinacije,sklapa,pokušava nešto,pravi rotacije.Ne može on Drini objasniti da ne ide na ubačenu loptu u šesnesterac leđima,to su stvari koje učiš od malena,fali nam taj srednjak uz Mekića,vidjelo se najbolje protiv Veleža kad je Mekić izašao sredina nije apsolutno postojala,a o nedostatku Santosa prije svih,nema potrebe ni pričati.Sve u svemu,mislim da smo prošle godine individualno bilo bolji,a ovu sezonu timski,pa vidjeti ćemo kako će se to odvijati...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 sep 2023, 16:32

Ja mislim da je glupost ovdje ista vise pisat.Trosenje vremena jer ne vrjedi.Onaj ko moze i mora nece ili nezna i to je to.Zeljo vise nije onaj stari Zeljo i nece nikad ni bit.Jeb. suplje vise.Vozdra i cuvajte se ali nema ovdje na daleko napretka.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 05 sep 2023, 16:52

Bojudaosinebu je napisao/la:
05 sep 2023, 16:25
Poslije onakve euforije i evrope kao pojacanja dovesti rustemovica, turuljanina, golmana koji sjedi na klupi, dubackica, alisona, bibera i sa njima krenuti u sezonu, a prije toga si ostao bez dva ubjedljivo najbolja igraca, je za krivicne prijave mozete pricati sta hocete.
Bolke dovesti 2 solidna igraca od kojih mozes nesto ocekivati na terenu nego 10 levata da popunjavaju broj.
A da damo malo vremena ovim novim igračima,nekim igračima vrhunskim(Zakarić)trebalo je vremena,pa proradi frajer,nije svejedno igrati u Želji,posebno ovim iz manjih klubova.Treba se prilagoditi nekim stvarima,zna to trajati,moje mišljenje je da ova ekipa nema kapacitet/kvalitet da u 90. minuta odigraju 2/3 formacije,za te stvari treba vremena,za kojeg većina navijača nema obzira.Velika većina igrača nisu u životu igrali formaciju sa tri nazad,za sad izgledaju izgubljeno.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 05 sep 2023, 16:54

Pocetak je Septembra i sad cu nesto reci a tamo negdje u Maju mi recite jesam li u pravu bio ili ne a to je. Nas ako ne budu sudije krale mi cemo otici u Europu ili kroz kup ili cemo biti medju prva cetiri kluba sigurno. Imamo mi solidnu ekipu a to ce te vidjeti odmah poslije ove reprezentativne pauze i kada nam se vrati Stilic a mali Jaber pocne napokon igrati. Ovcina, Cosic a bogami i Rustemovic su dobra pojacanja. Zivi bili pa vidjeli i nije nase da se petljamo tamo gdje postoje ljudi koji su zaduzeni za to. Ovu cu upravu uvijek podrzavati sve dok nas ne kradu i ne uzimaju igrace posto po to. Dug je skoro duplo vracen a kad dodje lova od Europe i Hadziahmetovica mi cemo biti daleko od brige hocemo li dobiti licenzu i hoce li nas ko ucjenjivati za novac. Ako iskreno volimo svoj klub podrzimo ga svi skupa i ne trazimo nesto sto nije moguce. Napokon imamo dobrog i trenera i ja sam siguran da ce on sa ovom ekipom izvuci dobar rezultat. Ne treba se paliti na ubacivanja ljudi sa strane koji ne vole ovaj klub vec samo gledati svoj pravac. A svaka dobronamjerna kritika je dobro dosla samo nemojmo pljuvati po nasim igracima, trenerima, upravom. Oni su nasi i znam sigurno da svi vole Zelju pocev od predsjednika koji je skoro svaku tekmu tu, Tuce i naravno Nermin Basic ce pokazati i dokazati da smo mi i s ovakvim budzetom bolji od drugih. Ja licno volim Zelju na kom god mjestu bio sto ne znaci da bi volio da bude cim prije prvak a mislim da mi na to necemo dugo cekati….

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 05 sep 2023, 16:58

braco je napisao/la:
05 sep 2023, 15:16
Nismo dugo neki romb odigrali kad već nemamo poštenih krila izuzev Jozefa :kafa:

----------------Krpić----Amoah---------------

-------------------Al Jaber--------------------

----------------Beća ---Ćosić---------------

--------------------Mekić--------------------

Jašarević----Cocalić--Kosorić------Ovčina

--------------------Muftić---------------------

Beća je tu zbog U-21 pravila. Taman mislim da bi ova pozicija i Ćosiću možda najviše odgovarala.
---------------------------Muftić---------------------------

Ovčina------Dubačkić----Kosorić----Jašarević

---------------Cocalić--------Mekić--------------------

Amoah---------------Štilić---------------Efendić-----

---------------------------Krpić-------------------------------

Ja bih volio vidjeti nešto ovako. Imaš tu još Galića, Ćosića, Al Jabera, Haračića. Nemam nikakva očekivanja od mlađih u vidu Drine, Gasala, Beće i Drlje.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 05 sep 2023, 17:47

Vecina vas nije svjesna da mi nismo otisli u evropu da bi bili u strasnim problemima...i ovako nije bajno, al tek sta bi nas zadesilo vez evrooe strah me i pomislit.Sad ocekivat od takvog kluba sa takvim stanjem nesto vise od prosjeka je jbg nerealno

Najveca sreca je raja i posjeta, trecinu bodova smo izvukli na atmosferu na Grbavici, da nedaj Boze i raja digne ruke..uh..necu ni pisat

Takodjer bez nekog ozbiljnog ulaganja ala mirvic kod pitara mi nemamo sta trazit osim zivotarenja i ponekog 4.mjesta tu i tamo...11 godina nismo prvaci, a ovako necemo bit ni narednih 11, jbg sta je tu je, mozes bit velik koliko hoces al tu si dje si. Svake godine razlika je sve veca i veca, bojim se samo da nam Siroki i Velez ne pocnu odmicati

Sto se tice U21, kad se moze Amaru svasta prigovorit (opravdano), isto tako treba istaci da je Miske dokusurio omladinski pogon i gurno nas s litice...mi zadnjih xy godina ne da ne mozemo nikog prodat nego nemamo ni kadra za nas prvi tim

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 sep 2023, 18:02

Napoleon1921 je napisao/la:
05 sep 2023, 17:47
Vecina vas nije svjesna da mi nismo otisli u evropu da bi bili u strasnim problemima...i ovako nije bajno, al tek sta bi nas zadesilo vez evrooe strah me i pomislit.Sad ocekivat od takvog kluba sa takvim stanjem nesto vise od prosjeka je jbg nerealno

Najveca sreca je raja i posjeta, trecinu bodova smo izvukli na atmosferu na Grbavici, da nedaj Boze i raja digne ruke..uh..necu ni pisat

Takodjer bez nekog ozbiljnog ulaganja ala mirvic kod pitara mi nemamo sta trazit osim zivotarenja i ponekog 4.mjesta tu i tamo...11 godina nismo prvaci, a ovako necemo bit ni narednih 11, jbg sta je tu je, mozes bit velik koliko hoces al tu si dje si. Svake godine razlika je sve veca i veca, bojim se samo da nam Siroki i Velez ne pocnu odmicati

Sto se tice U21, kad se moze Amaru svasta prigovorit (opravdano), isto tako treba istaci da je Miske dokusurio omladinski pogon i gurno nas s litice...mi zadnjih xy godina ne da ne mozemo nikog prodat nego nemamo ni kadra za nas prvi tim
Ljudino, pitari su duzni prema sopstvenom finansijskom izvjestaju 13 ili 14 miliona maraka zakljucno sa krajem 2022. A zamisli sta ih tek ceka zakljucno sa 2023. Bice kratki jos 4 - 5 miliona vise.

Razlika izmedju nas i njih jeste da mi imamo imovinu koja vrijedi vise od zavale, a oni nemaju. Da smo radili ko sto oni rade pomocni bi davno prodat da se izmire dugovi.

Ne znam sto se uopste spominje pitarski sistem kada dokazano ne fercera odnosno fercera kada mutis kao stoboni rade.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 sep 2023, 18:05

bojamora je napisao/la:
05 sep 2023, 11:24

Šta bolan guramo. To malo dugova što se vrati vrati se tako što se uzima od igrača i od navijača. Čuj guramo. Možemo sa njima ovako gurati još 10 godina a život prođe.

Prvo treba raspustiti skupštinu jer su ublehaši koji ništa ne pridonose i puštaju da ih ljudi na čelu sa Misimovićem šaltaju kako hoče.
Daj konkretnu pricu i dokaz da se Senad bilo sta pita. Nemoj samo pozajmicu trzati kao primjer, jer ona to nije nego zakucavanje Amara koji je natrco na volej ko zadnji papak.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 05 sep 2023, 19:12

Ja se samo nadam da će Štila biti spreman poslije pauze i da će biti bolji od Čosica i Turunjanina na toj poziciji za barem 50% sto ne bi trebalo biti tesko... da ce znati asistirati Krpicu jer ga niko trenutno ne zna ni pronaci u 16.

Isto se nadam da ce AL jaber se pokazati kao pojacanje i ako nista da ce bolji bit od Bibera kao zamjena sa klupe.

Nadam se da cemo ipak dovesti jedno kvalitetno krilo i da cemo ga malo vise platiti ako bude trebalo, po cijenu toga da ima najvecu platu u klubu...

Ovo posljednje naravno ako hocemo da i naredne godine igramo u Evropi i da se ne otjera i uprava i Basic i igraci i da raja prekine ici na utakmice.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 sep 2023, 20:01

Nama trebaju, al bas trebaju, dva igraca - veznjak i krilo, bez obzira koliko god da stedimo ako se navedeni ne dovedu ovaj roster ne moze izboriti Europu, misim da necemo biti ni konkurentni za istu. Meni to ne smeta, ali vecini ce smetati i to je vec belaj, tjeranje i **** familije u najavi.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 05 sep 2023, 20:03

RatoborniMrmot je napisao/la:
05 sep 2023, 18:05
bojamora je napisao/la:
05 sep 2023, 11:24

Šta bolan guramo. To malo dugova što se vrati vrati se tako što se uzima od igrača i od navijača. Čuj guramo. Možemo sa njima ovako gurati još 10 godina a život prođe.

Prvo treba raspustiti skupštinu jer su ublehaši koji ništa ne pridonose i puštaju da ih ljudi na čelu sa Misimovićem šaltaju kako hoče.
Daj konkretnu pricu i dokaz da se Senad bilo sta pita. Nemoj samo pozajmicu trzati kao primjer, jer ona to nije nego zakucavanje Amara koji je natrco na volej ko zadnji papak.
Senad je siva eminencija ove uprave,to znaju ptice na grani!
Brohra ribo se...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Levin, mnon46, zeljooo13 i 60 gostiju.