Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Hansestadt
Kontakt:

Re: Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Hansestadt » 28 sep 2023, 11:14

Cokituki je napisao/la:
28 sep 2023, 11:08
killafrommanilla je napisao/la:
28 sep 2023, 11:05
Moze li mi neko objasniti po cemu su Vico i Miske mislili da je Vahid zavrsen? Po onome sto su ga zovnuli, on im potvrdio sastanak i rekao da prvo moraju sjesti i da je spreman pomoci (u tom trenutku je Meho bio trener pa bi bilo nezahvalno reci eto me da budem trener, posebno jer su njih dvojica i vise nego dobri). Rekao im da ce doci u ponedjeljak zbog obaveza ovdje, da ga zovnu, da se mogu naci i popricati.

Ovi odyebu Kodru poslije, ne zovnu Vahu i ne sjednu na sastanak dok je covjek tu, i po cemu su mislili da je zavrsen?

Mozda sam ja propustio dio kad su sjeli popricali i dogovorili se pa je Vahid ispalio i ispao smecar ili sta vec.
Evo objasnio ti je kitoman koji se ponavlja vise puta glabanju vice i misketa kao najboljeg saveza ikad:

“Kodru su otpustili jer nisu htjeli pregovarati sa Vahom dok je Meho selektor, sasvim korektan potez, a to što je Vaha ponovo pokazao koliki je ljudski otpad i smradina, na to smo navikli.”

:bow:
Ja citam i ne mogu da vjerujem, a nemam ni snage da budali odgovorim. Zamisli kako neko moze konstruisati takvu pricu. Cuj otpustili Kodru poslije dvije utakmice, jer su se nadali Halilhodzicu. Pa upravo to govori dosta o njima, da ne pricamo o pozivanju igrace u reprezentaciju upitnog kvaliteta sa kojim upravlja glavni savjetnik Saveza.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 11:18

zgembo89 je napisao/la:
28 sep 2023, 11:00
Napoleon1921 je napisao/la:
28 sep 2023, 10:52
Cokituki je napisao/la:
28 sep 2023, 10:48

Cuj sta sa ovim… pa hrana za malogradanstvo. Daj him da him se dernja da ima zadruge u njiha kakve patrote i kupujmo domace ba sta ti je. Daj him ako moze ikako da glabaju svemu sto unistava repku drzavu. Velika glava a suplja sta ces, mix bog zna cega a naziva se bosnjak ili bosanac.
Kakav Sergej Barbarez ta ce on to je supak bezveznjakovic daj ba milosevica marakane mi. “Vidi snimka alaha mi vidi kako im **** sve pravi autoritet ma nema vrhunski trener ba alo vidi a jes zajban”

Vole ga glabati svima pa sto nebi jednom sportskom bivsem radniku milosevicu, a glabati domace i probati sa njima jok ba to je ****.
Nemoj nista sto kaze Alija jer ta ce on ba, al
zato gledaj Ilije svaka mu je zlatna...podanicki mentalitet i onda ce bit "joj nedime sta nam ovo rade"
Postavite Salku Zildzica za trenera ima pistolj i iskaznicu OSA da budete zadovoljni Patriote
Ratni protifteri, narod gine, treba nam mir i postenje i ekonomiji da se okrenemo....dje sam ovo vec cuo? Aha u Velikoj Kladusi 93....takvi nemaju pravo da pricaju o patriotizmu jer ne bi znali sta je ni da im se nacrta.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 sep 2023, 11:21

Razvezali se, nema veze. Nemojte samo da bude kao sa mnogima ovdje koji su uveliko mijenjali nickove nakon sto se Petev maltretirao. Sad su se nakotili razni horozi, vendette, ne znas ko je vise ko.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 28 sep 2023, 11:34

Opet se konstruise prica. Uopste nema veze da li je neko protiv nekog selektora, i kakve ce on rezultate u konacnici imati.Sto se tice Peteva, po cemu je on neki uspjeh. Doveli ga ljudi iz Saveza, a imao rezultate kao Robert Prosinecki, i dobio otkaz. Jedino sto je jako cudno jeste nelogican timing otkaza, i to je generalno zasmetalo. Mislim nema uopste statisticke evidencije sa tim ako neko podrzava ili ne podrzava selektora, kakav ce njegov biti performance. Pa nije niko bio za Hadzibegica, a tako se isto pokazao.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 11:45

Hansestadt je napisao/la:
28 sep 2023, 11:34
Opet se konstruise prica. Uopste nema veze da li je neko protiv nekog selektora, i kakve ce on rezultate u konacnici imati.Sto se tice Peteva, po cemu je on neki uspjeh. Doveli ga ljudi iz Saveza, a imao rezultate kao Robert Prosinecki, i dobio otkaz. Jedino sto je jako cudno jeste nelogican timing otkaza, i to je generalno zasmetalo. Mislim nema uopste statisticke evidencije sa tim ako neko podrzava ili ne podrzava selektora, kakav ce njegov biti performance. Pa nije niko bio za Hadzibegica, a tako se isto pokazao.
Uz jednu bitnu opasku...Vico je smjenom Peteva bez ikakva razloga i ovim zadnjim cirkusom izgubio i ono malo kredibiliteta sto je imao. Tacnije pokazao je da su mu namjere jasne i da je njegov cilj samo jedan

Prica i konatrukcije su zavrsene sad je ili ili, ..ili Savez/Vico ili rep Bosne i Hercegovine

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 sep 2023, 11:51

28 sep 2023, 11:45
Uz jednu bitnu opasku...Vico je smjenom Peteva bez ikakva razloga i ovim zadnjim cirkusom izgubio i ono malo kredibiliteta sto je imao. Tacnije pokazao je da su mu namjere jasne i da je njegov cilj samo jedan

Prica i konatrukcije su zavrsene sad je ili ili, ..ili Savez/Vico ili rep Bosne i Hercegovine
Petev nije dobio produzenje Ugovora zbog odbijanja utakmice sa Rusijom ,a tad je trebao Dzeko stisnut muda i najavit bojkot sa igracimaa ako mu ne produze ugovor,a ne usljepat se sa Misimovicem.
Sad stvarno nije vazno nakon debakla Kodre i Hadzibegica jedino neko kao Savo Milosevic moze radrmati igrace ubijedjen sam

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 11:53

zgembo89 je napisao/la:
28 sep 2023, 11:51

Petev nije dobio produzenje Ugovora zbog odbijanja utakmice sa Rusijom ,a tad je trebao Dzeko stisnut muda i najavit bojkot sa igracimaa ako mu ne produze ugovor,a ne usljepat se sa Misimovicem.
Sad stvarno nije vazno nakon debakla Kodre i Hadzibegica jedino neko kao Savo Milosevic moze radrmati igrace ubijedjen sam
Igra i rezultat su najmanji problem trenutno

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 28 sep 2023, 11:55

28 sep 2023, 11:53
zgembo89 je napisao/la:

Meni je kljucni problem u tome sto ljudi u Savezu koriste reprezentaciju u privatne svrhe.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 sep 2023, 11:56

28 sep 2023, 11:55
28 sep 2023, 11:53
zgembo89 je napisao/la:

Meni je kljucni problem u tome sto ljudi u Savezu koriste reprezentaciju u privatne svrhe.
- Sutra će biti održana sjednica Izvršnog odbora FS BiH na kojoj će se raspravljati o imenovanju Save Miloševića za selektora fudbalske reprezentacije BiH. U ovom momentu Milošević je najozbiljniji kandidat - rekao je Zeljkovic za RTRS.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 28 sep 2023, 12:00

Cokituki je napisao/la:
28 sep 2023, 11:08
killafrommanilla je napisao/la:
28 sep 2023, 11:05
Moze li mi neko objasniti po cemu su Vico i Miske mislili da je Vahid zavrsen? Po onome sto su ga zovnuli, on im potvrdio sastanak i rekao da prvo moraju sjesti i da je spreman pomoci (u tom trenutku je Meho bio trener pa bi bilo nezahvalno reci eto me da budem trener, posebno jer su njih dvojica i vise nego dobri). Rekao im da ce doci u ponedjeljak zbog obaveza ovdje, da ga zovnu, da se mogu naci i popricati.

Ovi odyebu Kodru poslije, ne zovnu Vahu i ne sjednu na sastanak dok je covjek tu, i po cemu su mislili da je zavrsen?

Mozda sam ja propustio dio kad su sjeli popricali i dogovorili se pa je Vahid ispalio i ispao smecar ili sta vec.
Evo objasnio ti je kitoman koji se ponavlja vise puta glabanju vice i misketa kao najboljeg saveza ikad:

“Kodru su otpustili jer nisu htjeli pregovarati sa Vahom dok je Meho selektor, sasvim korektan potez, a to što je Vaha ponovo pokazao koliki je ljudski otpad i smradina, na to smo navikli.”

:bow:
Općepoznato je da je to forumaš koji će pisati romane, gluposti, insinuacije, maštarije a kad ga se konkretno pita, nestat će sa podforuma. Očito trener kod nas mora biti kao Baždarević da kmeči zove moli da dobije opet repku u ruke pod bilo kakvim uslovima, taman da mu kažu da ubaci Stojana Vranješa u 25. I to je pretpostavljam patriotizam, definicija patriotizma pristati na sve bez obzira na principe ko naš Meša

Čovjeku bez principa je smrad čovjek sa principima. Sad pričam samo o ovome slučaju najsvježijem, ne amnestiram Vahu da je možda nekad bio negdje trenutak kad je mogao preuzeti. Ali isto tako mu ne zamjeram, ovo bi bila najveća bagra s kojom bi radio. A s "manjom" bagrom se kačio i pušio foru.

Nadam se da smo ga se riješili s ovim pitanjem do daljnjeg.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 sep 2023, 12:10

Cokituki je napisao/la:
28 sep 2023, 10:57

Sta je koji K uradio??? Sta terene za koje ima naredbu iz krovne kuce da mora uraditi dobio pare za isto i dao firmama koje k ne znaju uraditi terene oprao pare i koroz dvije j godine vise od pola ce se pokazati da su za K.

Sta je jos uradio osakatio futbal kao nikad prije sa sudijskim uzasima. Sta je jos uradio **** sto valja ljudi iz saveza ubacio sve golu krcinu. Mijenja selektore ko carape.
Vidi se da mitomanija ne pada daleko od kruske.

I ova mitomanija da savez treba obezbjediti gace i carape igracima si tu totalni idiot. Pa majmune googlaj sta sve savez treba uraditi mit te ne ubijo debilu.
Uradio je to da sudija svira Borcu penal kad padne citav metar izvan sesnesterca, a protivnicka ekipa se cak ni ne buni jer jerbo vracaju dug iz prosle godine. A nisam cuo ni da je bilo sankcionisanja sudije. Sve bi to i moglo da se gura pod tepih da nije tv snimak bio jasan kao dan. Nista kod nas nije se popravilo osim sto Zrinjski ima sistem i program, a nema dugove, i onda je to prije ili kasnije moralo uroditi plodom.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 28 sep 2023, 12:17

Ako bude radio ovako kao sto je najavio moglo bi nesto biti od njega u smislu zelje da nesto promjeni, i razbije tu monotonost koja godinama vlada u repki.

E sad pitanje je koliko je sposoban i spreman to ispratiti u strucnom, taktickom i tehničkom smislu.... vidjece se.

Isto moramo biti realni, mi sad nismo u poziciji niti imamo vremena traziti neka dugoročna rjesenja i kvalitetne trenere, o kojim kako vidim vecina ovdje priželjkije, niti nas iko iole ozbiljniji i kvalitetniji želi u ovom trenutku pa smo na neki način prisiljeni traziti ovakva "polovična" rjesenja pa sta bude.

Takodjer, i bolje je sto u ovakvoj situaciji nije dosao neki od bivših reprezentativaca posebno ovih uzornijih koji se najvise spominju, jer pitanje kako bi se snasao u ovakvoj situaciji i ono sto je najgore potrošili bi i oblatili jos jednu legendu i "miljenika" nacije.

Tako da ... Treba sagledati sve okolnosti ipak.
Pustiti ovo do baraza, da "lutamo" i vidimo šta će se dogoditi, hoce li se nesto promijeniti jer u ovom trenutku jedino je bitno bilo kakva promjena i PLASMAN na Euro.

A nakon baraza, zavisno od uspjeha ili neuspjeha kada se sve slegne, posebno u Slučaju neuspjeha, onda o načinu izbora selektora, strategiji, pokazati gard, tražiti totalni rez, odgovornost a tad i ne bi imali sta izgubiti svakako i imali bi jos veci razlog da ustrajemo jer smo ponovo prepustili jedno veliko takmičenje.

Tako da... O ozbiljnom zaokretu, drastičnim promjenama, bivšim reprezentativcima na mjestu selektora ipak bi poslije baraza, u nekoj zdravijoj atmosferi i zdravijem ambijentu na tim osnovama pokusati izgraditi nove zdravije temelje za duzi period.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 28 sep 2023, 12:23

Tako su pozive, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba dobili između ostalog i Dal Varešanović, Almedin Ziljkić s kojim je Milošević sarađivao u Olimpiji, Gojko Cimirot, Vladan Danilović, Siniša Saničanin i kapiten mlade reprezentacije Ivan Bašić.

S druge strane bez poziva bi mogli ostati, također neslužbeno saznajemo, Hrvoje Miličević, Adi Nalić i Sanjin Prcić, dok se Kenan Kodro oprostio od nacionalnog dresa.

Ma vidi se ocigledno o cemu se radi :sick:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 sep 2023, 12:24

Ne znam o čemu se ovdje raspravlja u opšte, Savo je rodjen u BiH i odbio je da igra za istu i tu se sva priča završava. Ni jedan normalan savez takvu osobu nebi dovodio u kontekst reprezentacije a da ne govorim da joj da selektorsku poziciju.

Zamislite da Njemačka ili Engleska postavi za selektora nekog koje u prošlosti odbio igrati za njih ? Nezamislivo a ?

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 28 sep 2023, 12:49

Sve vam je ovo rezirano prije 10 godina,Sanu i ostali,a mi glupe Bosnje cemo da vjerujemo da nije,Savo je postavljen,Borac ce na najofirnije nacine da se gura,Savo ce da poziva sad,Krunica kapitena,Vladana Kovacevica,Sanicanina,Danilovica,Cimirota,Grahovca,i jos dosta njih,i cekat ce da glupi Bosnjo napravi belaj,i onda ce oni svi da se povuku,i da najednom preko noci kao budu reprezetnacija Repulike Srpske,jer njih svi mrze nmg igrati za reprezentaciju Bosne,mi Bosnje trebamo da se malo okrenemo oko sebe,mi smo pa gotov sve izgubili,**** i trojku i dan im zalosti i SDA,ujedninite se spasite nas majku vam ****,zar ne vidite sta se radi.
Samo Sarajevo

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 12:52

SanaBosna je napisao/la:
28 sep 2023, 12:23
Tako su pozive, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba dobili između ostalog i Dal Varešanović, Almedin Ziljkić s kojim je Milošević sarađivao u Olimpiji, Gojko Cimirot, Vladan Danilović, Siniša Saničanin i kapiten mlade reprezentacije Ivan Bašić.

S druge strane bez poziva bi mogli ostati, također neslužbeno saznajemo, Hrvoje Miličević, Adi Nalić i Sanjin Prcić, dok se Kenan Kodro oprostio od nacionalnog dresa.

Ma vidi se ocigledno o cemu se radi :sick:
Normalno...al evo da ne bude da seremo u prazno

Milcevic nikad nije ni trebo dobit poziv, jos jedan dokaz vicinog javasluk :thumbdown:
Prcic nikad nista nije pokazo, vodonosa u ekipama sa dna frnacuske lige igra tu spletom okolnosti :thumbup:

Protiv poziva Zilkicu nemam nista, jedan je od najboljih u ligi a ionako smo deficitarni tu, pa neka ga :thumbup:
Dal sta god ko mislio vjerovatno jedan od najvecih potrncijala naseg fudbala, jedino pitarima nije valjo :thumbup:

Danilovic igra amaterski fudbal :crazy:
Cimirot prakticno ni ne igra vise :tokralju:
Sanicanin jedna od losijih karika nikad goreg paritzana, cak ni u tako losem partizanu ne igra :sick:

Sve u svemu jos jedan dokaz sa cisto sportskog aspekta zasto vico treba da ode :bih:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 28 sep 2023, 12:53

Sad je bilo perfektno vrijeme za Barbareza da pokaze to svoje trenersko i motivacijsko umjece u koje se forumasi kunu.
Dati mi sansu da nas kvalificira na EP ako ne uspije zahvaliti mu se i prekreziti i njegovo ime za buducnost.
Ako uspije dati mi ugovor na 5 godina.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 12:54

kanarinac je napisao/la:
28 sep 2023, 12:49
Sve vam je ovo rezirano prije 10 godina,Sanu i ostali,a mi glupe Bosnje cemo da vjerujemo da nije,Savo je postavljen,Borac ce na najofirnije nacine da se gura,Savo ce da poziva sad,Krunica kapitena,Vladana Kovacevica,Sanicanina,Danilovica,Cimirota,Grahovca,i jos dosta njih,i cekat ce da glupi Bosnjo napravi belaj,i onda ce oni svi da se povuku,i da najednom preko noci kao budu reprezetnacija Repulike Srpske,jer njih svi mrze nmg igrati za reprezentaciju Bosne,mi Bosnje trebamo da se malo okrenemo oko sebe,mi smo pa gotov sve izgubili,**** i trojku i dan im zalosti i SDA,ujedninite se spasite nas majku vam ****,zar ne vidite sta se radi.
Vide al im ne smeta, neka im pruge i nek ne puca u njegovoj mahali bosnji dosta :kafa: Cetniku ce halalitni genocid i drzavu al komsiji cenera nece nikad

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 28 sep 2023, 12:56

28 sep 2023, 12:54
kanarinac je napisao/la:
Vide al im ne smeta, neka im pruge i nek ne puca u njegovoj mahali bosnji dosta :kafa: Cetniku ce halalitni genocid i drzavu al komsiji cenera nece nikad
Odvadite malo, prica se o fudbalu a ne nekim ozbiljnim stvarima.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 13:01

dinoze je napisao/la:
28 sep 2023, 12:56
28 sep 2023, 12:54
kanarinac je napisao/la:
Odvadite malo, prica se o fudbalu a ne nekim ozbiljnim stvarima.
Stvari su itekako ozbiljne, ljudi u fudbalu rade probne balone za sve ostale sfere...probudite se

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.