FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
38
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 176

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 dec 2023, 10:32

Herson je napisao/la:
02 dec 2023, 08:13
Treba vremena... za sta konkretno? Da ekipi u kojoj su glavni igraci Suljic, Vehabovic, Sikalo, Peco i slicni osutamo na gol? Utakmicu pod Bijelim Brijegom ce nam puno toga reci.
Pretpostavljam da je onda jedino riješenje novi remont i dolazak hiljaditog trenera po redu u zadnje 2 godine?
I taj isti Velež je 3 kola zaredom u potpunoj krizi bio, prvo od Zrinjskog popušio 3 razlike, pa nisu uspjeli TC i Zvijezdu 09 pobjediti, pa opet ljudi izašli iz toga jači i zaredali solidan niz.
Evo ne znam, možda sam i ja lud, pa trebamo po milijarditi put otjerati trenera?
Kreće uskoro i zimski rok, ljudi već znaju za koje pozicije će se tražiti igrači, a polako se spominju i konkretna imena.
I ja sam uvijek za promjenu ako će nam to u konačnici donijeti bolju situaciju dugoročno, ali ako smo već 100 puta prolazili ovakve stvari i ništa dobro nismo napravili promjenom, mogli smo za čudo veliko probati drugačije.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 dec 2023, 10:34

Ne znam čemu frka, forum je svako ima pravo na svoje mišljenje, a realno stav ne može biti univerzalan i okej mi je čuti sve. Mislim da niko ne traži otkaz Rožmanu, ali zašto bi on bio zaštićen od kritika? Njegov poraz, zaslužio je kritiku. Zašto Vrančić ne može dobiti minut? Da li je neko naredio da Šahinović mora igrati prvu postavu svaku utakmicu?

Užasno pozicioniranje Radovića sinoć, jedan od lošijih definitivno. Imao sam osjećaj da Pena igra beka. Da se mi razumijemo od ovih "čistki" neće biti ništa, nije tako lahko raskidati ugovore kad preplatiš igrače. Super je imati veliku kupovnu moć, ali sa tim dolazi i niz ovih problema. Nekako sam mišljenja da je nama ipak jedan odličan vezni igrač prioritet, a onda sve ostalo.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 02 dec 2023, 10:41

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 dec 2023, 10:32
Herson je napisao/la:
02 dec 2023, 08:13
Treba vremena... za sta konkretno? Da ekipi u kojoj su glavni igraci Suljic, Vehabovic, Sikalo, Peco i slicni osutamo na gol? Utakmicu pod Bijelim Brijegom ce nam puno toga reci.
Pretpostavljam da je onda jedino riješenje novi remont i dolazak hiljaditog trenera po redu u zadnje 2 godine?
I taj isti Velež je 3 kola zaredom u potpunoj krizi bio, prvo od Zrinjskog popušio 3 razlike, pa nisu uspjeli TC i Zvijezdu 09 pobjediti, pa opet ljudi izašli iz toga jači i zaredali solidan niz.
Evo ne znam, možda sam i ja lud, pa trebamo po milijarditi put otjerati trenera?
Kreće uskoro i zimski rok, ljudi već znaju za koje pozicije će se tražiti igrači, a polako se spominju i konkretna imena.
I ja sam uvijek za promjenu ako će nam to u konačnici donijeti bolju situaciju dugoročno, ali ako smo već 100 puta prolazili ovakve stvari i ništa dobro nismo napravili promjenom, mogli smo za čudo veliko probati drugačije.
Da mi odigramo neriješeno sa Zvijezdom 09, vjerujem da ni Rožmanova pranana ne bi ostala nespomenuta. Ovdje se piše kao da su nam konkurenti za titulu nivoa Goška i Tuzle City, pa je eto sramota da se bude treći. Rožman je morao nanizati 32 pobjede nakon dolaska, i jedan dva remija bi bilo sramotno, takvi smo mi. Osvojili smo 7 titula prvaka u 77 godina postojanja, sramota je ako se ove godine ne osvoji. Vrati Husrefa ili Mirzu, za bolje nismo.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 02 dec 2023, 10:48

Surreal je napisao/la:
02 dec 2023, 10:34
Ne znam čemu frka, forum je svako ima pravo na svoje mišljenje, a realno stav ne može biti univerzalan i okej mi je čuti sve. Mislim da niko ne traži otkaz Rožmanu, ali zašto bi on bio zaštićen od kritika? Njegov poraz, zaslužio je kritiku. Zašto Vrančić ne može dobiti minut? Da li je neko naredio da Šahinović mora igrati prvu postavu svaku utakmicu?

Užasno pozicioniranje Radovića sinoć, jedan od lošijih definitivno. Imao sam osjećaj da Pena igra beka. Da se mi razumijemo od ovih "čistki" neće biti ništa, nije tako lahko raskidati ugovore kad preplatiš igrače. Super je imati veliku kupovnu moć, ali sa tim dolazi i niz ovih problema. Nekako sam mišljenja da je nama ipak jedan odličan vezni igrač prioritet, a onda sve ostalo.
Problem i jeste to sto cim napises nesto odma ili hoces da tjeras ili te prozovu Husrefovcem il Mirzinim kerom.
Covjek vodi najveci klub u drzavi i normalno je da ima kritika, nije ovo Tuzla City.

kogmagie46
Kontakt:

Post Postao/la kogmagie46 » 02 dec 2023, 10:49

Dajte ljudi, nakon svakog poraza ista prica, a Šaha a Radović, ovaj onaj, jucer gol nije bila Šahina krivica, covjek ostao sam, ali sta je tu je, jucer tekma i tekma prosli petak dva svijeta razlicita. Probati ovu sezonu igrati evropu nesto tu izboriti, jer nekako realno gledajuci nemamo sanse za titulu i pored prosipanja bodova ima tu siljenja Borcu.
Puna podrška Rožmanu i SS. Igraj bordo bijeli! :ljepota: :kralj:

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 02 dec 2023, 10:54

tabba77 je napisao/la:
02 dec 2023, 10:21
Joj ovih dežurnih pljuvača svega i svačega, ko tetkice kakve se upalile. Samo tjeraj, niko i ništa ne valja. Idite igrajte master lige i osvajajte sve bez primljenog gola, o porazu da ne pričam.Padaju na priču onog šiptara o puno uloženih para a vrhunac treće mjesto. Sa ovakvim seratorima i pljuvačima dobro smo i treći. Šta zamjeriti igračima? Je li te to neko ne smije nadtrčati, ne smije te proći, zatvoriti da bukvalno ne postojiš na terenu? Gleda li ko od vas neke druge utakmice, gdje isti ti favoriti (kao i naše Sarajevo) izgube isto kao što smo mi sinoć? Vi ko da nikad lopte u životu šutnuli niste (osim na rekreaciji).
Ne znam samo o kakvoj tituli pojedini sanjaju i stvaraju iluziju da je možemo ove godine osvojiti. Da smo dobili 32 utakmice, u onoj 33 bi nas zaklali da izgubimo jer ove godine Borac mora osvojiti titulu, shvatite to već jednom. Zadovoljite se da budemo u TOP 3 i eventualno osvojimo kup.
Ma ne bi bio problem da se to desi ponekad, al protiv Igmana se provučeš i uzmeš 3 boda nekom frljokom u 90. min, pa te Sloga u Doboju razmontira da šanse ne stvoriš, pa odeš u Posušje gdje nisi centra prešao 90 minuta nego pobijediš lijepim Mirzinim golom iz slobodnjaka i na kraju odeš u Mostar Veležu gdje opet padneš bez ispaljenog metka. U zadnja 4 gostovanja imaš 1 stvorenu šansu. U zadnja 4 gostovanja tebe nadigraju i ostave te bez šuta 3 ekipe koje su po svim mogućim parametrima ispod tebe. Zar to nije za kritiku? Nemoj priče da sve pobijedimo uzeli bi nam titulu na gol razliku. Nek uzmu ako ne mogu drugačije, al daj nemoj da na gostovanja idemo rekreativno sa stavom "ako šta uđe dobro i jest, a valjda ga ne primimo". Pa ne igramo kantonalnu ligu. Mrtve kone koje nemaju bod osvojen na gostovanju ne igraju na gostovanjima ništa lošije nego mi.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 dec 2023, 10:56

pitara je napisao/la:
02 dec 2023, 10:48
Surreal je napisao/la:
02 dec 2023, 10:34

Problem i jeste to sto cim napises nesto odma ili hoces da tjeras ili te prozovu Husrefovcem il Mirzinim kerom.
Covjek vodi najveci klub u drzavi i normalno je da ima kritika, nije ovo Tuzla City.
Sve je dzaba kad liga nije regularna. Nemozes se takmiciti i nadati necemu kad konkurent nema sanse da kiksa,kad se gura do te mjere da nema sanse da zijani jednu tekmu,to su cinjenice i jedini i os.novni problem. Dzaba i sljedece sezone ulaganje,igraci ako se nesto ne promijeni,jer nije realno da igramo 33 tekme i da pobijedimo 33 jedino tad bi im konkurentni bili. Sto se tice igre,problem je Saha,destabilizuje cijelu odbranu sa kreni pa se vrati tehnikama,bekovi i vezni nisu u stanju napraviti asistenciju ili razigrati napad.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 02 dec 2023, 11:03

Iako sam okačio kopačke o klin,moram zbog huje opet
Da se reaktiviram.
Znaci odem sinoc u Mostar.Jaran,ja i još par stotina pitara
Na zapadu i još HZ na onoj skeli.
Znaci velika podrska našim princezama i “stručnjaku”!
Losa igra bez ijedne šanse ide na dušu Stručnog štaba.
Imali su punu sedmicu da se pripreme za razliku od Veleza koji
Je imao samo 3 puna dana.
Rozman izvodi isti sastav kao na Kosevu protiv Tuzle.
Trener Veleza ga je uzeo lopatom.Veoma prostom
Taktikom.Pojacao sredinu,raširio krila skroz uz aut
Liniju uz agresivnu igru.Nasi igrači se sudaraju.
Nemogu loptu iznijeti iz 16.Pogotovo je mučno bilo
Gledati prvo poluvrijeme,to pacenje pred ocima mojim.
Znaci 10 puta se lopta vraća ovoj krampi od golmana .
Golman koji ne zna i niko mu nije objasnio da treba doći
Na Ivicu svog šesnesterca i onda ispucati loptu.
Da nikad ne smije se poigravati i paničariti u svom
“Petercu” i dodavati prvom do sebe.
Da kada ide balon sa strane a ispred tebe je najnizi
igrac (broj 28) da istrcis,skocis izbacis koljeno naprijed
i pokupis loptu.Da ti najmanji igrac zabije gol glavom,
Ma tjeraj se u 100 pm.Ubij se talentu.Umri od stida.
Rozman-sta je ta kurcina umislila ba?!?!
Pa imali li on oci i pameti vise da zna da Catakovic ne moze
Igrati na gostovanjima i uopste pored Brazilca?!?
Pa ja mu se moram u facu derat na poluvremenu da stavi
Brazilca.
Pa pisem ovde jos prije par mjeseci da sva 3 stranca moraju,moraju poceti zajedno.
Pa zar ne vidi strucnjak da mu pojedini igraci bojkotuju
Penu naseg najborbenijeg igraca vec dvije tekme.
Pa covjeka ubise sinoc jedno 10-tak puta.
Vraca se u pomaze odbrani,a par firauna mu ne da loptu
U napadu kad treba.
Protiv Tuzle isto katastrofa.Ubice ga pshicki ba.
Rozmane picko slovenska,pusti se ulizivanja i lijepih
Rijeci!!Dosta ba suplje vise!!
Imas najaci tim,otpisao si par vrhunskih dobro placenih
Igraca.Niko ti “a” nije rekao.
Zar moras biti toliko glup da ne stavis 3 stranca od starta.
Pa imas li oci i mozga kolko Renan i Pena odudaraju
Svojim kvalitetom od ostalih.
Heeejjj ba,oni su skupo placeni i dovedeni kao pojacanja.
Da igraju,ne da ih ti drkas!

Vicina drolja sudija Petrovic posebna prica.
Cim ne dade zuti na pocetku tekme onom iz Veleza sto
Vrat otkinu nasem igracu,znao sam da nece na dobro.
Sitni prekrsaji,konstantna vracanja lopte i na kraju cisti
Gol Renanov ponisten?!?!
Znaci pred mojim ocima Renan je u duelu sa nekim iz Veleza.
Lopta ide nabacena sa strane.Renan jaci u duelu i
Majstorski je jednim dodirom salje u gol.
Po meni,iz mog ugla cisti pogodak!!

Sanse za titulu zijanjene zbog trenerskih “magova”
Varesanovica i Rozmana.
Kakva i zbog cega sad pojacanja G.Mirvic sad da dovodi?!
Da se borimo za 3 mjesto?
Da udovolji limitiranom Slovencu i njegovoj sviti u “strucnom
stabu”,koji nisu u stanju da objasne golmanu da se lopta
Izbija nogom sa ivice svog sesneterca!
Da kad imas ispred sebe najnizeg igraca da izadjes sa hebene
Linije ,izbacis koljeno i pokupis loptu.
Bas smo kurate srece sa ovim trenerima.
Nazalost.

P.S.Cestitke Velezu i “rodjenima” na gostoprimstvu👍
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 dec 2023, 11:10

Sad ce sudjenje kad odu na 12 nama biti normalno. Liga nije regularna od samog pocetksa i to je prvi i osnovni problem. Nadam se da ce Rozman do kraja sezone forsirat Radovica,Beganovica,Durakovicai giganta Sahinovica,lik nije naucio da u 100 tekmi izleti na jednu loptu. Juce su nas udarali 90 minuta,niko da im odgovori po cijenu crvenog i posalje im igraca u bolnicu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 dec 2023, 11:12

Nije Renan nego Kyeremeh, i nema sta iz tvog ugla bit tacno ili ne, na snimku se vidjelo da je cist ofsajd barem pola metra.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 02 dec 2023, 11:13

Pitarsam je napisao/la:
02 dec 2023, 11:03
Da se reaktiviram.
Brazilca.
Pa pisem ovde jos prije par mjeseci da sva 3 stranca moraju,moraju poceti zajedno.
U napadu kad treba.

Gol Renanov ponisten?!?!

Varesanovica i Rozmana.
Nazalost.

Kao prvo dobra je bila zamisao Rožmana da stavi Ćatu u prvih 11 nakon prošle extra partije ne bi li povezao dvije dobre da se uzdigne, ali to se nažalost nije desilo i njemu opet klupa slijedi. Nama podhitno treba prednji vezni ala Rahmanović. Golman katastrofa živa, prodaj ga bilo kome dok išta vrijedi. Bekovi su nam takođe strašan problem, ne znam šta je sa Radovićem, u Veležu bio ekstra, u Latviji je isto odlične partije pružao sad isto muha bez glave.
Rožmanu jedino zamjerka što totalno ignoriše Vrančića. Jest da on nije trkač ali zato je kreativac i ima taj završni pas. Kakav god da je može 30 min odigrati

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 dec 2023, 11:18

Njihovi bekovi su jedno 20 puta iznad od nasih gluperdi tj bekova. Na udaranje Pene npr moras im isto uzvratiti,nadam se na Kosevu da cemo im vratiti istom mjerom za ova udaranja. Od pocetka sam govorio da nema sanse u neregularnoj ligi biti prvi,hicemol biti 3 ili 4 isto mi dodje.33 tekme moras igrat da imas max 2 poraza nije moguce.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 02 dec 2023, 11:20

Zutti je napisao/la:
02 dec 2023, 10:54
tabba77 je napisao/la:
02 dec 2023, 10:21
Joj ovih dežurnih pljuvača svega i svačega, ko tetkice kakve se upalile. Samo tjeraj, niko i ništa ne valja. Idite igrajte master lige i osvajajte sve bez primljenog gola, o porazu da ne pričam.Padaju na priču onog šiptara o puno uloženih para a vrhunac treće mjesto. Sa ovakvim seratorima i pljuvačima dobro smo i treći. Šta zamjeriti igračima? Je li te to neko ne smije nadtrčati, ne smije te proći, zatvoriti da bukvalno ne postojiš na terenu? Gleda li ko od vas neke druge utakmice, gdje isti ti favoriti (kao i naše Sarajevo) izgube isto kao što smo mi sinoć? Vi ko da nikad lopte u životu šutnuli niste (osim na rekreaciji).
Ne znam samo o kakvoj tituli pojedini sanjaju i stvaraju iluziju da je možemo ove godine osvojiti. Da smo dobili 32 utakmice, u onoj 33 bi nas zaklali da izgubimo jer ove godine Borac mora osvojiti titulu, shvatite to već jednom. Zadovoljite se da budemo u TOP 3 i eventualno osvojimo kup.
Ma ne bi bio problem da se to desi ponekad, al protiv Igmana se provučeš i uzmeš 3 boda nekom frljokom u 90. min, pa te Sloga u Doboju razmontira da šanse ne stvoriš, pa odeš u Posušje gdje nisi centra prešao 90 minuta nego pobijediš lijepim Mirzinim golom iz slobodnjaka i na kraju odeš u Mostar Veležu gdje opet padneš bez ispaljenog metka. U zadnja 4 gostovanja imaš 1 stvorenu šansu. U zadnja 4 gostovanja tebe nadigraju i ostave te bez šuta 3 ekipe koje su po svim mogućim parametrima ispod tebe. Zar to nije za kritiku? Nemoj priče da sve pobijedimo uzeli bi nam titulu na gol razliku. Nek uzmu ako ne mogu drugačije, al daj nemoj da na gostovanja idemo rekreativno sa stavom "ako šta uđe dobro i jest, a valjda ga ne primimo". Pa ne igramo kantonalnu ligu. Mrtve kone koje nemaju bod osvojen na gostovanju ne igraju na gostovanjima ništa lošije nego mi.
Sve to stoji, slažem se i ja da ovo što igramo u gostima nije dovoljno dobro, ali morate shvatiti da se svaka ekipa više naloži protiv nas nego protiv bilo koje druge ekipe. Rožmanova greška je što u gostima igramo previše defanzivno, zato nas svi pojedu i igrom i trkom. Da je sinoć izašao ofanzivno, vjerujem da bi mi pobjedili i druga bi se priča sad pričala.
A to da mrtve kone ne igraju ništa lošije od nas, nemaju nikakvog smisla jer ljudi imaju 0 (NULA) bodova u gostima. :mrgreen:

BijeliBordo1946
Kontakt:

Post Postao/la BijeliBordo1946 » 02 dec 2023, 11:21

Znaju li se kandidati za novog trenera u aprilu ?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 dec 2023, 11:21

Utakmica u Doboju i ovo juce stvarno nema objašnjenja. To je 180 minuta u kojim nismo šutnuli u okvir gola, gdje nismo stvorili ni polu šansu. Apsolutno nikakvu zelju i energiju nismo pokazali, zasto je to tako stvarno veliki upitnik. Izgledali smo nemoćno kao da igramo protiv ekipa iz lige petice, porazi bez ispaljenog metka.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 dec 2023, 11:26

Ma realno malo smo mi podcijenili Velež, ljudi su rasturili Zrinjski.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 02 dec 2023, 11:27

Sinoć nismo izgubili već smo nadigrani u svakom segmentu igre .Nakon izjave da se idemo nadigravati, pa do nedavanja izjave poslije utakmice,sve u 5 dana.
Podrška Rožmanu,ali jasno da je sinoć postava i vođenje utakmice bilo jako loše.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 02 dec 2023, 11:31

Pitarsam je napisao/la:
02 dec 2023, 11:03
Da se reaktiviram.
Brazilca.
U napadu kad treba.

Gol Renanov ponisten?!?!

Varesanovica i Rozmana.
Nazalost.

Cuj ovog debila. Sta ti je mamlaze, smiri dozivljaje!! Ti se nekome u facu deres?
Sta trebamo mjenjati trenera po milijarditi put?
To smo mi. Sve super, prvi trener da hoce disciplinu, odlicnih stvari uradi i prva bas losa utakmica tjeraj sve. E pa napuse mi se qarine ovi debili vise sa ovakvim razmisljanjima. I drugi ba igraju, treniraju, skautiraju. Kontate da se dovelo par igraca i mora se svaka uzeti tekma.?
Nema ba hajra od nas pored nas samih, hiljadu puta rekao.

Pusti covjeka 2 sezone nek napravi nekakav sistem pa ocjenjuj, dosta je vise debilnog istoka i skandiranja nakon 2 lose utakmice.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 02 dec 2023, 11:32

napoleon72 je napisao/la:
02 dec 2023, 11:12
Nije Renan nego Kyeremeh, i nema sta iz tvog ugla bit tacno ili ne, na snimku se vidjelo da je cist ofsajd barem pola metra.
ja lika
nije skonto jel Keremeh ili Renan al je vidio da je cista situacija :rol:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 02 dec 2023, 11:32

:rol: :rol:
Ko vodi ovu stranicu?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”